Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir - 19 Masaüstü
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12761277127812791280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: renzokuken

    quote:

    Orijinalden alıntı: tepeb

    quote:

    Orijinalden alıntı: renzokuken

    herkese selam,

    klima olayını bugün sonlandırmak istiyorum; seçenekleri 2 ye indirdim;

    çatı katı 24 m2 lik odada ısıtma amaçlı kullanılacak;

    mitsubishi electric deluxe power inverter serisi msz-sf42ve 4.335-TL' den 3.445-TL' a inmiş soğutma 14331 ısıtma 18425
    daikin mira serisi ftxn50l9 3.801-TL' den 3.040-TL' a inmiş soğutma 18600 ısıtma 19200

    ısıtma soğutma değerleri açısından daikin sanki daha iyi ama diğer değerler konusunda bilgim olmadığından karşılaştırma yapamıyorum,








    Bende üstadların tavsiyesiyle msz-sf42ve aldım ve memnunum soranlara da tavsiye ediyorum. Bahsettiğiniz iki klima arasında ciddi sezonsal verimlilik farkı var mitsubishi lehine. Mistsubishi delux power 7,2 seer ve 4,4 scop değerlerine sahip, Daikin mira ise 5,50 seer ve 3,46 scop değerlerinde.

    keşfe geldiler, ipad mini ile bir takım programlar vasıtasıyla değerleri girerek oda için en uygun olan klima modelini buldular.

    çok garip bir programları var her marka keşfi böyle mi bilmiyorum ama duvara birebir klima boyutunda bir kağıt yapıştırıyorlar, ipad mini kamerasını o kağıda tutunca kağıtta klima görüntüsü beliriyor, duvarda klimanın nasıl duracağını görmüş oluyorsun :)

    valla ben ilk defa klima ile haşır neşir olduğum için bu olayı da ilk defa gördüm belki her marka kullanıyordur bu olayı ama benim çok hoşuma gitti...

    ben 24 metrekare diye duvarda duvara halıcının halı ölçümünü esas alıyordum en başından beri, ama o ziyan olacak halı kalıbı ölçüsü vermiş meğerse, oda 15 metrekareymiş :) 15 metrekare için en uygunu 12.000 btu dedi keşfe gelen arkadaş, çatı katı olduğu ve damın izolasyonu konusunda çok emin olamadığımız için 16.000 btu da olabilir ama bana kalsa ben 12.000 lik öneririm dedi.

    arada 350 tl fark vardı ben de emin olamadığım için bir kere alıyoruz diyerek ne olur ne olmaz 16.000 btu siparişi verdim. alet kısmetse yarın kurulacak.

    klimanın konulacağı oda haricinde 15 ve 9 metrekarelik 2 tane daha oda var, 16.000 btu ile buraları bile ısıtabilirsiniz dedi, artık o da olursa süper olur ama benim zaten amacım, 15 metrekarelik diğer odaya da 1-2 ay sonra bir klima almak. o odalar şimdilik boş olduğundan kapılarını kapatıp ısının oraya gitmemesini sağlayabilirim sanki (klimanın olduğu odanın kapısını devamlı kapatıp açmamak için diğer odaların kapısını devamlı kapalı tutmak daha mantıklı olur gibi ne dersiniz?).

    öncelikle hayırlı olsun.

    arkadaşım sizi hatırlıyorum ilk öneri yapan kişilerden birisyim size hatırlarsınız belki. daha sonra banada inanmadınız tonlarca sordunuz. normal hakkınız tabiki bu. ama sonunda klimanızı büyük almışsınız takmayın o klimayı oraya. sizin odayı nekadar çatı katı olsanızda 9 luk bile ısıtır soğutur. hadi 12lik alın diyelimde neden 15 lik alıyorsunuz adamalrda demiş size 12 yeter. büyük klima kendini çabucak kısar ve bu defa üşürsünüz orada. benden söylemesi karar sizin. takılmadıysa 12lik taktırın. bir kez 9luk yetecek yere 6000 btu büyük klima takıp kafadan elektrik tüketiminede sebep verecek seçim yapıyorsunuz. kimseyede inanmayın büyük klima çabucak duru otomatiğe geçer kar edersiniz derler ya çabucak durna klimada ısınamzsanız kar nerede olacakmış.

    Vallahi ilk başta AYPET olayını okurken ,nedir bu dediydim ??Ama sonuç hüsran...Ulen o kadar terraneden sonra 15 m2 yere 16 lık klima ver.Yerim sizin AYYYPETTT nizi...

