Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2453. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.173
Cevap
703
Favori
4.426.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24512452245324542455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Küçük bir odam için klima arıyorum. Bütçem max 3300-3500 tl. Önerileriniz nelerdir acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

    Merhaba,

    Arçelik 12660 klima almayı düşünüyordum, fakat sonradan genel marka olarak müşteri memnuniyeti pek iyi değil gibi göründü gözüme, ben de mitsubishilere bakmaya başladım. Aynı fiyatlara SRK35ZS-W modelini buldum. Tüketim değerleri olarak biraz daha kötü görünüyor, Arçelik SEER 9.1 SCOP 5.1, Mitsubishi SEER 7.8 SCOP 4.6 olarak görünüyor. Mitsubishi'yi tercih etsem ne gibi artıları olur acaba? Bir de r32 gazlı form grubun yerine r410a olan iklimsa'dan alsam büyük bir fark olur mu? Ankara'da yaşıyorum, genelde 1-2 ay çok sıcak oluyor. Onun dışında kışın kalorifer olmasına rağmen ev biraz soğuk olduğu için ekstra ısıtma olarak da kullanmayı düşünüyorum. Diamond ve legendera serilerine de baktım fakat biraz pahalı geldi. Diamondlar 12.000 btu olanları, 10-11 bin civarı. Legenderaya ise 16 bin fiyat verildi.

    Merhaba.


    Arçelik 12660 serisi,Arçelik'in en üst serisidir ve tek kapasite seçeneği ile üretilmiştir. Açıkçası fiyatı zamlana zamlana bayağı yükseldi ancak yüksek verimi ile halen tercih edilebilir bir cihazdır.


    Japon cihazların kalitesine bayağı yakın durumda. Diğer serileri de fiyatına göre iyi ancak 12660 hakiki anlamda Arçelik'in diğer modellerinden farklı.


    Dış ünitesi,diğer Arçelik modellerinin 24000 Btu'luk olanlarının dış ünitesi ile aynı boyutta. Kompresörü gayet güçlü. 15000 Btu kapasitenin gerekli olacağı alanlara kadar rahatlıkla tercih edilebilir bir cihaz. Bu,dış ünitenin ısı transfer borularının daha fazla olduğunu ve cihazın soğutma için yüksek,ısıtma için düşük dış hava sıcaklıklarında performansını çok daha iyi korumasını sağlamaktadır. İç ünitesi de eni bakımından bayağı geniştir. İç ünite ısı transfer elemanı da gayet büyüktür.


    Tabi "her güzelin bir kusuru olur" misali bu cihazın da bir kusuru var,


    İç ünitenin üfleme kanadı (flap) bu cihazda terstir. Yani normal,bildiğimiz iç ünitelerde flap yukarıdan aşağı doğru açılırken,bu cihazda aşağıdan yukarı doğru açılır.


    Bu da flabı en yukarı konumlandırsanız bile ister istemez iç ünitenin daha aşağı hava üflemesine sebep olmaktadır.


    Klimayı altında koltuk olan,altında oturulan bir yere konumlandırırsanız ; klima çalışırken altında oturan kişilere de soğuk hava üfleyeceği için rahatsız edebilir.


    Ancak altında oturulmayan (örneğin TV ünitesinin üstündeki duvara) konumlandırılacaksa bu bir dezavantaj olmaktan çıkar.


    Bulunduğunuz bölgenin servisinden alınan hizmetten çevrenizdekiler memnun ise,bu cihazı tekrar değerlendirmenizi tavsiye ederim.


    ZS-W Premium serisi ise alternatif olabilir. Bu model gayet kaliteli ve kendi çapında performanslıdır. Tabi Japon oluşu da fiyata etki ediyor. Verim açısından kıyaslarsak Arçelik 12660 bariz bir şekilde üstün geliyor.


    Mitsubishi'yi tercih ederseniz kalite bakımından artınız olur. Onun haricinde verimi sebebiyle Arçelik'in 12660 modeli üstün gelir. Diğer modellerini ele alsaydık verim bakımından da Mitsubishi Premium üstün gelirdi.


    Çoğu zaman Form Group'un cihazları daha ucuza gelmektedir. Eski nesil R410A gazlı cihaza daha fazla para vermeyin derim. Fiyatları aynı olduğunda da R32 gazlı olanı daha güncel olduğu için daha avantajlıdır. Ufak miktarlarda da verim farkı bulunmaktadır.


    R410A gazlı olanı tercih ederseniz de bir kaybınız olmaz. R410A gazlı cihazların üretimi,ithalatı vs. sonlandırılmış değil. Ancak artık firmalar R32 gazlı üretimlere yönelmiş durumda.


    Diamond ve Legendera serileri,üst segmenttir. Bütçeniz yeterli değilse,özellikle bu cihazları almanızı gerektirecek bir sebep yoktur.


