Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.075
Cevap
697
Favori
4.415.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BUGÜN BİR KLİMA ALDIM YARIN MONTAJA GELECEKLER AMA HALA DEĞİŞTİRME ŞANSIM VAR ,ALDIĞIM MODEL LG/BEKO 14.800 LÜK MODEL,B SINIFI ENERJİ,NEO PLAZMA...FAKAT BU B SINIFI OLMASI KAFAMI KARIŞTIRIYOR,12.000 LİK MODEL A SINIFI,ACABA 12.000 LİĞEMİ DÖNSEM BEN ANTALYADA ISINMA İÇİN KULLANACAĞIM,BİRİNİN ISITMASI 15800 DİĞERİNİNKİ 14200.KAPASİTELER,YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER...
  • Tam hangi model olduğunu yazmamışsınız. Yeriniz kaç m2. Keşif yaptırdınızmı?

    Ben A sınıfı olanı(7650D galiba) seçin derim. Eğer 15800btu ısıtma olan ve fiyat farkıda 100-200ytl gibi ise. Yalnız filtre açısından sadece anti-bakteri filtresi var.

    quote:

    Orjinalden alıntı: KAMUCU2000

    ARKADAŞLAR BUGÜN BİR KLİMA ALDIM YARIN MONTAJA GELECEKLER AMA HALA DEĞİŞTİRME ŞANSIM VAR ,ALDIĞIM MODEL LG/BEKO 14.800 LÜK MODEL,B SINIFI ENERJİ,NEO PLAZMA...FAKAT BU B SINIFI OLMASI KAFAMI KARIŞTIRIYOR,12.000 LİK MODEL A SINIFI,ACABA 12.000 LİĞEMİ DÖNSEM BEN ANTALYADA ISINMA İÇİN KULLANACAĞIM,BİRİNİN ISITMASI 15800 DİĞERİNİNKİ 14200.KAPASİTELER,YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER...
  • sevgili çetins, 7650 d model B sınıf bir model,diğer i A sınıfı.zaten fiyat farkının 100 ytl olması bundan.Oda 13 m2 ısınmak için kullanacağım.Sanırım iptal edip 12.000 btu fakat A sınıfı olan modeli alacağım.İlgin için teşekkürler...
  • KAMUCU2000 beko alma pişman olursun... bende arçelik vaedı 12 metrekare odada 12000 btu kullanıyordum dondum...sattım şimdi SHARP aldım bir kere al tam al pişman olma
  • SELAM ARKADASLAR HERKESIN BAYRAMINI TEBRIK EDERIM. BEN BURSADAYIM KLIMAYI KULLANDIGIM ALAN 26 M2 MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GA 35VA 12000 LIK INVERTER KLIMA VAR SIZE BIRKAC SORUM OLACAK;

    * INVERTER KLIMALAR SPLIT KLIMALARA KIYASLA DAHA MI AZ DESFROST OLURLAR?
    * ORTAMI 24 E AYARLIYORUM YAKLASIK 45 DAK. 1 SAAT KADAR CALISIYO VEDE BUNDAN SONRA 3 DAK. KADAR ORTAMA ILIK HAVA VERIYO BUNUN ANLAMI NEDIR? YANI ORTAMA GEREGINDEN FAZLA SICAKLIK VERIP SONRADA BU SICAKLIGI SOGUTMAYA MI CALISIYO? NORMALDE 24 U YAKALADIYSA MINUMUM CALISMADA ISI VERMESI GEREKMEZ MI? YOKSA BU ILIK HAVA OLAYI DEFROST OLDUGUNU MU GOSTERIR?
    * CALISMA DEVAM EDERKEN SICAKLIGI BULDUGUNDA DIS UNITE DURUYOR?
    * BIRDE INVERTER CALISMANIN PRENSIBI NEDIR? YANI SICAKLIGI COK RAHAT BULUYO BUNDAN SONRA NELER YAPIYOR INVERTER CALISMA?

