Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13101311131213131314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kocausta* kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim.
    yazları çokça kullancağım için inverter daha iyi bir tercih olur. uğur ve auer hiç aklımda olmayan markalardı açıkçası.
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-maldives-aqv12psln-aqv12pslnand-fiyati,444709.html şu ürüne bakmıştım Hepsiburada'da çok iyi yorumlar vardı. Fiyat olarak aynı fiyatlar ama kalite olarak Samsung daha iyi değil midir? Diğer markaları önerirken kıstasınız nedir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkozi

    cevabınız için teşekkür ederim.
    yazları çokça kullancağım için inverter daha iyi bir tercih olur. uğur ve auer hiç aklımda olmayan markalardı açıkçası.
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-maldives-aqv12psln-aqv12pslnand-fiyati,444709.html şu ürüne bakmıştım Hepsiburada'da çok iyi yorumlar vardı. Fiyat olarak aynı fiyatlar ama kalite olarak Samsung daha iyi değil midir? Diğer markaları önerirken kıstasınız nedir acaba?


    Samsung da iyi ve özellikle daha sessiz bir klima.
    Ancak çok yerde servis-parça konusunda sorunlar yaşandığından (ilerde kulağımız çınlamaması için) pek önermek istemiyoruz.

    Diğer markalarda kıstas, ödenen bedel ile kalite/verimlilik oranı ve servis/parça durumu.
    Bunlarda ilk sırada Auer gelir. Bu alet Daikin/Türkiye firmasının.
    Orta kalite tam bir F/P ürün diyebiliriz.
    Tek olumsuzluk, son yıllarda bunlar aluminyum boru ile satılmaya başlandı, maliyet düşürme amacıyla birçok firma bu yola girdi zaten. Özelikle ucuz serilerde hep alu boru yollanıyor.
    Ancak 3-4 sene kullanıp yerinden de sökmeyeceğiniz için bunun sizce mahzuru yok.




  • Samsung iyi klima.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende Antalya da yaşıyorum 2 senedir. Alarko Carrier 53 NQV 050M X POWER GOLD kulanıyorum.
    çok memnunum mükemmel bir alet. tavsiyemdir
  • Bu biraz bölge servisiyle de ilgili değil mi? Evde Samsung TV'm var hem kurulum hem de ufak bir sorun olduğunda 1 gün sonra gelip yardımcı olmuşlardı.
    Aluminyum boru ile bakır boru arasında pratikte nasıl bir fark var? Taşınırken tekrar kullanılamama durumu mu? Bir de ses ve tüketim benim için önemli Auer de bu konu hakkında bi açıklama bulamadım. Bütün sitelerde hep filtrelerinden bahsedilmiş tüketim ve ses yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkozi

    Bu biraz bölge servisiyle de ilgili değil mi? Evde Samsung TV'm var hem kurulum hem de ufak bir sorun olduğunda 1 gün sonra gelip yardımcı olmuşlardı.
    Aluminyum boru ile bakır boru arasında pratikte nasıl bir fark var? Taşınırken tekrar kullanılamama durumu mu? Bir de ses ve tüketim benim için önemli Auer de bu konu hakkında bi açıklama bulamadım. Bütün sitelerde hep filtrelerinden bahsedilmiş tüketim ve ses yok.

    Servis konusu dediğiniz gibi özellikle size yakın olanın durumuyla ilgili.
    Şans meselesi bir yerde yani. Geçen yıl da birkaç ürünün bozulan basit parçaların bulunamayıp aylarca çalışamaz durumda kaldığında ana firmanın sessiz kalması sonucu uzun süre bu markayı önermez olmuştuk.

    Auer, Aslında tıpatıp 2 yıl önceki Airfel'in değişik etiketli olanı. Verimlilik/sessizlik gayet makul seviyede, genel olarak orta kalite bir ürün.
    Şimdi satıldığı yerlerin çok az olmasına bakarak o zamandan kalan ürünler olduğu düşünülebilir. Şimdi bu mallar sadece Airfel markasıyla satılıyor göründüğüne göre.

    Alu boru tekrar sökülüp takılmaya kalkıldığında kullanılamaz diyebiliriz.
    8-10 sene içinde de çürüyüp delinebilme ihtimali yüksek, ancak daha o kadar zaman geçmediği için pratik tecrübesini göremedik.
    İçinde dolaşan gazın aluminyumdan partiküller kopartıp gaz kalitesini bozacağı, hatta tıkayacağı falan söyleniyor, ama bende kurulu bir tanesi 3 senedir ilk günkü gibi çalışıyor, ilerde ne olur göreceğiz.




