Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1655. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.074
Cevap
697
Favori
4.415.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16531654165516561657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    yanlış anlayacak bir şey yok hocam görüş paylaşıyoruz burada, yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim, on/off teknolojisinde marka model fark etmeksizin kompresör zayiatı çok çok fazlaydı biliyorsunuz.
    Presyondan düşen, ikaz sargısı yanan - ana sargısı yanan - piston kıran - dönüş borusu dibinden kaynak kıran daha neler neler var bu şekilde fire vermiş kompresör örneklerinden. Bu anlamda topu sadece Beko'ya atmak çok da doğru değil bence, tamam 10 numara 5 yıldız değil ama SAMSUNG da iyi markadır, yine de on/off kompresörün yanması için 4 yıl yetmiştir. en sorunsuz kullandığım klimam fuji elektrik di o da evim yandığında gözümün önünde patlayıp gitmişti yazık oldu o klimaya.

    Şimdi benim orta segmenti önermemin sebebi bu zaten, inverter teknolojisinde iş daha çok osilatöre, daha çok sda-scl verilerine dayalı hal aldı, daha çok elektronik ve daha çok programlama var işin içinde. frekans esasına göre çalışan kompresörler işin içine girdiği için arıza olasılıkları çok çok düşmüş, verimler dikkat çekecek derecede yükselmiş, enerji sarfiyatı ise aynı ölçüde azalmıştır. Tüm bu bilgilere istinaden zaten firmalar ürünlerine bu derece güvenip de 7 yıl garantiyi göğüslerini gere gere verebiliyorlar.

    Geçmişte çok şey oldu hocam, olan oldu geçti gitti takılı kalmamak lazım bence

    Tabi yine yazayım ki bunların hepsi ŞAHSİ FİKRİMDİR- UZMAN GÖRÜŞÜ DEĞİLDİR
  • melmur M kullanıcısına yanıt
    Benzer bir kurulum yaptık, bir kat yukarıdaki çatıya biri 18k diğeri 12k klima kurdurduk, 7-8 metre gibi bir borulama mesafesi oldu klimalar için. soğutma konusunda problem olmadı fakat ev kışın kullanılmadığından ısıtmada ne olur bişey diyemiyorum, extra gaz da basılmadı diye hatırlıyorum ama emin değilim, 4 yıl oldu galiba kurulum olalı. bu 2 klimayla konfor koşullarından feragat ederek evin soğutması yapılabildi rahatlıkla (brüt 90 m2 2+1, izmir de yalıtımsız, tek camlı bir ev)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Selamalykm klimamm bugün kuruldu gayet güzel beğendim soğutması felan süper çok sessiz dış üniteden baktım yalnız küçük damlalar var sorun varmıdır sence normal mi iç ünüte tahliye suyu gayet iyi akıyor onun kortumdan ama kafam dış ünitede kaldı su damlaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueomer B kullanıcısına yanıt
    Dış üniteden kış şartlarında su gelir normalde, ayrıca dış ünitenin de kendi tahliye hattının çekilmesi gereklidir bunu göz ardı etmemek gerekir.
    İç ünite tahliye hattının dış ünite kondanser kenarına çekildiği durumlarda da dış üniteden su geldiği bilinen durumdur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Merhaba arkadaşlar. İlk kez klima alacağım ve çok kararsızım. Aklımda daikin ya da lg var. Daikin olarak Daikin Miyora FTXK25AW 9000 btu var. Montaj dahil 2.200 TL./ LG AS-W126J1R0 12000BTU Sirius Deluxe var

    Evim zemin/giriş kat. Altı bodrum/garaj ve kuzey-batı cepheli. Salonum 25 metrekare ısı yalıtımlı ve camlar çift ısı yalıtımlı.

    Tavsiye verirseniz çok sevinirim. Bu daikin miyora ftxk25aw yeter li olur mu? LG AS-W126J1R0 12000BTU Sirius Deluxe de olabilir.


    Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Lg'yi mi almalıyım sizce? Yada başka bir marka model mi? Teşekkürler.
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    tüketimde kapasiteden dolayı fark olacağını zaten biliyoruz. elimdeki japon malı da aldığımda en iyisi değildi, en iyisinin parasını da vermedim zaten, belirttiğim gibi toshiba suzumi 1900 lira iken ben 1800 e almıştım bunu 2011 haziranında, 5 sene bitti, şimdiki fiyatlara karşılaştırırsak da 3000 liranın üzerinde bir cihaz ki o paralara şimdi satamazlar bu klimayı, alabilecek kitle belli. Ne yaz ne de kış ne de fatura geldiğinde hiç pişman etmedi bizi minimum kapasiteden ötürü mevsim geçişleri harici memnunuz belirttiğim gibi. O dönemde de çok daha iyileri vardı ama 5 yıl garantisi, enerji verimliliği sebebiyle almıştık, iyiki de almışız bugüne kadar 1 kere bile cihazın defrost yaptığını görmedik ısıtmada hiç yalnız bırakmadı bizi. Kaşı gözü olmayan, kandırmaca filtrelerle dolmamış bir klima kendisi ama yine söylüyorum ki iyi para. İnsanlar 5 sene önce verdiğimiz paralara şimdi aynı kapasitede klima almaya çalışıyorlar ekonomik durumlarından dolayı, tabi beklentiler de yüksek az paraya çok iş yapmaya çalışıyorlar.
  • Ado kullanıcısına yanıt
  • Styric kullanıcısına yanıt
    9 luk klima o alan için kapasite olarak az, bölgenizdeki lg servislerini, şikayetvar.com u iyi araştırın derim. klima ısıtmada da kullanılacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter87

    9 luk klima o alan için kapasite olarak az, bölgenizdeki lg servislerini, şikayetvar.com u iyi araştırın derim. klima ısıtmada da kullanılacak mı?

    Hayır ısıtma olarak kullanılmayacak ama çok soğuk olursa, tüm evi ısıtmak yerine klima ile belli bir ısı kazanmak için kullanılabilir. Teşekkür ederim.
  • Styric kullanıcısına yanıt
    doğalgaz varsa evde aynı alanı iklimlendirmede o da az enerji tüketir neticede klima ile de tüm evi ısıtmıyorsunuz ve klimadan genel olarak dah sessiz ve genel ısıtmada daha başarılı olur. en az 12k klimalara bakmanızı öneririm mevcut şartlar için, lg-samsung konusunda ise servis konusunda şikayetler fazla o yüzden pek öneremem açıkçası ayrıca detaylı araştırırsanız lg ile arçelik-beko fabrikasından çıkan farklı markalara ve iç kasalara sahip ürünler olduklarını görebilirsiniz (lg de direk koreden gelen bir seri var galiba onu ayrı tutuyorum)
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Isin icinde direkt marka tavsiyesi talep edildiginden dolayi ben cevap yazmadim kusura bakmayiniz lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamalykm arkadaşlar klimamm bugün geldi montaj yapıldı 8 gün bekledim
    Sabiki samsung 12 000bt digital invertir çok beğendin bu sıcaklarda klima şart
  • Aleyküm selam, görünmüyorsunuz artık, kötü bir şey yoktur umarım.
  • blueomer B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Eyvallah saol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahtapok

    Merhaba,

    salon 25m2, 9 katlı binanın 7.katındayız yalıtım var, çift cam var. güneş öğleden sonra 2-3 saat geliyor. istanbulda oramanın kanerında yaşıyoruz genel olarak mevsim normallerden biraz daha serin oluyor, soğutma amaçlı kullanıcaz. aslında camları açınca hiç sorun yok ancak evde kedi olduğundan camları açınca aşağıya atladığından dolayı klima taktırma kararı aldık. tercihen 2000, max 2500 bütçem var. şimdiden ilginize ve yardımınıza teşkkürler.

    merhaba arkadaşım.normal şartlarda size 12000 btu olması iyi olacaktır.fakar diğer etkenleri göz önüne alırsak ve sadece soğutmayı baz alırsak 9 luk bir klima işinizi görecektir.bu durumda size önerebileceğim :

    MİDEA BLANC MSMAAU-09HFN1 İNVERTER KLİMA

    biraz daha uygun fiyatlı klimalar var fakat sizin genel durumunuza bu model daha uygun.


