Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1644. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 16421643164416451646
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VaLiaNT84 V kullanıcısına yanıt
    Hocam 12000BTU klima hem ısıtma hem soğutmada işinizi görecektir o alanda.
    Bütçe Önemli değil diyorsanız lider markalara bakabilirsiniz lakin buna paralel uzun garantili orta segment ürünler de 5 - 10 yıl arası sorunsuz çalışacaklardır.
  • sykra S kullanıcısına yanıt
    sf35 12000 btu karar verdim yatak odası için çünkü 9000 yetmiycek gibi duruyordu , 3500 tl de fiyat aldım klima işini bitirdim , bir tek mutfağa 9000 lik bi uğur smart plus alıcam ileride o kadar :)
  • GoldenApple G kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam;
    Ben marka model işlerine girmiyorum o yüzden burada direkt olarak marka talep eden arkadaşların mesajlarına cevap yazamıyorum bazen ister istemez, Forumda marka önerenler de var mutlaka yardımcı olacaklardır.
    Beni mazur görün lütfen. keşif sonrası kafanızda daha iyi şeyler belireceğine eminim ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sykra

    Tekrar selam , Karşı dairemde benim evin birebir aynısı , yatak odası 22 m2 ve 5 metrekarelik giyinme odası var kapısı yok bunun ve onunda yanında ebeveyn banyo var oda 5 m2 onun kapısı var kapalı durur totalde 27 28 metrekare oluyor yatak odası giyinme odası ile beraber , karşı dairedeki arkadaşta yatak odasına bi klima taktırdı onunla konuştum 12000 panasonic taktırmış ancak yetiyor dedi 18 mi taktırsak falan diyor hatta bize salon için keşife gelen mitsubishi ekibi göz ucuyla 9000 yeter demişlerdi çünkü onlar asıl salon için keşif yapmışlardı bizde sormuştuk buraya ne yeter gibisinden tahminimce giyinme odasını görmemişlerdi , fakat şimdi kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı ne dersiniz ? Krigamine zen 12000 veya sf35 mi taktırsam diyorum , veyahut daha ucuz bi markanın 12000 liğinimi fikirlerinizi bekliyorum

    Hocam bende 9000 btu luk krigamine var.

    Kullandigim oda 18-20 m2. 24 derecede gece modunda calistiriyorum. Yetiyor bana.

    Binada yalitim yok. Klimanin takili oldugu oda cok gunes almiyor.

    Ama ayni klimayi aksama kadar gunes alan bir evde kullanmistim.
    3 odayi da sogutuyor mu acaba bi deneyim dedim. Odalar birbirine yakindi.
    Ve uc odayida sogutmustu.

    Abartmiyorum odalarin toplam m2 si sanirim 35-40 m2 vardi.

    Benim tahminimce 20 m2"lik bi alani dusuk fanlarda rahatlik sogutur ve tahminimce orta -yuksek fanlarda 30 m2 de tatmin eder.

    Ama yorumlarda okuduguma gore yuksek btu alip dusuk fan modlarinda klimanin calismasi uzun donemde enerji tasarufunun artiracagi yonunde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli Arkadaşlar;bu sıcak günlerde bende sizler gibi yaklaşık 10 gündür klima arıyordum.(artık aldım)ama naçizane edindiğim tecrübe,bu konu hakkında forumları okuyarak ve buradaki iyi niyetli konunun uzmanlarına danışarak karar vermeniz..(niye iyi niyetli? çünkü sözüm ona bazı uzmanlar sadece 1 marka veya modeli öneriyorlar;diğerlerini yok sayıyorlar)
    Bulunduğunuz il veya ilçedeki satıcılar genel olarak elinde ne varsa onu satmayı amaç edindiğinden;bilerek veya bilmeden sizi yanıltabilir.(en son internet üzerinden konuştuğum bir satış temsilcisi:samsung ar7500 serisinin ar9500 den daha yeni olduğunu iddaa etmiştisamsung mh yi arayarak öyle olmadığını öğrendim) Diğer bir önemli nokta ise servis;hayatımda evde kullanılan hiçbir cihazda servisin bu kadar önemli olduğunu görmedim;yaptıkları en ufak bir hata binlerce tl verdiğiniz cihazları,ya kullanamama yada düşük verimle kullanmaya neden oluyor.Evet bunlar benim on günlük yoğun araştırmalarımdan edindiğim sonuçlar,inşallah sizlerede faydası olur.havanız serin ,kalbiniz ferah olsun...




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Sİzde haklısınız tabi geçmişe doğru okuyorum da, marka söyleyen kişilere sanki oranın çalışanıymış gibi muamele yapılmış bazı mesajlarda.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Aslında benim anlam veremediğim, aynı markanın atıyorum 12000 lik ürününün hem uygun fiyatlı hem çok pahalı olanı var.
    Mitsubishinin 2200 civarı modeli de var aynı bpu değerlerinde yaklaşık 3950 lira olanı da.

