Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1602. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Manyetizma Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (1 Mobil) - 15 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16001601160216031604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogormek

    Burada arkadas baya yardimci oldu aslinda btu icin ama alt ust 12bin btu alayim diyorum butce nedeniyle fakat biraz once olcum yaptim resimleri birazdan atacagim. Alt kat 25m2 cikti tek odasi. Ust kat ise tek odasi 50m2 cikti diyecegim fakat burayi m3 olarak degerlendirmek gerekir sanirim cunku cati katinin bir tarafi alcak. Bu durumda 12bin btu alt ve uste uygun olur mu ? Alt 12bin btu ok tek oda icin fakat uste 18bin taksam 12bin le 18bin arasinda cok fark var.

    Alt kati eklemedim. Ust katta ise sag tarafi eklemedim daginik biraz:) ama boy olarak ayni hesap. Uzunlamasina 9m olctum. Enine 6m.

    Resimde gorunen oda haric. O oda da 15m2 ama o oda boyu alcalmiyor. Kapiyi kapatabilirim gerekirse onu hesaba katmiyorum.


    Bu mesaja eklenen görseller:

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Hocam. Yukarida anlatmaya calistim. Merdiven bosluguna klimayi koyacagim.

    50m2 fakat tavan asagi dogru alcaliyor yani m3 olarak 50m2 normal tavan oda ile bir degil.

    Icimden 12binlik geciyorda pisman olmaktan korkuyorum

    Sadece sogutma amacli kullanacagim.

    Ev guney cephe ve yazin cehennem gibi sicak oluyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    Sagol hocam.

    Yaptirdim 18000 lik dedi gelen arkadas. Ama sadece sogutma olunca fark eder mi bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • green82 kullanıcısına yanıt
    Vestelin Vestfrost modelleri var ucuz klimada tercihiniz olabilir. Bir de bazı anlarda teşhir klimalar denk gelebiliyor. Onları bayiler uygun fiyata verebiliyorlar. Belki öyle bir ürün de denk gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudur hocam bu bilgileri ben verdim size. havalar gerçek anlamda ısındığında istediğiniz gibi videoları da çekip atarım. dilerseniz paylaşırsınız. o değerleri dış sıcaklık 28 derecedeyken aldım. evin iç sıcaklığı 30 derecedeydi klimayı çalıştırdığımda. mutfakla birleşik odam. fırın falan ısıtıyor haliyle. 25 derecede çalıştırdım oda yarım saati geçmeden 25 dereceye düştü. kanatları en yukarda tutmama rağmen manuel kanatlarıda cama çevirmeme rağmen (20 aylık bebeğim var o yüzden direk rüzgarından kaçınıyorum) 25 derece üşüttü. 590 wattla açılış yaptı. yatmak için kapatmadan baktığımda 290 watt gösteriyordu 2.5 saat sonunda. yalnız düşüşler az az oldu. yani 590 la açılıp birden 400 e 300 e düşmedi. kararlı bir şekilde az az indi bu değere. fan otomatikteydi bu arada. bunlar dış sıcaklık 28, iç sıcaklık 30 derecede test değerleri. evimin yalıtımı çok iyi kuzey cephesine bakıyor. 4. kat ve en üst katta olmama rağmen merkezi sistemle hiç ısınma problemi yaşamadım. yalnız öğleden sonra fena güneş alıyor oda. toki binası bu arada. kullanmadığım da fişi prizden çekiyorum. ilk taktığımda 7-8-9 watt arası elektrik çekiyor 1-2 dakika sonrasında 0.4 watt a sabitleniyor. sanırım ilk prize takıldığında işlem yapıyor 1-2 dakika. bakır boru ile geldiği doğrudur fotolarını atmıştım bu konuya. LTXN35U olan modelin değerleri bunlar. başka denememi istediğiniz şeyler varsa dener foto/video atarım. sakarya/akyazı da serin gidiyor şimdilik havalar. ramazan ayında gerçek performansını görürüz herhalde.
  • Arkadaşlar İstanbul anadolu yakasında oturuyorum.Açık salon 35-40 m2 için 18000btu luk klima arayışı içindeyim.diğer odaların kapısı açık kalacak.Ev genel anlamda serin olsun istiyorum.Bebek var çünkü.Özellikle soğutma amaçlı istiyorum.Güneş öğleden sonra full etkili oluyor.Isı yalıtımı iyi ama 2 tane büyük cam var salonda.
    Bütçem 2500-3000 arası 100-200 daha arttırabilirim aman bu modeli kaçırma derseniz.

