Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.222
Cevap
701
Favori
4.430.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    deltaks şu ana kadar rastladığım inverter klimayı en almaması gereken kişilerden birisin. senin 5-6 yüz ytl lik bi klima işini fazlasıyla görür hatta eğer. gereğinden fazla soğutmamaya (26-27 derece) gerekince kapıları kapamaya razı olabilirsen 7000 btu al. bu durumda üç beş kuruşluk cep harçlığıyla klimanı güle güle kullan alırkan de hesaplı ol. hatta kapını kapatırsan bu klima seni üşütür bile.


    teşekkürler..Ancak ses konusunda biraz titiz olduğum için desibeli düşük modellere yöneldim.
    bir de r22 konusu var tabi.bütün dünya bu gazın kullanımından imtina ederken bizde yeni modellerin
    bile bu gazı kullanıyor olması kafamı karıştırdı.diyeceksin ki boşver sen gazını ne yapacaksın. ozon mozon
    hikayeleri bir yana , dediğim gibi, kimsenin yemediğini bize kakalıyorlar gibime geliyor.
    dediğin gibi inverterli modelleri aslında en başta düşünüyordum ancak günde en fazla 6 saat çalıştıracağım için
    sharp veya mit.electric 9000 lik invertorsüz sessiz bir klima alacağım.
    tekrar teşekkürler dostum.




  • @ mbbilici
    peki bana önerebileceğiniz sessiz olan bir model mevcutmu?
    araştırıyorum ama 12bin den 17-18 bin btuya atlıyor modeller...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mangamania -- 29 Haziran 2007; 17:07:24 >
  • Klima almak isteyenler için faydalı olabilecek bir yazı buldum.
    http://www.hurriyet.com.tr/cuma/6791747.asp?gid=67
  • arkadaşlar sonunda klima almaktan vazgeçeceğim galiba.herkes farklı birşey söylüyor.mitsubishi elektrik 18000 btuluk klima için saatte 1.7 kw harcıyor dedi ve 2,100 civarnda fiyat verdi.model MSH-GA5OVB galiba.biraz önce gene mitsubishi heavyden fiyat ve bilgi aldım.18000 btuluk fiyatı 1,800 civarında ve klasik olmasına rağmen elektrik sarfiyatı 1.49(katologdan baktım).ve yaz ve kış ısıtma kapasitesi değişiyor.mesela mitsubishi heavy 18000 btu ama 24000 btuluk ısıtma sağladığını söyledi(tam değer olmayabilir).soğutma değeri de aşağı yukarı bu değerlerde.ama mitsubishi elektrikte 18000lik 17000'lerde.mitsubishi heavy satan yer ki iklimsa burası mitsubishi elektrikle mitsubishi heavynin tek farkının kullanılan gaz olduğunu söyledi.bunların cevabını daha önce vermiş olabilirsiniz ama benim o kadar vaktim yok.
  • bir kişi daha 12 den 18 lere atlama olduğunu söyledi. aşırı talep yüzünden en çok ihtiyaç duyulan bu modellerin bitmiş olması ihtimali var. internetten mi aradınız. bir de gidip bizzat aramayı deneyin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: mangamania

    @ mbbilici
    peki bana önerebileceğiniz sessiz olan bir model mevcutmu?
    araştırıyorum ama 12bin den 17-18 bin btuya atlıyor modeller...
  • afacan sana minnettarım. veridğin linkteki yazı sayesinde içim rahatladı. ben de bi aralar millete yalan mı atıyorum diye kendimden şüphe etmiştim. şimdi sanırım daha güvenilir oldu topic. sağ olasın.
  • size 12 de yeter 12 yi gönül rahatlığıyla alın daha iyi verim alırsınız. evde parti verir de bütün konuklarınızın geldiği olursa ve bir de dışarıda kavurucu çöl sıcağı varsa yetmeyebilir ama yine de kendini hissettirir. btu konusunda müthiş, inanmakta zorluk çektiğim bir şişirme var. nedenini anlayamadım. babadan kalma bir şeymidir nedir. benim tavsiyelerime çok az söylüyosun diyenler yüzünden biraz fazla söyler oldumama işin aslı bu. 12 size yeter. hem kapasite ile birlikte ses te önemli ölçüde düşer. 12 liğin en düşük hızdaki fan sesini herkes susar ve tv nin sesini iyice kısarsanız duyarsınız.