    Daikin da ise uygun fiyatlı olanlar "çakma daikin" diye nitelendirilmiş. Servisi iyi, sıkıntı çıkamayacak, faturayı çok şişirmeyecek, bir 9binlik bir 12 binlik marka ve model olarak ne almalıyım? Tavsiye edecek kişilere şimdiden teşekkürler.
  • 12 lik baymak aldık traktör gibi ses yapıyor sessiz mod uyku modu nafile...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eagle35 E kullanıcısına yanıt
    Ne aldınız hocam ?
  • the-music kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumlarınız için teşekkürler salonumda yine SF serisinin GF60 modeli var ondan çok memnunum o yüzden 9000 btu krigamine zen fiyatına 12000 btu sf35 alıyorum sebebi ise yatak odasının 22 m2 + 5-6 m2 civarlarında giyinme odası olması yoksa krigamine zen istiyordum bende fakat şu anda sonradan pişman olmak istemiyorum sürekli yüksek devirde kullanmak hoşuma gitmiyor , bazende havaların ani soğuduğu zamanlarda ısıtmada kullanacağım saygılar
  • 1 haftadır 12 binlik baymak elegant plus kullanıyorum, vantilatörden daha az ses çıkartıyor. Abartmıyorum yada ben bu üründen Aldım diye iyi olarak göstermiyorum. Almadan önce tek düşüncem sesi idi aldım o kadar çok memnunumki, hele gece, eco moduna alıp üstüne uyku modu yaptımmi, çalıştığını bile duymuyorum. Sizin ürün anormal geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Mch_ _ kullanıcısına yanıt
    Aynen bizimki de ondan mesela içerde Samsung var onu eco moduna alınca tamamen susuyor arada bir bu sürekli çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFFGONG -- 25 Haziran 2016; 18:07:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GoldenApple G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bunu merak ediyorum, Neye kıstasla çakma DAIKIN?
    hangi veriye veya hangi müspet delile istinaden çakma DAIKIN?

    Ben X firmanın fabrikasından çok çok çok iyi biliyorum ki, aynı banttan çıkan aynı kalitede ürünlerin belli spesifik durumları değiştirilerek Y - W - Z markaları adı altında değişik uygulamalar ile satılıyor. tabi ki fiyat farklılıkları da ortaya çıkıyor.
    kalite aynı ise fiyat neden farklı?
    1- segment yaratmak zorundalar
    2- ürün yelpazesi geniş olmak zorunda
    3- seçme hakkı tanımak zorundalar
    4-orta ve alt alım gücü kitlesine hitap etmek zorundalar
    5- pazardan en büyük payı hangi marka adı altında olduğu önemsiz olmak koşuluyla almak zorundalar (bütün firmaların en büyük çabası bu dur)
    6-
    7-
    8-
    9-


    sayar sayar giderim böyle.

    Hocam bir ürünün satış rakamı ASLA ama ASLA üretim maliyeti değildir bunu bir çok kişi bilir, bu malın satış bedeli belirlenirken, üretim maliyetinin yanı sıra, olası servis maliyetleri, garanti koşulları kaynaklı olası maliyetler, olası riskler, marka değeri vb gibi bir çok etmen göz önünde bulundurularak bedel tespiti yapılıyor.
    Ben bir zamanlar bu forumda bir konu açmıştım insanların bu konudaki bilinçlerini ölçebilmek adına. Soru gayet basitti. ''GARANTİ VERİLİM Mİ? ALINIR MI?'' demiştim. tabi bizim milletimizin aklı nereden çalışıyorsa artık cümlenin içinde vermek almak kelimeleri geçtiğinden konu şikayet edilmişti vs. Hocam garanti denilen unsur, parası ödenerek bizatihi tüketici tarafından satın alınan bir şeydir. yani üretici firmalar zaten verdikleri garantinin parasını dahi aslında bizlerden peşin peşin alıyor.

    Şimdi bu bilgiler doğrultusunda ürünlerin kaliteleri aynı iken (bakınız kalite ve özellik birbirine karıştırılmamalı) neden fiyatları farklı sorusunun cevabı otomatikman ortaya çıkmış oluyor.

    Bu durumda ben sorumu tekrar soruyorum hocam, NEYE KISTASLA ÇAKMA DAIKIN?
    Şimdi bana VESTEL'i sorun, ben eğrisi doğrusu yalanı dolanı ne varsa anlatayım sana zira 11 yıl hizmet verdim firmaya, içini dışını işleyişini iyi bilirim. Keşke DAIKIN için de bilen birisi olsa da yetkili ağızdan anlatabilse hocam yoksa, internete araştırması ile edinilecek bilgiler değiller bunlar. 1-2 ürün görüp yorum yapan da bana göre sallıyordur.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam katılıyorum size. DAikin sadece bir örnek aslında.

    Bir arkadaşım da vestel klima kullanıyor. Oda memnunmuş sanırım. Peki siz vesteli klima da önerir misiniz? Açıkcası vestele bakmadım fiyatları nasıl bilmiyorum.

