Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16321633163416351636
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    SAMSUNG 30 hazirana kadar koşulsuz 5 yıl (montajın yapılması şartıyla)
    Baymak 5 yıl koşulsuz
    Uğur 5 yıl koşulsuz


    Bunlar kesin bildiklerim, diğerlerinde hiç duyum almadım garanti yönünde.

    SEER SCOP
    EER COP

    bunlar önemli unsurlar olsa da asıl önemli olan sistemin DC İNVERTER olmasıdır ki zaten enerji tasarrufunun asıl temel taşı bu dur. değerleri yüksek olanlar tercih edilse de, bunların kıstasının ne olduğu konusunda henüz araştırma yapma fırsatım olmadı, en kısa zamanda onunla ilgili bazı firmalarla görüşmeler yapmayı planlıyorum ancak ramazan etkisi ve yoğunluktan çok yakın zamana planlama yapamıyorum.
    ben SAMSUNG da SEER 10.1 gördüm burada paylaşan bir arkadaşımızda, şimdi orada 20 yazsa ne olacak 100 yazsa ne olacak biz ölçemiyoruz ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Değerli Hocam;
    Evinizin planını masa üstüme aldım detaylı inceledim lakin, projenizi hayata geçirebilecek olumlu bir nokta bulamadım maalesef. Yapı itibari ile evin genel durumu hava sirkülasyonu ve sağlıklı vakumu engelleyecek şekilde olması nedeniyle 24 lük klima takım soğutulmuş havayı yayma fikriniz başarıya ulaşamayacaktır zira mevcut soğuk hava daha diğer taraflara sirayet edemeden makine ortam ısısına göre sensörel faaliyete geçecek ve çalışma frekansını alt limite alacaktır bu da koskoca makinenin koridor soğutmasından başka işe yaramayacaktır.

    Ben size oda oda anlatmak yerine şöyle izah edeyim ve bence bu bilgi doğrultusunda lütfen kendiniz karar veriniz.

    Şimdi siz klimanıza ''ÇALIŞ'' komutu verdiğinizde iç ünite devreye girecek, 3 dakika sonra kompresöre ilk ikazını verecek (elektrik ilk geldiğinde 3 dk, yoksa 30 sn) kompresör çalışıp 410 gazı sıkıştırmaya başlayacak bu esnada iç ünite elektronik kartı, tüm sensrölerden ortam bilgisi isteyecek ve bu verileri senkronize ederek kompresörü hangi hertze alacağına karar verecektir. sensörlerden gelen bilgiyi size biraz açayım. şu an dışarıda 44 derece civarı sıcaklık var, bu dış ünite sensörden gelen ilk bilgi, sonra ortam ısısı için iç ünite senrörü (örnk) 30 derece bilgisi verecek, elbette ki önce bu bilgilere göre kompresörü ''Oooo bilader dışarısı feci, içeriside 30 derece, sen hemen 96Hertze çık bana acil soğuk hava lazım'' diyecek. Bu doğrultuda kompresör en üst limitte çalışıp iç ünite evapa acil soğuk hava tedarik edecek, tabi ki soğuk hava iç üniteye ulaşmaya başladığında boru sensörleri de devreye girecek ve bu bilgileri de iç ünite kartına gönderecek, iö ünite elektronik kartı bu bilgileri DIş ünite kartı yani IPM kart ile paylaşarak senkronize hareket edecektir.

    Şimdi sizi ilgilendiren kısmına geliyorum

    aradan 20 dakika geçtiğini düşünelim, dış ortam 44 derece yanmaya devam ediyor lakin 96hertz de çalışan kompresör çok başarılı şekilde bu süre içerisinde iç ortam sıcaklığını 26 dereceye çekti, 22 ve 27 derece aralıkları KONFOR KOŞULLARI kapsamında olduğundan dolayı sistem bu sefer kompresöre ''Kardeş sen çok yoruldun, çok da elektrik harcadın zaten, 72 hertze düş'' der bu da performansın aşağıya bilinçli olarak çekilmesi anlamına gelir zira sensörler içeride yaşanabilir koşullar oluştuğu bilgisi aktarmaya devam etmektedir, 10 dakika sonra 72 den 64 hertze, 10 dakika sonra d aminimal döngü olan 48hertze inecek olan kompresör çalışma frekansı nedeniyle artık sistem en düşük performansında çalışıp sadece içeride oluşan havanın ısı değerinin kaybolmamasını sağlamaya devame decektir, ancak dikkat ederseniz yeni performans değeri katmayacaktır odaya, taaa ki sensörler aksini söylemedikçe.
    bakınız inverter teknolojisi çok iyi olmakla birlikte bazı konularda kararı size bırakmamaktalar, mesela ben şu an tepemdeki klimaya ''sana ne kardeşim içerideki yaşam koşullarından, ben senin en üst limitte çalışmanı istiyorum'' diyemiyorum. Deseniz de o umursamıyor zaten.