    SONUC OLARAK BEN BIR MIT.ELECTRİC KULLANICISI OLARAK TUM OBJEKTIFLIGIMLE TAVSIYE EDIYORUM ASLA PISMAN OLMAYACAGINIZ BIR CIHAZ ZATEN KALITEDEN PISMAN OLUNUR MU
    CEVAP YAZAN HERKESE TESEKKURLER...
  • MITSUBISHI Heavy Ind. (MHI) 1934 yılında kurulmuş bir Japon firması, daha ziyade ağır sanayi işine yoğunlaşmışlar.
    Mitsubishi Electric Co. ise 1921 yılında kurulmuş Japon firmasıdır. Her ikiside grup şirketlerinden olmakla birlikte birbirlerinden bağımsızdırlar. Mitsubishi Electric sanıldığının aksine Japonya dışında İskoçya, Tayland, Çin'deki fabrikalarda da üretiliyor. Heavy ise Japonya dışında da üretiliyor. Artık Japon firması diyince sadece Japonya'da üretiliyor demek değil. Fakat Mitsubishi Electric firmasının klimaları diğer firma M.Heavy göre daha ağır basıyor.

    "Mitsubishi firması ilk olarak 1870 de Yataro Iwasaki tarafından bir deniz taşımacılığı şirketi olarak kurulmuştur. Yataro Iwasaki Tosa klanının yurdu olan Shikoku adasının Kochi şehrinde doğmuştur. 1870 de Tsukumo Shokai ismi ile kendi deniz taşımacılığı şirketini kurmuştur. Firma ismi 1872 de Mitsukawa Shokai , 1874 ise Mitsubishi Shokai olarak değiştirilmiştir. Yataro firma amblemi olarak Tosa tacının 3 meşe yaprağını ve kendi aile tacının elmas şeklini birleştirmiştir. Böylece firma amblemi firmanın ismi olan ve 3 elmas anlamına gelen Mitsubishi isminin temelini oluşturmuştur.

    Kısa sürede büyüyen firma üretim ve ticaret alanlarında faaliyete başlamıştır.1921 yılında firma ismi Mitsubishi Electric olarak değişmiştir.II.Dünya savaşı sonrasında müttefik güçler Japonyanın büyük endüstriel gruplarının dağılmaları için baskı yapmış ve bunun sonucunda Mitsubishi Grubu 1946 yılında kendi içinde daha küçük firmalara ayrılmıştır.Yeni oluşan bu firmalar yönetim, finans, üretim gibi her konuda birbirinden bağımsız olarak yollarına devam etmiş ve isminde Mitsubishi adına taşıyan tüm firmaların birbirleri ile hiçbir bağı kalmamıştır.

    Mitsubishi Electric Co. kendi ismini koruyarak elektrikli aletler üretmeye başlamıştır. Bugün Mitsubishi Electric ana faaliyet konusu klima olmasına rağmen fabrika otomasyonu,elektrikli ev aletleri,yürüyen merdivenler, asansörler, LCD ekranlar gibi ileri teknolojiye sahip bir çok ürün üretmektedir.

    Günümüzde Mitsubishi Electric Japonya'da klima alanında Mitsubishi ismini kullanmaya yetkili tek firmadır ve Japonya'da Mitsubishi isimli başka bir klima markası bulunmamaktadır. Mitsubishi Electric Japonya'da klima cihazlarında ister "Mitsubishi Electric" isterse sadece "Mitsubishi" ismini kullanabilmektedir."

    "Mitsubishi Heavy Industries
    Mitsubishi Heavy Industries'in (MHI) temelleri 1884'de kurulan Mitsubishi Honsha Ltd. tersane işletmesi ile atıldı. Şirket Japon hükümeti için gemi üretimine başladı. 50 yıl içinde MHI farklı sektörlere girdi ve ağır sanayi konusunda Japonya'nın en büyük özel şirketi haline geldi. 1970'de otomobil bölümü bağımsızlaşarak Mitsubishi Motors Corp. kuruldu.

    MHI bugün, uzay teknolojisi, nükleer reaktör tasarımı ve üretimi, savunma sanayi, gemi ve uçak inşaatı, endüstriyel makine üretimi, demir işletmeciliği, türbin üretimi, baskı sistemleri ve soğutma grupları gibi ileri teknoloji gerektiren endüstriyel alanlarda dünyanın lider şirketlerinden biri.