    midea fairwind-mission 3100-3500tl
    uğur smart 2920
    bosch 3060
    hitachi rak 50ppa 3500
    civarı fiyatlar aldım.
    Önerileriniz nelerdir.
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz için teşekkürler. oturma odasına 12000lik panasonic siparişi verdim birkaç gün kullanıp beğenirsem diğer odaya da taktıracağım. yalnız forumda panasonicin çok sesli çalıştığı söylenmiş acaba fairwindden gürültülü müdür bir de bayi sağa sola otomatik salınım yapabildiğini söyledi ama panasonicin sitesinden anladığım kadarıyla 9000 ve 12000likte yok gerçi çok önemli değil de bayi var deyince hoşuma gitmişti acaba yeni eski üretim farkı falan var mı acaba panasonicin bu modelinde çünkü bana fairwind diye optimum satmaya çalıştı şimdi panasonicin eski üretim bir modelini getirirler diye şüpheleniyorum.
  • teber01 kullanıcısına yanıt
    Panasonic Ethera serisi mi yoksa kit UE RKE serisimi sipariş verdiniz bunlar satış ağzı banada aynısını yaptılar modern klima bayileri bunu yapıyor kendi mallarını satmaya çalışıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rke serisi aldım. ethera çok pahalı 880 lira fark vardı rke ile arasında değmez diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teber01 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanırsınız inşallah kaça aldınız 12000 btüyü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun 2300e aldım 12000lik 9000lik de 2000tl bakalım fairwind yerine optimum verir gibi panasonic yerine de eski bi model falan getirmezlerse kullanıp göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 mi gitti gidiyorda mı aldın keşke bayi dolaşıp bayiden alsaydınız muhatabınız olurdu. Neyse hayırlısı gelsin montaj yaptırın da gözlemlerinizi paylaşın bizlerle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi odam icin klima ariyorum uygun fiyatli olursa super olur oda küçük bu arada şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayiden aldım direkt. bulabildiğim kadarıyla bayiler genelde internetten daha iyi fiyat veriyor. çek puan kullanılarak internetten alınırsa belki ozaman ucuza gelebilir ancak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chillout

    Teşekkürler mutlaka değerlendiricem bunu da. Aşağıdaki için ne düşünürsünüz ?

    http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-srk-35-zmp-s-a-enerji-sinifi-12000-btu-inverter-duvar-tipi-split-klima-p-EVARTASSRK35ZMP-S

    Hocam Panasonic bu cihazdan çok daha iyi,pen Panasonic derim.

    Mitsubishi'de ZJX-S ve ZMX-S modelleri kaliteli olanlardır.Ama çok pahalı bence o kadar para vermeye değmez.
  • teber01 kullanıcısına yanıt
    Ok anladım iyi yapmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    ürün bu değil mihttp://panasonic-klima.com/urunler/duvar-tipi-klimalar/ultraefficiency sizin verdiğiniz linkte kodlar qke ile bitiyor benim verdiğimde rke ile bitiyor. gerçi ne farkı var iki modelin anlamadım herşey aynı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam en son panasonicte karar kıldım ancak etherea mı kit ue mi diye düşünüyorum. Bu arada hepsiburda fiyatları uygun mu piyasaya göre sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    Fiyat iyiyse dediğiniz gibi arayıp teyit ettirip filan almak lazım. Yardımların için de Çok saolasın eyvallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ppimpirikk


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatbzkrt

    quote:

    Orijinalden alıntı: ppimpirikk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

    Hos bulduk sv: Ghostkiller1

    Uzun zamandir foruma girmiyordum bunun iki sebebi vardi birincisi forumda bazi saticilarin boy göstermesi ve haksiz rekabet olusturmasi yalan yanlis bilgisizce telmasa diye tabir edilen cakma chine ürünleri satmaya calismasi bu misyona soyunurkende ayni zamanda bu ürünlerin icinden de sadece ve sadece kendi bayiisi oldugu kendi sattigi ürünleri ön plana cikarmasi digerlerini tü kaka ilan edip hatta bu ürünler icinde dünya devi en ufak bir hatayi dahi gözardi etmeyen gercek marka olmus hatta uzay teknolojisi üreten firmalar bile var iclerinde mesela m.electric mesela agir sanayi m. heavy gibi daikin , panasonic gibi dev firmalar, bu firmalarin gercek teknolojik ürünleri dururken cöpe para dökmek hic akilci olmuyor, cinli ancak kopya yapar teknolojiyi üreten dev yazilim firmalari var bu firmalar yazilimi kendi üretir cinlidaê alir bu karti klimasina takar ayni intel islemci gibi chine intel islemciyi alir isin hammalligini yaparak anakartin üzerinde birlestirir ve ortaya bir pc cikar aslinda bu ürün chineda üretilmis ama sadece isciligini yapmistir. oysa tasarim ve mimarisi tamami ile bu ürünün dünya devi yazilim firmalari tarafindan üretilmis olmasi o ürünü chine li yapmaz...

    bakin bazi arkadaslar video cekmis onlari izledim ve üzüldüm burada marka yada ürün yada dagitici firmayi karalamak istemiyorum ama birde ortada gercekler var zaten aksi olsa firma bu ürünü geri almazdi yani kullanici hatasi olmus olsa firma derki kardesim sen bu ürünü kullanma kilavuzunda yazan sekilde degil uygun olmayan bir bicimde kullaniyorsun der ...

