Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.216
Cevap
701
Favori
4.429.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13811382138313841385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 10 m2 bi küçük odam var.Bi baza bi masa 2 kişilik koltuktan ibaret.Odama klima ayarlamak istiyorum.Hangi markaları önerirsiniz ?
  • arkadaşlar iyi günler. 3 odadan oluşan 70 m2 lik teras katımıza bir klima almayi düşünüyoruz. Fiyat olarak 3000 tl limitimiz var. Nasıl bir klima önerirsiniz.
  • merhaba, bebeğimiz maalesef alerji nedeniyle devamlı kızarıklıklar ve kaşıntıyla boğuşuyor. çocuk kaşınmaktan uyuyamıyor. ciğer gibi oldu boynu, ensesi.Doktorun tavsiyesi kesinlikle terlemeyecek. salona bir klima koyup tüm evi biraz soğutmasını sağlamam lazım. direk onun odasına koyamıyorum. istanbul'da, 2 art 1 küçük bir daire. toplam m2 75 m2 falandır. kaç btuluk bir cihaz araştırmalıyım acaba. sadece soğutma için. çok teşekkürler şimdiden tavsiyeleriniz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nyruzgar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghost0791

    quote:

    Orijinalden alıntı: tracy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghost0791

    http://www.hepsiburada.com/liste/baymak-elite-12000-btu-h-duvar-tipi-split-klima-a-enerji-sinifi/productDetails.aspx?productId=evbayelit12000&categoryId=17453#Gorseller

    Ürün nasıl arkadaşlar, 12000 btu'luk daha avantajlı bir şey bulamadım. 177 yoruma şöyle genel olarak bakınca çoğu kişi memnun.

    hocam soruna büyük hitimalle cevap alamayacaksın çünkü verdiğin marka model bu işten anlayanlar tarafından klima kategorisine girmiyor.bu tür mesajlara bakılmıyor bile.

    hepsiburada nin kötü yorumlar sildiğini de hesaba katmak lazım.


    Öyle de hocam şu an daikin, ME, panasonic vs. alacak bütçe yok. O yüzden max 1500 klimalara bakıyorum bunu uygun buldum yapacak bir şey yok. Şu fiyata şunu al diyen de çıkmıyor.

    Hocam bu markaya hiç buluşma diyecektim ama 7 yıl garantiye bahsediyor.kafam karıştı. Ama bence Mitsubishi elektrik, daikın ve Panasonic gibi üst markalar alamıyor isen direk Midea inverter al. Hem fiyat olarak uygun hem kaliteli. Ben Adanada kullanmıştım çok harikaydı parasına göre.

    Midea'nın inverter olmayanlarına baktım 12000'liklere baymak'a göre enerji tüketimi biraz daha fazlaydı. Aramalarım hâlâ sürüyor; ama 1-2 gün içinde almam gerekiyor.




  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/midea-optimum-msri-dci-12-duvar-tipi-split-klima-118606249

    Bu ürünün enerji tüketimi soğutma> 1095 ısıtma >1010

    http://www.hepsiburada.com/liste/baymak-elite-12000-btu-h-duvar-tipi-split-klima-a-enerji-sinifi/productDetails.aspx?productId=evbayelit12000&categoryId=17453

    Bunun ise soğutma> 0.997 ısıtma> 0.928

    İnverter, dc inverter ne gibi faydaları var hiçbir bilgim yok. Midea inverter olmasına rağmen enerji tüketimi daha yüksek görünüyor. Enerji tüketimi olarak hangisi daha iyi?




  • arkadaslar bende 12000 lik daikin mira serisi aldim..yorumlar daikin olmadigi yonunde..ama olsun paramiz bu kadardi..p.tesi montajdan sonra bilgi veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çayçorba

    merhaba, bebeğimiz maalesef alerji nedeniyle devamlı kızarıklıklar ve kaşıntıyla boğuşuyor. çocuk kaşınmaktan uyuyamıyor. ciğer gibi oldu boynu, ensesi.Doktorun tavsiyesi kesinlikle terlemeyecek. salona bir klima koyup tüm evi biraz soğutmasını sağlamam lazım. direk onun odasına koyamıyorum. istanbul'da, 2 art 1 küçük bir daire. toplam m2 75 m2 falandır. kaç btuluk bir cihaz araştırmalıyım acaba. sadece soğutma için. çok teşekkürler şimdiden tavsiyeleriniz için.