    Hocam benim durumda arkadaşın ile aynı. Fakat bende 4,5 m2 salonumda cam kısım var. doğu cephesi öğlene kadar güneş alıyor.
    misafirimde en az 4 kişi geliyor bizde 2 kişi toplam 6kişi oluyoruz. Ben çatının alltındaki daireyim. Motorumu da catıya atmak istemekteyim. Kot farkı da arıyorum baktığı modellerde. Midea da uzun kot farkı okudum 18lik için 20 mt yazıyor sitesinde. İstediğim ürün Midea Modern Star MSEW-18 Elegance 18000 sizce nasıl bir üründür?

    merhaba arkadaşım.modernstar parasına göre güzel klima gerçekten.forumda kullanan arkadaşlar var genel görünüm memnunlar.kot farkı olayı na gelirsek sizin zaten 20 m olmaz farkı.ben uzun mesafeye herzaman karşıyım olağanüstü durumlar yoksa.sizin durumda daire boyu 3 mt satandart kabul edersek düz montajda bir fark yaratmayabilir de.bunu montaj ekibi daha iyi hesaplar bina durumuna göre tabi.


    hocam dün yazınızdan bugün bu saate kadar midea yazılarını okudum pişmanlık akıyor herkesten resmen. :)İzmir 'de olup midea lan var mıdır? servisi nasıldır? Ben kot farkı konusunda şöyle düşündüm. birincisi benim salonumda hazır tesisat var sıfır daire alımında yaptılar. Bu balkona paralel olarak gidiyor yaklaşık 5 mt diyelim. Ben bunu çatıya atmak istemekteyim. Üst katım 3 mt ve yolda da 2 mt düzenlemelerden kayıp olsa 10 mt ile moturu yukarı almış olacağım. Ya da bu hazır itesisata kaynak yapamayız deyip direk salondan yukarıya atmak isterlerse üst kat 3 mt ve 2 mt yolda kayıp olsa 5 mt ile yukarıya almış olacağım. Performanta kayıp olsa Midea 'da bu veri 20mt kot farkı yazmazlar açık açık diye düşünüyorum. İklimsaya gittim bana bizde alma performans kaldırmaz dediler direk. ME gittim kabul etti kaynatma ve çatıya atma ama 18Lik klima için 4650tl fiyat çıkardı öpülmekte istemedim. Daikin 3650 diyor 18lik oda şuan en düşük segment olarak nette reklamı dönen serisi. Bekonun servisi kaynak yapma kabulu ve catıya kot farkı karsılama cevabını alabilsem sadece sogutma amaclı muthıs bir cıhaz var 18 lik fiyatı 1900 tl. Ama beko dan kimse anlamaz bu soracağım soruları. O yuzden klimadan anlayan adamı nasıl bulurum kı dıye dusunuyorum.

    Ado hocam sizinde fikrinizi ala bilir miyim?

    Şimdi Hocam kendisine güvenen markalar 20 metrelik borulamayı dikey/yatay kabul de eder ve yapar da, lakin sorun şu ki, 20 metre borulamayı cihazın kaldıracak kapasitede olması, performans kaybı yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.
    Sizin hesaplamanıza göre dikkat ettim dikeyde (en önemlisi bu) 5 metreniz mevcut, yatayda da 5 metre, dış ünite yukarıda olacağı için yağ kapanına 2 metre verelim bol bol, yatay dikey karışık 12 metre tesisattan bahsediyoruz ki 18 lik klima için bu sorun teşkil edecek bir borulama mesafesi değil.
    3 Metrenin altına inmemek şartı ile borulama ne kadar kısa olursa performans o kadar iyi olur, bu cümleyi ikinci seçeneğiniz için yazdım, yani mesafeyi 12M olmadan aşabileceğiniz bir montaj yöntemi var ise tercih etmeniz tavsiye sebebidir elbette.
    Beko'yu çok küçümsemişsin hocam, yıllarca LG ile ortak çalışmış ve ortak klima üretmiş bir markadır Beko, ve servis ağını bizim VESTEL den çok daha kaliteli bulurum itiraf edeyim.


    Nu arada ben size yaklaşık yatay dikey borulama mesafelerini vereyim (markaya göre değişiklik gösterir)

    7K - 9K - 12K TOPLAM MESAFE 10M - MAX DİKEY 6M - 5M sonrası her 1M için 20gr ilave gaz
    18K - 24K TOPLAMMESAFE 15M - MAX DİKEY 8M - 5M sonrası her 1M için 30gr ilave gaz

    Multi inverter klimalar için 1 iç ünite arası max borulama 15M
    Multi inverter klimalar için iç ve dış ünt arası max mesafe 10M
    Multi invcerter klimalar için iç üniteler arası max yükseklik farkı 5M

