Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Cengiz Umur, daha ben yanıtlamadan Sevgili Gürcan yanıtlamış sağolsun.İnverter sistemi ile ilgili yazdıklarınıza katılıyorum ama dediğiniz gibi klimada tam tersine bu işlem yürüyor.
    Daıkın'da İnverter klima klasik klimaya göre % 37 enerji tasarrufuna sahiptir.
    Elbette klasik klimanın 10 saatlik çalışma preiyodunda kaç defa termostat yapacağı ortama bağlı ( oda metrekaresi, ısı kaybı v.s ) ama inverter cihaz termostat yapmadığı için sürekli çalıştığı için daha az enerji sarfiyatı oluyor.

    Ben gelen müşterilerimede aynı örneği veriyorum her zaman...
    Örnek olarak: Arabanız var şehir içinde trafikte sürekli dur kalk yapıyorsunuz, ama aynı arabanızla otobanda 120 km ile gidiyorsunuz. Aracınız nerede daha fazla yakıt yakar?

    Tabiki şehir içi dur kalkta.... Klima da aynı bunun gibi.

    SAYGILARIMLA

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    DAIKIN,

    Servislerin kesif sirasinda nasil bir metod izledigini biliyorsunuz zannederim.

    Size inverter klima secimiyle ilgili bir sorum olacak.

    Klima piyasasini bilmiyorum ama inverterlerin diger alanlardaki kullanimlari hakkinda bilgim var. Inverter motorun devir hizini degistirebildigi icin sadece ara kapasitelerde sik dur kalk durumlari icin tavsiye edilir, yoksa motor tam kapasitede calisacaksa zaten motor sebekeye direkt baglanincada onu yapar, araya bir inverter koymanin faydasi olmaz. Uzun sureli olarak tam kapasitede calisacak bir motor icin inverter tavsiye edilmez aksine inverter kendide elektrik harcadigindan tam kapasitede motor+inverter sadece motordan daha cok elektrik yakar.

    Klima icinse tam aksine gunde on saatten fazla kullanim icin inverterli klima tavsiye ediyorsunuz. Bu inverterlerin yukarida cok kisa anlattigim, klima disindaki diger kullanim alanlarindaki ara kapasitede fasilali calima icin tercih edilme sebepleriyle celisiyor.

    Bir ornekle sorayim;

    Diyelimki bizim klima hic durmadan gunde 24 saat tam kapasite calisacak. Bu durumda inverterli klima hala daha invertersiz muadil klimaya gore daha azmi yakar ?

    Bu konu daha once konusulduysa kusura bakmayin eski sayfalari biraz arastirdim ama kacirmis olabilirim.




  • Size bununla ilgili bir örnek daha vereyim ve bunu araştırabilirsiniz.
    Sanayi tipi çamaşır yıkama sıkma makinalarında 2002 yılına kadar elektromekanik kavrama sistemi bulunurdu bununla beraber doğal olarak makinede çift motor bulunurdu. Biri Yıkama diğeri sıkma motoruydu.Kavrama sistemi sırasıyla makinanın yapacağı işlemi bilgisayar aracılığı ile kontaktörler vasıtası ile yapardı ( su alma + ön yıkama + ana yıkama + 1. sıkma + 2.sıkma v.s )
    Ama günümüzde artık sanayi tipi çamaşır yıkama sıkma makinalarında hız kontrol sistemi bulunmakta yani inverterli motor bulunmakta doğal olarak tek motora sahipler.

    Peki sonuçta ne oluyor ne faydası var?
    Tek motorlu makina yani hız kontrollü makina diğerine göre bir baştan sona yıkama işlemini yaklaşık 12 dakika daha önce bitiriyor. Sıkma işleminde inverter motor sayesinde bir anda 1200 RPM çıkacağına 1200 RPM yi kademe kademe çıkartıp tambur içindeki tekstile zarar vermeyide engellemiş oluyor.

    Tabi baktığınızda 12 dakikalık erken bitirme bu makinada kullnılan su, deterjan, elektrik, elektrik veya buhar maliyetlerini de daha aşağıya indirmiş oluyor.
    Anlattıklarımdan klimada inverter ile klasik arasındaki farkı eminim anlamışsınızdır.

    Yine küçük bir hatırlatma;
    Biliyorsunuz artık dünyada klasik klima üretimi neredeyse bitti. Tüm üreticiler inverter klima üretimene geçtiler.
    Daıkın Klimayı bildiğiniz gibi Türkiye'ye Isısan firması getirtiyor. Ve Isısan sadece inverter cihaz getirtiyor bu ülkeye. Sadece ve sadece bu ülkenin ekonomik ve alım gücü şartları göz önüne alındığında önümüzdeki yıl için Daıkın!a non inverter cihaz siparişi edildi.

