Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2454. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tafitaf , oracal , oracal , D-Rock! Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 17 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü4 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
57.229
Cevap
702
Favori
4.431.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 24522453245424552456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sele81

    Hocam ellerine saglik tessekür ederim.


    Düsündüm ve oturma odasinda beyaz cihaz da olur, sorun degil. Daha verimli cihazlar varsa önce ic güzelligine bakalim :)

    Yarin bir kac bayiye gidip görüsürüm. Su an oturma odasi icin en sicak baktigim cihaz LG Artcool fiyat acisindan. Ic güzellik dedik ama Mitsubishi baya kaba duruyor LG ile kiyaslarsak. Acaba ses konusunda sikinti yasarmiyim oturma odasinda Artcool ile? Koltuk 7 metre uzakta. Yani tepemde calismiyacak klima. Sonradan ekledigim yazimda demistim, Alanyada kisin 10 derece altina düsmez genelde havalar ve bu konuda sanirim asiri derecede isitan bir cihaza gerek yok.


    Yatak odasinda klimanin sessiz olmasi benim icin daha önemli. Uyku modu vs. Oraya 9000 BTU yeter sanirim 12m2 icin. Yarin bayilere gidip burda konusulanlari paylasirim.

    Ben teşekkür ederim hocam.


    7 metre mesafeden rahatsız edici bir ses duymazsınız. Yüksek fanda bir miktar rüzgar sesi ister istemez duyulur. Çok rahatsız ederse orta,düşük fana geçebilirsiniz ancak rahatsız edici bir sesi yoktur.


    Alanya'nın kışı çok sert geçmiyor. Bu nedenle LG'yi ısıtma maksatlı kullanabilirsiniz. Ilıman iklimlerde sorun olmuyor ancak Marmara vs. ortalama bölgelerin sert kış günlerinde sorun yaşanabiliyor. Bir de dış ünite kuzey cephede ise cabası.


    SRK40HG kodlu seri çok eskide kaldı. Aradan geçen zamanı,cihazın yıpranmasını hesaba dahil edersek yeni cihazınız şüphesiz daha sessiz olacaktır. Bakımları düzgün yapılmadıysa bu da sese etki edecektir.


    Klimalar, 7 - 7,5 metreye kadar soğutucu akışkan ilavesi olmadan kullanılabilirler. Bu metrajı aşan her 1 metre için üreticinin belirttiği miktarda soğutucu akışkan ilavesi gerekir.


    Örneğin her bir metre için 20 gram soğutucu akışkan ilavesi gerekiyorsa,


    7 metre şarjsız uzunluk verilmiş ise,


    15 metre boru varsa,


    15-7 = 8 metre fazla metraj var.


    8x20 = 160 gr soğutucu akışkanın klimaya eklenmesi gerekir. Yani boru mesafeniz fazla ise gaz ilavesi gerekli olacaktır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Hocam Merhaba ,


    Salon için klima önerisi isteyeceğim tam m2 bilmiyorum ancak salonda kapı yok açık şekilde yani mutfak ilede bağlantılı büyük bir salon. Kendi evimizde 18 lik vardı burayı 24 lükten altı kurtarmaz görüşündeyim.



    Minimum elektrik tüketimi ile maksimum fayda alacağımız çok daha bütçe yormayan 1-2 öneri alabilir miyim

    Merhaba hocam.


    Soğutma amaçlı mı kullanım olacak yoksa ısıtma mı ? Veya ikisi mi ?


    Max. bütçeniz nedir ? En uygun bantta önermek isterim ancak bütçenize göre bir tık üste de çıkabiliriz. Bütçeniz ile şekillenir.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray_220

    Tamamdır filtreleri isterim o zaman. Birde garanti için bana hiçbir kağıt Vs vermediler klima kartonunun üzerindeki marka model kısmı yırtıp ad Soyad ve cep telefonu numarasini aldılar sonra msj geleceğini söylediler bana, bu sekilde garanti başlayacakmis ama 2 gün oldu hala msj gelmedi garanti işleri nasıl işliyor bir bilginiz var mı ?

    Merhaba.


