Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1613. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.218
Cevap
701
Favori
4.430.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #28
Sayfa: önceki 16111612161316141615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helmer

    Hızlı cevap için teşekkür ederim :)) evet iklimsa ya gittim bana sanırım msz-sf50 bunu önerdi. Mitsuhbshi nin başka bir klima çeşitle mi var iklimsadan başka satış yapan? Kroki için şuna müsait değildim tabletteyim yarın atmaya çalışırım. Sizin gibi bilgili kişilerin görüşü benim için daha değerli. Fiyat performans olarak başka markalar varsa onlarada bakabilirim. Mesela çevremde Beko boshu falan taktıran çok. Kroki yarın atarım mıuakkak...:) tekrar teşekkür ederim...

    sf-50 ise mitsubishi elektiriktir.birde iklimsanın sattığı mitsubishi heavy var.me dedinizmi kalite performans herşeyi ile bir numaradır benim gözümde.o yüzden kafanızı hiç karıştırmayın.krokiyi ekldeiğinizde fikir alışverişi yaparız gene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geryeon

    Yeri burasi mi bilmiyorum ama acil bir cevaba ihtiyacim var mumkunse.
    Dun klima bakimi icin samsung servisten geldiler. Ellerinde sadece bir fıs fıs vardı. İcinde ilacli su oldugunu doylediler. Klimanin filtrelerine sıktılar kuvette 1 dk yikadilar ve yerine taktılar. Toplamda 10 dk ya sürdü ya sürmedi 150 tl alıp gittiler. Eger bu bakım bundan ibaretse bunlar benle dalga mı geçti anlamadım.



    merhaba arkadaşım.işte biz böyle durumlara isyan ediyoruz.piyasada işinin hakkını verek kalmadı gibi birşey.hadi iki fısfısla bitirdin bu işi bari parasınıda ona göre al.bakım dediğiniz zaman tabiki bakım bu değil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44324380/tm.htm

    bu yukarıdaki konumuzuda okursanız biraz bilgi almış olursunuz.ne yazıkki bu piyasada bunu önüne geçilemiyor.denetim veya bir kural koyan yok bunlara.herkes kafasına estiği gibi herşeyi yapıyor.olanda bizim insanımıza oluyor.ben geçmiş olsun diyorum.durumu genede genel merkeze bildirin derim.birşey çıkmaz ama olsun siz genede bildirin.şikayetvar gibi sitelerede şikayetinizi yazın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt3506

    @Ghostkiller1 cevap için teşekkürler. Usmart benim içinde ilk sırada ancak diyarbakırdaki servise bir türlü ulaşamıyorum ki soru sorayım. Ama midea servisi kutup diye bir firma onlar baya ilgililer. Zaten samsung servis olayını aşmış durumda. Oyüzden ilgim istemeden de olsa samsunga kayıyor hem 10 yıl garanti hemde servis ağı yüzünden. Tabi fairwind modelini 1800 lü rakamlara bulursam fairwind daha mantıklı olabilir. Anlıyacağınız çıkmaza devam

    anladığım kadarıyla uğurun servisi ilinizde tek veya ilgisiz.hal böyle oluncakta uzak durulması gerekiyor.çünki yarın bir gün sorunla karşılaştığınızdada böyle olursa sıkıntı çekersiniz.midea servisi ilgili demişsiniz mideadada güzel bütçe dostu klimalar var.samsunga bulaşmayın.10 yıl mahkeme garantilidir klimaları.hepsi satış strajezisi.bu konuda çok mağdur insanımız var.samsungun anlayışı şu:işinize gelirse mahkeme orda .çözüm üretmiyor yardımcı olmuyor.klimaları derseniz kaliteden uzak kendi halinde cihazlar.mahkeme yollarına da düştünüzmü yıllarca uğraşır durursunuz olay bu arkadaşım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekanikizm

    İzmirde 17 m2 hem güney hem batı cephesine bakan 2.7m tavan yüksekliği olan odama klima bakıyorum. 9000 lik mi 12000 lik mi almalıyım çok kararsız kaldım, hem yaz hem kış kullanacağım, genelde akşam saatleri ve hafta sonları çalıştıracağım klimayı o saatlerde evde olacağım için bütçem max 1800 tl tabi ne kadar ucuz olursa o kadar iyi olur tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Teşekkürler

    merhaba arkadaşım.ara kat ise 9 luk klima yeterli gelir.bütçeniz doğrultusunda :

    MİDEA BLANC MSMAAU-09HFN1 İNVERTE KLİMA

    klima cennetindesiniz aslında.iyi bir araştırma ile uyguna bulabilirsiniz.bütçeyi 200 gibi zorlarsanız :

    PANASONIC KIT-UE09RKE İNV.SİPLİT KLİMA
  • nightblue07 N kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi ilde hangi servis o fiyatı verdi Midea Blanc için? Ben de kardeşime almayı düşünüyorum da Adana'da fiyatlar epey yüksek. Midea Blenc 18 olan Mission 18 den daha mı iyi bir de?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Kroki bu şekilde. 15m2 odaya 18 lik takma bira abes biliyorum ama tüme eve katkısı olur mu? Yoksa o odayada 9000 lik mi alayım? 18000 lik olan odada kapıyı kaparsak sıcaklık değerini ayalasaka yinde rahatsız olurmuyuz peki klimayı çok açmasak bile. Teşekkür ederim...
  • Merhaba,
    Ben geçen hafta hem Arçelik, hem de Daikin'e keşif yaptırdım. İki servis de 12000-12500'lük yetebileceğini söyledi. Ancak Arçelik perde duvar olduğunu söyleyerek karotçu ile anlaşmam gerektiğini söyledi. Ya da aynı paraya kendileri de yaparmış.

    Daikin ise, panç ile ücretsiz delebileceklerini söyledi.

    Arçelik 12310 AA A+ klima 2000 TLye geliyor. Daikin Ftxb35b modeli ise 2950 TLye geliyor.
    Soğutma amaçlı alıyorum, evim tek cephe sabahları güneş çok oluyor. Bu şartlar altında klima tavsiyesi olan var mı ?
  • Merhabalar,
    30m2 bir salon ve 18 m2 yatak odası için klima almak istiyorum. Genel yorumları inceledikten sonra ME SF35 ve 25 almaya karar vermiştim.
    Evora İstanbul da oturuyorum, sitede bakır boru tesisatı inşaat esnasında hazırlanıp teslim edildi.
    Keşif için Mitsubishi bayi lerinden birini aradığımda, bizim sitede bakır boru tesisatının mevcut ölçülerine göre,
    salonda marka model farketmeksizin sadece 18000 BTU klima kullanabileceğimi söylediler.
    İnşaati yapan firma ile görüştüm. Salon için 1/4 ve 1/2, Yatak odası için 3/8 ve 1/4 ölçülerinde boru döşendiğini söylediler.
    Firma da der ki
    Salon için 15000 ve 18000BTU kullanabilirsiniz,
    Yatak odasına 9-12-15 hepsi olabilir...

    Sorularıma gelirsek,
    1-boru girişinin küçültülerek (salona) tüm ölçülerde klima taktırabileceğime dair yorumlar gördüm, doğru mudur, avantajı dezavantajı var mıdır, tavsiye edilir mi?
    2-bahsedilen bakır boru çapları ile ilgili yapılan yorumlar doğru mudur, yani 1/4 ve 1/2 ölçüleri için sadece 18000 btu mu kullanabilirim.
    3-Aynı ölçüler için niye alt yapıyı hazırlayan firma sadece 15-18 derken (Call center dan iletilen bilgi),
    Mitsubishi bayii sadece 18 olabilir diyor hangisine inanacağımı bilemedim.
    4-Klima tercihi hakkında yorumunuz olursa da çok memnun olurum.
    Zira eğer sadece salona sadece 18 lik kullanabiliyorsam, SF serisinde 1000tl den fazla farkedecek ödeyeceğim tutar,
    alternatif bir marka ya da modele yönelme eğilimim var, bayii de "MSZ-HJ Comfort Inverter" serisini önerdi, ne dersiniz?

    Yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.




  • Arkadaslar kafam allak bullak oldu bklima almak ne zormus. Benim 2000 tl civari butcem var 12bin btu klima almak istiyorum
    baymak elegant plus 1700
    Ugur usmart plus 1700
    Midea blanck 2000
    Midea mission 2400 fiyat aldim
    Daha ust seviye cihaz alamam hatta midea mission bile zor bir ihtimal. Sadece sogutmada kullanilacak ve guney cephe son kat 25 mt yalitimsiz bir evde surekli acik kalacak. Butceme uygun enerji sarfiyati en uygun bana sorun cikarmayacak olan klima yukaridakilerden hangisidir. Baymak eski modelleri icin cop diyorlar ama son model fabrika verileri gayet basarili. Ugur midea uretimi ancak bazi eksileri var. Midea zaten midea iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: overdozz


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrt3506

    @Ghostkiller1 hocam valla başınızı çok ağrıttım ama en sonunda karar verdim midea blanc serisi özellikleri çok güzel gibi, birtek akılımıza yeni ürün kronik sıkıntısı olur mu? sorusu takılıyor artık oda şans. ankarada iç anadolu bölge distiribitörü ks klima dan fiyat aldım iyi 2000 tl taksitle heryere de kargo yapabiliyorlarmış ben ankaradayım henüz evi 2 ay sonra taşıcam diyarbakırda kutup diye bir sevis var onlarda bakır boru ve vakum olayını sordum baya ilgili bir servis o şekilde kurulumu yaptırmayı düşünüyorum umarım üzülmeyiz aslında 2 ay önceden alıyorum ama hazır yeni çıkan ürün sıcaklar bastırınca bulamam bide ona üzülmeyeyim.

    Aldığınız fiyat oldukça iyi görünüyor. Ben alanya bayiden fairwind 12 000 btu için 2000 tl fiyat aldım. O da bana özelmiş normalde 2850 imiş liste fiyatı.


    hocam ben bugün ankara diyarbakır izmir bursa illerindeki bütün bayileri aradım ve şunu farkettim ürün daha doğru dürüst bayilere gelmemiş yada gelen ilk partiler bitmiş sanırım hep listeden fiyat verdiler ve sipariş ederiz gelir dediler muhtemelen fairwind çekmişlerdir kışın şimdide stok eritmek amaçlı o şekilde söylemişlerdir.bence..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: f_conq

    Arkadaslar kafam allak bullak oldu bklima almak ne zormus. Benim 2000 tl civari butcem var 12bin btu klima almak istiyorum
    baymak elegant plus 1700
    Ugur usmart plus 1700
    Midea blanck 2000
    Midea mission 2400 fiyat aldim
    Daha ust seviye cihaz alamam hatta midea mission bile zor bir ihtimal. Sadece sogutmada kullanilacak ve guney cephe son kat 25 mt yalitimsiz bir evde surekli acik kalacak. Butceme uygun enerji sarfiyati en uygun bana sorun cikarmayacak olan klima yukaridakilerden hangisidir. Baymak eski modelleri icin cop diyorlar ama son model fabrika verileri gayet basarili. Ugur midea uretimi ancak bazi eksileri var. Midea zaten midea iste.

    Aynı durumdayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2000 TL'ye Sigma 12.000 BTU alınır mı sizce ? İklimSA bayisinde satılıyor. A+++ Inverter.