    Tasarım ve verim farkları var ancak,bütçenizi aşıyorsa kendinizi zorlamanıza değecek bir fark bulunmamaktadır. Yani hiç kendinizi sıkıntıya sokmayın derim şahsen.


    Mitsubishi Electric'te soğutma verimi olarak aynı,ısıtma verimi olarak yakın olacak şekilde Kirigamine "Zen" (EF) serisi için de fiyat almanızı tavsiye ederim.


    Enviro serisinden üstün,Legendera ve Diamond'un bir altı olan orta-üst sınıf bir cihazdır. Soğutma ağırlıklı kullanacaksanız verimi Arçelik ile aynıdır.


    Verim bakımından bir tercih sıralaması yapacak olursak ;


    Arçelik 12660 (ters flap kısmını dikkate almanızı tavsiye ederim)


    (Mitsubishi Electric Legendera)


    (Mitsubishi Heavy Industries Diamond)


    Mitsubishi Electric Kirigamine Zen


    (Mitsubishi Electric Enviro)


    Mitsubishi Heavy Industries Premium R32 > R410A


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    Teşekkür ederim hocam. Zaten klima icin konusurken ilk sorduğum vakumdu, yapilmayacaksa bosuna konusmayalim dedim. Arkadas makina muhendisiydi klimanin vakumsuz montajlanmamasi gerektigini, kendi servislerinin de asla vakumsuz montaj yapmayacagini soyledi. Ona istinaden klimayi satin aldim, bakalim umarım dedikleri gibi olur.

    Rica ederim hocam. Vakum konusundaki tutumları gayet iyi,şahsen beğendim. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: flypow3r

    Arayışımı viessmann ile sonlandırdım. Buradaki mesajlar çok yardımcı oldu teşekkür ederim herkese, başta klima1505 nickli hocama, ismini bilmiyorum kusura bakmasın. Genel olarak memnun kaldım süreçten. Daha önce kullanmadığım için kıyas yapamıcam diğer ürünlerle. Ama sese duyarlı biri olarak sessiz bulduğumu söyleyebilirim. Soğutma amaçlı kullanıcam ağırlıkla, daha o kadar bir sıcak yaşamadık.
    Ürün şu: VITOCLIMA 200-S/HE WS2035 MDH1 R32 DYN 12.000 BTU

    Merhaba hocam. Ne demek,ne kusuru..?


    Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle memnun kalmanıza çok sevindim. Arıza yüzü görmeden güle güle kullanmanızı temenni ediyorum.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanlı portakal

    Arkadaşlar merhaba. Küçük bir odam için klima arıyorum. Bütçem max 3300-3500 tl. Önerileriniz nelerdir acaba?

    Merhaba.


    Odanız kaç m² acaba ? Rakamsal bir veri olursa çok daha iyi olur.


    Saygılarımla...

  • Merhabalar, ben de klima seçiminde kararsız kalanlardanım ve okudukça her gün farklı markanın farklı modeline “işte bu!” diyorum :)

    O yüzden ben de bir bilene danışmak istedim, klima5505, yardımlarınız ricası ile…


    Kısaca ortam bilgilerini vereyim, Muğla / Datça’da soğutma ve ısıtma amaçlı alacağım. Bildiğiniz üzere Datça Antalya, Adana gibi kavurucu sıcak olmasa da, Temmuz ortası - Eylül ortası arası 30’ların üzerinde geçiyor. Kışları ise (artık ne kadar kış sayılır ayrı :) ) Ocak - Mart sonu arası özellikle geceleri tek haneli rakamların üzerine çıkmıyor.


    Evimiz bitişik nizam bir sitede ara daire, çift taraflı korunaklı diyebilirim. Salonun ön tarafındaki 4m2’lik cam ise alt katın tek güneş aldığı yer. Klimayı da o camın üzerine koymayı planlıyorum. Salon 30m2’ler civarında, uzun bir salon. 4m (en) x 8m (boy) gibi… cam 4m’lik en cephesinde.


    Baktığım modeller arasında ilk:


    Baymak Elegant Prime 18000 BTU oldu.


    Sonra LG Dual Eco S3-W18KL3BA baktım, yorumlarını okudum, çok beğendim. Sonra Dual Plus’ı da inceledim ve onu da çok beğendim.


    Ardından Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) 18000 BTU baktım ancak youtube’da bulduğum, Mitsubishi Electric & Heavy farkını anlatan (üretim farklılıkları, bakım, servis desteği gibi) videoyu izledikten sonra Heavy’den de vazgeçtim.