    Hafta içi olduğu için şu sıralar mesajın gelmesi gerekir. Aksi halde servisle görüşmenizi tavsiye ederim. Cihazın montajının gerçekleştiği andan itibaren garanti süresi başlar ve servisin sistemine bunun kaydı yapılır. O nedenle garanti sürecinden yana sorun yaşamazsınız ancak,mesajı takip etmeniz gerekir.


    Saygılarımla....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

    Kirigamine Zen'in tasarımını da çok beğendim, fakat 12.500 TL fiyat verdiler siyah rengi için. O özelliklere değmez gibi geldi. Şaşırdım açıkçası fiyatına, maksimum 10 bin civarı olarak tahmin ediyordum. Tavsiyeniz üstüne bir de form gruba fiyat sordum Diamond serisi için 10 bin civarıymış yaklaşık. Legendera ve Zen kadar güzel görünmese de özellikleri çok iyi gibi görünüyor. Arçelik'i ise hem ters flap, hem de telefonda konuştuğum kadarıyla Mitsubishi Heavy'nin daha ilgili olmasından dolayı eledim sanırım. Şu anlık tercihim Diamond R32 gazlı modeli gibi görünüyor, hem Zen'den daha ucuz hem de daha verimli. Cevabınız ve genel olarak yaptığınız paylaşımlar için de çok teşekkür ederim, sayenizde bayağı bir şey öğrendim klimalar hakkında :)



    Alıntıları Göster

    Merhaba.


    Zen,tasarımından ötürü pahalanıyor aslında. Eskiden beyaz rengi çok daha uygun fiyatlıydı,siyah ve griye göre. Ama model aynı diye o aralığı da kapattılar.


    Diamond da gayet iyi bir tercihtir,üst segment bir üründür. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum. Hayırlı olsun.


    Rica ederim,faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana... :)


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dodge

    Hocam merhabalar ,



    Oturma odasi ve yatak odasi icin tek dis unite olacak sekilde bir klima tavsiyesi alabilir miyim ? Yada boyle bir klima alma secenegimiz var midir? Piyasayi hic bilmiyorum o yuzden absurt olduysa kusura bakmayin lutfen. Yaklasik 9-10 k butcem var. Oturdugum eve 12 lik klimanin yetecegini dusunuyorum.



    Alıntıları Göster

    Merhabalar hocam.


    Gayet mantıklı bir soru sordunuz. Böyle bir seçenek bulunmaktadır. Multi Split klimalar,tam da bu tarife uymaktadır. Daha büyük sistemler de VRF olarak adlandırılır ve çalışma mantığı multi'den farklıdır.


    Oturma odanız ve yatak odanız kaç m² ?


    İki klimanın aynı anda çalışma ihtimali var mı ?


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarikan

    @klima5505 hocam.


    Yukarıdaki açıklamanızda son paragrafta boruda karlanma olup olmadığını dener misin diye sormuştunuz ben 20 - 25 dakika soğuk 18 derecede öaksimum fanda çalıştırdım. cam balkon açık vaziyette - üflemenin karşısında bulunan cam duruyor hala. fotoğrafları ekliyorum . kalın boruda yoğun terleme oldu ince boruda terleme belki olmuştur gözlemleyemedim ama karlanma olmadı fotoğraftan da görebilirsiniz. ( KARLANMA OLSADA OLMASADA ÇAĞIRIP GAZ BASTIRACAĞIM ÇÜNKÜ 14 METRE BORU ÇOK UZUN BİR METRAJ FABRİKANIN TÖLERANSININ 1 KATI UZUNLUK VAR . BU DENEMEYİ SİZ İSTEDİĞİNİZ İÇİN YAPTIM)





    AÇIKLAMANIZDA İLK PARAGRAFTA '' Klimayı kullanırken,klima balkon içerisinden emiş yapacağı için sürgülü camların açık olması gerekir. Aksi halde klima emiş yapar,balkondaki havayı vakumlar ve balkondaki hava bitince klimanın dış ünite fanının hava üfleme imkânı kalmaz. '' AÇIKLAMANIZ ÜFLEMENİN ÖNÜNDEKİ CAM KESİLMEDEN KULLANIMI İÇİN Mİ GEÇERLİ ? YANİ TÜM CAM BALKON CAMLARINI AÇARSAM ÖNÜNDEKİ CAM ORADA OLSADA KULLANABİLİR MİYİM ? ( EN AZINDAN BİR SÜRE BÖYLE TÜM CAMLAR AÇIK KULLANSAM SORUN OLUR MU DİYE MERAK ETTİM. )