  • Çok teşekkür ederim
  • herkese selamlar,

    hatırlatma:
    Muğla'dan samsung maldives 12binlik maduru (mahkemelik olan),
    yanında 18binlik LG kullanıcısı (çok memnun olan),
    sonra yine General 9binlik kullanıcısı (bundan da memnun olan)

    şimdi bir arkadaşımın üç katlı tün katlar bir merdivenle geniş geniş birbirine bağlı olan evinde ısınmak üzere bir çözüm arıyorum. ustalarım? selamlar :)

    konum, kuzeye bakıyor site içinde tripleks, muğla'nın yüksekleri, şu an muğla 6.3 ise orası 4 derece. yalıtım iyi, yeni yapı, salonda şömine giriş katta yanıyor. giriş altındaki katta bir adet bosch marka midea üretimi 24000lik klima var 2008 model (tahmin ediyorum inverter değildir)

    üst katta bir yatak odası, kapısı kapalı içinde açık banyoyla beraber 20-22 metrekaredir. bu odayı döküm odun sobasıyla ısıtıyor. fakat zor zahmetli oluyor konfor sıfır. elimizdeki bu 24lük bosch ile nasıl bir ısınma önerirsiniz? katlar arasını kapatmak gibi tadilatlar mümkün görünmüyor.

    teşekkürler şimdiden




  • ersen_ kullanıcısına yanıt
    En mantıklı çözüm o odaya da 12 binlik bir klima takıp kapıları kapatmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orphanage

    Samsung iyi klima.






  • kocausta* kullanıcısına yanıt
    "Alu boru tekrar sökülüp takılmaya kalkıldığında kullanılamaz diyebiliriz. "
    arçelik çözümü bulmuş ustam borunun uçlarına 20 cm bakır boru ekleyerek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya'da yalıtımlı bir dairenin 25-30 mt2'lik odasını hem ısıtma hem de soğutma amaçlı kullanmak için klima alacağım. Odanın cephesi güneydoğu. Bütçem 1.500-1.600 civarında...

    Nasıl bir klima almayım. Önerileriniz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thenewcm

    Antalya'da yalıtımlı bir dairenin 25-30 mt2'lik odasını hem ısıtma hem de soğutma amaçlı kullanmak için klima alacağım. Odanın cephesi güneydoğu. Bütçem 1.500-1.600 civarında...

    Nasıl bir klima almayım. Önerileriniz nedir?

    Ya yerinizi biraz küçültün ya da bütçeyi biraz büyütün

    Şaka tabii.
    O mekana yaz-kış kullanacağınıza göre inverter tip almanız mantıklı olur.
    Ancak 12 binlik yetmeyebilir, 18 binliğe de o bütçe kısa gelir; iş görür cinsten bir inverter için.

    Önceden bir ücretsiz keşif isteyip gerekli kapasiteyi saptarsanız daha net öneride bulunabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: büyük btu klima hakkında bir görüş.

    Deneyip performans/verimlilik testi yaptığım 20 kadar klima içindeki en beğendiğim alettir. (carrier için söylenmiş)

    Hele bir de 30 m2 ve altında bir yere takıldıysa (18lik klima için söylenmiş) en pahalı modeller ayarında verimli çalışır. Bir artısı da, yeni üst serilerden daha sessizdir, kocaman iç ünitesi olduğu için.



    arkadaşlar herkez istediğini söylemekte serbest. kimi aldığı klimayı yerlere göklere sığdıramaz, ya hiç klima görmemiştir yada elinde bulunan traktör gibi çalışan cihaza karşı yeni klimasının sesi vs herşeyi normal gelir. gayet doğaldır bu durumlar. kimi en kral ürün pahalı diye beğenmez. ama doğrular hiç değişmez herkezin herşeyi söyleme özgürlüğü olsada.


    çünkü terör örgütü probagandası dahi serbest artık. dünyada at izi it izine karışmış durumda. yanlışın bile bir yerlerinden dolaşıp doğru gösterilmeye çalışıldı bir durum hakim oldu artık. mazluma bile terörist denirken teröristte mazlum görülebiliyor malum güçler ortadayken. ve işine gelmedimi ama bu güçler ama yandaşı olan bireyler doğru söyleyen kişiye ve topluluklara vs olmadık karalamayı yapabilmekte.

    herkezin herşeyi söyleme hakkı varken bende inandığım doğruları söylersem her halde suçlu olmam. ahlakımı bozmadıkça.