    Bizde çağ atladık sandıkkkk..Ama aynı pazarlama taktiği ,müşteriyi kaçırmayalım diye her türlü yanlış yapılırrr..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnaltunkeyik

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: mnaltunkeyik

    İyi günler üstadlar. Bu gün sabah dışarıdaki sıcaklığın -1 C olması sebebiyle 17 m2 lik odamızda kullanmakta olduğumuz LG AS-W126mmF5 model klimamızın performansını ölçmek amacıyla proplu termometre ile klimanın ağız çıkış sıcaklığını ölçüm. değerler şöyleydi:

    Dış ortam sıcaklığı -1 C
    İç ortam sıcaklığı 13 C
    Isıtma modunu 30 C ye ayarladım.

    Fan hızı 1. kademede iken 55 C
    Fan hızı 2. kademede iken 53 C
    Fan hızı 3. kademede iken 48 C
    Fan hızı 4. kademede iken 44 C
    Fan hızı 5. kademede iken 43 C
    Jet modunda iken 55 C

    sayın üstadlar sizce bu değerler iyimi kötümü yorumlarsanız çok sevinirim.


    Fanın değişik hızlarında ölçüm yaparken yeteri kadar bekleyebilseydiniz sıcaklık değerleri birbirine daha yakın çıkabilirdi.

    Verdiğiniz değerler de makinanın gayet düzgün çalıştığını gösteriyor

    55'ten yukarı üflesin diyen bazı arkadaşlar için not: Bu seviye klimalar için (genellikle) sınır olarak kabul edilir, çünkü daha sıcak üflediğinde verimlilik hızlı şekilde düşmeye başlar.
    Aslında 40C altında daha da verimli olabilir, ancak bunun altı içerde konforu bozacağı için (genellikle) 39C alt sınır kabul edilir ve "hot start" ta bu seviyede başlatılır.

    iyi akşamlar üstadım. Notlarıma baktım 1. ve 2. kademe hızlarını yanlış yazmışım, 1. kademe hızında 53 C , 2. kademe hızında 52 C imiş. Ben bu klimayı bir türlü anlayabilmiş değilim , klimanın ısı ayarını 28 C ye ayarlıyorum odanın sıcaklığını bir türlü 23 C nin üstüne çıkartamıyor 23 C de kalıyor neden bir sorunmu var acaba servisi çağırsammı ne yapmalıyım.

    Öncelikle -1 derece dış hava sıcaklığında makinenin üflediği hava sıcaklığı çok iyi.Bence kayıpsız çalışıyor.

    28 dereceye ayarladığınızda 23 de kalma olayına gelince;
    Siz 23 dereceyi nerede okuyorsunuz. Klimaya mesafesi nedir,yüksekliği nedir ölçüm yaptığınız yer.Ayrıca klimayı kaç saatlik kullanımdan sonra test ediyorsunuz.Bunlar çok önemli.Öncelikle klima ısı ölçümünü filitrelerin olduğu hava emişi bölümünden yapar.Siz test için ısı ölçümünü emişten yaparsanız daha doğru netice alırsınız...Birde ısının eve tam oturması için 2-3 gün sürekli kullanım gerekir.Bir ilave daha ısı yalıtımı çok iyi olmayan bir evi dış ortam ısısı 5 dereceleri bulunca 28 dereceye getirmek imkansız gibi bir şeydir...Zaten konfor ısısıda 21-23 aralığıdır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: firari 1903

    Çok teşekkür ederim dostum.Bende ufo ile ısınamayacağımı düşündüğüm için (birde izmirde hava çok az soğuk olur bildiğiniz üzere ama düğünüm bu tarihe denk geldi) klima ile ısınmayı düşündüm.
    Her satıcı kendi malına laf kondurmaz bizimkinin de o hesap tabi.Değerli vaktinizi ayırıp bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.3D tv alırkende forumun çok yardımı oldu.Bende ürünleri kullandıktan sonra ürün hakkında yaşadıklarımı buradan paylaşır arkadaşlara yön vermeye çalışırım.
    Herkesin güzel bir hafta sonu geçirmesini dilerim ;)