    Son baktığım, çok beğendiğim ama en çok soru işaretim olan klima ise Samsung Wind-Free 18000 BTU AR18TX Premium ve AR18AX Elite PM 1 idi. Bu klimalardaki beni tavlayan özellik üstüme üflemeden (rahatsız oluyorum sert, bir yönde üflenen havadan ) soğuk hava salınımı yaparak ortamı soğuttuğu iddiası idi. Ancak oluşan en büyük soru da bu oldu. Rüzgarı yaratmadan sadece soğuk hava “salarak” 35 derecelik bir salonu nasıl soğutacak… Sonra sizin yorumlarınızda ve paylaştığınız bir videoda bu teknolojinin split klima modellerinde efektif sonuç vermediğini okudum. Korktuğum da buydu zaten. Ayrıca yine sizden öğrendiğim bakır, alüminyum farkı da cabası oldu ama aklım hala üzerime üflemeden soğutuyor iddiasında kalmadı da değil… :(


    6000 TL civarı bir bütçem var. Ancak performans olarak çok çok fark yaratacak bir model öneriniz olur 9000binlere kadar zorlayabilirim. Zorlamamayı tercih ederim :)


    Soğutma kadar ısıtmanın da ihtiyaç olacağını (ısınan hava yukarı çıkar gerçekliği ile kışın üst katı da az da olsa ısıtmasını umuyorum, klimanın karşısında üst kat merdiveni var), ses konusunda da hassas olduğumu ekleyerek önerinilerinizi beklerim.


    Şimdiden teşekkürler…





  • Merhaba arkadaslar,


    yurt disindan katildigim icin kusura bakmayin, klavyede türkce harfler yok maalesef. Öncelikle herkese cok tesekkür etmek istiyorum. Özellikle Klima5505 adli kullanicinin yorumlari cok yardimci oldu.


    Alanyada dördüncü katta günesli tarafa bakan sifir bir daire alindi. Izolasyonu güzel. Camlar ve balkon kapilari cift camli. Iki aydir klima bakmaktayim ama bu hafta icinde kararimi vermek zorunda oldugum icin arayislar hizlandi. Iki cihaz lazim. Bir salon/oturma odasi (sürekli orda oturulacak) ve bir de yatak odasi icin. Bütcem 10.000 ile 15.000 TL arasinda iki klima icin. Yatak odasi 12 m2. Oturma odasi ise 33m2. Su ana kadar iki klimaya baktim (Youtube üzerinden bulupta). LG Artcool ve Mitsubishi Zen (fiyat bulamadim Zen icin o yüzden hic bilmiyorum bütcenin disinda mi diye). Mitsubishi´de termo kamera olmasi baya ilgimi cekti. Ama gercekten ise yariyormu yoksa sirf satisi arttirmak icin bir ekstra mi, onu bilmiyorum. Oturma odasindaki klima giris kapisinin üzerinde ve koltuga 7 metre mesafe var. Yatak odasinda da yeri kapinin üstünde ve bu halde direk olarak yataga üflemez sanirim.


    Benim icin su an en önemli noktalar sunlar:


    1. Cok sessiz calismasi ve püfür püfür üflememesi (yatak odasinda özellikle)
    2. Tabiki enerji tassarufu
    3. Kisin isitmasi
    4. Wifi olmasi
    5. siyah yada koyu gri olmasi


    Siyah olmasi arayisi zorlandiriyor. Büyük oturma odasi icin olan en kötü ihtimal beyaz da olabilir. Ama yatak odasi icin siyah olmasi sart.


    Mitsubishi Zen arastirdigima göre 6-7 yil önce cikmis. Cok eski teknoloji degil mi? WiFi de yok sanirim icinde. Ekstradan bir alet alinmasi lazim. LG Artcool da sanki yüksek sesli Mitsubishiye göre?


    LG Artcool veya Mitsubishi Zen disinda ney tavsiye edersiniz acaba?


    Bu gaz olayini arastirdim. Okudugum kadariyla gaz degisimi normalinde sürekli yapilmasi gerekmiyen birsey sanirim? Tam cözemedim bu gaz olayini.


    EDIT: Baya bir sayfa geriye gidip hepsini okudum. LG Artcool ve Dual Plus ayni dendi ve aradaki fark ionizer ve görünüs. Arcelik 12660 cok tavsiye edildi. Fakat benim oturma odasina sanirim en az 18.000 BTU lazim. Ve bu konuda Arcelik 18560HP yi buldum fakat 12660 kadar tasaruflu degil sanirim? A+++ degil A++ ve SCOP ve SEER degerleri de daha düsük.


    TOSHİBA SHORAİ EDGE RAS-18J2KVSG-TR tavsiye edildi fakat 13.000 TL gibi bir fiyat cok geldi. Ben aslinda klimayi cok seven biri degilim fakat Alanya Haziran ile Eylül aylari arasinda dehset sicak oluyor ve arada bir kullaniyorum. Isitma kisin arada bir lazim oluyor fakat buralar 10 derece altina düsmez pek. WiFi eve gelmeden yarim saat önce klimayi telefondan acarim diye istiyorum. 7/24 calistirmam ben.