    Hocam m2 hesabı değil m3 hesabı yapın. 1 m3 alan için 500 btu yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m³ alan değil hacim ölçüsüdür.
  • Toshibayi siddetle öneririm fiyat performans parasi cok olanlarla aynidir skv ve skvr modellere bakarak karirinizi verin derim parasinin hakkini fazlasiyla veriyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun 25 m2 salonum icin Antalya'da bayiden 2150 TL'ye Panasonic UE12QKE (12.000'lik) aldim. Yeni bir urun dediler forumda da degerlendirme bulamadim, kullanan var mi? Pazartesi kurulum yapilacak. Kurulunca yorumlarimi yazarim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horatio -- 28 Haziran 2014; 21:35:43 >
  • Ben Airfel de karar kaldım alacağım. Kaliteli değil demiş birisi ama kullananlar memnun olduklarını söylüyor ve çok övüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 28 Haziran 2014; 22:07:40 >
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    fujitsu almistim bugun takildi resim olarak birebir ayni klima ic ve dis unitelerin ikiside dc inverter full inverterden kasit bu olsa gerek ic ve dis unite ikiside inverter sonucta ikiside ayni firma tailand uretimi istanbulda iseniz iklim teknikten alabilirsiniz kurulum konusunda gayet yardimci oldular ve cok kibar bi ekip geldi.. 021228258

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPS, mat 35 ve 9 Köy isimli kullanıcıların cevaplarını bekliyorum

    Forumlarda yorumlarınızı okudum ve sizin bu işin uzmanı bir kaç kişiden biri olduğunuzu düşünüyorum. 12000 BTU luk bir klima alıcam ama aklım çok karıştı. Forumu inceledim okudum Mitsubishi Electric en iyi klima markası olarak duruyor ama onunda sf serisinin altındaki klimaları önerilmiyor SF serisinin 12000 liği ise kampanyada bile 3350 lira.Daikinin zhara, enjoy shira mira gibi modellerini de millet pek önermiyo.G serisi, V serisi , Ururu, emura gibi modellerini öneriyo onlarda en düşük 3500 lira, SİZ DAİKİNİN ZHARA SERİSİNİ önerirmisiniz ? ya da hangi modellerini.Toshibayı biraz incelemiştim suzumi 13 n13rkv iyi gibi gelmişti özellikleri ve fiatı olarak 2600 tl, ama toshibanın yorumlarını okudum kimi suzumiler iyi değil diyor, sesli çalışıyor diyor, flapları kötü diyor, daiseiki modeline bile kötü diyorlar, skpv nin altını almayın diyor eee onlar da 3500-4000 civarı, Siz suzimi ras 13 ü önerirmisiniz? ..…Kimi arçelik, beko,baymak,samsung,Lg klima alacağınıza hiç klima almayın diyor ,kimi verdikleri değerler EER, COP kW uydurma diyor, kimileri hava kalitesi çok kötü diyor vs.. vs.. eee iyi klima dedikleri de3500 den aşağı değil valla ne yapacağımı şaşırdım.Bu daikin Toshiba konusunda. Ben Bursada yaşıyorum sadece yazın soğutma amaçlı kullanacağım 2-3 ay sadece , çok elektrik parası getirmeyecek verimli, kaliteli malzemeli, ortama verdiği havanın insanı rahatsız etmeyecek şekilde olacak, gürültülü çalışmayan ama çok da pahalı olmayan bir klima almak istiyorum siz bana hangi klima markalarını önerirsiniz en en fazla da 2000-2500 lira verebilirim o da hani siz nokta atışla evet kardeşim git şu marka şu model klimaları al demenizle ancak verebilirim, inanın valla o parayı bile vermek istemiyorum normalde 1500-2000 arası en fazla vermek istiyorum ama o paralara da adam gibi hiç klima yoksa anca 2000-2500 veririm.Yardım ederseniz çok sevinirim, Pazartesi daikin Mitsubishi toshibanın kampanyaları acil cevap yazarsanız sevinirim.




  • Odam bu ufak birşey max 800-1000 tl ye klima tavsiyesi istiyorum sizden.Çatı katı dairesi ve sürekli güneş alıyor yanıyor resmen.Fotoda görünen dolabın üzerine taktırıcam ve sanırım motoru camın önüne koyacaklar o kadar mesafeye kablo vs çekilir mi sıkıntı olur mu bu odaya klima takılır mı birde onu merak ediyorum.Teşekkür ederim şimdiden
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • atm23 A kullanıcısına yanıt
    ME kampanyasında sf 35 serisi 2665 liraya geliyor. 2500 gözden çıkarmışsan üstüne 160 lira daha koy sf35 al gönlün rahat olsun. Me nin kampanyasının uzatılacağı söyleniyordu bayiden sorabilirsin. Bayiler tek klima alan iki kişiyi birleştirip kampanyadan faydalandırıyor. Klimada şuan için en hesaplısı bu. Daikin alacaksan enaz shira modelini öneririm. Ondan daha aşağı modelleri yaramaz. Toshiba alçaksan suzumi serisini alma. Toshiba daiseki serisi daha iyi.
  • Fujitsu ASYG 12 LLTA klima almıştım , servis geldi kurulumu yaptı ama gel gelelim büyük bir problemle karşı karşıyayım.. Klima nın dış ünitesini gidip yan odaya taktılar (borudan tasarruf etmek için ) dış ünitesinin su gider yerini açıkta bıraktılar yukarıdan aşağı olduğu gibi 6.kattan su akıyor ve oldukça şikayet var klimayı kullanamıyorum... Adamlar 1 metre kablodan kar yapacaklar diye 2 odayıda işgal ettiler ve su gideride olmadığı için leş bir kurulum oldu.İç ünitenin olduğu odanın camına yapsalardı (1 metre kablo fazla gidebilirdi) yan tarafta su giderinin bağlanabileceği boruda vardı.. Ne yapsam bilemiyorum.. Pazartesi günü servisi arasam tekrar düzeltirler mi ve nasıl düzelticekler , sıfırdan söküp dış ünitenin yerini değiştirmeleri gerekiyor.. bu seferde dış üniteye giden kablolar yetmeyebilir.... Ne yapmalıyım sizce?
  • sayın bps