    33 bin 464 çalışanı ve 25 milyar dolarlık malvarlığı bulunuyor ve farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Bunlardan biri olan soğutma grubu 8 ayrı ülkede 6 değişik fabrika ile her türlü iklimlendirme ürününün üretim ve pazarlama faaliyetinde bulunuyor."

    http://www.klimaplus.com.tr/kurumsal_mitsubishi.asp
    http://www.airfel.com.tr/?page=products&ualt=2&marka=7&urunid=yok&menuID=0&ln=tr
    http://global.mitsubishielectric.com/
    http://www.mhi-ir.jp/shokai/history_e.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Heavy_Industries
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Electric_Corporation


    quote:

    Orjinalden alıntı: nrenda

    mitsubishi electric le mitsubishi heavy nin farkı nedir. iklimsa da heavy bulunuyor ben iklimsadan almak istiyorum ama electric al diyorlar. neden?



    />
  • arkadaşlar bu r 22 ile 2 410 gazı arasındaki performans farkı soruma cevap gelmedi. Bana bu konuda net bir yanıt verebilecek klimacı arkadaş var mı? Kimi r22 ısıtmada daha iyi diyor,kimi de tam tersini söylüyor.nedir bunun doğrusu?
  • Markasını yazmışsınız ama modellerini tam yazmıyorsunuz. Soru soracak tüm arkadaşlar marka, model, alan m2si, alanın konumu/durumu, bulunduğu ili belirtmeli. Bazı arkadaşlar birkaç aydır forumu takip edip sorular sorup cevap almalarına rağmen kararsız kalanlar var. Bence daha iyi inceleseniz iyi olurdu, bazı şeyler bir kere alınmalı, en iyisi en alası olmasa bile iyisi kalitelisi alınmalı.

    Ama siz zaten Lg-beko satın almaya karar vermişsiniz. Sabah alacağınızı söyleyip foruma yazmışsınız. Bize fazla söylecek şey düşmüyor. İyi düşündünüz inşallah. Yazılanları okuduysanız forumun faydası olmuştur umarım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: KAMUCU2000

    sevgili çetins, 7650 d model B sınıf bir model,diğer i A sınıfı.zaten fiyat farkının 100 ytl olması bundan.Oda 13 m2 ısınmak için kullanacağım.Sanırım iptal edip 12.000 btu fakat A sınıfı olan modeli alacağım.İlgin için teşekkürler...
  • bence arçelik bir türkiye devi her konuda başarılarla dolu bir firmadır

    ARÇELİK KURUMSAL






    Kuruluş Yılı : 1955
    Genel Müdürlük : İstanbul, Türkiye
    Ana Faaliyet Konusu : Ev yaşamına yönelik dayanıklı tüketim malları, komponentleri üretimi, pazarlama ve satış sonrası servis hizmeti
    Toplam Çalışan Sayısı : 11 bin
    Konsolide Net Satışlar : 3,1 milyar €
    Konsolide Yurtdışı Net Satışlar : 1,2 milyar €

    Bünyesindeki 8 ayrı üretim tesisi, yurtdışında faaliyet gösteren 12 şirketi, 9 markası ile 100’ün üzerindeki ülkede ürün ve hizmetlerini tüketicilerle buluşturmaktadır.

    Vizyon
    2010 yılına kadar sektöründe dünyanın en çok tercih edilen ilk 10 markasından birine sahip olmak

    Yetkinlikler ve Rekabet Avantajları

    Üretim ve ürün kalitesinde tavizsiz tutum
    Sadece ürün ve hizmette değil teknolojik üstünlük için yapılan yatırımlar
    Doğru ürün gamı ve tutarlı marka stratejisi
    Girilen pazarın dinamiklerine göre esnek yönetim
    Güçlü dağıtım ağı
    Etkin ve yaygın servis ağı
    Tüketicinin değişen beklentilerinin sürekli takibi




    TANITIM






    Kuruluş Yılı : 1955
    Genel Müdürlük : İstanbul, Türkiye
    Ana Faaliyet Konusu : Ev yaşamına yönelik dayanıklı tüketim malları, komponentleri üretimi, pazarlama ve satış sonrası servis hizmeti
    Toplam Çalışan Sayısı : 11 bin
    Konsolide Net Satışlar : 3,1 milyar €
    Konsolide Yurtdışı Net Satışlar : 1,2 milyar €

    Bünyesindeki 8 ayrı üretim tesisi, yurtdışında faaliyet gösteren 12 şirketi, 9 markası ile 100’ün üzerindeki ülkede ürün ve hizmetlerini tüketicilerle buluşturmaktadır.