    Benim icin en önemli özellik sessiz calismasi. Dis ünitesi binanin arka tarafinda yani ordan hic ses gelmez. Ama ic ünitesi sessiz olmali. Su an bir yildir kaldigim (eskiden hotelmis) dairede eski bir Mitsubishi Heavy klima var ve en düsük seviyede bile baya ses cikartiyor. SRK40HG diye bir model. Üstelik rengi sap sari olmus cok berbat görünüyor. Biraz da ondan beyaz klima istemiyorum. Ben sigara icmiyorum. Belki benden önce kalanlar icmis olabilir. Ama bu binada bir cok odada kaldim ve hepsinde ayni klima var ve hepsince klima olmus sap sari.


    Bu gaz doldurma olayina taklidi kafam burda okudugum (https://forum.donanimhaber.com/klima-tavsiyeleri-ana-konu--3306812-2452#149269304). Yeni bina oldugundan borular duvarin icinden cikiyor ve dis ünitesine olan mesafeyi bilmiyorum. Tahmin etsem 10-15 metre vardir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sele81 -- 31 Mayıs 2021; 0:36:41 >




  • Daha once samsung ar35 18000 klima alan arkadaslardan yorum beklıyorum:)

  • berkans kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler değerli bilgileriniz için

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz üzerine mitsubishi srk35zsx-w (s) modelini servis ağı sorunundan dolayı form gruptan değil İklimsa dan 9000 tl ye aldım. Klimam takıldı suan çok memnunum görünüş olarak performans olarak kalitesini çok belli ediyor. Yardımlarınız ve Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tek sorun suan bu klima da alerjen filtresi varmış içinde 2 adet onlar kutudan çıkmadı bu filtreler olmasa da olur çok etkisi yok dedi takan servis acaba ne kadar doğru? Fabrikadan istetsem mi acaba siz düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Merhabalar, ben de klima seçiminde kararsız kalanlardanım ve okudukça her gün farklı markanın farklı modeline “işte bu!” diyorum :)O yüzden ben de bir bilene danışmak istedim, klima5505, yardımlarınız ricası ile…
    Kısaca ortam bilgilerini vereyim, Muğla / Datça’da soğutma ve ısıtma amaçlı alacağım. Bildiğiniz üzere Datça Antalya, Adana gibi kavurucu sıcak olmasa da, Temmuz ortası - Eylül ortası arası 30’ların üzerinde geçiyor. Kışları ise (artık ne kadar kış sayılır ayrı :) ) Ocak - Mart sonu arası özellikle geceleri tek haneli rakamların üzerine çıkmıyor.
    Evimiz bitişik nizam bir sitede ara daire, çift taraflı korunaklı diyebilirim. Salonun ön tarafındaki 4m2’lik cam ise alt katın tek güneş aldığı yer. Klimayı da o camın üzerine koymayı planlıyorum. Salon 30m2’ler civarında, uzun bir salon. 4m (en) x 8m (boy) gibi… cam 4m’lik en cephesinde.
    Baktığım modeller arasında ilk:
    Baymak Elegant Prime 18000 BTU oldu.
    Sonra LG Dual Eco S3-W18KL3BA baktım, yorumlarını okudum, çok beğendim. Sonra Dual Plus’ı da inceledim ve onu da çok beğendim.
    Ardından Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) 18000 BTU baktım ancak youtube’da bulduğum, Mitsubishi Electric & Heavy farkını anlatan (üretim farklılıkları, bakım, servis desteği gibi) videoyu izledikten sonra Heavy’den de vazgeçtim.
    Son baktığım, çok beğendiğim ama en çok soru işaretim olan klima ise Samsung Wind-Free 18000 BTU AR18TX Premium ve AR18AX Elite PM 1 idi. Bu klimalardaki beni tavlayan özellik üstüme üflemeden (rahatsız oluyorum sert, bir yönde üflenen havadan ) soğuk hava salınımı yaparak ortamı soğuttuğu iddiası idi. Ancak oluşan en büyük soru da bu oldu. Rüzgarı yaratmadan sadece soğuk hava “salarak” 35 derecelik bir salonu nasıl soğutacak… Sonra sizin yorumlarınızda ve paylaştığınız bir videoda bu teknolojinin split klima modellerinde efektif sonuç vermediğini okudum. Korktuğum da buydu zaten. Ayrıca yine sizden öğrendiğim bakır, alüminyum farkı da cabası oldu ama aklım hala üzerime üflemeden soğutuyor iddiasında kalmadı da değil… :(
    6000 TL civarı bir bütçem var. Ancak performans olarak çok çok fark yaratacak bir model öneriniz olur 9000binlere kadar zorlayabilirim. Zorlamamayı tercih ederim :)
    Soğutma kadar ısıtmanın da ihtiyaç olacağını (ısınan hava yukarı çıkar gerçekliği ile kışın üst katı da az da olsa ısıtmasını umuyorum, klimanın karşısında üst kat merdiveni var), ses konusunda da hassas olduğumu ekleyerek önerinilerinizi beklerim.