    Arkadaşım zor biliyorum ama azıcık daha dişini sıksanda ,sana Zibro 6534 inv. takalım.Yıllarca kullanacaksın sonuçta,bu klima bir kere alınır.Sonra kıvranma...6534 inv. 1800 TL lerde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nergizmir

    merhabalar 2011 yılında sıemens 18904 klima aldım.Ölçüm yaptılar 18.000 lik klima yeterliymiş.ilk yıl klimadan memnunduk.hatta üst komşum sen klima çalıştırıyorsun yerler sıcacık oluyor diyordu o derece yani.inverter olduğu için kapatma dediler kapatmıyordum.oturduğum oda biraz büyük ısınınca kapıyı açıp (mutfak karşıda) mutfak kapısını ve yatak odasının kapısını da açıyordum (yatak odası mutfağın yanında) çocuk odası banyo ve kapıları kapalı (bunar koridorun sonuna doğru) gayet güzel ısınıyorduk.sonraları ısıtmamaya başlayınca servis çağırdık bir kaç sefer her defasında ölçüm cihazını bağlıyorlar.cihazda sorun yok üfleme gücü (50) iyi diyorlar.yıkama yaptılar temizlediler geçen sene yi öyle böyle atlattık.yazın zaten pek çalıştırmıyorum yazlıkta oluyoruz.bu kış geldi daha 2-3 gün öncesine kadar hiç çalıştırmadım.geçen gün açtım hiç ısıtmıyor.içindeki filtremi neyse onları söktüm temizledim.bi sprey verdiler temizliyomuş ondan sıktım filan hiçbir değişme yok.geçen yıl ki kadar bile ısıtmıyor.sabah saat 10 da açtım saat 1 e kadar 29 da çalıştırdım hiç çalıştırma daha iyi boşuna çalıştı yani.fark yok.seris geldi.yine.en yüksek fan hızında 30 derece ayarladı ve bu şekilde kullanmam gerektiğini söyledi.daha önce gelen arkadaş oda ısınasıya kadar 26-27 de çalıştır ısınınca sıcaklığı düşür demişti.açıkçası her gelen servis elemanı başka bir şey tavsiye etti.geçen kış 376 tl elektrik faturası ödediğimi biliyorum.nerde kaldı bunun inverteri anlamadım eski model bosh klimam daha iyiydi.ben ne yapmalıyım lütfen yardım edin.bu klimayı nasıl kullanmam gerekiyor.bir klima gece gündüz neyse sürekli olarak en yüksek fan hızında ve 30 derecede çalıştırmak klimaya zarar verir mi?klimada sorun yok diyorlar sorun bendemi?

    Arkadaşım öncelikle kullanım alanınız ne kadar,çatı zemin arakat nedir dorum.Klimanızın gazı ile ilğili işlem yapıldı mı?hiç.Aslında bu olayı buran yazsak herkese daha faydası olur..

    http://forum.donanimhaber.com/m_80003152/mpage_2/f_//tm.htm#84760282

    Klimayı yüksek fanda kullanmak tamamda ,30 derecede sürekli kullanırsan ,evi ısıtabilir ama cebini fena yakar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Onur~

    quote:

    Orijinalden alıntı: ~Onur~

    Merhaba ben salona klima almak istiyorum ama klimalar hakkında hiç bilgim yok desem yeridir bizim salon 35 m2 buna uygun klima önerebilir misiniz ev izolasyonlu bu arada

    up up

    İzalasyonlu ise 18 lik gayet yeterli olur. Fiyat aralığına göre marka tavsiyesi değişir.2500-3000 TL aralığında Zibro,Olefini,Airfel,York gibi markaların inv. serilerini tavsiye ederim.Mallar kendi sınıfına göre kaliteli,servis sağlam.Tek şey Airfel ler aliminyum borulu montaj.100-200 TL fark olursa diğer markalara yönelin derim...
  • bu akşam kısmaetse samsung maldive 18lik inverter alacağım 2159 tl fiyat nasıl Darty'den.

    hiesense ile samsung arasında gidip geldim samsung a karar verdim ... oda 30 m2 civarı yalıtımlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetbilen

    bu akşam kısmaetse samsung maldive 18lik inverter alacağım 2159 tl fiyat nasıl Darty'den.

    hiesense ile samsung arasında gidip geldim samsung a karar verdim ... oda 30 m2 civarı yalıtımlı.


    Fiyat güzelde,servisin eline düşersen vay haline..Şimdiden bir avukat ayarla kendine.En iyi tsvsiyemiz bu olur buradan sonra..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mad.World

    arkadaşlar merhaba. ben de bu klima alma derdine düştüm. açıkçası klimanın teknik konuları hakkında maalesef pek bilgim yok. burada da gerçekten kaliteli bir paylaşım söz konusu. ban da bir fikir verirseniz gerçekten çok memnun olurum.

