Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1628. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.074
Cevap
697
Favori
4.415.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 16261627162816291630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ben babama bile indşrşm yapmam şuan klimanın alternatif soğutma yöntemini bulursa kalıcı olarak bedava veririm:D Dış ünite tavsiyenizle ilgili maliyet konusuna değinmediniz aynen yazdığınız şekilde izah edicem sanırım ben de servise değil mi? Ne kadar fark çıkarırlar sizin tahminninz?
  • arçelik ben kullanıyorum, 24310 modeli, evet alüminyum bir cihaz. Lg ile aynı fabrikadan çıkan ufak özellikleri değiştirilmiş cihazlar hatta sizin linkteki cihazla iç ünitedeki kapak dışında aynı cihazlar desek çok da yanlış olmaz. Bende lg almaya niyetlenmiştim fiyatı sebebiyle fakat şikayetlere bakıp çözülmediklerini gördüm, küçük bir şehirde yaşadığımı da göz önüne alarak garanti süresinin artısını da değerlendirince buna karar kıldım. Arçelikteki en alt modeli aldım, en üst modellerde de aynı kompresör kullanıyorlar, ufak tefek özellikler eklemişler ve gereksiz bir fiyat farkı var. Enerji tasarrufu farkı olduğumu iddia ediyorlar ama birebir aynı temel donanıma sahip 2 klima arasında bu pek mümkün olmayan bir durum. Katalog verilerindeki tüketim değerlerinin doğru olduğunu ele alarak yıllık enerji sarfiyatı farkını da hesapladığımda bile aradaki fiyat farkını cihazın kullanım süresi boyunca çıkaramadığını gördüm bu yüzden en alt modelini alıp çekildim.
  • İnverter klimanın çalışma prensibi 12v-24v dan geçer otomobiller için üretilen 12to220v inverterlar var imverter klimalardada prensip budur Aydın Didim de oturuyorum yaz kış 6-7 saat açık toshiba 24000 btu dijital inverter klima var fatura 90-95 lirayı geçmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Ses konusunda Arçelik yorumunuz nedir tecrübeniz önemli benim için. Baktığım seri de A enerji benim yeterli bence ihtiyacıma 18000 için de 2000 uygun fiyat gibi geldi listelerinde kaç db ses seviyesi göremedim o yüzden yorumunuz önemli
  • klimanın hemen altında duran koltukta oturuyorum, karşı duvarda duran ve sesi normal olan tv nin sesi klimanın sesini rahatlıkla bastırabiliyor, klimadan önce ne kadar açılıyorsa ses sonrasında da aynı, cihaz 1. fan kademesinde iken böyle, diğer modlarda deneme yapmadım açıkçası ihtiyaç olmadığından. Dış ünite ise beklediğimden çok daha sessiz, iç ünite için 24k bir cihaz ne kadar sessiz olabilir bunu araştırmak lazım. Klimada söyleyebileceğim tek eksi flapın ters açılması, linkini verdiğiniz lg lerde de durum aynı. Ürünü gidip görmenizi tavsiye ederim, flapın açılma şekli size ters gelebilir. Ben iç ünitedeki sağ-sol hava yönlendirme kanalları ile (uzaktan kumanda ile bir kaç farklı şekilde kontrol edilebiliyorlar) bu sorunu çözdüm. Klimada; kapasite düşürme için energy control, havalandırmaları farklı şekillerde kontrol, ionizer, sleep, oda sıcaklığı, silent, self clean özelliklerini kumandadan kontrol edebiliyorsunuz. Eski arçelik klimalar gibi iç üniteden genleşmeye bağlı sesler de gelmedi şimdilik. Odanın şeklinden dolayı olması gerektiği gibi konumlandıramadık cihazı fakat bu haliyle bile 40 m2 amerikan mutfaklı batı cephe odayı 1. fan kademesinde çok rahat iklimlendirebiliyor cihaz. 18k cihaz bile alsam ilk sürecin uzaması dışında gayet yeterli gelebilirmiş ama mevcut durumdan da şikayetçi değilim, sonuçta inverter klima alıyoruz ve oda istenilen sıcaklığa yaklaştıkça kapasite düşürebiliyor ve enerji tasarrufu da artıyor böylece, klimanın gerçekten kapasiteyi ciddi anlamda düşürebildiğine şahit oldum bugün, ağız çıkış sıcaklığını ölçmek için termometrem olmasada havadaki soğukluk farkını çok rahat hissedebildim. Eğer almaya karar verirseniz 7 yıl garanti ve 1 defaya mahsus yapılacak ücretsiz bakım için gerekli ek garanti formunu mutlaka alın, arçelik-beko için geçerli bu garanti süresi, arçelikteki benim aldığım modelle birebir aynı olan altus da bu garanti uzatma mümkün değilmiş.
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Mesajınız aydınlatıcı oldu benim için teşekkür ederim.Siz arçelik bayisinden mi aldınız direk 7 yıl garantili? Bir de flapın açılma tarzında nası bir sorun var yarın yakından bakarım cihaza neyine dikkat ediyim.
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    hocam linkte gördüğünün aynısı, klima lg ye ait ama arçelik klima flap diye aratınca direk bu görsel çıktı zaten. üflemeyi de bu şekilde yaptığından hava daha hızlı aşağı inmiş oluyor, bu durum ısıtmada artı soğutmada eksi bence fakat cihazın soğutmasında sorun yok ve içerdeki flapları da yönlendirebildiğimden bana sorun oluşturmadı.
  • resimin olduğu konuda bu forumdanmış;