    BUNA BAGLI OLARAK İKİNCİ SORU İSE CİHAZIN ŞİŞMESİ SÖZ KONUSU OLUR DEMİŞSİNİZ : BU ŞİŞME NEDİR ? CİHAZ ARIZAYA GEÇER BİR SÜRE DİNLENDİKTEN SONRA NORMALE DÖNER Mİ ? YOKSA CİHAZ BOZULUR ARIZALANIR BELİRLİ YERLERİ ZARAR GÖRÜR ŞEKLİNDE Mİ ? CİHAZ ŞİŞERSE KENDİ KENDİNE KAPANACAK MIDIR ?


    TEŞEKKÜRLER.



    Alıntıları Göster

    Merhaba hocam.


    Soğutucu akışkanın şu an eksik olduğu aşikâr. Klimanın ön tarafı kapalı olduğu için karlanma meydana gelmemiş. Çünkü klima ısıyı atmosfere tam olarak atamadığında soğutucu akışkan basıncı yükselir. Soğutucu akışkan eksik olduğu için,klima tam olarak ısıyı üzerinden atabilseydi,ince boruda karlanma meydana gelebilirdi.


    Terleme ise gayet normaldir. Ancak işlemler bittikten sonra fotodaki vanaların üstüne takılacak kapağı da taktırınız.


    Klimanın ön tarafındaki camı tamamen kaldıracak olursanız camların açık olması gerekmez. Ancak cam kestirip de sadece üfleme ağzını açık bırakacak şekilde uygulama yaparsanız klima arka taraftan emiş yapacaktır. Bu durumda sürgülü camların açık olması gerekir.


    Ön kısımdaki camın mutlaka sökülmesi gerekir. Bu şekilde kullanmanız klimanın verimini düşürür. Klima iç ortamdan emdiği ısıyı dış ünite kondanser borularına aktarır ve dış ünite fanının,dış ortam havasını dış ünite kondanser borularından ve sık aralıklı olarak yerleştirilmiş finler arasından geçirerek kondanserdeki ısının dış ortama atılmasını sağlar. Böylelikle içeriden alınan ısı dış ortama atılmış olur. Fanın önüne bir siper konulduğunda dış ünite fanının debisi azalır. Çünkü klimaya yakın bulunan,havanın çıkışına engel olan bir yapı vardır. Bu nedenle cam varken kullanmamanız gerekir.


    Aksi halde klimanın şişmesi söz konusu olur. Şişme,mecaz bir tabirdir. Yani klima iç ortamdan emdiği ısıyı dış ortama taşıdığında,dış ünite fanı bu ısıyı kondanserden yeteri miktarda uzaklaştıramayacağı için,olması gereken "subcool" değeri elde edilemez.


    Yani soğutucu akışkan,iç ortamdan emip dış ortama getirdiği ısıyı dış ortama tam anlamıyla atamadan tekrar iç üniteye geri döner. Çünkü fan yeterli debiyi sağlayamıyor. Bu da sıcaklığı yükselen ve buna bağlı olarak genleşip hacmi artan soğutucu akışkanın,hacmi aynı olan borular içerisinde genleşmesi sebebiyle basıncının artmasına sebep olur. Yani klima sisteminin basıncı yükselir.


    Bunu tolere etmek için dış ünite fanı daha yüksek hızla çalışacaktır. Ancak bu dış ortam sıcaklığına göre değişmekle birlikte yeterli gelmeyebilir. Dış ünite içerisinde bulunan basınç sensörü,soğutucu akışkan basıncını takip eder. Eğer kabul edilebilir değerler üzerinde veya (başka bir arıza sonucu) kabul edilebilir değerler altında bir basınç elde edilirse,basınç sensörü dış ünite kartına komut göndererek klimanın hata kodu verip kendini korumaya almasına sebep olur.