    şöyle ki mersinde yaşıyorum klimayı alacağım oda 12 metrekare ve kışın güneş görmüyor. öncelikli olarak ısınma olmak kaydıyla hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak.Yeri geldiğinde gece yatarken de çalışır durumda olacak. Bütçe olarak maks. 1000-1100 tl aralığında. Bu fiyatlarda kaliteli, uzun yıllar sorun çıkarmayacak ola ki çıkarsa da iyi bir servis desteğine sahip olan bir ürün almak istiyorum. Yani bu aralıkta mümkün olduğunca kafa ağrıtmayacak bir ürün istiyorum.

    birkaç marka araştırması yaptım internette yorumları da takip etmeye çalıştım. Airfel, baymak ve samsung ürünleri hakkında görüşleriniz nelerdir? Bunlar olmaz o bütçeye şunlar daha uygun derseniz onları da yazabilirseniz çok iyi olur. Bu fiyata top class ürünler olmayacağından benim için güvenilir bir marka olması yeterli. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    biraz daha vererek zibro 65 serisi

    veya

    aırfel
    midea
    alınabilir

    kardesim cevabın icin teşekkürler.
    zibro güzel klima ama biraz pahali kaçıyor.
    airfel green 12000 ve samsung boracay 12000 arasında kaldım. samsung da takilmamın sebebi cevremden sessiz calistığını duymam. airfel hakkında pek bilgim yoktu ama netteki yorumları gayet iyi. son karar olarak hangısini almaliyım?
    bi de 12-13 metrekare oda için 12000 btu fazla gelırmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad.World


    quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mad.World

    arkadaşlar merhaba. ben de bu klima alma derdine düştüm. açıkçası klimanın teknik konuları hakkında maalesef pek bilgim yok. burada da gerçekten kaliteli bir paylaşım söz konusu. ban da bir fikir verirseniz gerçekten çok memnun olurum.

    şöyle ki mersinde yaşıyorum klimayı alacağım oda 12 metrekare ve kışın güneş görmüyor. öncelikli olarak ısınma olmak kaydıyla hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak.Yeri geldiğinde gece yatarken de çalışır durumda olacak. Bütçe olarak maks. 1000-1100 tl aralığında. Bu fiyatlarda kaliteli, uzun yıllar sorun çıkarmayacak ola ki çıkarsa da iyi bir servis desteğine sahip olan bir ürün almak istiyorum. Yani bu aralıkta mümkün olduğunca kafa ağrıtmayacak bir ürün istiyorum.

    birkaç marka araştırması yaptım internette yorumları da takip etmeye çalıştım. Airfel, baymak ve samsung ürünleri hakkında görüşleriniz nelerdir? Bunlar olmaz o bütçeye şunlar daha uygun derseniz onları da yazabilirseniz çok iyi olur. Bu fiyata top class ürünler olmayacağından benim için güvenilir bir marka olması yeterli. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    biraz daha vererek zibro 65 serisi

    veya

    aırfel
    midea
    alınabilir

    kardesim cevabın icin teşekkürler.
    zibro güzel klima ama biraz pahali kaçıyor.
    airfel green 12000 ve samsung boracay 12000 arasında kaldım. samsung da takilmamın sebebi cevremden sessiz calistığını duymam. airfel hakkında pek bilgim yoktu ama netteki yorumları gayet iyi. son karar olarak hangısini almaliyım?
    bi de 12-13 metrekare oda için 12000 btu fazla gelırmi.


    Aırfel ve 9.000 btu alın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba 20 m2 odaya klima taktıracağız ancak iki klima arasında kararsız kaldık , ısı yalıtım mevcut evimizde ancak güneş pek görmüyor sizce hangi tercihi yapmalıyım

    - Mitsubishi SRK35ZMP-S1 İNVERTER KLİMA


    - Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima


    klimaların net olarak BTU sunu anlayamadım bu yüzden yeterli olacak hangisi acaba ikiside inverter olarak seçim yaptık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfan346

    merhaba 20 m2 odaya klima taktıracağız ancak iki klima arasında kararsız kaldık , ısı yalıtım mevcut evimizde ancak güneş pek görmüyor sizce hangi tercihi yapmalıyım

    - Mitsubishi SRK35ZMP-S1 İNVERTER KLİMA


    - Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima


    klimaların net olarak BTU sunu anlayamadım bu yüzden yeterli olacak hangisi acaba ikiside inverter olarak seçim yaptık.