    Saygılarımla




  • Bende vestel 9000+9000 btu multisplit klimadan almayı düşünüyorum, odalar yanyana ve biri 15 metrekare diğeri 25 metrekare dışarıda yer kısıtı var ve tek ünite ile bağlanmasını istiyorum, 25 metrekarelik odaya yazın güneş vurmuyor o yüzden yazları evin en serin odası, istanbulda oturuyorum sizce yeterli olurmu, vestel iyimidir, karar veremedim,http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1504&IID=12276 klima bu fiyatıda 920 tl uygun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baris1905

    Bende vestel 9000+9000 btu multisplit klimadan almayı düşünüyorum, odalar yanyana ve biri 15 metrekare diğeri 25 metrekare dışarıda yer kısıtı var ve tek ünite ile bağlanmasını istiyorum, 25 metrekarelik odaya yazın güneş vurmuyor o yüzden yazları evin en serin odası, istanbulda oturuyorum sizce yeterli olurmu, vestel iyimidir, karar veremedim,http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1504&IID=12276 klima bu fiyatıda 920 tl uygun.


    sayın arkadaşım eger illa bu markayı almak istiyorsanız hayırlısı olsun ama ben tavsiye etmiyorum ,vestel klimacı bir firma degildir ve kalitesi çok aşagılardadır bu işi gerçekte yapan firmalar baz alındıgında

    iyi günler dilerim




  • peki ne alayım alarko carrier gibi markalar tamam iyi kalite ama çok pahalı, sen demişin ki opel, vw alma git bmw mercedes al, tamm fiyatı 300 500 fazla olsa alınır ama neredeyse 3-4 katı,
    birde arçelik var 9000+12000 btu multisplit ondan mı alsam, birde bu multisplit sistemlerin hepsinde çift kompresor mü oluyor yani multisplit demek çift kompresör mü demek. evde odanın biri 18 metrekare diğeri 28 metrekare ama güneş görmüyor, ayrıca, yalıtım iyi sayılır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baris1905

    peki ne alayım alarko carrier gibi markalar tamam iyi kalite ama çok pahalı, sen demişin ki opel, vw alma git bmw mercedes al, tamm fiyatı 300 500 fazla olsa alınır ama neredeyse 3-4 katı,
    birde arçelik var 9000+12000 btu multisplit ondan mı alsam, birde bu multisplit sistemlerin hepsinde çift kompresor mü oluyor yani multisplit demek çift kompresör mü demek. evde odanın biri 18 metrekare diğeri 28 metrekare ama güneş görmüyor, ayrıca, yalıtım iyi sayılır



    sayın arkadaşım sizi anlıyor gibiyim ama,ben kendimden örnek vereyim evimde 3 klima var hepsini birden almadım 2-3 sene arayla aldım paramı biriktirdim iyisini almaya çalıştım ,sizde acele etmeyn birini bu sene birini öbür sene alın

    bu tip klimaların hepsinde kopresör tekmi çiftimi bilemeyecegim sizi servis bilgilendirir,tek olanlarda çift olanlarda var


    ben size şunları önereyim


    dıamond
    elektra
    haier
    samsung
    fuji
    general elektrik

    bunlara bir bakın dedigim gibi tek tek alın illa ikisini bir arada çıkaracagım diye kötü ürün almayın,çünkü hele kışında kullancaksanız size yetersiz gelir o klima sesi fazla sarfiyatı fazla ve malzeme iyi degil

    kendinizde abartısız gidin klimaya şöyle elle dokunun sonra daıkına dokunun aradaki malzemenin kalitesini siz bile farkedeceksiniz



    iyi geceler




  • Daikin ve gurcan1,

    Cevaplariniz icin tesekkurler.

    Bahsettiginiz sartlarda yani klimanin devamli tam kapasitede degilde ara kapasitede calistigi durumda,inverterli bir klimanin ara kapasitede devamli calismasinin, invertersiz klimanin biraz tam kapasite calisip sonra biraz tamamen durmasi seklindeki dur kalkli calismasina gore bazi avantajlari olabilecegini tahmin ediyorum.