    LG'de yüksek ve düşük basıncın hata kodu CH24'tür. Yani klimanın derece yazan ekranında sırasıyla CH ve ardından 24 kodunu görme ihtimaliniz söz konusu olur. Klimanın durması ile beraber ısı transferi durduğu için soğutucu akışkan basıncı düşmeye başlar. (Çoğu inverter klimada,klima kapatıldıktan sonra kondanseri soğutmak için dış ünite fanı 30 saniye süre boyunca çalışmaya devam eder). Bunun ardından klimanın elektriğini kesip 5-10 dakika bekledikten sonra tekrar enerji verdiğinizde hata kodunun silinmiş olması gerekir. Aksi halde servis müdahalesi ile dış ünite kartından hatanın sıfırlanması,resetlenmesi gerekir.


    Yani cihaz,zarar görmemek için hata kodu vererek kendini koruma yoluna gidecektir. Ama bunu sürekli tekrarlamak en sonunda özellikle kompresöre zarar verecektir.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yardımınız için iyi günler dilerim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray_220

    Çok teşekkür ederim yardımınız için iyi günler dilerim

    Rica ederim. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.


    İyi günler dilerim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar hocam.


    Gayet mantıklı bir soru sordunuz. Böyle bir seçenek bulunmaktadır. Multi Split klimalar,tam da bu tarife uymaktadır. Daha büyük sistemler de VRF olarak adlandırılır ve çalışma mantığı multi'den farklıdır.


    Oturma odanız ve yatak odanız kaç m² ?


    İki klimanın aynı anda çalışma ihtimali var mı ?


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Hocam odaların tam m² bilemiyorum şuan çünkü eve daha taşınma imkanım yok ancak ev ortalama bir 2+1 , yaklaşık 90 m².


    İki klimanında aynı anda çalışma ihtimali yüksek , bu anlamda tavsiye edebileceğiniz başarılı olan ürün varsa tercih sebebim olabilir.



    Teşekkürler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Rica ederim hocam. Evet,yalıtım olmaması 18000 Btu kapasiteyi gerekli kılacaktır. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Teşekkürler hocam 2 hafta önce ap50 modelini aldım. Kurulumu ve 10 dakika vakumlama işlemi yapıldı. Şansa ben aldıktan sonra büyük bir zam gelmiş, zamanında aldık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dodge

    Hocam odaların tam m² bilemiyorum şuan çünkü eve daha taşınma imkanım yok ancak ev ortalama bir 2+1 , yaklaşık 90 m².


    İki klimanında aynı anda çalışma ihtimali yüksek , bu anlamda tavsiye edebileceğiniz başarılı olan ürün varsa tercih sebebim olabilir.



    Teşekkürler.



    Alıntıları Göster

    Merhaba.


    İki iç ünite aynı anda çalışacak ise,dış ünite gücü de buna göre seçilmelidir.


    Satın alma aşamasına gelince mutlaka keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim. Multi'de iş biraz daha ciddidir. Borular nereden geçirilecek,ücretsiz sunulan boru metrajını geçen bir borulama var mı ? vs. bunların önceden hesaplanması gerekir ki Multi uygulamasında keşif yapılmadan uygulamaya geçilemez.


    Tahminen yorum yapacağım ancak dediğim gibi keşif hizmetiyle veya mekânlarınızın m² cinsinden alanını belirtirseniz daha net bir yorum yapabiliriz.


    Tahmini olduğu için fiyatlar üç aşağı beş yukarı değişebilir.


    Yatak odası için 9000 Btu,Oturma odası için 12000 Btu kapasite seçersek, (Yatak odası ekstra büyük değilse,ortalama bir alan için 9000 Btu yeterlidir,oturma odası duruma göre 18000 Btu gerektirebilir. 90m² toplam alandan yola çıkarak 9+12 kapasitenin yeterli olacağını düşünmekteyim)


    İç üniteler eş zamanlı çalışmadığında dış ünite gücü küçük seçilebilir. Örneğin 9+12 iç ünite 21000 Btu eder.


    Dış üniteyi 18000 Btu seçmek mümkündür. Nasılsa eş zamanlı çalışma olmayacak.


    Ama eş zamanlı çalışma olacaksa dış ünite gücünü,iç ünitelerin toplam gücüne en yakın kapasitede seçmek gerekir.


    Üstteki kombinasyonla da aynı anda iç üniteleri çalıştırabilirsiniz ancak,iki iç ünite aynı anda çalıştığında 21-18 = 3k kapasite eksik kaldığı için iç ünitelerin performansı geçici olarak düşer.