    şimdi bu mesajdaki durum tamamen kişinin kendi görüşüdür. zira hem markaya hemde ucuzluğa karşı kişinin sempatisi olabilir.. aynı kişi zamanında 9 ve 12 lik carrier cihazlardada twin kompresör var iddiasındaydı. olmadığı görüldü. lg prestij serisi toshiba kompresör kullanıyor dedi. gene foss çıktı. çünkü lg kendi kompresörünü üretiyor.

    şimdiyse yine tekrarladığı herzamanki iddialarından biri olan. carrierin en iyi klima olduğu iddiasının yanında daha beter olanı...

    neredeyse sanki şu denmiş 18m2 alana 18 lik alın.. (daha öncede bu iddiada bulunuldu çünkü) çok daha az tüketirsiniz ve klimanıza sihirli değnek değmiş gibi,
    skvp pkvp üst segment klima ayarına gelir sonucu çıkıyor. her zamanki gibi...


    bu durum tabiri caizze şuna benziyor.
    vestel regal altus baymak vs alalım marketten. kullanıcağımız oda 10-15m2 olsun.. ama klima büyük btu olsun.. 24 lük felan.

    şimdi haşa bu klimayı
    bir hoca çağırıp okutup üfletsek büyük btu klimayı veya klimaları..

    okunup üflenince tosh pkvp olurmu? olur olur.. demek mantıksız.

    hatta me fh vabh olur -25 te bile ısıtır. daikin ururu sararada bile olabilir yeterki hocanın nefesi kuvvetli olsunmu demek lazım.

    burada yanlış yönlendirme var düpedüz. cihaz iyi cihazdır diyeceğimiz yoktur yanlış anlaşılmasın bende çok önerdim. halada öneririm ama bu cihazın olmayanı oldurma özelliği yoktur.

    herkez bütçesine göre istediği cihazı alabilir kimseye şunu alma diyemeyiz. alt segment klima alan arkadaşlara biz sadece diyoruz 150- 200 tl yüzünden alüminyum montaj borusu kullanan cihaz alma parana yazık. alıyorsanda arasındaki farkı öde bakır boru ile taktır o cihazı.

    zira alüminyum borunun bin birtürlü riski var bir arçelikçi veya vestelci servisçi yazmıştı. içinden alüminyum tozu döküldüğüne kadar.

    büyük alana takılan ufak klima zorlansada ısıtır soğutur. (tabi hangara 9000 btu klima tak demiyoruz) hele soğutmada biraz daha fazla kurtarır yanı vardır.

    kışın biraz sorun olur bol defrost vs..

    ama küçük alana büyük btu klima takarsanız o klima orada çabucak ısıtma veya soğutyma yapıp sonra durur. konforu bozar devamlı dur kalk çalışmaya başlar.
    bu durumlara dikkat edelim.




  • Birol takılırmı len 20m2 ye 50lik veya 60 lık klima cevap ver
    @mbirol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxforce

    Lg prestige klima almak isteyen arkadaşlara fikir vermesi açısından çektiğim videoları paylaşıyorum.Ben bu klimayı alırken hakkında pek bilgi yoktu.Arkadaşlar buna göre kara verebilirler
    Öncelikle fan sesinin ne kadar olduğunu buradan izleyebilirsiniz.Fan 5 kademeden oluşuyor soğutmada 1 kademe daha aşağı iniyor.9000 lik cihaz için iç ünite ses seviyeleri
    Isıtma da 38/33/25 dBA (yüksek/orta/düşük), soğutmada 38/33/25/17 dBA 17 soğutma da uyku modunda. Ben yatak odasında 1. ve 2. kademede rahatsız olmadan uyuyabiliyorum.

    Elektrik tüketimine gelecek olursak çok az olduğunu söyleyebilirim.kullandığım oda 16,5 m2.kuzey cephe hiç güneş görmez üstte çatı var.Oda ısısı istenilen dereceye yaklastığıda klima tüketimi 150 wattlara kadar düşüyor ve bu şekilde çalışmaya devam ediyor.Videoyu
    buradan izleyebilirsiniz.Derecedeki rakamlar görünmemiş 25.9 du.Klima 26 derecede çalışıyor.Dışarının sıcaklığını ölçmemiştim ama 9-10 dercedir muhtemelen.


    tüketim süper. odadaki dereceyi buldujktan sonra devamlı aynı watt ı çekiyorsa daha süper.