    Sizin senaryoda 24 lük klima yüksek fan devri ve kuvvetli cross fanı sayesinde bulunduğu ortamdaki havayı vakumlayıp ortam bilgisi olarak sensöre bu veriyi taşıyacaktır, halbuki taşınan bilgi iç ünitenin BULUNDUĞU ortamın bilgisidir yani sizin soğuk havayı ulaştırmak istediğiniz alanın bilgisi değil. bu da sizin projenizin başarılı olabilmesi için zaman faktörünün çok uzaması, enerji tüketiminin de çoğalması anlamına geliyor, işte bu nedenle ben olumlu bakamadım.

    Yalnız, verdiğiniz bilgiler içerisinde izolasyonun kuvvetliliği, panjur pozitif unsuru gibi durumlar da söz konusu olması nedeniyle ben yine de sizin de fikir yürütmenizi isteyeceğim.


    Verdiğiniz değerli bilgiler ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

    2.Sıradaki alternatifte olmaz o zaman.
    Eski tip klimalardan olsaydı belki işime yarardı diye düşünüyorum.
    O zaman yaşam sürdüğümüz odalardan başka yere klima koyma şansım kalmıyor.Buda bana baya tuzluya maal olur .Şimdili küçük oturma odasına 9000 lik almak mantıklı olacak.(Balkonlarım çok küçük olduğundan tek bir dış üniteyle çözmek istemiştim aslında).
    Sizin başka öneriniz varsa öğrenmek isterim.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam Mitsubishinin HJ, DM, SF serileri var aralarında fiyat farkı var. BU konuda bilginiz var mı?
  • Arkadaşlar bende klima alacağım. Benim salona 9000-12000 arası uygun geliyor. Salonum yaklaşık 22 m2 . Syrıca yalıtımı iyi olan bir sitede oturuyorum. Öğleden sonra 1 den akşama kadar salon güneş alıyor. Ayrıca eşimden dolayı çok soğuk yapma gibi bir durumum yok. Aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz.

    http://www.teknosa.com/urunler/119963957/samsung-ar5500-ar12jsfscwksk-12000-btu-klima?staydesktop=true Bunu nedn koydum çünkü TEKNOSA da da geçerli 900 tl lik sodexom var. 1500 tl ye gelecek bana.

    http://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/N-Serisi-Klimalar/Atxn35nb7-Inverter-Klima

    http://urun.n11.com/klima/gree-lomo-gvh12qc-a-inverter-klima-12000-btu-P116475808?cid=604001&gclid=CKKM9NzFu80CFUko0wodz1ENjQ&gclsrc=aw.ds

    Yada inverter bile ihtiyacın yok al düz bir 9000-12000 arasi birşey yeter. Çeklerinide başka bir ihtiyacında kullanmı dersiniz.


    undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock2010 -- 23 Haziran 2016; 1:05:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekürler Hocam. baymak kullananlar memnun baymakı araştırıyorum. Malesef cuma memlekete gidip bayram sonrası döneceğim için bugün karar versemde zor montajı. bayram sonuna kalacak.
  • Manisa ilinde olan ve bütün odaları güneş gören arakat bir evde kiracıyım. 25 metrekare olan oturma odam için klima arıyorum. 6 aylık bebeğim var. Bütçem 2.000 TL civarıdır.

    Hangi marka/model ürünleri önerirsiniiz ve alırken olmazsa olmazlar nelerdir? nelere dikkat edilmelidir?
  • Merhaba,

    Klima almak istiyorum ve görüşlerinizi bekliyorum.

    Bulunduğum kutu kadar evin kabataslak planı aşağıdaki gibidir. Dış ünitenin dış duvarlara montesine izin verilmediğinden ancak balkona dış ünite koyulabilmektedir.

    Dış duvarlarda içten ve dıştan yalıtım bulunmakta ama öğlenden akşama kadar ev güneş almakta.
    Daire en üst katta, apartmanda da düzgün bir havalandırma bulunmadığı için bütün binanın ısınmış havası son kata birikmekte.
    Salon ve yatak odasının yarısından itibaren tavan yüksekliği azalarak gitmektedir.


