Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: motomurat Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 25-30 m2 ye 12000btu klima yetersiz gelebilir. 18000btu yeterli gelebilir. Siz keşif yaptırıp rapor alın kesin değer ortaya çıkar.

    Şimdi bir klima 699ytl diğer marka 1500ytl bir diğeri 3000ytl. arada fark olmaz mı sizce. Parça kalitesi, klimanın kalite(sınıf) farkını öne çıkarıyor.
    Ucuz klimalar ısıtıp-soğuturken zorlanırlar. Kullanım ömürleri de uzun olmaz. Sesli çalışırlar. Arada bazıları iyi çıkmazmı dersen çıkabilir tabi. Şans.
    Kiracı iseniz alın derim taşınmanız gerekirse bırakırsınız ama ev sahibi iseniz iyi bir klima alın derim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetfb

    arkadaslar 2 tarafi gunes alan , 25-30m2 salonuma sadece yazin sogutma amacli kullanicagim 12000 btu bi klima dusunuorm .. sadece 3 ay kullanicgim icin demrad yada baxi tipi markalar dusunuorm . bunlar hakkinda genelde kotu seyler yazilmis , bunlar senenin 3 ayi benim salonumu bizahmet serinletemicek kadarmi kotu markalar ?? demrad demirdokumunmus fiyatida oburune gore biraz daha pahali olmasina ragmen bunu almayi dusunuorm ( 499ytl ) . kesinlikle alma diyen warsa sebebini soyleyebilirmi , iyi yada kotu bana tavsiye verebilirseniz cok sevinirim . tesekkurler ..




  • Bu topiğin sayfalarında ararsanız çok konuşuldu.

    Son haber:
    TOSHIBA DC INVERTER DAISEIKAI SKVP serisi
    Nominal Elektrik Tüketimi (kW/h) * Elektrik Birim Fiyatı (YTL/kW) * Günlük Kullanım (Saat) = ... saatlik bedel
    0,49 x 0,1278 x 24 saat = 1,5 YTL

    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_38/key_//tm.htm#14189704

    quote:

    Orjinalden alıntı: gimmeluck

    SELAMLAR,
    INVERTER ÖZELLİĞİ OLAN KLİMALAR NE KADARLIK TASARRUF SAĞLAR ELEKTRİKTEN?
    GÜNDE ŞU AKDAR KULLANILIRSA ŞU KADAR FAKEDER ŞEKLİNDE BİR HESAP ORTAYA ÇIKARABİLCEK OLAN VAR MI..YAKLAŞIK?
    BU FORUMDA İNVERTER ADI İLE ARAMA YAPTIM BİŞİY BULAMADIM.




  • Aman derim. Eve pek gitmez ama işyerleri için olabilir, Ses seviyesi min. 50, max.54 dB oldukça yüksek rahatsız eder.

    quote:

    Orjinalden alıntı: snomask

    airfel'in 9000 BTU mobil kliması var. 399 YTL istediğin yere götür. pratik ve güzel.http://www.gedikgross.com/default.aspx?_vid=2143952&_Vname=Airfel

  • Bu modele bakmışmıydınız? HAIER HSU-09H03

    http://www.airfel.com.tr/?page=products&ualt=1&marka=2&urunid=18&menuID=14&ln=tr

    quote:

    Orjinalden alıntı: telsiz09

    Arkadaşlar ben İzmir de 2.5 yıl önce oturma odasına sharp ayxp 10ce inverter aldım çokta memnunum hem ısıtma hem soğutmasından.Yalnız malum havayı kurutuyor tüm markalar gibi..şimdide temiz hava fresh air v.b özellikli olanlar varmış bana 10 metrekarelik çocukların odası için alıcam panasonicin duydum birde daikinin yeni bir modelini 9000 btu yeter sanırım benim sormak istediğim.hangisi tam randımanlı taze hava veriyor.ve ortalama fiyatları nedir mutlaka oksijenli modelleri için kullanan bilen tavsiye edebilecek arkadaş var mı dır acaba..şimdiden teşekkür ederim ilgilenecek arkadaşlara..




  • Ya arkadaşlar bu odadan odaya taşınabilir klimalar için illa biyerlere Delik mi açmak zorundayız? yokmu bunun deliksiz bi yolu....