    Birol, öt bakalım len. toshh için 100 watt tüketmez palavradır reklamdır reklam öz denetim kurul kararı var vs diye konuşmuştun. senin twinG 75te aynı yakıyormu.



    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Bakın şöyle izah edeyim 10 000 btü kapasitedeki klasik seri ürünler 1000-1100 watt harcarken bu cihazın 600 watlarda olması gerçektemn makul.Asıl saçmalık reklamda!!! bu cihaz 1000 btü lere düşerse belki 120 watt harcar,buda labaratuar ortamında belkide birkaç saniyelik görülebilecek bir değerdir zaten.tam oaralıkta neredeyse cihaz durur bile,yani sizin normal oda şartlarında bırakın120 watt çekmesini 250 wattı bile göremezsiniz.Çalışan ortamın %100 yalıtımlı ve 0 ısı kaybı olması lazım.Zaten bence bu reklamın yayınlanması bile yanlış.Rok ancak bu kadarını yapabildi.Eskiden min.kapasite diye yazmıyordu reklamda ,şikayet sonucu adamlar onuda yazdı yine çizginin öbür tarafına geçtiler.Ama bence bunlara pirim veren tüketici.Biz olmaz diyoruz dokuz köyden kovuluyoruz.Adam bize kızıp çekip gidiyor .Zaten iç ünite ve dış ünite fanını 30 ar Watt deseniz 10 watta besleme trafosunu koyun eder 70 watt,50 wattlada kompresör çalışabiliyorsa ben bu işi bırakırım.Bana anlatsınlar gelsinler kolaysa!!!!


    bu mesaj benim değil senin.

    sen şu işin sırrını açıkla bakalım nasıl oluyorda oluyor. zihni sinir procesi değil elbet bu iş. yoksa sen milleti kandıryormuydun lenn. aşağıdaki mesajda benim değil.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    Doğru ya bir firmanın reklamı vardı 1 ampul kadar yakar diye

    bir ampul kadar değil 70 waat kadardı o reklam.

    Eğer 70 waat çeken varsa 4 tane alacağım.

    Firmaların açıkladıkları değerlere inanasım gelmiyor kataloglardaki değerlere bakım klima almak lazım ama insan inanmayınca iş zor oluyor.
    Mesela ben zibronun değerlerine ve fiyatına baktığımda piyasaya göre alınır bir klima dedim ama tereddütlerim oluştu.
    Sonra bazı klimalarda ısıtma ile soğutma arasında büyük farklar olduğunu gördüm.bunu nası oluyor anlayamadım.
    Ortada bir makine var gazın yönünü değiştirerek soğuk yada sıcak hava veriyor, sıcaklıkla soğukluk arasında değer farkı olabilir.
    Ama bazı modellerde bu fark dahada fazla soğutmak için icat edilen bu makineler ısıtmayı daha iyi yapar hale gelmişler. kataloglarda görünene göre.


    Ciddi firmalardaki açıklanan verilere inanın, herkese üçkağıtçı gözüyle bakmak doğru değil..

    *Reklamdaki 70 w tüketme hikayesi doğru, alttaki klima minimum kademeye indiğinde o kadar çekiyor, bu doğru.
    Ama burada dikkat edilmesi gereken, o seviyede aktardığı ısı miktarının ne derecede işimizi görebildiği.
    O seviyedeki ısı miktarı ancak çok iyi izolasyon yapılmış küçük bir mekanda bir anlam ifade eder.

    http://www.toshiba-klima.com.tr/default_ic.asp?ID=TSHB18&UrunKodu=102

    *Her klima çalışma şartları gereği ısıtmadayken soğutmada olduğundan daha yüksek kapasiteyle çalışır, daha doğrusu imalat sırasında ısıtmada daha yüksek performans verebilmesi ayarlanır.
    Bunun en önemli nedeni, yükü taşıyan ana parça olan kompresörün ısıtma modundayken soğuk ortamda çalışması, ısıtmadayken ise tam tersine sıcak ortamda çalışması.
    Zaten sıcak ortamda çalışan aleti daha yukarıya zorlamak çok riskli olur, o nedenle soğutma kapasiteleri hep biraz aşağıda sınırlanır.

    *"Eğer 70 w tüketen varsa ben 4 tane alırım" diyen arkadaş, mal yıllardır satılıyor.
    Alın ve çektiği minimum akımı da ölçün.
    Eğer o ifade yalansa (ki ben doğru olduğunu gözümle gördüm), o firmaya dünyayı dar edebilirsiniz.
    Sadece Toshiba değil, minimum seviyede 100 w civarı çeken başka markaların da ürünleri var.