    Benim sordugum sey ise baskaydi. Tekrar ozetlemek istiyorum. Eger klima hic dur kalk yapmadan devamli TAM KAPASITE calisacak ise yani verdiginiz ornekteki sekliyle devamli 120 ile otobanda gidecekse (buna aslinda 90 diyeyim, arabalar 90 da en ekonomiktir diye biliyordum), ve hic termostat yapmiyacaksa (eger dogru anladiysam termostat ile klimanin odayi yeteri kadar sogutup kendini kapatmasini kast ediyorsunuz),
    bu durumda, yani KLIMA TAM KAPASITEDE CALISIRKEN INVERTERSIZ KLIMA DAHA AZ YAKAR diye dusunuyorum. Bu sonuca inverter ve klimalarda kullanilan asenkron motorlarin karakteristikleri ile ilgili bilgilerime dayanarak ulasiyorum. Bana sadece inverterli klima %40 daha az yakar demek yerine neden oyle oldugunu anlatirsaniz sanirim anlayabilirim.

    Klima devamli tam kapasitede calismazki diyebilirsiniz. Su tecrubemi size anlatayim.

    Ben 2005 yilinda koctas'ta 199 milyona (yuz doksandokuz yeni turk lirasi) 7000 btu carter (cin mali diye her yerinde yaziyor) marka bir klima gordum. Aklimda hic olmamasina ragmen cok ucuz oldugu ve vade farksiz 12 taksit yaptiklari icin bir tane aldim. Ne kadar kotu olsada kendim takar, biraz oynar sonrada kaldirir atarim diye dusundum.

    Bu klima evde bir ay durdu sonra goturdum annemin salonuna taktirdim. Kendim takma hevesindeydim ama bir saglik durumu oldu ve benim vaktim yoktu. Servis 70 milyon aldi. Biraz sikistirdim sagolsunlar aradigim gunun aksami geldiler saat 10 a kadar paldir kuldur montaji yaptilar. Servis teknik olarak berbatti. Borulari vakumlamayip gaz donus vanasindan gaz kacirma teknigiyle baglantiyi yaptilar. Dis unitenin ayaklarina kaucuk takozlari koymayi unuttular. Dort ayaktan sadece ucune civata taktilar herhalde dorduncu asagi dustu, vesaire vesaire.

    Annemlerin salon istanbulda, 30 metrekare, bir taraf guneye, bir taraf batiya bakiyor, 3. kat, ustte birkat daha var, cift cam, yalitim fena degil. guney tarafin onunde asfalt otopark var anormal sicak yapiyor.

    Bu 7000 btu'luk invertersiz cin klimasi bu yaz ucuncu sezonuna girecek. Son derece memnunuz. 20 dereceye ayarladim. Kapasitesi bu boyda bir oda icin cok kucuk oldugundan sicak gunlerde sabah calismaya basliyor 20 dereceye indiremedigi icin ve aksama kadar hic durmuyor. hava genelde 22 dereceye kadar iniyor. disarida 35 derecelerin yasandigi en sicak gunlerde ise klima salonu ancak 26 dereceye kadar indirebiliyor. Bana sorarsaniz o 26 derece cennet gibi hissediliyor.

    Tahmin edebileceginiz gibi bu kucuk makinanin elektrik sarfiyatida cok olmuyor. Rakam veremiyorum. Ilk sene ne yaktigini yakindan takip etmistim gayet iyi idi ama simdi tam olarak hatirlamiyorum. Alet hem icte hem dista gayet sessiz, takozlari unutmalarina ragmen.Bir problemde olmadi. Olsa sasirmazdim ama olmadi iste yani cok memnunuz keske birkac tane daha alsaydim diyorum.

    Yine cok uzattim kusura bakmayin. Demek istiyorumki mesela 18000 btu'luk inverterli bir klima yerine 9000'lik bir klima alsak, hep tam kapasite yani en verimli oldugu noktada calissa daha az yakar, en sicak gunlerde 22 derece olmazda 26 olur, olsun. ilk calistirinca yarim saatte degilde bir saatte tam sogutma yapar oda olsun. Ama sonucta daha ucuzdur ve daha az yakar. Boyle bir alet ara hizda zaten calismayacagi icin inverterede ihtiyaci olmaz. Bu isle profesyonel olarak ilgili olanlar, ne dersiniz ?

    Buraya kadar okuyabildiyseniz sag olun cok sabirlisiniz.