    Merhabalar. Tabi ki :)


    Çok uzun bir yazı olduğu için model tercihi için sıralamayı en alt kısımda kalın yazı ile belirttim,özet olarak o kısma bakabilirsiniz.


    Mitsubishi Heavy Industries markasının,yıllarca alt modelleri ülkemize getirildiği için bu marka hakkında olumsuz bir izlenim söz konusu.


    Hepsi için aynıdır,aynı amaca hitap ediyor diyemem ancak ; Youtube üzerinde yayımlanan Mitsubishi Electric / Heavy farkını anlatan (anlattığını iddia eden) videoların çoğu Mitsubishi Electric Bayi/Servis elemanları tarafından çekiliyor. Detaylı bir araştırma yapıldığında eninde sonunda video sahibinin Mitsubishi Electric ile bir alakası,geçmişi çıkıyor.


    Tabi bu Mitsubishi Heavy'e karşı bir övgü olarak anlaşılmasın. Vakti zamanında "Gerçek Japon Mitsubishi Electric'tir,Heavy Çin malıdır" gibi asılsız söylentiler de olduğu için bu açıklamayı yapmak istedim.


    İkisi de modeline göre iyi klimalardır. Tabi Mitsubishi Electric daha kapsamlı bir çalışma ağına sahiptir. Çünkü M.Heavy Industries "Heavy Industries" yani ağır sanayi sektöründe yoğunlaşmış bir firma. Klima vb. ürünler bu firmanın ek olarak sunduğu seçenekler diyebiliriz.


    M.Electric de otomasyon sistemleri,fabrikalarda kullanılan robotik sistemleri vs. üretmektedir. Klima da üzerine düştüğü bir üründür ve halk nazarında en çok bu sayede tanınmaktadır.


    Ancak fabrikalarının,bayilerinin,servislerinin tamamen birbirinden bağımsız olduğuna dair açıklamalar doğrudur.


    Mitsubishi Heavy'de şöyle bir durum var,


    1-İklimsa tarafından ithal edilmektedir.


    2-Form Group tarafından ithal edilmektedir.


    Form Group'un ithal ettiği Heavy cihazlar,R32 gazlı olup aynı modellerin güncellenmiş halleridir.


    İklimsa ise R410A gazlı modelleri ithal etmeye devam ediyor.


    R410A gazlı olan modeller hala tercih edilebilir durumda. Yani üretimi,ithalatı ve servis hizmetleri devam ediyor. Henüz tedavülden kalkmış değil,daha 3-5 yılı daha var.


    Mitsubishi Heavy klimaları tekrar düşünürseniz https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler/split-klimalar/ web sitesinden bölgenizdeki bayi ve servisleri bularak iletişime geçebilirsiniz. Fiyat ve montaj için.


    Ancak M.Electric ve Heavy gibi markaların cihazları 9000TL bandında fiyatlara sahiptir. Form Group üzerinde de fiyatlar yazmaktadır ancak,bayi fiyatları daha uyguna gelebilmektedir. Çok sıcak bakmasanız da eğer bu fiyatlara çıkma imkânınız varsa bir düşünün derim.


    Samsung Wind Free özelliği hakkında aklınızda soru işareti kalması gayet doğal. Açıkçası önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi bu Samsung'un icadı olan bir özellik değil. Samsung da böyle demiyor aslında. Burada demek istediğim ; daha önceden bu sektörde örneğini gördüğümüz bir uygulamadır.


    Endüstriyel,ticari uygulamalarda ; Samsung Wind Free'den önce de var olan bu sistem,hava akımının istenmediği alanlarda ve çok yüksek tavanlı (kamu binaları(konser odaları vs),havaalanlarının kapalı binaları) alanlarda kullanılmaktadır.


    Bu tarz ticari uygulamalarda hem iç ünite görüntüsünün istenmediği,hem de homojen bir şekilde mekânın iklimlendirilebilmesi,hem de yüksek Btu'lu iç ünite ihtiyacı duyulan alanlarda konut tipi klimaların yetersiz kalması sebebiyle "kanallı tip" klimalar kullanılmaktadır. Otel odaları,ofis gibi yerlerde de aynı şekilde konut tipi iç üniteler uygun da olsa kanallı tip klimalar kullanılmaktadır. Bu tarz uygulamalarda sadece iç ünitenin üfleme ve emiş menfezleri görünür. Bu menfezler dekoratif şekillerde üretilerek dekorasyona katkı sağlatılabilir.


    Kanallı klimalar konusunda detaya girebiliriz ancak,sizleri gereksiz detaylara boğmak istemiyorum.


    Wind Free konusundan devam edelim,


    Daha çok endüstriyel,ticari (ticari binalar,kamusal alanlarda) uygulamalarda Samsung'un teknoloji olarak sunduğu Rüzgarsız Serinlik özelliğinin orijinali kullanılmaktadır.