    Usta yanlış anlamada ,70 wattı gözünle nerede gördün,video dan mı.?

    70 watt çekebilir ,gerçektir ama bu tamamen labratuar şartlarında olabilir.
    Bakın size çok basit bir örnek vereyim,Led kayan yazılar var şu aralar moda,p10 pane diye geçiyor,merak sardım biraz ,onlarla uyraşıyorum.4 panel için tüketim (16x 128 cm ölçüsünde) 100 watt.Led bu yahu,dünyanın en az enerjisini tüketen material şu an,100 WATT. klima çalışacak 70 watt la,bu iş hikaye.Sadece teknoloji savaşında sid...k yarıştırma. Hiç bir kullanıcıya faydası yok bunun.

    Ben bu markayı kötülemiyorum,iyi mal yapıyor,ama inan iyi maldan çok daha iyi yaptığı şey reklam vurgulaması.Bu kadar iyi teknolojiyi kullanan bir marka ,neden SKV,SKVR lerde bu denli zırıldayan kompresör kullanıyor asıl ona baksınlar.

    70 -100 watt işi hikaye önemli olan COP dir.Direk cebe yansıyan.



    buradada cengizumur arkadaşta olmaz demiş. ama oluyor işte arkadaş video çekmiş resmen artık burdaki durumda ne kadar ısıtır o cevaplarda sana ait. ben soğutmada daha az tüketim yapacağına inanıyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: the turk

    Arkadaşlar bu klimadan almayı düşünüyorum sanırsam 100 watt kadar yakıyomuş doğruysa tabi ben bu klimayı soğutmaktan ziyade ufak bi odayı ısıtmak için alacağım söylenildiği gibi 100 watt mı yakıyo kullananlar cevaplarsa sevinirim.Birde odayı kaç C sıcaklık ta ısıtır beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    Klima bu :http://www.domino.com.tr/stok.php?MARKA_ID=1&KAT_ID=5&ALT_KAT_ID=124&STK_GR_ID=308&STK_ID=2976


    Bu klimanin reklam kampanyasini boyle musteriyi gercek olmayan bir seye inandiracak sekilde yapmak acikca kotu niyetlilik ve musteriyi kaziklamaktir. Bu klimayla ilgili istenen tavsiyelere bakinca kampanyanin basariya ulasip potansiyel musteriyi kandirdigi acikca goruluyor.

    Bu reklam kampanyasi iki sebepten dolayi kotu niyetlidir.

    1-Vatandas bu klima ile saatte 100 watt/saat yakarak isinacagini veya soguyacagini zannediyor. Bu dogru degil. yada Bu klimanin calismasina ihtiyac duyulan zamanlarin %99'u icin dogru degil.

    2-Her klima, ki buna en dandikleride ve hatta inverterli olmayan klasik modelleride dahil, saatte sadece 100 watt/saat ve hatta dahada az yakarak isitabilir veya sogutabilir, nasilmi ?

    Klimaya gore makul buyuklukte bir odada, hava disarida ve iceride 20 derece iken klimayi 19 derecede sogutmaya veya 21 derecede isitmaya ayarlarsiniz daha bile az yakar. bununda reklam edecek bir yani yoktur.

    Bu klima en dusuk inverter hizinda 100 watt/saat yakiyormus gercek bundan ibaret ve bunun genel olarak enerji sarfiyatini azaltmakla ilgisi yok. Inverteri oyle yaparsiniz en dusuk devirde 20 watt/saat'te yakar.

    Tam kesin konusmayayim ama bu klima en dusuk devirde 100 watt/saat yakarken en verimli oldugu yani COP degerinin en yuksek oldugu durumunda calismiyordur bile.

    EDIT:
    Bu klima ayrica verimlidir degildir, az yakar cok yakar o ayri bir konu. Bahsettigim sadece bunun 100 watt/saatle pek olmayacagi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    Birol takılırmı len 20m2 ye 50lik veya 60 lık klima cevap ver
    @mbirol

    Ben satmam bilader o alana 50-60 serisi(çok özel.durum.olmadıkça) inan küçük makina satmaktan dan daha çok başım ağrır.15 m2 ye 12 lik veripte sıkıntı çektiğimiz oluyor.Özellikle de havalar soğuk gitmezse vay haline.

    Birde inverter makina %30 kapasitenin altına düşerse verimsiz çalışmaya başlar.Yani %30 kapasitede cop 4 se,%20 de grafik aşağı doğru iniyor.Yani cop 3 inebilir.Yani 100 watt harcarken verimlilik çok düşük.Bunun yanında konfor zaten çok çok daha farklı.