    Model: SGM12INVDME
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt3506

    quote:

    Orijinalden alıntı: overdozz


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrt3506

    @Ghostkiller1 hocam valla başınızı çok ağrıttım ama en sonunda karar verdim midea blanc serisi özellikleri çok güzel gibi, birtek akılımıza yeni ürün kronik sıkıntısı olur mu? sorusu takılıyor artık oda şans. ankarada iç anadolu bölge distiribitörü ks klima dan fiyat aldım iyi 2000 tl taksitle heryere de kargo yapabiliyorlarmış ben ankaradayım henüz evi 2 ay sonra taşıcam diyarbakırda kutup diye bir sevis var onlarda bakır boru ve vakum olayını sordum baya ilgili bir servis o şekilde kurulumu yaptırmayı düşünüyorum umarım üzülmeyiz aslında 2 ay önceden alıyorum ama hazır yeni çıkan ürün sıcaklar bastırınca bulamam bide ona üzülmeyeyim.

    Aldığınız fiyat oldukça iyi görünüyor. Ben alanya bayiden fairwind 12 000 btu için 2000 tl fiyat aldım. O da bana özelmiş normalde 2850 imiş liste fiyatı.


    hocam ben bugün ankara diyarbakır izmir bursa illerindeki bütün bayileri aradım ve şunu farkettim ürün daha doğru dürüst bayilere gelmemiş yada gelen ilk partiler bitmiş sanırım hep listeden fiyat verdiler ve sipariş ederiz gelir dediler muhtemelen fairwind çekmişlerdir kışın şimdide stok eritmek amaçlı o şekilde söylemişlerdir.bence..

    arkadaşlar fairwind üretimi bitmiş durumda.artık blanc serisi onun yerinde ve üstünde.şu an satanlar son kalan cihazları satıyor sanırım.




  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    Bu gün kayıt bıraktım. Servis geldikten sonra fiyat araştırmaya başlayacağım. Bulduğum fiyatları buradan paylaşım teşekkürler yorumlarınız için.
  • http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-midea-blanc-msmacu-18-18000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,6626896.html
    Bu klima nasıl arkadaslar tavsiye edermisiniz daha önce de ghoskiller arkadasımız 12 lik yeter demişti ama bu 18 likte kaldı aklım bu klima ses seviyesini falan bulamadım gerçide tavsiye edermisiniz oda 25-27 metrekare arası bişey

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık olarak 2300 civarında klima almak isteyenler 18 Btu airfel seasonal inverTer tavsiye ederim. Geçen Aralık ayında almıştım. 25 metrekare de Kış ısıtmasi çok çok iyi. Daha yazın pek çalıştırmadim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar ;

    Sadece soğutma amaçlı kullanılmak üzere çocuk odasına 9.000 btu lük inverter klima bakıyorum. Hangi fiyat aralığında hangi modeli önerirsiniz ?

    İnternetten araştırdığım zaman ;

    Midea Blanc 1820 TL ege-ticaret.com'da
    PANASONIC KIT-UE09RKE 2091 TL yine ege-ticaret.com'da görünüyor.

    Bu fiyatlardan daha uyguna bulabileceğim yerler var mıdır? Yada başka modellerden mi önerirsiniz ?

    Teşekkürler
  • Herkese günaydın hayırlı sabahlar olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Cümletten selamlar. Resimde görebileceğiniz gibi 80-85 m² civarı 2+1 bir evim var. Manisa'da ikamet ediyoruz ve 8 katlı binanın 8. katındayız. ev doğu-batı cepheli öğlene kadar salon ve çocuk odası öğleden sonrada yatak odası ve mutfak güneş alıyor. 2 yaşındaki oğlum sıcaktan isilik (kırmızı kırmızı kabarcıklar oluyor vücudunda) olduğu için acilen bir klima alma ihtiyacımız doğdu ve bu aciliyete binaen hazırlıksız yakalandım. Sonuç olarak bütçem 1500-2200 TL arası diyebilirim ama ne kadar az harcama yaparsam da o kadar iyi diye bakıyorum.