  • tabiiki okuyacagız ve size dogru cevap verebilelim


    bakın size şöyle anlatmaya çalışayım

    bu 18000 btu dediginiz klima düz mantıkla 1 saat çalışırsa 1.800 watt elektrik çeker(istisnalar olabilir)

    ama 18000 btu ınverter klimanın çalışma btu aralıgı gibi çektigi watt aralıgıda vardır,odayı yazın dış sıcaklık 45 derece iken 26 dereye ayarladıgınızda ınverter klima ayarlanan sıcaklıga yaklaştıkça btu'sunu azaltırken watt'ınıda azaltıyor,örnekle oda 32 derece ise 28 dereceye gelince ilk kalkışda 25000 btu ile başladıysa sogutmaya 18000 btu'ya düşüyor 2 derece sonra 15000 btu ya düşüyor 2 derece sonra 8000-5000 btulara indikçe bu arada çektigi wattda azalıyor dogru orantılı olarak

    ve ınverter klimalar markaya sınıfına ve cop degerine göre 1800-2000 btu'ya kadar düşüyorki klima kapanmasın buda demektirki saatte 200-350 watt elektrik demek bunu şimdi hesaplayın bakalım hangisi daha az elektrik sarfediyor

    bunu kendi evimde yüz kere hesapladım evimde hem klasik klima hemde daıkın ınverter klima var ve aralarında çok fark var ses,ısıtma,serinletme,defros olayına kadar

    umarım anlatabilmişimdir başka arkadaşlarda deneyimlerini yazarlrsa dahada pekişir bilgiler

    zaten kışın odanın 24 derece yazınsa 26 derece olması tavsiye edilir klima üreticileri tarafından

    birde eger çok soguk ve çok sıcak günler o 7000 btu klimalar 3000-5000 btu ya düşerler ve devamlı çalışmaktan 10 sene yerine 3-5 senede ömürleirini doldururlar'ki ınverter çok daha ekonomiktir taki evde olmasanız bile açık bırakacak kadar

    iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 27 Mayıs 2007; 1:45:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Klondike

    quote:

    Orjinalden alıntı: Klondike

    Arkadaşlar bu yaz kısmet olursa ben de bir klima almayı düşünüyorum.sadece 22 m.karelik salonda
    kullanılacak.Ev, son kat ve çatısız(yazın epey sıcak oluyor) Duvardan duvara pencereli,güneye bakıyor,pvc pencereli.Isıtma özelliği çok önemli değil.Benim için tavsiyelerinizi bekliyorum.Bir de elektroluks marka klıma ile ilgili bilgisi olan var mı?Fiyatları uygun ve güzel bir kampanyası var(beyaz eşya alana klima %50 indirimli)Eğer işini görür derseniz alabilirim.Bu arada 800-900 lirayı geçmezse iyi olur.Çünkü Kayserideyim ve burada klimaya ancak 2-3 ay ihtiyaç oluyor.Saygılar


    Arkadaşlar bu mesajımda bahsettiğim elektrolüks klimayı tavsiye etmemiştiniz ama şöyle bir durum var
    12000 lik klimayı bulaşık makinası alınca 375 liraya ,18000 lik olanı ise 575 liraya veriyorlar.Fiyat cazip olunca tekrar fikrinizi almak istedim.Elektrolüx klima arçelik ya da vestelden daha mı kötüdür?Yazın sağlıklı bir şekilde soğutsun yeter.Bir de kendi sitesindeki verilere göre enerji kullanımı (Soğutma Sarfiyatı (kW/h): 3,5) gibi bir değer var diğerlerine göre çok mu yüksek yoksa ben mi karıştırdım.Son olarak elektrolux bu klimaları hangi firmaya yaptırıyor?Saygılar.



    artık ipin ucu kaçtı

    bazı markalar türkiyeye özgü üretim yapıyorlar buna elektrolux firmasıda eklendi,buzdolabı ve klimada

    klimayı her marka bir oraya bir buraya yaptırıyor

    benim sözüme gelelim ,her marka herşeyi iyi yapamaz eger klima alacaksanız bu markayı unutun yada alın hayırlı olsun diyelim

    benim kanaatim asla alınmaz

    size bazı markalar yazmıştık onları alın başınız agrımasın,size daıkın alın demiyoruz evet pahalı

    dıamond
    elektra
    fuji
    haier
    samsung iyi klimalardır

    100-200 fazla verin sorunlarla karşı karşıya kalmayın

    tekrar iyi günler




  • Gürcan1 bu model için görüşün nedir? İstanbul'dayım.. Salon yaklaşık18m2 .. tek taraf kuzey çift cam pimapen.. ısınma amaçlı değil soğutma amaçlı istiyorum.. sadece yazın bunaltan sıcaklarında 2-3 ayı rahat geçirebilmek amacım.. genellikle 3 en fazla 5 kişiyiz.. mitsubishinin en ucuz bu modelini gördüm internette.. bu amaçlar için başka marka/model önerin olursa da makbule geçer..
    Şimdiden ilgin için teşekkürler..