    http://forum.donanimhaber.com/m_67536564/tm.htm

    iç ve dış ünitenin arçelikle aynı olduğunu görebilirsiniz burdan da.
  • Şimdi tamamen anladım çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim ses db ni de buldum internetten sizin belirttiğiniz gibi sessiz bir cihazmış kağıt üstünde de sanırım yarın ilk iş alıcam ben de bi süre sonra yorumlaarımı paylaşırım
  • Piyasada normal klasik klimalardan hiç kalmamış. Herkes inverter satıyor. 12btu klasik klima satan bir site biliyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Gece modundaki amaç, sessizliği sağlamak amacıyla fan ve kompresör performansını düşürerek silent mod durumunu aktif etmekten başka bir şey değil
    Sessizliği sağlayabilmek için tam kapasite enerji verilmez motorlara, böylece hem sessizlik hem enerji tasarrufu elde edilir.
    eğer bu performans size gündüzleri de yetiyorsa neden kullanmayasınız

    Hocam saolun bilgileriniz icin.
    Gece modu bana gunduzleride yetio.

    Bundan sonra hep gece modunda calistiririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Dün intenette 1-2 noktada denk geldim. Tam size yazmak için link vereyim dedim TÜKENDİ yazısını gördüm. yine de araştırırsanız denk getirebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

    Merhaba arkadaslar.
    19 m2 salon icin klima tavsiyenizi bekliyorum.
    Ev toplamda 65 m2 18000btu luk klima alip yatak odasinuda serinletmek istiyorum.
    Aklimda su an uygun fiyatli olarak mide mission var.
    sizin tavsiyeleriniz nelerdir.

    midea missionlar ne kadar 12 ve 18 liği
  • cigofigo C kullanıcısına yanıt
    Alüminyum konusuna çok takılmayın bence, 5 yıl boyunca kullandık biz bu boruyu. Zamanında benim de, şu an bildiğim bir çok servis arkadaşımın da bu boruların kullanılmak istenmediğine dair hazırlanıp üst yönetime sunulmuş raporlar olmakla birlikte, üretimin bu şekilde yapılması nedeniyle servislerin de yapabileceği bir şey olmuyor.
    Bu konu ile ilgili teknik veriler eşliğinde çok açıklama yazdım burada. Kısa mesafeli montajlarda alüminyum ile bakır arasında hissedilir derecede görebileceğiniz etki yoktur. alm çürümesinden bahsedilir lakin bluefin ile bunu aştılar zamanında. bu alm konusunu forum ortamında bilinçli bilinçsiz yorum yapıp kafa karıştıranların bu hale getirdiğini düşünüyorum. Nedense seviliyor, teknik hiç bir açıklama yapılmadan ''aman haaaa kasın haaa'' gibi cümleler kurmak