    Üstteki kombinasyonu,yine de düşünebilirsiniz.


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-multi-klima-2-li-kombinasyon-2.html


    Üstteki kombinasyona örnek olarak kampanya dahilinde Toshiba'yı önerebilirim.


    Dış ünite gücünü büyütürsek,


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-seiya-ras-10j2kvg-tr-inverter-duvar-tipi-klima-10000-btu.html


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-seiya-ras-13j2kvg-tr-inverter-duvar-tipi-klima-12000-btu.html


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/ras-3m26u2avg-toshiba-multi-klima-dis-unite.html


    Bu şekilde olunca kampanya dışına çıkıldığı için fiyat adeta uçuyor. Bütçeniz yeterli ise düşününüz ancak,onun haricinde kampanyalı olan seçeneği değerlendiriniz.


    Daha uygun fiyatlı bir alternatif sunacak olursam,


    Midea markasının multi cihazlarını tavsiye edebilirim.


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-sistem-ic-unite-tipi-9000-btu/


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-sistem-ic-unite-tipi-12000-btu/


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-dis-unite-27000-btu-2/


    Üstteki kampanyalı Toshiba gibi bir kapasite seçimi yapacak olursak,


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-dis-unite-18000/


    Bu dış ünite tercih edilebilir.


    Bu detaylar kafanızı karıştırıyor ise şu şekilde özetleyebiliriz,


    1-Kampanyalı olan Toshiba Markasının seçeneği : https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-multi-klima-2-li-kombinasyon-2.html


    Kampanya haricinde eş zamanlı çalışmaya daha uygun olan seçenek :


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-seiya-ras-10j2kvg-tr-inverter-duvar-tipi-klima-10000-btu.html


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-seiya-ras-13j2kvg-tr-inverter-duvar-tipi-klima-12000-btu.html


    https://www.toshibaklimastore.com/detay/ras-3m26u2avg-toshiba-multi-klima-dis-unite.html


    2-Daha uygun fiyatlı bir markanın uygun fiyatlı seçeneği :


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-sistem-ic-unite-tipi-9000-btu/


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-sistem-ic-unite-tipi-12000-btu/


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-dis-unite-18000/


    Eş zamanlı çalışmaya daha uygun seçenek :


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-sistem-ic-unite-tipi-9000-btu/


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-sistem-ic-unite-tipi-12000-btu/


    https://mideaklimafiyatlari.com/urun/midea-multi-dis-unite-27000-btu-2/


    Uygun fiyatlı olan seçenekte dış ünite gücü 18000 Btu'dur. İç üniteler ise 21000 Btu ediyor. Eş zamanlı çalışmada iç ünitelerin kapasiteleri bir miktar düşer. Bu sarfiyatı artırır ancak,faturayı kabartacak kadar uçurum fark oluşturmaz.


    Bu nedenle ikinci seçenekler bütçenizi zorluyorsa,uygun fiyatlı seçenekleri (kalın yazı ile belirttiklerimi) tercih edebilirsiniz.


    Midea daha uygun fiyatlı olup,fiyatına göre iyi performans sunabilecek bir markadır. Türkiye'deki distribütörleri de marka ile yakından ilgilenmektedir.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedat07_1905

    Teşekkürler hocam 2 hafta önce ap50 modelini aldım. Kurulumu ve 10 dakika vakumlama işlemi yapıldı. Şansa ben aldıktan sonra büyük bir zam gelmiş, zamanında aldık



    Alıntıları Göster

    Rica ederim hocam. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim @klima5505 . Bu denli detaylı, konuya hakim, yönlendirmeden bilgi veren ve zamandan hiç kaçmayarak tüm detayları ile yol gösteren bir yardımı hiçbir markadan/kişiden almadım bugüne dek. Harcadığınız zamana çok çok çok teşekkür ederim.