    Tabii ki kendi evim olsa salona bir klima yatak odasına ayrı bir klima koyup borularını salonun duvarından kartonpiyer vs. ile gizleyerek geçirtebilirdim ama kendi evim olmadığı için bu uğraşa girmek istemiyorum.

    Düşüncem resimde gösterdiğim yere 18.000 ya da 24.000 btu klima almak.
    Beklentim de hava sıcaklığı 32 dereceyken, salon 25 dereceye sabitlendiyse yatak odasının da en 27 derece gibi en azından uyunabilecek bir sıcaklıkta ve nemde olabilmesi. Tabii bu sağlanır mı ondan da tam emin değilim.


    1. Soru: 18.000 mi 24.000 mi gereklidir?
    2. Soru: Samsung, LG, Airfel alabilirim bütçem bu ayarda. Önerebileceğiniz sessiz bir klima var mıdır?

    Görüşlerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • soğutma için kullanılacak 18-19 bin btu.. alarko carrier mi fijitsu mu panasonic mi
  • Ado bey ben iş yerime klima bakıyorum da kiracı değilim kendi yerim 2 ay oldu burayı alalım ama mayıs ayında üşüyordum dükkanda o derece soguktu
    Her 2 tarafında da dükkan var hiç güneş görmüyor altında boş depo var onun altıda sıgınak yazın sogutma kışın ısıtma için kullanacagım dükkanın tamamı 70m2 ama ben camdan ve alçıpandan 25m2 küçük ofis yaptım klimayı ofise takıcam aşağıda çizdiğim görselde belirttim ofisin konumunu fiyat olarak aklımdan geçen rakam 2500 - 4000tl arası daikinin internet sitesinde baktım ücretsiz klima keşif vardı ama markalardan anlamadıgım için ilk sizden bilgi almak istedim unutmadan Bursada oturuyorum
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • Yaklaşık 75 80 metrekareyi (üç oda bir hol) soğutmak için kaç btuluk bir klima almamız lazım? Tavan yüksekliği 2,5 metre. Klimayı hole kurmayı ve üç odayı da soğutmayı hedefliyorum.

    http://www.hepsiburada.com/vestel-v-plasma-plus-28-a-enerji-sinifi-28000-btu-h-duvar-tipi-split-klima-p-EVVES20232662

    Bu klima yeterli olur mu? Bir de bu klima niye bu kadar ucuz?

    edit:http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-a-24000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-pm-evbaymelegplus24 Bunun btusu daha düşük olmasına rağmen fiyatı niye daha yüksek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 22 Haziran 2016; 17:33:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deco35

    Klima tavsiye bölümünde; fikir yürütmek yada tahmin etmek yerine,arkadaşlar kullanmakta oldukları klimaların kalitelerinden bahsetseler çok faydalı olur bence....klima ne yakıyor,model ve marka nosu,sessizmi,memnunmuşsunuz değilmisiniz gibi bilgiler..sizin için güzel ürünler üreten şirketleri ödüllendirin kalitesizleri buradan cezalandırın....teşekkürler

    Bende mitsubishi msz-fh25ve modeli var.
    Kullandigim alan 18-20 m2.
    Bina yalitimsiz. Sogutma amaci icin kullaniyorum.

    Cok memnunum. Serviste iyi.
    Klima ozelliklerine internet bakabilirsiniz. Cok ozellikli bir urun.

    Kullanici olarak yorumlarim:

    Klima almadan once baya arastirmistim.
    Sonunda bu klimayi aldim.

    Klima gercekten sessiz.
    Ozellikle gece modunda sadece bir esinti sesi duyuyorsunuz.

    Simdi gunduzleride gece modunda ve 24 derece kulaniorum. Yetio gercekten.

    25-30 m2 bile sogutacagi kanaatindeyim.
    Istediginiz saatti ayarlayip o saatte calissin veya kapansin diorsun. Belki dier klimalarda vardir. Guzel bir ozellik ve sanirim gun gunde program ayari yapabiliorsunuz.

    Kliman acilmasi ve kapanmasi gercekten cok karizmatik. Ust duzey bir urun hissi veriyor.

    Simdi hatirlamiyorum ama anti bakteriyer vs ozellikleride var.

    Alacaklara tavsi ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    evin toplami 70 metrekare.dis cephe yalitimi bu sene yapildi.butun gun gunes gormekte sabahtan aksama kadar ve evin sicakligi 32 derece de surekli gece dahi 30 dereceden asagi dusmuyor. mitsubishi kesif ekibi geldi resimde gosterdigim yere 12 lik klimanin is gorecegini soyledi.ama diger odalarda bi faydasi olmayacaginida soyledi. klimanin takilacagi odada kapi yok. ben diger odalarda da azda olsa fayda etmesini istiyorum. klimanin flaplarini koridora cevirerek havanin icerdeki odalara ulasmasini hedefliyorum. bunun icinde vantilatorde calistirabilirim. bu dediklerim biraz hayal gibi olsada. 12 lik yerine 18 lik taktirsam faydasi olur mu.