    Orjinalden alıntı: mangamania

    @ mbbilici
    peki bana önerebileceğiniz sessiz olan bir model mevcutmu?
    araştırıyorum ama 12bin den 17-18 bin btuya atlıyor modeller...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 29 Haziran 2007; 20:07:03 >
  • SATICININ DA DEDİĞİ GİBİ BİRİSİ R410A GAZIYLA DİĞERİ R-22 GAZIYLA ÇALIŞIYOR.

    M.E. SOĞUTMA :17.200 BTU/H - 1,78 KW/H
    ISITMA : 17.800 BTU/H - 1,61 KW/H

    M.H.I. SOĞUTMA : 18.400 BTU/H - 1,73 KW/H
    ISITMA : 19.100 BTU/H - 1,49 KW/H

    ARALARINDAKİ KAPASİTE FARKI KULLANDIKLARI GAZDAN. ÇEVREYİ DÜŞÜNDÜKÇE TERCİH OZON TABAKASINA ZARAR VERMEYENDEN OLMALI, BİRDE KALİTE FARKINI ARAŞTIRMALISINIZ AMA, TABİİ Kİ KARAR SİZİN ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN!!

    quote:

    Orjinalden alıntı: dört5

    arkadaşlar sonunda klima almaktan vazgeçeceğim galiba.herkes farklı birşey söylüyor.mitsubishi elektrik 18000 btuluk klima için saatte 1.7 kw harcıyor dedi ve 2,100 civarnda fiyat verdi.model MSH-GA5OVB galiba.biraz önce gene mitsubishi heavyden fiyat ve bilgi aldım.18000 btuluk fiyatı 1,800 civarında ve klasik olmasına rağmen elektrik sarfiyatı 1.49(katologdan baktım).ve yaz ve kış ısıtma kapasitesi değişiyor.mesela mitsubishi heavy 18000 btu ama 24000 btuluk ısıtma sağladığını söyledi(tam değer olmayabilir).soğutma değeri de aşağı yukarı bu değerlerde.ama mitsubishi elektrikte 18000lik 17000'lerde.mitsubishi heavy satan yer ki iklimsa burası mitsubishi elektrikle mitsubishi heavynin tek farkının kullanılan gaz olduğunu söyledi.bunların cevabını daha önce vermiş olabilirsiniz ama benim o kadar vaktim yok.




  • Arkadaşım merhaba, öncelikle ben Mitsubishi Electric için yorum yapmaktan kaçınırım çünkü benim rakibim olan bir marka. Ama Daıkın için şunu söyleyebilirim 12000 Btu klasik cihaz fiyatını çok iyi bulmuşsunuz normalde liste fiyatı 1.590 YTL
    Ayrıca Anadolu yakasında bir yerin satması önemli değil, servis sorununuz yok çünkü Koşuyolu üzerinde Isısan'ın Bölge binası bulunmakta ve burası sadece Daıkın üssü. İstanbulun her yerindeki Isısan servisleride cabası.

    Saygılarımla


    quote:

    Orjinalden alıntı: arimas06

    arkadaşlar birşey sormak istiyorum ben 27 m2 salon için daikın Klasik modeli(non inventer) 12000 btu için 6 taksit 1300 ytl ye buldum mıtsubishi electric aynı urunu için ise 1400 ytl istiyor 6 ay taksitle kafam karıştı çünkü daıkın ucuz ama anadolu yakasında sadece bir yer bu modeli satıyor yani arıza durumunda bir sıkışıklık olmasından korkuyorum mıtsubisinin de yaygın servis ağı var ne dersiniz veya bu ürünlere bir alternatif söleyebilir misiniz ben sadece soğutma amaçlı kullanacam




  • arkadaşlar panasonic izmir de kim satar diye 3 gündür soruyorum ama tık yok .sitesin de de yok panatek in kimsenin bilgisi de yok sanırım.....
  • Arkadaşım merhaba Daıkın Stylish Serisi cihazın 12000 Btu kapasiteli modeli yarın birgün taşınacağın evin 27 m2 lik yatak odası için yeterli ama şu anda 40 m2 için yetersiz gelir. Mutlaka 18000 lik bir ürününe bak C serisinde var.
    Ayrıca önemli bir hatırlatma; kabul edilmeliki Stylish serisi dediğimiz diğer adı ile G serisi cihazlar çok şık çok estetik iç ünite derinliği 15 cm. bu modelin 18000 btu olan modeli var ama sadece Multi sistemler için.
    Olur ya kendi evine geçtiğinde multi bir sistem düşünürsen 18000 Stylish sadece iç ünite var bilgin olsun.