    Eğer yoksa, ne anlamı kalıyor klimanın .... klimayı alacağıma paşa paşa açarım üç beş yere delik, gel keyfim gel...
  • http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=80003&productid=evakaiacss18#tablnk

    Arkadaşlar Bu klimalar hakkında bilgisi olan varmıdır acaba ??? Fiyat bayağı düşmüş.Yazın Sdc soğutma amaçlı iştiyorum.Ev iki cepheden güneş alıyor ve yaklaşık 25 M2...Bu iyimidir acaba.Plaesa yardddııııııımmm yarın son günmüş yawwwww.......
  • Arkadaslar SIEMENS S1Z A9000 BIO FİLTRE 9.000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLIT KLİMA aldım bugün.Klimalar hakkında pek bir bilgim yok izmirde ögrenciyim..Odam 3*3,5=10,5 metrekare yükseklikte 2,6 metre güneş görmüyor. Nasıl bir klima bu bilgisai olan varmı..Bir sorun çıkarırmı.Birde klimalar hakkında hiçbir bilgim yok yarın moıntaja grelcekler montaj sırasında nelere dikkat etmem gerekiyo.Bizim insanımızı biliyosunuz biran önce yalandan isini yapıp kaçmaya çalışıyo..Ücret alınmıyo dimi moıontajda...Yardımcı olursanız sevinirim....Klimanın linki:

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=157729&productid=evsies1zma09000




  • o klima sana fazlasıyla yeter iyi yapmışsın. montaja gelenlere ne yapabileceksin ki. adamlara bişey demeye kalksan 'çok biliyosun sen kafamızı karıştırma' demeye kalkarlar. en iyisi sesini çıkarma. nasıl olsa garantili. sonradan bişey olursa bakarlar icabına, ne diyeyim. ücret almamaları lazım. güle güle kullan.
  • Eyvallah kardesim bakalım insallah pişman olmam sorunsuzca kullanırım
  • babamlar bugün gidip tronic marka bir klima almışlar teknosa güvencesiyle satılan bir ürünmüş. Güya sharpın yan üretimiymiş acaba forumda bu klimanın ismini duyan herhangi bir arkadaş varmı
  • Selam arkadaşlar. Şimdi biz bir klima düşünüyoruz. Ama bizim taşlıkla salon birlikte. Arada kapı yok. L şeklinde. ikisi toplam 18m2 ediyor. Buna uygun bir klima düşünüyoruz. 1000 ytl te kadar limitimiz var. Nasıl bir klima tavsiye edersiniz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karakas44

    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=80003&productid=evakaiacss18#tablnk

    Arkadaşlar Bu klimalar hakkında bilgisi olan varmıdır acaba ??? Fiyat bayağı düşmüş.Yazın Sdc soğutma amaçlı iştiyorum.Ev iki cepheden güneş alıyor ve yaklaşık 25 M2...Bu iyimidir acaba.Plaesa yardddııııııımmm yarın son günmüş yawwwww.......



    Yaaaa niye cevap vermiyosunuz??? İyimi kötümüdür bu cihaz

    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=80003&productid=evakaiacss18#tablnk




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Klondike


    Aynısının 12000 liğini bir ay önce ben de aldım.Şu ana kadar çok iyi soğuttuğunu söyleyebilirim ama iç ünitenin plastik kaliyesi tam bir hayal kırıklığı yarattı bende.



    Klondike kardeim bişey sorcam.BEn montaj işini telle arayıp konustum.Yarın montaja gelcekler bana ücret alınmıyo montajad ama klimadan bi elektrik şalteri çıkyo bunu taktırmak içib elektrikçi çagıracaksınız veya 25 YTL ye biz takarız dediler sende böle bişi oldumu...Ses olayı nasıl..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgurgen -- 25 Haziran 2007; 22:26:09 >
  • karakas44; gösterdiğin klima iyi ama 44 dbA iç ünite ses düzeyi çok fazla. uyutmaz. hatta tv seyredirken rahatsız eder. hele sessiz bir ortamda nafile. 33 dba yı aşmamalı. insan kulağı 3 dba farkı hisseder ve duyduğu sesi iki katı kadar duyması için sesin bir o kadar değil ne desem 4 te biri kadar artması yeterlidir. yani bu ses, gürültü olgusu çok garip bişeydir, lineer değildir. bir diskoda 90-100 dba ses var olabiliyor iken dünyada en çok ses üretebilen aygıt 120-140 dba ile jet motoru mu ne. ve mesela 30 dba nın altında sessiz bir ortamı bulmak çok zordur. vakum gerekir sanırım. bence o klima iç ünitesi gerçekten 44 dba ise ve evde kullanılacaksa alınmamalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    karakas44; gösterdiğin klima iyi ama 44 dbA iç ünite ses düzeyi çok fazla. uyutmaz. hatta tv seyredirken rahatsız eder. hele sessiz bir ortamda nafile. 33 dba yı aşmamalı. insan kulağı 3 dba farkı hisseder ve duyduğu sesi iki katı kadar duyması için sesin bir o kadar değil ne desem 4 te biri kadar artması yeterlidir. yani bu ses, gürültü olgusu çok garip bişeydir, lineer değildir. bir diskoda 90-100 dba ses var olabiliyor iken dünyada en çok ses üretebilen aygıt 120-140 dba ile jet motoru mu ne. ve mesela 30 dba nın altında sessiz bir ortamı bulmak çok zordur. vakum gerekir sanırım. bence o klima iç ünitesi gerçekten 44 dba ise ve evde kullanılacaksa alınmamalı.