    Defalarca dile getirdim, elbette ki olması gereken bakırdır, ama alm kit kullanılmış klima berbattır çöptür mantığı tamamen saçmalıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Şu ''çalıntı ürün, garantisi yok'' kısmına takılı kaldım ki yasal olarak bunun ispat yükümlülüğü satıcıya ait olması nedeniyle kimse satın alınıp faturası kesilmiş bir ürüne yargı kararı aksini söylemedikçe çalıntı muamelesi yapıp garanti dışı bırakamaz. Her şeyi geçtim ürünün çalıntı olduğu yasal olarak ispat edildiğinde sanki ürün kalacak mı ki garantisi olsun ? :D



    Ben de yaw he he dedim adama hocam ne diyim, inandırıcı değil tabi ki. Çalıntı ürüne nasıl fatura kesiyorlar, üstelik ME bayisiymiş. Muhtemelen adam bilen bilmeyen herkese aynı yalanları söylüyordur.
  • 30 m2 güney cepheli izolasyonu olmayan oda için ne önerirsiniz arkadaşlar?
    Genellikle yazın kullanılacak olup çok nadir kışın kullanacağım.(karasal iklimden dolayı kışları kombi kullanıyorum:(
  • http://www.koctas.com.tr/baymak-elegant-plus-klima-9000-btu/26540-37605/?utm_source=akakce&utm_medium=pricecomp&utm_content=teklif&utm_campaign=2015&cm_mmc=pricecomp-_-akakce-_-firsatlar-_-2015&v=1.35.8

    arkadaşlar bu ürün nasıldır?

    kullanacağım oda hayli küçük 12m2 civarı ve odanın yarısı gardrop, bi yatağım var.
    geceleri rahat uyuyabilmek için alıcam sadece. genelde uyku modunda olur hatta muhtemelen. daha küçük btu olan cihaz bulamadım.

    5 yıl da garantisi var temizinden.

    öyle 3000 4000 lira veremem bu paralarda alabileceğim maksimum cihaz.

    yardım için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 21 Haziran 2016; 9:45:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bey Amca

    Piyasada normal klasik klimalardan hiç kalmamış. Herkes inverter satıyor. 12btu klasik klima satan bir site biliyor musunuz?

    normal klimaların satışı yasaklandı diye biliyorum.o yüzden mecburen 410-32 gazlı inverter alıcaz.
    klimaların içinde kullanılan kompresör hakkında bilgisi olan varmı?Midea bildiğim kadarıyla GMCC kullanıyor.f/p olarak bakıldığında çok başarılı olduğunu biliyorum.zaten dünyanın en büyük rotary kompresör fabrikası ama diğer marka modellerde ne kullanılıyor acaba? Misal arçelik fabrika ile görüştüğümde LG,GMCC,Rechi modellerini kullandığını söylediler ama hangi seride ne kullanılıyor bilgi vermediler. Klimadaki en önemli parça kompresör değilmi? Bu bilginin kılavuzda vs.yazması gerekmezmi?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    http://urun.n11.com/klima/baymak-elegant-plus-a-12000-btuh-inverter-klima-montaj-dahil-P111080828

    http://urun.n11.com/klima/samsung-ar4500-ar12ksfhdwksk-12000btu-a-inverter-klima-P115914688

    bu ürünler nasıldır hocam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfyldz.bjk -- 21 Haziran 2016; 10:37:04 >
  • two_face kullanıcısına yanıt
    Mümkünü var ise 16.000BTU, düşündüğünüz markada 16 üretim yok ise 18.000BTU tavsiyedir.
    Her ne kadar metrekare metreküp hesabına göre 13636BTU ya ihtiyacınız olsa da güney cephe ve zayıf izolasyon unsurları nedeniyle 12000BTU ya inmemenizi öneririm.
    Sizin için ideal olanı uzun garanti veren firmaları tercih etmektir. çok üst 1-2 marka harici hemen hemen üretimler birbirlerinin aynısıdır.
  • 
Sayfa: önceki 16261627162816291630
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.