  • BABASCARFACE kullanıcısına yanıt
    Hocam alt katınızın boş olması kış temposunda sorun teşkil edeceğinden dolayı, mülk sahibi olmanızın da avantajı ile, ankastre tesisat ile üst segment bir ürün almanız en makul olanı olacaktır.
    Normal şartlarda Ben klima için yüksek bedeller ödenmesine itiraz ederim lakin kalıcılık ve olası riskler söz konusu olduğunda elbette aklın yolu bir oluyor. Yalıtım zafiyetimiz var, alt kattan ısı kaynağı yönde zafiyetimiz var (kış şartlarında)
    Hal böyle olunca, bütçenizi de göz önünde bulundurarak kolay kolay yapmayacağım bir şey yapıp DAIKIN sonrası ME den de ücretsiz keşif ve fiyat teklifi almanızı rica edeceğim.
  • batuchan kullanıcısına yanıt
    Daha önce bir çok kez yazdığım üzere, ben sırf buraya tecrübeyi paylaşabilmek adına kendi evimde denedim. vantilatör takviyeli hava aktarımı işe yarıyor ancak süreç çok uzuyor makine çok uzun süre çalışıyor.1 saatte 3 derece düşürebildim uzak odadaki dereceyi.
  • QRX kullanıcısına yanıt
    70 / 2.2 x 1000 = 31818BTU
    Bahsettiğiniz klimanın performansını bilmekle birlikte amacınıza ulaşmanızı sağlayamaz maalesef. Her şeyi geçtim 28000BTU VESTEL klimayı o fiyata veriyorlarsa her ne olursa olsun gözünüzü kapatıp alın lütfen. o işte hatalı rakamlandırma var

    Yine de istediğinizi yapamaz aklınızda olsun

    BAYMK ın fiyatı normal o klima için aslında yüksek değil
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam;
    Öncelikle çok değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Ben de sizin gibi düşünmekteyim ancak, bu forumlarda eskiden hep ME, Daikin veya Alarko markaları öneriliyordu.Ama hakikaten de çok pahalı ürünler satıyorlar bu firmalar.Sizin bahsettiğiniz üzere, 9000BTU, DC İnverter olan ve farklı kademe fan ayarı olan dış ünite, 6 fan hızı olan iç ünite ve yumuşak başlatma özelliklerine sahip uygun fiyatlı ve serviste sıkıntı yaşamayacağım bir marka model önerir misiniz?2700TL max fiyat olarak belirlemiştim zaten.
    İlginize tekrar çok teşekkürler.Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    70 / 2.2 x 1000 = 31818BTU
    Bahsettiğiniz klimanın performansını bilmekle birlikte amacınıza ulaşmanızı sağlayamaz maalesef. Her şeyi geçtim 28000BTU VESTEL klimayı o fiyata veriyorlarsa her ne olursa olsun gözünüzü kapatıp alın lütfen. o işte hatalı rakamlandırma var

    Yine de istediğinizi yapamaz aklınızda olsun

    BAYMK ın fiyatı normal o klima için aslında yüksek değil

    Hocam niye istediğimi yapamaz. Farklı odalar olduğu için mi? Bir de bu klimayı daha ucuza buldum. 28000 btu bu fiyata çok ucuz. Niye bu kadar ucuz ki bu klima?

    http://www.bedavacim.com.tr/VESTEL-V-PLASMA-PLUS-24-A-24000-BTU-KLIMA_289014.html?128031&v=1.31.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 22 Haziran 2016; 20:00:42 >




  • Tekrardan selam. İzmir sıcağına cozum olacak, 3 m tavan yüksekliği olan, salon güneş almayan ve 27-28 m2 olan, ara kat ve sadece soğutma amaçlı kullanılacak bir klima tavsiyesi istiyorum. Uzun yıllar götürmesi gerekiyor. Klimalar konusunda hiç bir fikrim yok. Bir tek eskiden kalma kulaktan dolma daikin ve mitsubishi iyidir lafıni biliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin klima tecrübenizi maalesef geç fark ettim. Yine de sormak isterim.
    Daikin emura ftxj25lw yi 3750 ye alabiliyordum ama onun yerine daikin shira ftxs42k modelini 4200 e aldım. Umarım iyi etmişimdir. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16321633163416351636
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.