    Hocam detaylı teknik bililer için çok teşekkür ederim. Ben çatı altı değil bir kat daha altta olduğum içim mecbur mesafe sorunlarına giriyorum. Neden derseniz bir balkonumuz var ve L tabir edilen mimarda. Balkonumda devasa motor olacak ve kullanım sanki gömme balkon durumuna gelecek. Balkona çıınca yüzümüze vuracak sıcak hava durumundan bahsetmıyorum bile. Hazır tesisat kısmı balkondan çıktığı için ben de bu hattı kullanarak muntazam bir kablo kanalı hazırlattırak hem görüntü anlamında sorunsuz hem de performans sıkıntısı çekmeden moturu çatıya almak istemtkeyim. Hatta resimlerle size aktarmak istrerim uygun görürseniz yarın işten eve geldiğimde.
    Yağ kapanı kabloyu bir düğüm atar gibi yapılacak bir fiziki uygulmamı olacak yoksa ekstra gaz basımı mı olacaktır?
    Bekoyu küçünsemedim direk hocam ama bir beko beyisine gitsem size anlattığım gibi yatay mt üstte mt mt de bolluk vereceğim makinanız nedir diyeceğim adam bana diyecek canavar gibi yapar. :) Teknik bir personel pek olmuyor satış bayilerinde. Servis ise kuruluma gelince bana ancak tavsiye verebilecek.
  • melmur M kullanıcısına yanıt
    ücretsiz keşif ekiplerini çağırabilirsiniz firmalardan en azından bir fikir oluşur kafanızda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter87

    Benzer bir kurulum yaptık, bir kat yukarıdaki çatıya biri 18k diğeri 12k klima kurdurduk, 7-8 metre gibi bir borulama mesafesi oldu klimalar için. soğutma konusunda problem olmadı fakat ev kışın kullanılmadığından ısıtmada ne olur bişey diyemiyorum, extra gaz da basılmadı diye hatırlıyorum ama emin değilim, 4 yıl oldu galiba kurulum olalı. bu 2 klimayla konfor koşullarından feragat ederek evin soğutması yapılabildi rahatlıkla (brüt 90 m2 2+1, izmir de yalıtımsız, tek camlı bir ev)

    Hocam kurulumunda üst katta bir daire daha varmıydı? Yoksa siz direk catı katı dairesine mi yaptınız ? Ben geçen kış kiracıydım başka evde catıdaydım ve iki tane baymak eski tip dedğimiz on-off Baymak Elite 9 CHS kurdurdum. Birisi yatak odam için birisi salonum içindi. 2+1 kiradaki evimde salonuma yetmiyordu ama odanın havasını kırıyordu. 20mt2 odaydı. Ben ev alınca 25mt2 salonum için bunu sattım diğerini yine yatak odama kurdum bu sefer 16mt2 yatak odamda şahane performans gösteriyor fakat çatıya atamadım pencere altına kurdurdum geceleri titreşme sesleri ister istemez kulağa geliyor. Sıfır sessizlik sağlamıyor. Ben bu sıfır sessizlik için 18lik makine irek çatıyı düşünüyorum. Ben sadece soğutma için kullanacağım ısınma sorunu olursa göz ardı edebileceğim bu konuda. Bölgeniz neresidir ? ben de izmirdeyim ve 4 yıl önceki makinanız ne markadır?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    ilginiz için tesekkürler hocam
    daikin e gittim bugün
    shira diye bi model vardı 16000 btu
    sensörleri ile havayı bos kısma yönlendirmesi en cok dikkatımı ceken özelliği oldu. 4500e anlastık 8 haziranda montaj yapılacak insallah
    ürünü bi müddet kullandıktan sonra görüşleri buradan paylasırım kısmetse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhann10

    Arkadaslar klimayı aldım klima kuruldu bugün midea blanc 18 lik.gittim bayiden aldım 2850 tl 9 taksit teknik servis geldiğinde sürekli yanlarındaydım her aşamasında yaklaşık 20 dakika vakum yapıldı cihaza .evin klima tesisatı varmış zaten kolay oldu işlemler elektrikçi çağıracam yarın eve balkonda priz olduğu için uzatma kablosuyla çalıştırdık ama fazla kullanma dediler bu şekilde tamam dedik.arkadaslar borular bakır kimsenin şüpesi olmasın vakumda yapılıyor bende baya sordum soruşturdum almadan öyle tırıvırı bi makine değil gibi görünüyor bekleyip görecez dahada yazarım izlenşmlerimi

    Hocam merhaba izmir 'de nereden aldınız ? ben üçyol tarafındayım. Servisten mennun kaldınız mı? aynı makinayı almayı planlıyorum. Teknik sorular sormak istemektetim bu servisten gelenlerin teli varsa özelden verebilir misiniz? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 16531654165516561657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.