    Vizyon
    2010 yılına kadar sektöründe dünyanın en çok tercih edilen ilk 10 markasından birine sahip olmak

    Yetkinlikler ve Rekabet Avantajları

    Üretim ve ürün kalitesinde tavizsiz tutum
    Sadece ürün ve hizmette değil teknolojik üstünlük için yapılan yatırımlar
    Doğru ürün gamı ve tutarlı marka stratejisi
    Girilen pazarın dinamiklerine göre esnek yönetim
    Güçlü dağıtım ağı
    Etkin ve yaygın servis ağı
    Tüketicinin değişen beklentilerinin sürekli takibi


    KLİMALARI HAKKINDA



    3950 YS ART COOL





    Plasma Özelliği Neo Plasma

    Soğutma Kapasitesi (BTU/h) 9000

    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) 9300

    Uyku Modu ( Sleep Mode ) Var

    Genel Özellikler

    İç Ünite Adedi 1

    Isıtma Tipi Heat-Pump

    A Enerji Seviyesi

    Dijital Ekran Var

    Otomatik İç Ünite Kurutma Fonksiyonu Var

    Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) Var

    Jet Heat (Hızlı Isıtma)

    Bio Aktif Karbon filtre -

    Korozyona dayanıklı Gold Fin dış ünite Var

    Elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma Var

    Sağlıklı Nem Alma Var

    Otomatik Sıcaklık Kontrolü Var

    Enerji Tasarruf Modu -

    Akıllı Çalışma Sistemi Var

    Yıkanabilir Anti-Bakteri Filtresi Var

    Çoklu Programlama Özelliği (Timer) 24 saat

    Doğal rüzgar etkili hava sirkülasyonu (Chaos swing) Var

    Otomatik 4 yönlü hava yönlendirme -

    Kompresör Tipi Rotary

    Buz Çözme ( Defrost ) Özelliği Var

    Fan Hızı Kademesi 3

    LCD Uzaktan Kumanda Var

    Güvenlik ve Performans

    Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 9,57

    Isıtmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 10,94

    Ses Seviyesi - İç Ünite (dB) 31

    Ses Seviyesi - Dış Ünite (dB) 46

    Ölçüler

    İç Ünite ( GxYxD ) mm 900x135x272 mm

    Dış Ünite (GxYxD) mm 575x540x262 mm

    Net İç Ünite Ağırlığı (kg)

    Net Dış Ünite Ağırlığı (kg)