    Sanırım mitsubishinin uygun fiyatlı olan 9binlik ve 12 binliklerini kararsız da olsa alacağım. Toplam 5 bin küsüre denk geliyor. Çok mu evet çok ama uygun fiyatlı ne alacağımızı da bilmiyoruz.
  • akadaslar az once kesif icin mitsubishiyi cagirdim.bana soyledigi pek mantikli gelmedi bir de sizin fikrinizi sorayim.yaklasik 10 ar metrekareden 3 oda icin yani 30 m2 icin klima bakiyorum.aslinda 12.000 lik dusunuyodum ama bana anlattigina gore 16 bin lik alsam dahi hicbir faydasi olmayacagi, klimanin ufleyecegi oda disinda diger odalara cok az fayda saglayacagi vs.yani sonucta hava bu,kapali haldeki 30 m2 alani nasil etkilemez? buz gibi olmasini zaten istemiyorum cok sicak olan 2 ay boyunca bi rahat ettirsin, kisin da yine cok sogukta havayi kirsin.12lik klima gercekten bu kadar fayda saglayamaz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antisocial77 -- 25 Haziran 2016; 18:14:31 >
  • antisocial77 A kullanıcısına yanıt
    Keşfe geldn kişi haklı, bulunduğu oda dışına çok faydalı değildir klima. Konumlama olarak da bakmak lazım tabi bazı yerler evin şeklinden dolayı hiç mümkün olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sykra

    sf35 12000 btu karar verdim yatak odası için çünkü 9000 yetmiycek gibi duruyordu , 3500 tl de fiyat aldım klima işini bitirdim , bir tek mutfağa 9000 lik bi uğur smart plus alıcam ileride o kadar :)

    hayırlı olsun kardeşim.pişman olmayacağınız bir karar vermişsiniz.zaten me kullanıcısısınız nasıl olduğunu biliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antisocial77

    akadaslar az once kesif icin mitsubishiyi cagirdim.bana soyledigi pek mantikli gelmedi bir de sizin fikrinizi sorayim.yaklasik 10 ar metrekareden 3 oda icin yani 30 m2 icin klima bakiyorum.aslinda 12.000 lik dusunuyodum ama bana anlattigina gore 16 bin lik alsam dahi hicbir faydasi olmayacagi, klimanin ufleyecegi oda disinda diger odalara cok az fayda saglayacagi vs.yani sonucta hava bu,kapali haldeki 30 m2 alani nasil etkilemez? buz gibi olmasini zaten istemiyorum cok sicak olan 2 ay boyunca bi rahat ettirsin, kisin da yine cok sogukta havayi kirsin.12lik klima gercekten bu kadar fayda saglayamaz mi?

    arkadaşım merhaba.öncelikle keşif ekibi size doğru bilgi vermiş.odadan odaya bu iş olmaz olsada öyle olur konfor aramayın.bu işin mantığı her odaya bir klima.şöyle basit bir örnek vereyim size.kombi kullanımında bir petek ile siz üç odanızı ısıtabilirmisiniz.ısıtamazsınız.bu işte böyle malesef.tamam klimanın hava hızı var fakat ne olursa olsun sağlıklı olmaz .bu konuda çok tavsiye isteyen arkadaşlar var fakat olmayan işi oldurmak ne kadar olur takdir sizindir.tek alan olsun o zaman 12 lik 30 m2 ye yeter diyebiliriz.




  • abilerim kardeşlerim yardımlarınızı bekliyorum

    http://forum.donanimhaber.com/m_118014316//tm.htm#118014316
  • GoldenApple G kullanıcısına yanıt
    VESTEL i rakamsal olarak yüksek buluyorum hocam, ben samimi dürüst adamım hocam, VESTEL i cidden sevsem de eleştirmekten de geri kalmam. 4000TL bantlarında VESTEL klima alacağıma gider imkanları zorlar DAIKIN alırım.
    Ne zaman ki ekonomik ama uzun garantili ve kaliteli ürünleri satarlar o zaman tabi ki zaten benim önermeme gerek kalmaksızın insanlar farkı görüp gidip alacaktır.
    VESTEL farklı politika uyguluyor bence. MARKA değeri adı altında kendi markası yüksek ama , 2 yıl önce aldığı karar ile ikinci ana markası olan REGAL ve destek olma kararı aldığı FINLUX ürünlerini aynı kalitede fakat ucuza veriyor piyasaya. Mesela BİM de satılmaya başlanan REGAL marka klimalar ile ben, ürün kalitesini vurgulamaya çalıştıklarını düşünüyorum ki 12000BTU inverter klimayı 1500 bantlarında satmak iyi cesarettir.
    Keşke garantiyi kısmasalardı hocam ben güvence adamıyım, markayı ne kadar seversem seveyim garantisi kısa olunca buz gibi soğuyorum üründen.




  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi daha sık görelim burada. Arada gelip 2 satır yazıp gidiyorsunuz olmuyor ama.
  • 
Sayfa: önceki 16421643164416451646
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.