    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun_detay&urun_id=54&kategori_id=2
    MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GA25VB

    Isıtma Kapasitesi : 10200 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi : 3 kw
    Soğutma Kapasitesi : 9000 Btu/h
    Soğutma Kapasitesi : 2.6 kw
    İç Ünite Boyutları : 278x815x244 mm
    Dış Ünite Boyutları : 550x800x285 mm
    İç Ünite Ağırlığı : 9 kg
    Dış Ünite Ağırlığı : 32 kg
    Gürültü Seviyesi (İç Ünite) : 36 db(A)
    Gürültü Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db(A)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mulan

    Gürcan1 bu model için görüşün nedir? İstanbul'dayım.. Salon yaklaşık18m2 .. tek taraf kuzey çift cam pimapen.. ısınma amaçlı değil soğutma amaçlı istiyorum.. sadece yazın bunaltan sıcaklarında 2-3 ayı rahat geçirebilmek amacım.. genellikle 3 en fazla 5 kişiyiz.. mitsubishinin en ucuz bu modelini gördüm internette.. bu amaçlar için başka marka/model önerin olursa da makbule geçer..
    Şimdiden ilgin için teşekkürler..


    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun_detay&urun_id=54&kategori_id=2
    MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GA25VB

    Isıtma Kapasitesi : 10200 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi : 3 kw
    Soğutma Kapasitesi : 9000 Btu/h
    Soğutma Kapasitesi : 2.6 kw
    İç Ünite Boyutları : 278x815x244 mm
    Dış Ünite Boyutları : 550x800x285 mm
    İç Ünite Ağırlığı : 9 kg
    Dış Ünite Ağırlığı : 32 kg
    Gürültü Seviyesi (İç Ünite) : 36 db(A)
    Gürültü Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db(A)




    Gürcan1 , baktım ki (çok geç olmadan) daha ekonomik olarak diamond öneriyorsun ilk olarak.. bu 3 modele bakarsak hangisi benim işimi görür? mitsubishiden çok farklı mıdır bunlar?


    http://www.airalto.com/duvar_tipi-excellent_serisi_dsh-09-qv-y.asp
    http://www.airalto.com/duvar_tipi-dijital_seri_dsh-09-qv.asp
    http://www.airalto.com/duvar_tipi-qv2_serisi_dsh-09-qv2.asp




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Klondike

    Klima araştırmalarım devam ediyor ama kafama takılan bir soru var;Klimanın dış ünitesini balkona taktırmayı düşünüyorum ama iç ünitenin takılacağı salonla arasındayaklaşık 9-10 metre mesafe var.Bu durum klima performansını etkiler mi? Firmaların ücretsiz karşıladığı 3 m.den sonrası için 7 m.lik boru farkı yaklaşık kaç para tutar?
    Saygılar..

    markaya göre degişiyor ama size ortalama bir fiyat söyleyim metre başına 15 ytl alıyorlar boru için ve eger kaliteli klima almazsanız buna gaz ilavede etmek gerekiyor bunada dikkat edin yoksa adamlar takarlar giderler hiçde umursamazlar siz ugraşır durusunuz ayrıca montajda vakumlamayıd aypmaları gerekiyor

    eger ilave gaz eklenmezse ve vakumlama yapılmasa klima performanslı çalışmaz


    iyi geceler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mulan

    Gürcan1 bu model için görüşün nedir? İstanbul'dayım.. Salon yaklaşık18m2 .. tek taraf kuzey çift cam pimapen.. ısınma amaçlı değil soğutma amaçlı istiyorum.. sadece yazın bunaltan sıcaklarında 2-3 ayı rahat geçirebilmek amacım.. genellikle 3 en fazla 5 kişiyiz.. mitsubishinin en ucuz bu modelini gördüm internette.. bu amaçlar için başka marka/model önerin olursa da makbule geçer..
    Şimdiden ilgin için teşekkürler..