    3910 AA MODELİ ASLA RAKİP TANIMAZ





    Plasma Özelliği Neo Plasma

    Soğutma Kapasitesi (BTU/h) 9500

    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) 10000

    Uyku Modu ( Sleep Mode ) Var

    Genel Özellikler

    İç Ünite Adedi 1

    Isıtma Tipi Heat-Pump

    A Enerji Seviyesi Var

    Dijital Ekran Var

    Otomatik İç Ünite Kurutma Fonksiyonu Var

    Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) Var

    Jet Heat (Hızlı Isıtma) -

    Bio Aktif Karbon filtre -

    Korozyona dayanıklı Gold Fin dış ünite Var

    Elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma Var

    Sağlıklı Nem Alma Var

    Otomatik Sıcaklık Kontrolü Var

    Enerji Tasarruf Modu -

    Akıllı Çalışma Sistemi Var

    Yıkanabilir Anti-Bakteri Filtresi Var

    Çoklu Programlama Özelliği (Timer) 24 saat

    Doğal rüzgar etkili hava sirkülasyonu (Chaos swing) Var

    Otomatik 4 yönlü hava yönlendirme Var

    Kompresör Tipi Rotary

    Buz Çözme ( Defrost ) Özelliği Var

    Fan Hızı Kademesi 3

    LCD Uzaktan Kumanda Var

    Güvenlik ve Performans

    Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 11,17

    Isıtmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 12,82

    Ses Seviyesi - İç Ünite (dB) 26

    Ses Seviyesi - Dış Ünite (dB) 46

    Ölçüler

    İç Ünite ( GxYxD ) mm 840x270x155 mm

    Dış Ünite (GxYxD) mm 575x540x262mm

    Net İç Ünite Ağırlığı (kg) 7,4

    Net Dış Ünite Ağırlığı (kg) 29



    STANDART MODELLERİ HERKESE HİTAP EDER

    4705 AA


    Plasma Özelliği -

    Soğutma Kapasitesi (BTU/h) 18500

    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) 19700

    Uyku Modu ( Sleep Mode ) Var

    Genel Özellikler

    İç Ünite Adedi 1

    Isıtma Tipi Heat-Pump

    A Enerji Seviyesi

    Dijital Ekran -

    Otomatik İç Ünite Kurutma Fonksiyonu -

    Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) Var

    Jet Heat (Hızlı Isıtma) -

    Bio Aktif Karbon filtre Var

    Korozyona dayanıklı Gold Fin dış ünite Var

    Elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma Var

    Sağlıklı Nem Alma Var

    Otomatik Sıcaklık Kontrolü Var

    Enerji Tasarruf Modu Var

    Akıllı Çalışma Sistemi -

    Yıkanabilir Anti-Bakteri Filtresi Var

    Çoklu Programlama Özelliği (Timer) 24 saat

    Doğal rüzgar etkili hava sirkülasyonu (Chaos swing) Var

    Otomatik 4 yönlü hava yönlendirme Var

    Kompresör Tipi Rotary

    Buz Çözme ( Defrost ) Özelliği Var

    Fan Hızı Kademesi 3

    LCD Uzaktan Kumanda Var

    Güvenlik ve Performans

    Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 9,58

    Isıtmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 10,1

    Ses Seviyesi - İç Ünite (dB) 35

    Ses Seviyesi - Dış Ünite (dB) 54

    Ölçüler

    İç Ünite ( GxYxD ) mm 1080x314x182 mm

    Dış Ünite (GxYxD) mm 870x655x320 mm

    Net İç Ünite Ağırlığı (kg) 12

    Net Dış Ünite Ağırlığı (kg) 50,5



    EN HARARETLİ KISIM İSE EKO SERİSİ UYGUN FİYATTA LİDER


    4003 AA


    Plasma Özelliği -

    Soğutma Kapasitesi (BTU/h) 12000

    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) 12700

    Uyku Modu ( Sleep Mode ) -

    Genel Özellikler

    İç Ünite Adedi 1

    Isıtma Tipi Heat-Pump

    A Enerji Seviyesi

    Dijital Ekran -

    Otomatik İç Ünite Kurutma Fonksiyonu -

    Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) Var

    Jet Heat (Hızlı Isıtma) -

    Bio Aktif Karbon filtre -

    Korozyona dayanıklı Gold Fin dış ünite Var

    Elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma Var

    Sağlıklı Nem Alma Var

    Otomatik Sıcaklık Kontrolü Var

    Enerji Tasarruf Modu -

    Akıllı Çalışma Sistemi -

    Yıkanabilir Anti-Bakteri Filtresi Var

    Çoklu Programlama Özelliği (Timer) 7 saat

    Doğal rüzgar etkili hava sirkülasyonu (Chaos swing) Var

    Otomatik 4 yönlü hava yönlendirme -

    Kompresör Tipi Rotary

    Buz Çözme ( Defrost ) Özelliği Var

    Fan Hızı Kademesi 3

    LCD Uzaktan Kumanda Var

    Güvenlik ve Performans

    Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 9,83

    Isıtmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 11,04

    Ses Seviyesi - İç Ünite (dB) 31

    Ses Seviyesi - Dış Ünite (dB) 47

    Ölçüler

    İç Ünite ( GxYxD ) mm 888x287x170 mm