    Yazdığınız Mitsubishi 12'lik, AC 18'lik.
    Size 12'lik uygun olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: irfan346

    merhaba 20 m2 odaya klima taktıracağız ancak iki klima arasında kararsız kaldık , ısı yalıtım mevcut evimizde ancak güneş pek görmüyor sizce hangi tercihi yapmalıyım

    - Mitsubishi SRK35ZMP-S1 İNVERTER KLİMA


    - Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima


    klimaların net olarak BTU sunu anlayamadım bu yüzden yeterli olacak hangisi acaba ikiside inverter olarak seçim yaptık.

    Yazdığınız Mitsubishi 12'lik, AC 18'lik.
    Size 12'lik uygun olur.

    sarfiyat bakımından mitsubishi daha iyi sanırım internet sayfalarında 10.918 BTU Olarak güzükmekte yeterli gelirmi acaba yoksa diğeri daha rahatt mı ettirir ?

    cevabınız için teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfan346

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: irfan346

    merhaba 20 m2 odaya klima taktıracağız ancak iki klima arasında kararsız kaldık , ısı yalıtım mevcut evimizde ancak güneş pek görmüyor sizce hangi tercihi yapmalıyım

    - Mitsubishi SRK35ZMP-S1 İNVERTER KLİMA


    - Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima


    klimaların net olarak BTU sunu anlayamadım bu yüzden yeterli olacak hangisi acaba ikiside inverter olarak seçim yaptık.

    Yazdığınız Mitsubishi 12'lik, AC 18'lik.
    Size 12'lik uygun olur.

    sarfiyat bakımından mitsubishi daha iyi sanırım internet sayfalarında 10.918 BTU Olarak güzükmekte yeterli gelirmi acaba yoksa diğeri daha rahatt mı ettirir ?

    cevabınız için teşekkürler.

    AC daha tasarrufludur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetbilen

    bu akşam kısmaetse samsung maldive 18lik inverter alacağım 2159 tl fiyat nasıl Darty'den.

    hiesense ile samsung arasında gidip geldim samsung a karar verdim ... oda 30 m2 civarı yalıtımlı.


    arkadaşım bende ekleyeyim. geçenlerde gaz eklemeyle ilgili bir topiğe, bir servisçi yazı yazmıştı reklam içeriyor diye yazı sildirttirildi yazısı. bazen bu silintilerde önemli bilgilerde kayboluyor. buna dikkat edilmeli şikayetçiler tarafından.

    arkadaş orda demişti samsungların vanalarının sac bağlantılarında problem var bu yüzden bay şikayet var, ama çözülmeyecek bir sorun diye reklam etmişti. sonuçta satıcıydı ve servis adresi vermişti.

    kesinlikle çok kötü bir sorundur. o kişi basit görsede yazma sebebi belli. dikkatli olun R410 gazı şakaya gelmez eksiğide fazlasıda kompresöre hem zarar verir hemde performansı düşürür.

    bu işler öyle alacam satacam yapacam edecem basit görecem servise gönderecem gibi kaba konuşmaya dayalı dalga geçecek basit meseleler değil. paraya yazık günah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tostmania


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mad.World


    quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mad.World

    arkadaşlar merhaba. ben de bu klima alma derdine düştüm. açıkçası klimanın teknik konuları hakkında maalesef pek bilgim yok. burada da gerçekten kaliteli bir paylaşım söz konusu. ban da bir fikir verirseniz gerçekten çok memnun olurum.

    şöyle ki mersinde yaşıyorum klimayı alacağım oda 12 metrekare ve kışın güneş görmüyor. öncelikli olarak ısınma olmak kaydıyla hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak.Yeri geldiğinde gece yatarken de çalışır durumda olacak. Bütçe olarak maks. 1000-1100 tl aralığında. Bu fiyatlarda kaliteli, uzun yıllar sorun çıkarmayacak ola ki çıkarsa da iyi bir servis desteğine sahip olan bir ürün almak istiyorum. Yani bu aralıkta mümkün olduğunca kafa ağrıtmayacak bir ürün istiyorum.