    Hayırlı akşamlar



    quote:

    Orjinalden alıntı: muratmkn

    Arkadaşlar lütfen yardım. 28 m2 salonum var ancak eski tip ev olduğu için kapıları kocama ve açık,dolayısıyla nerdeyse 40 m2 yi geçiyor. şu an alacağım ama 1 yıl sonra kendi evime çıkınca yatak odasına takacağım ( 27 m2 ) size sorum şu...daikin inverter stylish modeli 12000 btu alsam bu salonu soğutur mu? ayrıca kendi evime geçince 27 m2 lik yatak odamda yeterli olur mu? şimdi alıp sıcaktan yanarsam moralim bozulur. çok anlamam ama yeni evimde yatak odama yeter,çift cam,mantolama felan sonuçta. ama bu evin brüt salonu 28 m2,ancak toplamda kapılar açıksa 40 m2 yi geçiyor. sizce ne yapmalıyım?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DAIKIN

    12000 Btu kapasiteli modeli yarın birgün taşınacağın evin 27 m2 lik yatak odası için yeterli ama şu anda 40 m2 için yetersiz gelir. Mutlaka 18000 lik bir ürününe bak

  • quote:

    Orjinalden alıntı: telsiz09

    arkadaşlar panasonic izmir de kim satar diye 3 gündür soruyorum ama tık yok .sitesin de de yok panatek in kimsenin bilgisi de yok sanırım.....

    panatek izmir bayisi bulsan bile şuan mevcut oksijen shower klima stoklarda mevcut değil zaten 9 ve 12 ınverter olarak bir seri gelmişti şu an sanırım sadece panasonıc 15 ınverter cihaz mevcut stoklarda bilginize
  • 27 m2 ye 12000btu klasik klima uygun değildir. 18000btu luk klimalara bakmalısın.

    mbbilici nickli üyenin yazdıklarına itibar edip düşük btu lu klima almayın, zararını görürsünüz. Hiçbir düzgün servis yere uygun olmayan düşük btu lu klima takmaz. 30 m2 ye yakın yerlere 12000btu lu klima almayın, paranız boşa gider, aynı zamanda da klima fazla iş görmez. Alacağınız marka için keşif raporu alın, bulunsun.

    Diğer sözünüze gelince rütbe ile ilgisi yok, rütbe geçici birşey sadece iş yoğunluğu yüzünden yazmam gecikiyor(klimacı arkadaşlarda tabiki mevsim itibariyle meşguller), bu forumda sözüne güvenebileceğiniz klimacı arkadaşlar: art_SRY, DAIKIN, dominic 'tir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: arimas06

    arkadaşlar birşey sormak istiyorum ben 27 m2 salon için daikın Klasik modeli(non inventer) 12000 btu için 6 taksit 1300 ytl ye buldum mıtsubishi electric aynı urunu için ise 1400 ytl istiyor 6 ay taksitle kafam karıştı çünkü daıkın ucuz ama anadolu yakasında sadece bir yer bu modeli satıyor yani arıza durumunda bir sıkışıklık olmasından korkuyorum mıtsubisinin de yaygın servis ağı var ne dersiniz veya bu ürünlere bir alternatif söleyebilir misiniz ben sadece soğutma amaçlı kullanacam


    quote:


    rütbemiz cevap almaya yetmiyor sanırım:)




  • herkese slmlar arkadaşlar yaz geldi artık sanırım herkes sıcaklardan kaçmanın farklı yolarını arıyor genelde amaç aynı burda yani klima almada dikkat edilecek birkaç şey var biz burada her nekadarda bu kaliteli o kaliteli değil desekte bunlar sizin isteginiz göre değişir öncelikle ne istediginizi bilmelisiniz sessiz çalışmasınımı istiyorsunuz ses debilerine bakıcaksınız ısıtmadamı kullanıcaksınız ısıtma yapacagı degerleri kontrol etmelisiniz klimalardaki filtreleme sistemleri her markanın farklı bir isim vermesi ile biraz karışmış durumda filtreleme konusu aslında benim fikrimi sorucak olursanız önemli oldugu kadar önemsiz satarken herkes ön plana çıkarıyor ama sonuçta 5 cm lik bir filtre ne kadar mikropları tutar yada ne derece faydalıdır bu tamamen tartışmaya açık bir konu herkes tutturmuş filtreleme diye gidiyor ki bunu önemli görenlerin çogu klimalarının sezonluk bakımlarını bile yaptırmayacaklardır eminim tekrar söylüyorum mesken klimaları dediğmiz splitlerde asıl önemli olan filtreleme oldugu kadar ses seviyesi ve elektrik sarfiyatıdır