    Ofis ortamlarında da özellikle sessizlik istenen (kütüphane gibi) ve hava sirkülasyonu istenmeyen alanlarda bu uygulama yapılmaktadır.


    Bu uygulamanın yapıldığı Difüzör,Menfez tipinin adı "Deplasmanlı Difüzör"dür.


    Deplasmanlı Difüzörler ; yaşam alanlarına yakın,özellikle insan yükünün yoğun olduğu yerlere konumlandırılmaktadır.


    Çünkü buradaki esas amaç,mekândan çok orada bulunan insanları serinletmek ve ısıtmaktır. Tavanı çok yüksek olan bir havaalanı düşünün. Bu alanda insanların bulunduğu alanı serinletmek yerine mekânın,hacmin tümünü serinletmek ; enerji israfından başka bir sonuç vermez. Çünkü yüksek tavanlı yapılarda insan boyundan daha yukarıdaki seviyede bulunan havayı soğutmak bir fayda vermez.


    Soğuyan hava zemine çöker mantığından faydalanıp klimaları en yükseğe yerleştirip de en üst kotta yoğunlaşan sıcak havanın soğutulup zemine çökmesini hedeflemek,yüksek tavanlı uygulamalarda asla istenen sonucu vermez. Çünkü üst kotta soğuttuğunuz ve bu sayede zemine doğru çökmeye başlayan hava,zemine inene kadar tekrar ısı alarak üst kota geri döner. Bu nedenle zeminde soğutma elde edemezsiniz.


    Bu tarz alanlarda Deplasmanlı Difüzörler kullanılarak insan yükünün olduğu alan serinletilerek veya ısıtılarak çözüme ulaşılır. Tasarımları itibariyle de neredeyse hiç dikkat çekmezler.


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Fotoğraflarda görmüş olduğunuz sarkıt ve sütunlar,deplasmanlı difüzöre birer örnektir. Bu difüzörler,Samsung Wind Free klimada olduğu gibi çok düşük hava akımları ile serinletmeyi sağlarlar.


    Ancak dikkatinizi çekerim ; fotolarda gördüğümüz gibi bu difüzörler yaşam alanlarına veya insanların bulunduğu alana çok yakın mesafede konumlandırılmıştır.


    Samsung Wind Free özelliği,yani Rüzgarsız Serinlik özelliği de bu uygulamadan esinlenerek yapılmıştır ancak,


    Arada önemli bir fark vardır. Biri yaşam alanlarının çok yakınında bulunmakta ve bir adet değil,birden fazla.


    Diğer ise yerden 2-3 metre yüksekte bulunan duvar tipi bir iç ünite.


    Klimayı bu özelliğiyle beraber kullanırım,klimanın altında otururum derseniz bu sistem iş görür. Ancak klimanın normal çalışma mantığında olduğu gibi sirkülasyon ile yaptığı serinliği beklerim derseniz,bu imkânsızdır.


    Sadece Wind Free özelliği ile ele alırsak,ne zaman tercih edilir ?


    Ancak 9-12k gibi küçük kapasitelerde ve yatak odası gibi alanlarda tercih edilebilir. Çok hassas bir yapınız vardır,sesten çok fazla etkilenirsiniz. Ama uyku esnasında da klimaya ihtiyacınız vardır. Bu durumda uykudan önce Wind Free özelliğini devreye alarak sessiz bir şekilde alanı serinletirsiniz.


    Şu kısma da dikkat etmenizi tavsiye ederim. "Rüzgarsız Serinlik" ifadesi kullanılmaktadır. Yani ancak serinlik hissi alabilirsiniz,normal çalışma modundaki gibi iklimlendirme performansı alamazsınız.


    Deplasmanlı Difüzörler,yaşam alanlarına yakın konumlandırıldığında sonuç verirler. Aksi halde bu difüzörler de duvar tipi klima gibi herhangi bir noktaya konumlandırılırsa bu difüzörler de sonuç veremez.


    Hava filtrasyon,şartlandırma,kontrol sistemleri üreticisi olan Trox markasının,deplasmanlı difüzör için uygulamış olduğu "Hava Akış Stüdyosunda" bulunan testini sizlere tekrar sunmak isterim ,


    Deplasmanlı Difüzörlerden çıkan duman,havanın izlediği yolu gözle görülür halde göstermek amaçlıdır. Duman yerine soğuk havanın çıktığını düşünmeliyiz. Nasıl yayıldığını da duman sayesinde görebiliyoruz.


    Difüzörler üfleme yaparken,tıpkı konut tipi klimalarda olduğu gibi havayı ortamdan emmek durumundadır ki devridaim yapabilsin. Dikkat ederseniz,tavanda da aynı şekilde menfezler bulunmaktadır. Bu menfezler,emiş menfezidir.