    Aslında evet gözümden kaçmış o rakam biraz fazla.Bende sevindirik olmuştum.Neyse başka markalara bakaçağız artıkın.Önerebileceğiniz Klimalar nelerdir acaba, şöyle bol taksitli Maximum 1.000 YTL olan.Offf ev çok sıcak yaaa.Ama para yokkiiiiii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakas44 -- 25 Haziran 2007; 22:38:39 >




  • valla bana sorarsan. 1000 diil 6-7 yüz ytl ye mis gibi klimalar var. sorun şu. gidiyosun satıcıya elinde olanı ya da karının yüksek olduklarını satmaya çalışıyo. yok virüs bakteri temizler. yok plazma, inverter. bence en basitini ve senin kapasitene tam uygun olanı almak mantıklı. bu özelliklerin, teknolojinin sonu yok. o da olsun bu da olsun derken bir bakmışsın klima değil başka bir cihaz almışsın. ve zoraki türetilen özelliklerin teknolojileri nazik olur. kısa süre sonra ya iş görmez hale gelir ya da kullanmazsın. bu bööle sürüp giderken olan cepten giden paralara olur. unutma klima alma düşüncesi soğutulmuş bir ortam hayali ile başlar ve satıcıların dillerinde büyür büyür seni yer bitirir.

    bu nedenle bence en uygun fiyatlı ve esas amaca ulaştıracak, servisi olan ürünü almakgerekir. marka önemli diil. içindeki parçalar çinde üretilsin boşver.




  • Esasında doğru söylüyorsun.Ama işte araştıra araştıra aklım beynim bunaldı.Ne yapsam ne alsamda şöle iyi bi klima bulsam yawwww.....Ah şu klimanın ses düzeyi az olaydı hemen alırdım valla.Ama neyse araştırmalara devam...
  • merhabalar
    ben antalyadan yazıyorum
    16-17 metrekare bie odam var ve bir cephesi pencereli
    haliyle genelde sogutmak amaclı kullanıcam,ilk basta bende inverter istiyordum fakat zaten cok fazla calıstırmaycagım icin ve fiyatın neredeyse iki katı olmasından dolayı ondan vazgectim.
    sanırım benim odama 9btu klima yeterli olur.
    aklımda suan icin electra(600ytl) var ve pek bir bilgim yok.
    Kıssadan hisse;acilen fikilerinizi almak isterim...yarın almayı düsünüyorum cünkü burası nefes alınacak gibi deil:(
    600 ytl yi gecmek istemiyorum
  • bence arçelik, vestel, siemens, blue line, demirdöküm, altus, airfel al derim ama şimdi sana bi sürü uzak dur ondan, berbat, çin malı, şudur budur gibi bi sürü şey gelir. durumun iyi ve paraya acımayıcaksan mitsubişi, daikin filan al tabi. ama ben ekonomik olmalıyım ama parayı da sokağa atmamalıyım diyosan, tam kapasitende arçelik, vestel, blue line filan birini gönil rahatlığıyla alabilirsin. bişey olursa kısmet garantini kullanırsın. ve de amacına ulaşırsın. virüs ve bakteri avlamak değil serinlemek.
  • simdi zaten söylemis oldugun markalardan uzak durmaya calısıyorum(vestel-blue line-arcelik beko gibi)
    electra ile kıyasladıgımda fiyatlar aynı gibi o yüzden onu alma taraftarıyıım..suan sıcakdan dogru düzgün oturup arastıramıyorum bile o yüzden acil bilgilerinize ihtiyacım var
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.