    9-12 arasındaki seçimde çok fark olmaz ama 12 den gereksiz yere 18 lik klimaya geçmek hiç mantıklı değil bence.Mesela benim evde non stop çalışan 2 makine var 2 side 3,5 kw lık..

    Hatta daha başka bir örnek vereyim.50 m2 ye 60 lık bir makine takacağına 35 lik 2 makine taksan hem daha konforlu olur,hemde daha az yakar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    Birol takılırmı len 20m2 ye 50lik veya 60 lık klima cevap ver
    @mbirol

    Ben satmam bilader o alana 50-60 serisi(çok özel.durum.olmadıkça) inan küçük makina satmaktan dan daha çok başım ağrır.15 m2 ye 12 lik veripte sıkıntı çektiğimiz oluyor.Özellikle de havalar soğuk gitmezse vay haline.

    Birde inverter makina %30 kapasitenin altına düşerse verimsiz çalışmaya başlar.Yani %30 kapasitede cop 4 se,%20 de grafik aşağı doğru iniyor.Yani cop 3 inebilir.Yani 100 watt harcarken verimlilik çok düşük.Bunun yanında konfor zaten çok çok daha farklı.

    9-12 arasındaki seçimde çok fark olmaz ama 12 den gereksiz yere 18 lik klimaya geçmek hiç mantıklı değil bence.Mesela benim evde non stop çalışan 2 makine var 2 side 3,5 kw lık..

    Hatta daha başka bir örnek vereyim.50 m2 ye 60 lık bir makine takacağına 35 lik 2 makine taksan hem daha konforlu olur,hemde daha az yakar...

    9 ile 12 arasında tüketimde hemen hemen fark çok olmaz olayını sharpı alırken servis söylemişti. ama genede dur kalk olayı artar. sonrada ıstma soğutma servsi yazdırılabilir. biz 9luk gereken yere 12 lik takmaktan imtina ederken millet tututup aynı alana 18 lik çabuk kısar diye tutturyor anlatana kadar ölüyoruz deyip biraz sinirlice anlatmıştı. adam gerçekten iklimsanın bir numaralı servisiymiş sonradan öğrendik. o esnada deli laz demiştim içimden.

    ben iklimsanın servisne güvenirim deme meselem hep bu usta sayesinde olmuştu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin-22

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: metin-22

    Faturalar mükemmel bize bu ay evde klima ısıtıcı vb. elektrik yakan şeyler olmamasına rağmen 140 tl geldi

    öyle bir laf etmişsinki sanki yüzyılın lafı ya ben 2a ydır kombi yakıyorum Allaha yemin olsun ilk ay 228 tl doğalgaz geldi. 127 tl elektrik geldi klim açalışmadı hiç. 2. ay 169 tl doğalgaz 170 tl elektrik geldi 5-6 gün ksıtlı aralıkl klima çalıştı. od ahavalar iyi olduğu için kombi çalışmıyor termostta olduğu için mecbru klimanın birini açtım. nasıl millete ayda 30-40 tl geliyor anlamıyorum.

    Valla hocam ne demek istediğini anlamadım ??*

    en doğrusunu sen söylemişsin dedim. ama yazımda dolu harf hataslarından karıştırmışsın haklı olarak.

    tekrarlıyayım evet yahu hiç bişe kullnmasak bile 100den aşağı düşmüyor elektrik faturası buna şaşıyorum.

    gerçi yeni bir 3 kağıt çıkmış gizli zam diyorlar basında. kesme parası çarpıyorlarmış milletten ulen çakallar. yatacak yeriniz yok inceleyemedim daha.




  • @köylü şu prestij in 150 watt çekmesi ile ilgili kısa bir şey yazayım.0.7 amper ölçü aleti skalasında 200 amp.kademesinde ölçülmüş.Yani hassasiyet kötü olabilir.1 amp.olsa 220 watt yapar.150 watlara bile denk gelse acaba verimliklik ve kapasite nerede.Ne kadar iş görüyor.Üstelik malum mevsimler şahştı.Kış yok.Video süresi sadece 1-2 dakika.Ne kadar stabil çalışıyor.Ha şunuda söyleyelim 100 watlık tüketimi kompresöre ayırsak çalışma ihtimali daha yüksek yine.Ama toplam tüketim 70 watt olunca bu hala soru işareti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13101311131213131314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.