    Deplasmanlı difüzörlerden çıkan soğuk hava,ısındıkça genleşir ve yükselmeye başlar. Isınarak yükselen hava emiş menfezleri tarafından yakalanır ve tekrar iç ünitenin evaporatöründen geçirilip soğutulur,deplasmanlı difüzörlerden ortama üflenir. Bu döngü klima çalıştıkça,fizik kanunlarının yardımıyla (sıcak havanın yükselmesi) devam eder.


    Örnekte gördüğümüz stüdyo ortamı,bir ofisi simüle eder. Ofiste çalışan insanlara en yakın mesafede konumlandırılan deplasmanlı difüzörler,istenen sonucu vermektedir. Emiş menfezlerinin de tavana konumlandırılması yine ısınan havanın yükselmesi prensibinden faydalanılarak bir sebebe bağlı şekilde gerçekleşmiştir.


    Wind Free sistemine geri dönelim ;


    Bildiğimiz duvar tipi bir iç ünite. Bu Wind Free özelliğini 9000 Btu klimaya,12000 Btu klimaya uyguladıklarında bir derece kabul edilebilir. Tam olarak bu deplasmanlı difüzörün işlevini yerine getirmese de 9000 Btu klimanın tercih edileceği alanın büyüklüğü aşağı yukarı bellidir,çok büyük bir alan değildir. Bu alanda özellikle dediğim gibi yatak odası vb. uyku esnasında klimaya ihtiyaç duyulacak alanlarda bu özellik iş görebilir.


    Ama gidip de bu özelliği 18000-24000 Btu kapasiteye uygulamak,her kapasitede bu özellik var diye göstermenin dışında bir amaca hitap edemez.


    30-40-50 m² alanlarda normal sirkülasyon yaparak iklimlendirme sağlayan klimalar bile tam olarak sonuç veremeyebiliyorken (24000 Btu salon tipi klimaların üretilme sebebi de bu sıkıntıya dayandırılabilir) , rüzgarsız bir şekilde 18-24k kapasitenin kullanıldığı alanları serinleteceğini iddia etmek,çok ütopik bir ifadedir.


    Tabi ki teknolojiye,yeniliğe karşı değiliz. Ezber bozan bu tarz yeniliklere her zaman açık olmamız gerekir. Ancak her uygulamanın teorik yanıyla beraber pratik bir yanı da var.


    Soğuk havanın zemine çökecek olmasından faydalanmak suretiyle,salona klimayı taktırırım ve altında otururken bu özelliği açarım derseniz bu olur. Ama klimanın normal çalışma modunda olduğu gibi rüzgarsız bir şekilde aynı serinliği vermesi ve mekânı aynı şekilde iklimlendirmesi mümkün değildir.


    Bir de çok güneş alan bir mekân ise klimanın rüzgarsız olarak yapacağı serinlik,güneşin mekâna kazandırdığı ısı yüzünden kaybolur.


    Buna ek olarak alüminyum kondanser kullanımı ayrı bir sıkıntı. İklimlendirme ve soğutma sistemlerinin borulama kısmında kullanılan borunun materyali "bakır"dır.


    Alüminyum tercih edilmesinin tek sebebi "maliyet"tir. Amaç maliyeti azaltıp,kârı artırmaktır. Çünkü Londra Metal Borsası'nı takip ettiğimizde Bakır metalinin fiyatı gün be gün artmaktadır. Alüminyum da artıyor ancak bakırdan her halükârda daha ucuza geliyor.


    Üreticiler bunu "daha az maliyet ile aynı kalite" gibi lanse ediyor olsa da,arada maliyet farkı varsa ve pahalı olanın,pahalı olması meşru bir sebebe dayanıyorsa,ucuz alternatifin mutlaka kalite vb. açılardan da bir eksiği vardır.


    Bakır,doğada alüminyuma göre daha az bulunan bir maden ve diğer maden türlerinde olduğu gibi az bulunabilir olması sebebiyle değeri,fiyatı daha yüksek. Bugün kuyumcular altın satıyorsa,altının değerli olmasından kaynaklanıyor. Demir daha değerli olsaydı demir satılırdı gibi gibi...


    Bakır,doğada az bulunabilmesi ile beraber dış hava şartlarına dayanımı daha yüksek olan bir madendir. Alüminyumun aynı şartlara dayanımı daha düşüktür.


    Çünkü materyalin maruz kaldığı birçok etken vardır.


    1-Basınç (sürekli olarak basınca sahip olan klima sisteminde bulunan bakır veya alüminyum boru,sürekli olarak iç çeperine uygulanan baskı ile hizmet verir).


    2-Sıcaklık (klimanın çalışma moduna göre sıcak veya soğuk halde bulunan soğutucu akışkanın borulardan geçmesi ve ısı transferi oluşturması söz konusu).


    3-Dış ortam şartları (özellikle dış ünite kondanserinde alüminyum tercih edilir,dış ortamda bulunan yağmur,toz,asit yağmurları yağdığında meydana gelen aşındırıcı etki vs.)