    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun_detay&urun_id=54&kategori_id=2
    MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GA25VB

    Isıtma Kapasitesi : 10200 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi : 3 kw
    Soğutma Kapasitesi : 9000 Btu/h
    Soğutma Kapasitesi : 2.6 kw
    İç Ünite Boyutları : 278x815x244 mm
    Dış Ünite Boyutları : 550x800x285 mm
    İç Ünite Ağırlığı : 9 kg
    Dış Ünite Ağırlığı : 32 kg
    Gürültü Seviyesi (İç Ünite) : 36 db(A)
    Gürültü Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db(A)






    birincisi bu klima oraya ufak biraz serinletir,sadece sogutma amaçlı alacaksanız bile 12000 btu olanını alın eger kışında kullancagım diyorsanız 16000 btu en az yada 12000 btu ınverter

    ikincisi ise mitsubishi elektrik için bazı modellerde sorun var diyorlar burayada yazdım ayrı konuda açtım ben şimdilik size

    daıkın
    sharp
    toshiba
    sanyo gibi markaları öneririm 12000 btu olanlarını klasik serisinden


    ayrıca mutlaka bir kaç markanın servisi çagırıp keşif yaptırın son olarakda alacagınız markanın elinden keşif fişide almayı unutmayın,klimanızın R 410 gazlı olmasına kurulumda vakum yapılmasına ve 5 metreyi geçmemelerine dikkat edin

    iyi geceler dilerim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1


    quote:

    Orjinalden alıntı: mulan

    Gürcan1 bu model için görüşün nedir? İstanbul'dayım.. Salon yaklaşık18m2 .. tek taraf kuzey çift cam pimapen.. ısınma amaçlı değil soğutma amaçlı istiyorum.. sadece yazın bunaltan sıcaklarında 2-3 ayı rahat geçirebilmek amacım.. genellikle 3 en fazla 5 kişiyiz.. mitsubishinin en ucuz bu modelini gördüm internette.. bu amaçlar için başka marka/model önerin olursa da makbule geçer..
    Şimdiden ilgin için teşekkürler..


    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun_detay&urun_id=54&kategori_id=2
    MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GA25VB

    Isıtma Kapasitesi : 10200 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi : 3 kw
    Soğutma Kapasitesi : 9000 Btu/h
    Soğutma Kapasitesi : 2.6 kw
    İç Ünite Boyutları : 278x815x244 mm
    Dış Ünite Boyutları : 550x800x285 mm
    İç Ünite Ağırlığı : 9 kg
    Dış Ünite Ağırlığı : 32 kg
    Gürültü Seviyesi (İç Ünite) : 36 db(A)
    Gürültü Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db(A)






    birincisi bu klima oraya ufak biraz serinletir,sadece sogutma amaçlı alacaksanız bile 12000 btu olanını alın eger kışında kullancagım diyorsanız 16000 btu en az yada 12000 btu ınverter

    ikincisi ise mitsubishi elektrik için bazı modellerde sorun var diyorlar burayada yazdım ayrı konuda açtım ben şimdilik size

    daıkın
    sharp
    toshiba
    sanyo gibi markaları öneririm 12000 btu olanlarını klasik serisinden


    ayrıca mutlaka bir kaç markanın servisi çagırıp keşif yaptırın son olarakda alacagınız markanın elinden keşif fişide almayı unutmayın,klimanızın R 410 gazlı olmasına kurulumda vakum yapılmasına ve 5 metreyi geçmemelerine dikkat edin

    iyi geceler dilerim



    Görüşlerin için teşekkürler..
    Peki bu model işimi görür mü? Özelliklerinde tazmadığına göre bu inverter değil sanırım ?.
    http://www.airalto.com/duvar_tipi-dijital_seri_dsh-12-qv.asp




  • mulan

    evet ınverter degil birde şuna bakın

    http://www.airalto.com/duvar_tipi-excellent_serisi_dsh-12-qv-y.asp

    iyi klimadır alabilirsiniz ,ama mutlaka keşifde yaptırın

    ben size mitsubishi elektrik sordugunuz için üst markaları yazmıştım ama bu markada mitsubishi elektrik kalitesi ile üretilen iyi bir klimadır ikinci katagoride


    iyi akşamlar
  • Tesekkurler gurcan1,

    Maalesef aciklamalarinizdaki inverterin ne yaptigi konusuna katilsamda inverterin her sart altinda ekonomi yaptigi sonucuna cikamiyorum.

    Inverterleri sanayide motor surmek icin kullanan ve inverteri bilen herkesin bildigi dogrularla klima sektorunun inverter hakkinda soyledikleri arasinda celiski var.

    Ayrica inverterli klimalarin az calismak sebebiyle daha uzun omurlu oldugu konusundaki fikrinize katilmiyorum, aksine inverterin kendisi ayrica bir ariza kaynagidir.