    Isıtma ve sogutma amaçlı kullanacagınız bir klima alacaksanız asla servisi çok diye kalitesiz klima almayın diyelimki bütçeniz uygun gelmedi almaya mecbur kaldınız bir anlamda yada sadece sogutma amaçlı kullanıcaksınız bayi servislere gidip keşif yaptırarak almayı düşünün ilk önce keşif yapsınlar yeterli gelir okeyini verdikten sonra taktırın en azından karşınızda muhatap bulabilirsiniz lafı uzattıkça uzattım neyse ve asla market klimalarına yönelmeyin




  • çetin abi iyi akşamlar evet işler çok yogun ucuz klima alıp sorun yaşayanlar telefonları kitliyor maşallah şu son 3 haftadır adanada mıtsubıshı electrıc ve panasonıclerden tek şikayet duymadım sezonluk bakımları hariç dışarısı 40 - 45 -48 derece lerde gezdigi halde canavar gidi çalışıyolar maşallah
  • Sağol, iyi akşamlar. hayırlı işler olsun.

    Sen hiç m2 ye uygun klima yerine bir alt modelini veya daha üst modelini takıp servisini verirmisin? Böyle sorumluluk alınmaz değilmi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY

    çetin abi iyi akşamlar evet işler çok yogun ucuz klima alıp sorun yaşayanlar telefonları kitliyor maşallah şu son 3 haftadır adanada mıtsubıshı electrıc ve panasonıclerden tek şikayet duymadım sezonluk bakımları hariç dışarısı 40 - 45 -48 derece lerde gezdigi halde canavar gidi çalışıyolar maşallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    afacan sana minnettarım. veridğin linkteki yazı sayesinde içim rahatladı. ben de bi aralar millete yalan mı atıyorum diye kendimden şüphe etmiştim. şimdi sanırım daha güvenilir oldu topic. sağ olasın.

    Rica ederim, ne demek. Hürriyetin sayfasında gezinirken tesadüf eseri buldum. Herşeyi çok güzel anlatmışlar. Yönlendirmelerimizin yanlış olmadığını görmek beni de mutlu etti
  • sayın art_SRY ve cetinsin dikkatine
    bir yıldır forumları virgül atlamadan defalarca okudum kesinlikle ve kesinlikle panasonic klima alacağım ancak sorun şurada başlıyor
    oturduğum ev çatı katı 6,5*3,9*2,4 ölçülerinde ve 1,3*2,00 ahşap tek cam ev abartısız bütün gün güneş görüyor yalıtım deseniz sfırın altında geçtiğimiz günlerdeki sıcaklarda evde kalp krizi geçirmememiz bir mucize 2,5 yaşında bir oğlum var ve sıcaklardan daha fazla etkilenmemesini istiyorum klimayı kışın ısınmak amaçlı olarak da oldukça fazla kullanacağım hiç kapanmayacak diyebilirim bu durumda 12000 mi 15000 mi tercih etmeliyim zira ısınma konusu klimanın asıl performansını gösterdiği nokta sanırım
    panasonicte bu kadar ısrarlı olmamın sebebi ise diğer arkadaşlarda kulak versin adamlar yapmışlar abi çalıştığım hastanede 12 yıldır hiç ama hiç kapatılmadan kullanılan bir panasonic var ve alette hiç bir sorun yok hala taş gibi
    ayrıca evimde kullandığım çoğu elektronik alette panasonic veya technics herkese de tavsiye ederim senelerce servis yüzü görmeden sorunsuz kullanabilirsiniz
    eğer bu konudaki btu değerini biraz daha netleştirmeme yardımcı olursanız çok sevinirim bunlar yetmez 18000lik al derseniz ona da kabulum artık daral geldi sıcaklardan kesenin ağzını açtık bir kere bu arada izmitte oturuyorum
    konuyu fazla dağınık yazdığım için kusura bakmayın yardımlarınız için şimdiden teşekkürler hepinize kolay gelsim




  • gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra uygunsa neden üstünü yada alt kademesi verilsin ki abi müşteri istese bile verilmez mesken olarak söylüyorum tabiki işyerlerinde farklı bir şeyler düşünülüyorsa bir üst kademesi olabilir ama oturma odası, salon, yatak odası v.b. meskenden bahsediyorsak 12 lik yeterken 18 lik vermek mantıklı değil zaten bunun müşteriye zararı var ses seviyesi yükselir elektrik sarfiyatı artabilir bunun gibi şeyler ben şahsen vermezdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art_SRY -- 30 Haziran 2007; 0:55:19 >
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.