    Dış Ünite (GxYxD) mm 770x540x245 mm

    Net İç Ünite Ağırlığı (kg) 7,8

    Net Dış Ünite Ağırlığı (kg) 35



    Bunlar halıkımızın alacagı servisi asla sorun çıkarmayacak kaliteli klimalardır 20 senedir arçelik ürünleri kullanmaktayım tek sorun yaşamadım size bir telefon kadar yakın heryerde servisi olan bir markamı istersiniz bugün var yarın yok markalarmı bir bakın piyasaya en kaliteli bildiginiz markalar bile bir var bir yok ve alamayacagınız uçuk rakamlardalar arçelik öylemi halka hitap eden bol yedek parça ve ucuz hızlı hizmet buraya birer örneklerini sundugum bu ilk çalışmamda tekrar buluşuncaya dek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    arkadaşlar bu r 22 ile 2 410 gazı arasındaki performans farkı soruma cevap gelmedi. Bana bu konuda net bir yanıt verebilecek klimacı arkadaş var mı? Kimi r22 ısıtmada daha iyi diyor,kimi de tam tersini söylüyor.nedir bunun doğrusu?

    R 410 biraz daha iyi ama asıl önemlisi bir kaç yıl sonra R 22 gazın bulunamayacak olması
  • R22 gazı ozon tabakasına zararlı ve dünyada yasaklı gazdır. Ne yazıkki Türkiye'deki ucuz klimalarda bulunuyor. R410 gazı şu an için kullanılan gazdır. 2010 yılından sonra ise R407C gazı standart olacak, Alarko gibi bazı firmalar bu gazı kullanmaya başladılar bile. MHI'da bu yıl kullanacak. R22 nin performansına bir şey diyemem, bence performans klimanın kalitesi ile ilgili bir konu. R22 yi zamanında Daikin de kullanmıştır, Samsung'ta bir başka markada. Bu gaz şu anda varsa bile bir süre sonra bulunmayacak, Pahalı markalılardan R22 gazlı klimaları almayın, çok uygun fiyatsa alın tabi bir süre R410 veya R407C doldurabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    arkadaşlar bu r 22 ile 2 410 gazı arasındaki performans farkı soruma cevap gelmedi. Bana bu konuda net bir yanıt verebilecek klimacı arkadaş var mı? Kimi r22 ısıtmada daha iyi diyor,kimi de tam tersini söylüyor.nedir bunun doğrusu?
  • LG-BEKO almayın demekte bence haksızlık olur. Sizde pişman olduğunuz markanın tam modeliyle yazın. Sadece o veya birkaç modeli kötü olabilir, diğer modelleri belkide iyidir. LG-BEKO kullanıpta iyi diyecek arkadaşlar lütfen modeli belirtelim. Açık açık yazalım, herkes faydalansın.


    quote:

    Orjinalden alıntı: kocero3535

    KAMUCU2000 beko alma pişman olursun... bende arçelik vaedı 12 metrekare odada 12000 btu kullanıyordum dondum...sattım şimdi SHARP aldım bir kere al tam al pişman olma
  • Ne şekilde monte edildi bilemeyiz, balkon içine yapılabilirdi ama daha iyi bir yer yoksa servisinde yapabileceği bir şey yoktur. Extra olarak üzerine yağmur gelmesin diye bir galvaniz veya düz onduline(isoline/rufoline) kestirip taktırabilirsiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    arkadaşlar klima aldım fakat dış üniteyi balkon altına degilde çatıya önü güneye gelecek şekilde monte edildi ama yağmur ve soğuk alacak şekilde üstü açık kaldı klimaya bir zararı varmı varsa ne önerirsiniz
  • Sana katılıyorum. Şüpheli kişilere("kendini bilir" veya "kendini bilmez" de diyebiliriz) bende cevap yazmayı düşünmüyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY

    arkadaşlar forumdan atılan veya silinen kişilere cevap vermiyorum mutlaka birşey vardır bu işte ki bu kişi hala gürcan bey ise çok yazık oluyor kimsenin günahını almak istemiyorum o yüzden cevap verip yardımcı olamıcam size
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    R22 gazı ozon tabakasına zararlı ve dünyada yasaklı gazdır. Ne yazıkki Türkiye'deki ucuz klimalarda bulunuyor. R410 gazı şu an için kullanılan gazdır. 2010 yılından sonra ise R407C gazı standart olacak, Alarko gibi bazı firmalar bu gazı kullanmaya başladılar bile. MHI'da bu yıl kullanacak. R22 nin performansına bir şey diyemem, bence performans klimanın kalitesi ile ilgili bir konu. R22 yi zamanında Daikin de kullanmıştır, Samsung'ta bir başka markada. Bu gaz şu anda varsa bile bir süre sonra bulunmayacak, Pahalı markalılardan R22 gazlı klimaları almayın, çok uygun fiyatsa alın tabi bir süre R410 veya R407C doldurabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    arkadaşlar bu r 22 ile 2 410 gazı arasındaki performans farkı soruma cevap gelmedi. Bana bu konuda net bir yanıt verebilecek klimacı arkadaş var mı? Kimi r22 ısıtmada daha iyi diyor,kimi de tam tersini söylüyor.nedir bunun doğrusu?