    Sanayide kullanilan inverterlerde 3 veya 5 yilda bir kondansatorlerin yenilenmesi gerekir. Sadece bir isi pompasina sahip klasik inverterlerin kalbi olan isi pompasi ise cok daha uzun omurludur. 40-50 yildir calisan bazi kaliteli buzdolaplarini sizde bilirsiniz.

    Once gereginden daha buyuk bir klima tavsiye edip sonrada "bu klima nasil olsa uzun sure tam kapasitede calismayacak dolayisiyla cihaz dur kalk yapacagina hic durmadan ara kapasitelerde calismayi saglayan inverterli klima alin" demek bence ekonominin on plana alindigi bir planlama anlayisi degildir.

    Pekiyi nedir? En sicak gunde istenen en soguk dereceyi saglayabilmek ve bunu yaparkende mekan isisinda cok az salinima izin vermek maksatli bir anlayistir.

    Bu ancak (bence gereksiz derecede) konforun ekonominin onune gectigi bir anlayistir. Ama tabii birde musteri var. Adam disarisi 45 derece iken eve gelecek, klimayi acacak, oda 5 dakikada 20 dereceye inmezse bu klima sogutmuyor diyecek. Boyle musteriye bende uc boy buyuk klima tavsiye ederim. Adami kaziklamak icin degil, istedigi olsun diye.

    Dediginiz gibi 18000 btu'luk klima inverterle 14000 de calisabilir, fakat bu sirada eksik kapasitede calistigi icin pompa motorundaki kayiplar ve inverter uzerindeki kayiplar dusunuldugunde, hic inverteri olmayan 14000 btu'luk bir klasik klima, 14000 btu'da calisan ama aslinda 18000 btu olan bir inverterli klimadan daha az yakar.

    Klima ureticileri bunu boyle soylemiyorda direkt ikiside 18000 btu'luk iki tane, biri inverterli oburu invertersiz klimayi karsilastirarak inverterli daha verimlidir diyorlar. gurcan1 sizde bu karsilastirmayi yapiyorsunuz ama benim uzerinde tartismak ve fikrinizi almak istedigim sey baska idi. Ara kapasitede calisacaklarsa bu soylenen dogrudurda bu bile tam dogru degildir. Tam kapasite calismada ikiside 18000 btu'luk biri inverterli oburu invertersiz olan iki klimadan, invertersiz olan daha verimlidir.

    Bu durumda hala daha inverterli klima az yakar demek bence inverter ve asenkron motor teknolojisi goz ardi edilerek sadece klima ureticilerinin verdigi ancak belli sartlar icin dogru olarak bilgilere dayanilarak yapilan bir yorumdur.

    Bence ekonomik olan, tam kapasitede calismaya basladiginda istenen sicakliga ancak yarim saat hatta bir saat civarinda erisebilecek kadar kucuk bir klima almaktir. Bu sayede klima vaktinin cogunu en verimli oldugu yani urettigi birim sogutma karsiliginda en az elektrigi yaktigi maksimum kapasitesinde calisarak gecirecektir.

    Yazdiklarim teorik kaciyor fakat daha once anlattigim 30 metrekare odaya 7000 btu klima tecrubem beni bu soylediklerime bayagi inandirdi.

    Tekrar tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 29 Mayıs 2007; 14:14:17 >




  • Merhaba
    Multisplit klimaların artıları ve eksileri nelerdir?
    Ben yanyana iki odayı gece serinletmek için klima düşünüyorum. O nedenle kapasite çok önemli değil herhalde ama verimliliği önemsiyorum, o nedenle tek dış ünite anlamlı gibi görünüyor. Ev ankarada, dubleks evin orta katı, üst de çatı arasına dış ünite konulabilir mi?
    Bir de dıamond elektra fuji haier samsung iyi klimalardır diye önermişsiniz, bu markaların multisplit modelleri var mı?
    Evimi tamamen yeniden yaptırıyorum, henüz alçı/boya yapılmadı. Bu aşamada yapılmasını tavsiye edeceğiniz bir altyapı çalışması olabilir mi?

    Teşekkürler şimdiden
  • Valla kafayı iyice karıştırdınız....

    Tam inverterli Daikin klimaların fiyatlarına bakacaktım son yorumdan sonra biraz daha araştırma yapmaya karar verdim.

    Ayrıca Daikin kullanan arkadaşlara bir sorum olacak acaba 12000 Btu luk inverterli daikinin fiyatları nasıl ben sitesinde henüz göremedim de?

    Saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arda3a

    Valla kafayı iyice karıştırdınız....