    Özetle salonda kullanılmak üzere bir klimaya ihtiyacım var ve doğal olarak tüketimde bizi çok üzmesin istiyorum. Yazın soğutma amaçlı kullanılacak ancak sonbahar ve ilkbahar başlangıcı kombiyi yakmadan tek odayı ısıtmak içinde belli bir miktarda kullanabilirim belki klimayı. Yaptığım araştırmalara göre sadece salon için 9000 BTU inverter bir klima yeterli gelecek gibi gözüküyor ama benim siz ustalara sormak istediğim asıl husus geceleri yatak odalarıda yanıyor malumunuz. 12000 Btu bir klima alsam ve görselde kırmızı ile belirtilen yere iç ünite montajını gerçekleştirsem geceleri salon ve yatak odalarının kapıları karşılıklı olarak açık vaziyette iken diğer tüm kapılar kapalı olursa yatak odasında da serinlik yakalayıp rahat bir uyku uyuyabilirmiyiz? Yoksa bu kumar mı olur veya elektrik tüketimine astronomik yük mü bindirir?

    Birde son olarak yatak odasınıda soğutma planını elersem sadece salon için 12.000 BTU fazla mı gelir? bu evde kiracayım, her ne kadar 3-4 sene daha oturmayı planlasam da daha sonra daha büyükçe bir eve taşınacak olma ihtimalim dahilinde 12.000 BTU almak daha akıllıca bir yatırım olacaktır diye düşünüyorum.

    Bu duruma göre kendimce yaptığım araştırmalarda;

    -Baymak Elegant Plus 12.000 Btu Inverter ; 1600 TL
    -Baymak Elegant Plus 9.000 Btu Inverter ; 1400 TL
    -Mitsubishi SRK35ZMP-S1 12.000 BTU Inverter : 2500 TL (Bütçemi aşıyor ama zorlamaya değer mi)
    -Daikin Tegora FTXB25B 12000 Btu Klima : 2200 TL
    -Demirdöküm A4-12.000 Btu Inverter Klima : 1800 TL
    -Daikin FTXK25AW 12.000 BTU Inverter Klima : 2300 TL
    -Daikin Economy FTYN25GX 9000 BTU Klima : 1700 TL
    -Uğur USMART-12.000 BTU Inverter Klima : 1700 TL
    -Sigma SGM12INVDME 12.000 Btu Inverter Klima : 2050 TL
    -Mitsubishi SRK25ZMP-S 9000 Btu Inverter Klima : 2100 TL
    -Daikin Tegora FTXB25B 8500 Btu Inverter Klima : 2200 TL

    -Panasonic KIT-UE9-RKE 9000 Btu Inverter Klima : 2100 TL
    -Midea MS12FU-09 Fairwind 9000 Btu Inverter Klima : 1800 TL
    -Midea Blanc MSMAAU-09 9000 Btu Inverter Klima : 1820 TL
    -Midea MSMBBU-09 Mission 9500 Btu Inverter Klima : 2000 TL

    -Midea MS12FU-12 Fairwind 12000 Btu Inverter Klima : 2000 TL
    -Midea Blanc MSMABU-12 12000 Btu Inverter Klima : 2070 TL

    benim bulduğum seçenekler bunlar.. vestel, samsung, arçelik gibi markalara hiç bakmadım forumda pek tavsiye edilmedikleri için.. YORK vs. gibi markalarda manisada bayisi servisi varmı yokmu bilmediğim için bakmadım.

    Koyu renk ile işaretlediklerime daha bir sıcağım ancak nihai kararı sizlere sormadan vermek istemedim.

    Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..




  • Antalya iklim klima kardesim. Iki tane alacaktim ben belki o yuzden bi indirim yaptilar Bakir boru ile vakumlama dahil. 3 gun icinde de kurulumu tamamliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16111612161316141615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.