    Beni büyük bir hatadan döndürdünüz. Lise müfredat fiziğinden ileri gitmeyen (üni’ye eşit ağırlık girmiştim :) ) bilgimle bile aklıma takılan tereddütlerin gerçek birer problem olduğunu tüm detayları ile anlatmışsınız. Üflenmeden aşağı “bırakıverilen bir tutam soğuk havanın” 30m2 salonu soğutmasını beklemek mantıklı gelmiyordu, değilmiş de zaten. üstüne üflenmesinden rahatsız olan binlerce insan için güzel bir pazarlama taktiği, az kalsın ben de düşüyordum o tuzağa… sağ olun.


    LG Dual Plus & Samsung AR35 arasındayım, LG’ye meğilliyim :) Bu iki modelden hangisini seçersem seçeyim hata yapmamış olacağımı biliyorum. Samsung’un kandırık wind-free’si :) (18-24K BTU’lar için) biraz daha LG’ye itiyor beni… imajını zedeledi bi kere :)))) bakalım… bir iki haftaya bitiririm alışverişi…


    Ayırmış olduğunuz zamana tekrar teşekkür ederim.

    Sevgiler.





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Soğutma öncelikli hocam. 5-6 arası bütçe.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Tesekkür ederim hocam.


    Vakumlama olayina dikkat ederim takilirken ve sogutucu ilavesinin yapilmasini isterim. Umarim onlar borularin uzunlugunu bir türlü ölcebilir.


    O zaman LG Artcool alirsam pisman olmam mi Mitsubishiye karsi? Simdi enerji tasarufu konusunda misal Mitsubishi ayda 100TL yakiyorsa, LG ayni ayarda 200TL mi yakar? Yoksa arada kurus miktarlari mi oynar bu A++ ve A+++ ve SCOP ve SEER olayinda? Yani belki atiyorum iki senede LG nin fiyatindan 5000-6000 TL tasaruf ettigimi elektrik giderinle Mitsubishi ile olan fiyat farkini kapatir mi?


    Alternatif olarak Mitsubishiden sonra Toshiba Shorai tavsiye ettiniz. Ama degisik modeller buldum. 18.000 BTU olarak hangi model acaba? Toshiba Shorai Edge baktim ama sessiz modda bile 37db diyor. Mitsubishi 19db ile reklam yapiyor.


    Beyaz olmasi fark etmez. Veya baska markadan Mitsubishiye yakin cihazlar varsa onlara da bir göz atarim LG cok da iyi degil ise.


    Acaba Akdeniz bölgesinde 33m2 ve günesli tarafa bakan dördüncü kat daire icin 18.000 BTU yeterli olur mu? Kusura bakma cok soru soruyorsam :)


    EDIT: Burda https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149186209 Mitsubishi Heavy ZS-W Premium tavsiye etmissin hocam. Bu LG Artcool dan daha iyi bir tercih olur mu 18.000 BTU olarak? Görünüsü güzel fakat Mitsubishi Heavy tavsiye edilmiyor ya pek?


    EDIT: Ve hocam aklimda kalmisti, bir yorumda dogru anladiysam demistin ki bu iyonizeri sadece camlar acik kullanilmali dogru mu? Su an yine okuyorum da LG Artcool ve Mitsubishi Heavy ZS-W Premium hemen hemen ayni Scop ve Seer degerleri var. Sadece isitmada Mitsubishi biraz daha tasaruflu gibi görünüyor. LG de ise Wifi ve iyonizer var ekstra olarak. Acaba mesela balik pisirince bu iyonizer ise yarayan birsey olur mu? Benim mutfak amerikan mutfagi ve oturma odasinla ayni odada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sele81 -- 1 Haziran 2021; 1:19:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba hocam.


    Hayırlısı olsun :) ZSX Diamond serisi de gayet iyi bir tercih ve Form Group üzerinden almanız çok iyi olmuş. R32 gazlı güncel bir cihaz aldınız.


    Vakum,olmazsa olmazımız. Onun haricinde fiziksel olarak klimanın mümkün mertebe istediğiniz yere konumlandırılması,borulamanın estetik şekilde yapılması ve iç-dış ünitelerin düzgün olarak monte edilmesi gerekmektedir. Aklınıza takılan bir husus olduğunda montaj aşamasında mutlaka belirtiniz. Sonrasında bir sıkıntı gördüğünüzde servisin tekrar gelip de onu düzeltmesi vs. derken iş çok uzuyor ve müşteriyi yıpratıyor. Bu nedenle aksi giden,olumsuz gördüğünüz ne varsa anında müdahale ederek görüşünüzü servise belirtiniz.