    R22 Gazının 2015e kadar kullanılacağı kesin olduğu ve klimanın da o zamana kadar dayanacağı şüpheli olduğu için sorun r22 gazının bulunamaması olmayacak. Şimdi benim elimde fiyat ve özellikleri çok yakın 3 seçenek var ve ikisi r410 gazlı,biri r22 gazlı. Distrübütöre sorduğumda adam bana özellikle soğuğun biraz daha şiddetli olduğu bölgelerde r22 gazlı modeli önerdi.r410 gazlı modellerin soğuk havalarda %30 a varan performans kaybı olduğunu söyledi. Ama bazı bayiler farklı söylüyor.Yani r410 gazlı modelleri öneriyorlar.
    Ayrıca düzenekleri farklı olduğundan r22 gazlı klimalara r 410 gazının koyulamayacağını biliyorum.Yanılıyor muyum?

    Bir de performans farkının teknik değerlerle ispatlanabilmesi gerekmiyor mu?Yani tenik veriler ne diyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM


    quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    R22 gazı ozon tabakasına zararlı ve dünyada yasaklı gazdır. Ne yazıkki Türkiye'deki ucuz klimalarda bulunuyor. R410 gazı şu an için kullanılan gazdır. 2010 yılından sonra ise R407C gazı standart olacak, Alarko gibi bazı firmalar bu gazı kullanmaya başladılar bile. MHI'da bu yıl kullanacak. R22 nin performansına bir şey diyemem, bence performans klimanın kalitesi ile ilgili bir konu. R22 yi zamanında Daikin de kullanmıştır, Samsung'ta bir başka markada. Bu gaz şu anda varsa bile bir süre sonra bulunmayacak, Pahalı markalılardan R22 gazlı klimaları almayın, çok uygun fiyatsa alın tabi bir süre R410 veya R407C doldurabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    arkadaşlar bu r 22 ile 2 410 gazı arasındaki performans farkı soruma cevap gelmedi. Bana bu konuda net bir yanıt verebilecek klimacı arkadaş var mı? Kimi r22 ısıtmada daha iyi diyor,kimi de tam tersini söylüyor.nedir bunun doğrusu?




    R22 Gazının 2015e kadar kullanılacağı kesin olduğu ve klimanın da o zamana kadar dayanacağı şüpheli olduğu için sorun r22 gazının bulunamaması olmayacak. Şimdi benim elimde fiyat ve özellikleri çok yakın 3 seçenek var ve ikisi r410 gazlı,biri r22 gazlı. Distrübütöre sorduğumda adam bana özellikle soğuğun biraz daha şiddetli olduğu bölgelerde r22 gazlı modeli önerdi.r410 gazlı modellerin soğuk havalarda %30 a varan performans kaybı olduğunu söyledi. Ama bazı bayiler farklı söylüyor.Yani r410 gazlı modelleri öneriyorlar.
    Ayrıca düzenekleri farklı olduğundan r22 gazlı klimalara r 410 gazının koyulamayacağını biliyorum.Yanılıyor muyum?

    Bir de performans farkının teknik değerlerle ispatlanabilmesi gerekmiyor mu?Yani tenik veriler ne diyor?



    R22 GAZLI CİHAZLARA R410 KONULUR DEMEK CAHİLLİKTİR ASLA OLAMAZ TAMAMEN FARKLI CİHAZLAR
  • R22 gazlı sisteme R410 veya R407C doldurulmasını Gürcan konuya atlasın diye yazdım, atladı da.