    oysa videolardan izledigim kadari ile ürünler gayet normal bir odada salonda kullanilmakta hatta mantolamali dairelerde kullanilmakta.. sahsi kanaatim bu ürünlerde yazilim hatasi bulunmakta yani inverter klimanin dur kalk yapmasi start stop bir klima gibi on / off calismasi hic normal degil ayrica test degerleri teknik bilgi olarak kitapciginda yazan degerlerin disinda calismasi hioc normal degil kendini kismasi gereken yerde cihaz otomatik atip stop ediyor etmeden evvel watt a bakiyorum 600-650 wattlarda buda cok ciddi bir tüketim demek inverter bir klimanin kendini kismamasi ve asiri enerji tüketmesi bu ürüne kucak dolusu para döken milletimiz icin parasini sokaga atmasi kabul edilir bir durum degil bence bunu düzeltecek olan bu ürünleri satan firma ve hatta dagitici distribütör gerekirse ürünlerini toplayip düzeltip standartlara uyan ürünler ile degistirmek zorunda..

    birde dikkatimi ceken hic calismayan klima bile 45- 50 wattt tüketimi var böyle sacma bir sey olamaz kabul edilemez...

    merhaba

    daikinden hangi model onerirsiniz

    26metrekare salon

    tek cephe

    12btu inverter dusunuyirum



    Hocam sorunuza buradan devam edelim.

    26 m2 odanız hangi yöne bakmakta kuzey mi güney cephemi bunu belirtin yardımcı olalım hocam.

    bati cephesi

    suan direk gunes vuruyor ve oda firin

    öffff

    Hocam aşağıdaki ürünlerden birini alabilirsiniz iki cihazda sizi üzmez.

    http://www.hepsiburada.com/panasonic-kit-ue12-rke-12000-btu-inverter-klima-p-EVKLMRKP02012001

    Eğer bütçe sıkıntınız yoksa

    ME SF35 ...12.000 BTU
    http://klima.mitsubishielectric.com.tr/urunler/ev-ofis-klimalari/split-klimalar/msz-sf-yeni-deluxe-power-inverter-duvar-tipi-split.aspx

    Kampanyalı fiyatı 3960 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: elliyedi

    merhaba,

    30m2 salonum için (kuzey doğu cepheli ara kat bir daire -ankara-) sıcak-soğuk ve enerji verimliliği yüksek bir cihaz arıyorum. fiyat üst limiti 2500-3000 diyebiliriz.
    kışın petek açmadan sadece klima ile ısıtmayı düşünüyorum. (alonu akşamları kullanıyorum gün boyu petek açmak istemiyorum.)

    baymak pek tavsiye etmiyorsunuz anladığım kadarıyla, uzun süreli garantisi beni cezbetmişti. ama garanti olup sürekli sorun olacağına sorunsuz ve az tüketen bir cihazı tercih edebilirim.

    teşekkürler.



    size ara model yani 14000-15000 btu olsa iyi olur.12 lik az gelebilir ısıtmada.18 likte büyük gelir.ankaranın soğuğu şaka değil çok fenadır yanılmıyorsam.yalıtım durumunz nasıldır.uzun garanti olaylarına kanmayın arkadaşım bunlar satış politikası hep.birçoğu mahkeme garantili o yüzden uzak durun.zaten sizde olayı kavramışsınız.

    işin içine ısıtma girdiğinde birde böyle soğuk bölgede oturuyorsanız az çok eli ayağı düzgün klima almanız sizin için herzaman iyi olur.tabi bütçe meselesi bu işler.durumunuza göre alacaksınız mecburen.ama şunu açık söyleyim klimaya çok para vermeyi ısıtmada gereksiz görenler yanılıyor.tabi demiyorum didin en yükseğini alın.ama az çok eli ayağı düzgün klima olmalıki sizleri heryönden rahat ettirebilsin.

    mitsubishi sf42-ve

    PANASONIC ETHEREA KIT-E15-QKE İNV.SİPLİT KLİMA

    bu iki klima ara model ve güvendiğim cihazlar.fakat sizin bütçenizin üzerindedir.genede aklınızda bulunmasıu fikir oluşturması açısından yazdım.

    asıl konu şu sizin bütçenize göre önerebileceğim markaların 12 liği yetersiz gelebilir yada çok elektirik tüketebilir.yalıtımın çok iyi olması ve hiç kapatmamak kaydıyla belki kurtarabilir.evin durumunu gözle görmek le burdan fikir oluşturmak çok farklı oluyor.o yüzden 12 liğe pek güvenemiyorum ankara soğuklarında.ücretsiz keşif ekibi çağırsanız daha net olur aslında.

    ama şüphede kalmayım işim garanti olsun dersek :

    http://www.ege-ticaret.com/MIDEA-MISSION-MSMBBU-18-INVSPLIT-KLIMA,PR-90.html bu klimayı tavsiye ederim.link örnek amaçlıdır fikir edinmeniz açısından.kendiniz araştırınız.bayilerden almak herzaman karlıdır çok fiyat farkı yok ise.




    cevabınız için teşekkürler.

    dediğiniz gibi keşif yaptıracağım.

    evin yalıtımı iyidir, evet ankara çok soğuk olur ancak bina yeni ve iyi yalıtım uygulanmış. bu açıdan bakarak 12.000btu önerilerinize de açığım. keşif sonrası 12000btu karar verilirse alternatifim olsun.
  • 
Sayfa: önceki 16001601160216031604
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.