    ME bayisi bana %18 kampanyasıyla sf 35 in 3350 lira ya geldiğini söyledi.Normalde bu klimanın indirim yapılmadan liste fiatı nedir biliyormusununuz?

    Nasıl 2665 e geliyor anlamadım!

    Acaba 2 tane sf 35 klima alan iki kişiyi birleştirince 1.ye %18 , 2.ye %50 indirim uygulandığında mı dediğiniz rakam ortaya çıkıyor? Böyle bir durumda da aynı klimayı alacak başka birinin bulmak gerekecek.

    Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim?
  • atm23 A kullanıcısına yanıt
    Bayiye not bırakıyorsunuz aynı klimayı alan başka bir kişi geldiğinde bayi iki kişiyi birleştiriyor. Toplam rakamı ikiye bölüyor herbiriniz payınıza düşeni ödüyorsunuz.
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    matematematik M kullanıcısına yanıt
    evet iklimsa ve fujitsu bu modeller tam inverter degil demisti. ben de fujitsu bayisine all dc yaziyor ama bidaha kontrol etsen demistim.
    abi haklisin dogruymus dedi. benim anladigim onlar da olaya tam vakif degiller.

    tekrar yaziyorum
    fujitsu almanya sitesindehttp://www.fujitsu-general.de/heat-pumps/air-to-air/residential-use/wall-types/asyg-12-llc.html
    iklimsadahttp://www.iklimsa.com/Urunler/Detay/153/ASHG12LLTZ
    fujitsu Turkiye'dehttp://www.abkaygroup.com/asygllt.html

    kasalar ayni oncelikle bunu belirteyim teknik veriler almanya sitesindekiyle benimki ayni, iklimsaya gittiginde klimayi gorduysen sag yan tarafinda teknik verilerinin ozeti var karsilastirabilirsin

    ben fujitsu klimayi cuma gunu taktirdim. servis cok guzel ve temiz calisti. memuruz izin alamiyom filan dedim aksam 6-10 arasi hallettiler.
    sessizligi ve sogutmasi hosuma gitti, sessiz modda 3 metre oteden sogugu hisedebiliyorum (22 db). 23 dereceye ayarladim usudum 24 25 ideal geldi.

    klima nasildir yorum yapamiycam klima ustalarinin yaninda ama sunu belirteyim
    fiyat makul, marka guvenilir, servisi yaygin
    ME MHI DAIKIN derken bunu alabildik iste nasip olur da uzun yillar kullaniriz ins.

    zaten 1800 tl civarinda bi Alarko Carrier Xpower gold vardi bi de bu. Alarko dis unite ses sikayetleri beni korkuttugu icin fujitsuya yoneldim. dis unite oldukca sessiz.
    forumdaki yorumlar genelde daikinin, ME ve MHI'nin belli bir modelinden asagisi alinmaz seklinde olunca fiyatlar neredeyse 3-4bin liradan basliyor.
    ama forumda klima tavsiyesi isteyen arkadaslar f/p urunu istiyor haliyle forumda tavsiye isteyenler muallakta kaliyorlar.

    herkes 1500 2000 liralik klima istiyor tavsiyeler 3-4binlik klima yonunde kafa karisiyo haliyle
    basta da dedigim gibi goblum alarkodan ve toshibadan yanaydi, yetkili bayi de dis unite sesi var ama bu normal dedi, ayrica vakumlama yapmam ben isimi bilirim dedi
    bunlar beni soguttu acikcasi

    fujitsu ile gorustugumde her soruma dogru duzgun cevaplar aldim, beni memnun eden bunu secmeme sebep olan da buydu aslinda

    klima alacaklara simdiden kolay gelsin


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignored03 -- 4 Temmuz 2014; 16:24:47 >




  • bps B kullanıcısına yanıt
    Yanlız şöyle bir durum var fatura tek bir isim üzerine 1 adet oluyor.Tanımadığınız biriyle alırken daha sonra fatura gerektirecek bir durumda sıkıntı olma ihtimali nedir sordunuz mu bayiye?
  • 
Sayfa: önceki 13811382138313841385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.