    İç ve dış ünite sulu terazi ile hizalanarak monte edilmelidir. Eğer tavanınız düz değilse (terazisiz ise) klima sulu terazi ile monte edildiğinde tavan yamuk ise klima da yamuk takılmış gibi görünebiliyor. Her ne kadar estetik olarak hoş durmasa da klimanın sağlıklı çalışması adına nasıl görünürse görünsün klima sulu terazi ile düz bir şekilde asılmalıdır.


    Dış ünite için de aynı şekilde düz olarak monte edilme zorunluluğu söz konusudur. Bu vakum kadar servislerin savsakladığı bir iş olmasa da takip etmenizi tavsiye ederim.


    Ola ki sulu terazi kullanmadan göz kararı montaja kalkışırlarsa sulu terazi kullanmalarını isteyiniz. Binde bir de olsa bu sorun yaşanabiliyor. Onun dışında dediğim gibi borulamanın olabildiğince estetik şekilde yapılması ve vakum işlemi kalıyor.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Merhaba hocam,

    Cihazı 27 Mayıs akşamı kurdular. Daha önce klima takılı olduğu için delme işlemi sadece dış ünite ve iç ünite montajı için yapıldı. Duvarlarda gerekli delikler vardı.

    15 dakika vakum dahil yaklaşık iki saat sürdü montaj süreci. Temiz ve özenli çalıştılar, ricam üzerine elektrik tesisatını da yaptılar. Şimdilik cihazdan memnunum. Sürekli açık kullanıyorum ama evde olmayınca kendiliğinden kapanıyor :D Daha klimayı çözemediğim için akıllı sensörü nasıl devre dışı bırakacağımı bilmiyorum, inşallah devre dışı kalıyordur. Şimdilik elektrik tüketimi tüm gün açıkken günlük 4-5 kw civarında oldu. 26 derece, eko mod, oto fanda kullanıyorum, oda 27 derece civarında oluyor. Dış sıcaklık en yüksek 35 derece civarı. Tam olarak tüketimi ölçmek için sıcaklığın 40lı derecelere ulaşmasını bekliyorum.

    Bu arada belirteyim ki, 40 m2 odayı 32 dereceden 26 dereceye düşürmesi bir saat sürmedi.





  • Selamlar @klima5505, tavsiyeleriniz üzerine sigma plus model klimayı satın aldım kurulum yapıldı ve kullanıyorum fakat kurulum esnasında vakumlama yapıyor musunuz diye sorduğumda, bu modellerde yapılmıyor gazı içinde geliyor yeni sistem bunlar r32 li, eski gaz modelli cihazlar olsaydı yapıyorduk ama bunlar yapmıyoruz dediler. Gerçekten söyledikleri gibi mi?

  • T|G kullanıcısına yanıt

    Tum klimalar vakum yapilmalidir, keske montajdan once vakum konusunu okusaydiniz, r32 ye vakum gerekmez cumlesinin klasik yalan oldugunu bilirdiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Ne olacak şimdi sonradan yapılabilecek bir şey mi? Ne yapmalıyım yönlendirme şansınız var mı?

  • Benimde sigma comfort cihazim dun itibariyle kuruldu. Genel olarak iscilik güzeldi. Vakum 6 dakika kadar yapıldı, dijital manometrede artik degisiklik olmuyordu, tabiki 15 dk ya tamamlasalar daha iyiydi. Hic olmamasindan iyidir.

    Oncelikle ic ve dis unite cok sessiz. Gunduz vakti camlar kapaliyken en düşük fan ayarinda ic unite sesi duyulmuyor. Diğer arkadaslar neye göre gürültülü dedi cozemedim. Kisiye gore degisiyor demekki.

    Dis hava sicakligi 28 derece ve oda sicakligi 27 derece iken calistirdigimda 1 saat 45 dk sonra oda sicakligi 20.8 dereceye düştü. Ufleme ağzına prob koymustum en dusuk 7 derece uflemis. Asagidaki termometrede ustteki oda sicakligi, alttaki ise prob yani üfleme çıkış sıcaklığı.











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 1 Haziran 2021; 9:42:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 24522453245424552456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.