    birkaç marka araştırması yaptım internette yorumları da takip etmeye çalıştım. Airfel, baymak ve samsung ürünleri hakkında görüşleriniz nelerdir? Bunlar olmaz o bütçeye şunlar daha uygun derseniz onları da yazabilirseniz çok iyi olur. Bu fiyata top class ürünler olmayacağından benim için güvenilir bir marka olması yeterli. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    biraz daha vererek zibro 65 serisi

    veya

    aırfel
    midea
    alınabilir

    kardesim cevabın icin teşekkürler.
    zibro güzel klima ama biraz pahali kaçıyor.
    airfel green 12000 ve samsung boracay 12000 arasında kaldım. samsung da takilmamın sebebi cevremden sessiz calistığını duymam. airfel hakkında pek bilgim yoktu ama netteki yorumları gayet iyi. son karar olarak hangısini almaliyım?
    bi de 12-13 metrekare oda için 12000 btu fazla gelırmi.


    Aırfel ve 9.000 btu alın.

    eyvallah hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: irfan346

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: irfan346

    merhaba 20 m2 odaya klima taktıracağız ancak iki klima arasında kararsız kaldık , ısı yalıtım mevcut evimizde ancak güneş pek görmüyor sizce hangi tercihi yapmalıyım

    - Mitsubishi SRK35ZMP-S1 İNVERTER KLİMA


    - Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima


    klimaların net olarak BTU sunu anlayamadım bu yüzden yeterli olacak hangisi acaba ikiside inverter olarak seçim yaptık.

    Yazdığınız Mitsubishi 12'lik, AC 18'lik.
    Size 12'lik uygun olur.

    sarfiyat bakımından mitsubishi daha iyi sanırım internet sayfalarında 10.918 BTU Olarak güzükmekte yeterli gelirmi acaba yoksa diğeri daha rahatt mı ettirir ?

    cevabınız için teşekkürler.

    AC daha tasarrufludur.


    ALARKO daha tasarruflu olmasının sebebi nedir 18000 btu olmasına rağmen diğerine orana daha fazla gelmeyecekmidir ?




  • irfan346 İ kullanıcısına yanıt
    Daha tasarruflu derken, çektiği ceryana karşılık verdiği enerji olarak.
    İçeriye şu kadar BTU ısı aktarılacak, bunun karşılığında klima ne kadar enerji harcayacak hesabı yani.
    Onların daha tasarruflu olmasının nedeni kullanılan teknoloji.

    20 m2 yer için 18'lik değil, 12'lik klima seçmeniz gerekir. Her markanın da o güçte kliması var.
  • Arkadaşlar merhaba salonum için bir klima almayı düşünüyorum değerli tavsiyelerinize acıgım.
    Evim manisa ara kat altım üstüm dolu, salon 32 mt ama tamamı yalıtımlı
    ısıtma ve soğutma için 18.000 btu bir klima yeterli olur mu?(yazları oldukca sıcak oluyor, kışları da izmir ayarında geciyor) su sıralar fiyat performans olarak tavsiye edebileceginiz bir klima var mı?
    fiyat olarak bir alt ve üst sınırım yok ama tabiki ne kadar uygun olursa benim için o kadar daha iyi olur. (kredi kartıyla ve taksitle alacagım)

    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinaslan

    Arkadaşlar merhaba salonum için bir klima almayı düşünüyorum değerli tavsiyelerinize acıgım.
    Evim manisa ara kat altım üstüm dolu, salon 32 mt ama tamamı yalıtımlı
    ısıtma ve soğutma için 18.000 btu bir klima yeterli olur mu?(yazları oldukca sıcak oluyor, kışları da izmir ayarında geciyor) su sıralar fiyat performans olarak tavsiye edebileceginiz bir klima var mı?
    fiyat olarak bir alt ve üst sınırım yok ama tabiki ne kadar uygun olursa benim için o kadar daha iyi olur. (kredi kartıyla ve taksitle alacagım)

    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

    Bunlara bir bakın:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-lg-as-w126mmfo-prestige-fiyati,825485.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-zibro-sp-7550-3d-fiyati,1071943.html




  • Arkadaşlar malum havalar soğudu klimayı adam akıllı kullanmaya başladık ama merak ettiğim bir konu var. Zibro 6534 kullanıyorum. Servis elektriği direk bağlamadı fişe takarak kullanıyorum bunun bir sakıncası varmı? İkinci sorum ise klimanın defrosa girdiğini nasıl anlarım?
  • 
Sayfa: önceki 12761277127812791280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.