    R22 ile R407C nin basınç performansı aynı, R410A onlardan daha üstün.
    http://www.daikinac.com/commercial/pdf/design_install_test/Si39-309A.pdf (Dosya 7.6mb, sayfa 202)

    bu sitedeki dökümanda da R22 gazlı sistemde gürültü seviyesi yüksekken, R410A da daha düşük.(sayfa 5)
    http://www.clim.mitsubishielectric.fr/ObjetsJoints/MrSlim_Inverter_R410A.pdf

    bu dökümanda da R410A nın soğutma kapasitesi farkı ve basınç kaybı verilmiş. (sayfa 4)
    http://www.carrier.com.pl/pliki/toshiba/Digital_Inverter_en.pdf



    quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM


    quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    R22 gazı ozon tabakasına zararlı ve dünyada yasaklı gazdır. Ne yazıkki Türkiye'deki ucuz klimalarda bulunuyor. R410 gazı şu an için kullanılan gazdır. 2010 yılından sonra ise R407C gazı standart olacak, Alarko gibi bazı firmalar bu gazı kullanmaya başladılar bile. MHI'da bu yıl kullanacak. R22 nin performansına bir şey diyemem, bence performans klimanın kalitesi ile ilgili bir konu. R22 yi zamanında Daikin de kullanmıştır, Samsung'ta bir başka markada. Bu gaz şu anda varsa bile bir süre sonra bulunmayacak, Pahalı markalılardan R22 gazlı klimaları almayın, çok uygun fiyatsa alın tabi bir süre R410 veya R407C doldurabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    arkadaşlar bu r 22 ile 2 410 gazı arasındaki performans farkı soruma cevap gelmedi. Bana bu konuda net bir yanıt verebilecek klimacı arkadaş var mı? Kimi r22 ısıtmada daha iyi diyor,kimi de tam tersini söylüyor.nedir bunun doğrusu?




    R22 Gazının 2015e kadar kullanılacağı kesin olduğu ve klimanın da o zamana kadar dayanacağı şüpheli olduğu için sorun r22 gazının bulunamaması olmayacak. Şimdi benim elimde fiyat ve özellikleri çok yakın 3 seçenek var ve ikisi r410 gazlı,biri r22 gazlı. Distrübütöre sorduğumda adam bana özellikle soğuğun biraz daha şiddetli olduğu bölgelerde r22 gazlı modeli önerdi.r410 gazlı modellerin soğuk havalarda %30 a varan performans kaybı olduğunu söyledi. Ama bazı bayiler farklı söylüyor.Yani r410 gazlı modelleri öneriyorlar.
    Ayrıca düzenekleri farklı olduğundan r22 gazlı klimalara r 410 gazının koyulamayacağını biliyorum.Yanılıyor muyum?

    Bir de performans farkının teknik değerlerle ispatlanabilmesi gerekmiyor mu?Yani tenik veriler ne diyor?
  • Ha yani insanları kışkırtmak adına yanlış bilgi vermek hoşunuza gidiyor öyle mi?
  • Hayır gitmiyor. Ama o kişi adam olacaksa yaparım. Onun bana ettiği küfürleri size etseydi acaba siz ne yapardınız. İstersen yazdıklarını pm den göndereyim. Sebebi de güya ben onun mesajlarını siliyormuşum. Çıksın ortaya adam gibi yazı yazsın. Başka isimlerle girip insanları oyalamasın. Eskiden IRC, MIRC vardı orada böyle şeyler çok yapılırdı. Alışkanlık sanırım.

    Siz önce son mesajları değil forumu baştan okuyun, kimin ne olduğunu anlarsınız belki.


    quote:

    Orjinalden alıntı: MeE

    Ha yani insanları kışkırtmak adına yanlış bilgi vermek hoşunuza gidiyor öyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetins -- 28 Ekim 2006; 23:27:09 >
  • herkese merhaba çetin abi bakıyorum hala kurtulamamışsın neyse boşver 410 gaz diger freon22 dediğimiz yani r22 gazına göe daha performanslı bir gazdır ikisi farklıdır önceki klimalarda freon22 gazı kullanılıyordu sadece ınverter modellerde r410 gazı kullanılıyordu şimdi ise kaliteli klimaların genelinde 410 gaz kullanılır hale geldi ınverter cihazların bazılarında ise 407 gaz kullanılıyor
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.