    Tam inverterli Daikin klimaların fiyatlarına bakacaktım son yorumdan sonra biraz daha araştırma yapmaya karar verdim.

    Ayrıca Daikin kullanan arkadaşlara bir sorum olacak acaba 12000 Btu luk inverterli daikinin fiyatları nasıl ben sitesinde henüz göremedim de?

    Saygılar...


    Biraz eski bir liste olabilir ama Daikinci Cumhur bey size yardimci olacaktir mutlak.

    http://www.emaklima.com/kampanyalar/daikin.html




  • Merhaba Cengizumur sanayi motor tecrubelerine saygi duyuyorum fakat klima konusu tamamen goreceli bir konu ornegin 30 metrekare bi odada 7000 BTU bi klimayla max. verimlilik elde etmissiniz peki tamam dogrudur. Ama isi yalitimi cok kuvvetli olabilir ve herhangi bir sogutma yada isitma kaybiniz olmaz ozaman sonucta max. olur, hem ayrica dis ortam sicakligi 30-32 derece olabilir, orta katta olmaniz avantaj zaten, camlar iyi klimanın konumu mukemmel vesaire vesaire o acidan tum sartlar eger uygun olursa siz max. sonuca ancak erisebilirsiniz. Daha once biz burada fiyatlandirma bazinda konuyu ele almistik sayfa 35 te sizce sizin 7000 luk klimayi bu son surat actiginizda gurcan beyin harcamasindan daha mi az enerji tukettiniz ustelik onun kapasitesi neredeyse sizin iki katiniz olmasina ragmen?

    Asagida o konuyla ilgili bir alinti var ayrintilar linkte;

    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_35/key_/tm.htm

    Merhaba Cetin bey ve Gurcan bey burada sizlerin hararetli tartismalarinizi cok yakindan takip etmekteyim kendimden bir ornekle meseleye farklı bir yaklasimda bulunmak istedim.

    Öncelikle evimde klimayi kullandigim alan 27 metrekare guney cephelı vede tek cephe, ısı yalıtımım iyi degil... Tavan kısın buz yazın ates gibi... Yanlar bos degıl sadece on cepphe ve ustum acık.

    Klimayi kullanis seklim: 25 derece 7gun/24 saat Klimamın markası Mitsubishi Electric MSZ-GA 35VA, tarifeli akıllı sayac kullanmaktayım.

    Ocak ayı elektrik faturam 75,00 YTL geldi.Tabi klima olmadan once bana 30 YTL geliyodu; buda demek oluyo ki klima 31*24saat = 744 saat ediyo bunu 44 saatinide sıcaklıktan bunalıp kapattıgımı var sayarsak 700 saat aktif olarak calısmıstır kesınlıkle. 75 YTL nin toplam harcanan KW'ı 520 KW. olup KDV ıvır zıvır hepsi icnde.

    Sımdı klıma her zaman 1 KW yaksaydı 700 KW sadece klima yakmalıydı.

    520 KW__________ 75.00 YTL (Bir aylık toplam harcanan elektirk KW - YTL tutar)
    ? KW___________ 45.00 YTL (Bir aylık klimanın harcadıgı elektirk KW - YTL tutar)


    Yukarıdaki denklemde çapraz carpımdan klimanın ayda 312 KW elektrik tukettıgı ortaya cıkıyo.Buradan;

    700 saatte 312KW ise Saatte 0,44 KW bir ortalama yapıyo buda hersey ıcerısinde 440Watt'lık bı enerji tuketımıni ortaya cıkarıyor.

    Bu inverter klima 700 saat calısma ile 45.00 YTL yapıyo ki Buda saatte; 0,064 YTL gibi degere tekabul ediyo.

    Tabikide benim bu hesaplamalarim kimseyi baglamaz ama benim anlatmak istedigim konu bu hesaplar tamamen yalıtım, cephe, duvar, dıs sıcalık, ıcerıyı tutmak ıstedgımız sıcaklık, od ici aydınlatma vb. kriterlerin toplamının olusturdugu (-) veya (+) degerlerle degısebılıyor.

    Bu acıdan Cetin bey; Gurcan beyın vermıs oldugu rakamlar bana cokta mantıksız gelmıyor saygılarimla



    Cengizumur bey beni yanlis anlamayın polemik yapmak istemem ama inverter klima ortami belli bir seviyeye getirdikten sonra sadece ortamdaki isitmada isi kaybi dogrultusunda ve sogutmada isi soguk kaybı kadar bir calisma BTU su ihtiyaci duyuyor saygilar buda en verimli calısma vede fatura anlamında




  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.