    4-Denize sıfır veya denize yakın bölgelerde deniz tuzunun meydana getirdiği olumsuz etki. Alüminyum ve klimanın gövdesini oluşturan sac materyal paslanıp pul pul dökülürken,bakır sapasağlam durabiliyor. Çünkü dayanımı çok daha fazla.


    Tüm bunları düşündüğümüzde,bakırın bu etkenlere dayanımı daha yüksek olduğu için klima ömrü de buna göre uzun olmaktadır.


    Ancak alüminyum materyal kullanıldığında,dayanımı daha az olan bir metal olması sebebiyle bakır kadar uzun ömrü olmayan bir ürün meydana gelmektedir.


    Ayrıca R22 gibi HCFC (Hidroflorocarbon) soğutucu akışkanlar,alüminyum boruyu içten içe aşındırmaktadır.


    Alüminyum kondanserli klimalar,gaz kaçağı ne zaman vereceği bilinmeyen ürünlerdir. Yeryüzündeki tüm klima markaları alüminyum kondanser kullanmaya başlasa,yine bu değişmez. Çünkü temelinde maliyet vardır. Eğer amaç kârı artırmak olmasaydı,lanse edildiği gibi bakır gereksiz yatırım olsaydı çok önceden alüminyuma geçilirdi. Inverter teknolojisi,Inverter'in içerisinde geliştirilen teknolojiler,yapılan onca ar-ge ve ür-ge çalışması içerisinde mutlaka ve mutlaka bu bakır-alüminyum tercihi gündeme geliyor. Ama segmenti yüksek tutan,masraftan kaçınmayan üreticiler bakırdan vazgeçmiyor.


    Arçelik vb. markalar da zamanında alüminyum kullanımına geçip,artan şikayetleri görünce bakıra geri dönen markalar arasında yer alıyor.


    Alüminyumun erime sıcaklığı düşük olduğu için,olası bir kaçakta kaçağı kapatmak için yapılan kaynak,büyük ustalık gerektiriyor. Çünkü sert lehim yapılacak teli eriteyim derken alüminyum malzeme eriyor. Zaten kullandıkları boru kağıttan hallice,et kalınlığı çok ince olabiliyor.


    Üstelik kaynak başarılı olsa bile,kaynak yapılıp kaçağın kapatıldığı yerin 1-2 cm yanından tekrar kaçak vermeye başlıyor. En sonunda servis klimayı atölyeye götürüp alüminyum olan kondanserin bakır olanını yedek parça olarak sipariş edip değiştiriyor. Çoğu kaçak da garanti süresi içerisinde gerçekleştiği için bunun ücreti firmadan çıkıyor.


    Şöyle düşünebilirsiniz,


    10 klimadan 2-3 tanesi kaçak verse,o değiştirilse firmaya ne zararı olur ? İşte işin kötü tarafı da bu. 10 klimadan 8'i kaçak veriyor. Tabi burada zarar sadece maddî değil. Aynı zamanda firma itibarı da zedeleniyor.


    Arçelik'in bu yanlış tercihten ötürü ağzı yanınca,bakıra geri dönmeye karar verdi. Tabi LG lisansı ile ürettiği için bu karar da LG'nin de payı var. Yani LG de alüminyumdan bakıra dönen markalardan biri. "Smart Inverter" adı ile ürettiği ürünler,alüminyum kondanserli ürünleri piyasada iken bakır olarak ürettiği ürünleri ayırt edebilmeye olanak sağlayan bir ad oldu.


    Mitsubishi Electric,konut tipi klimalarında tercihi yapmasa da VRF adını verdiğimiz çok iç üniteli klimaların dış ünitelerinde alüminyum kondanser kullanımına bir süre önce başladı.


    Denize yakın bölgeler için tuza dayanıklı kaplama opsiyonu ile üretime devam ediyor.


    Isı Pompası Heat Pump (PUHY kodlu) dış ünitelerinde alüminyum,yassı borulu (Samsung'taki gibi) kondanser kullanıyor. Isı Geri Kazanımlı R2 (PURY kodlu) dış ünitelerde ise halen bakır kullanımına devam ediyor.


    Konuyu çok uzattım,lütfen kusuruma bakmayın. Buraya kadar okuma sabrını gösterdiyseniz acizane sizleri tebrik ediyorum :) Ama kısaltarak da yazmak istemedim. Nedir bu alüminyum meselesi,Wind Free özelliği ? diye soran diğer forumdaşlarımıza da faydası dokunması adına mümkün mertebe özet bir şekilde yazmaya çalıştım.


    Özetle,


    Wind Free özelliği 9000 Btu - 12000 Btu kapasite tercih edilecek alanlarda düşünülebilir. Ancak 18-24k kapasitelerin gerekli olacağı alanlarda hiçbir espirisi yok.


    Samsung vb. alüminyum kondanser kullanan klimalarda kaçak riski her zaman vardır,bakır kondanserli klimalardan ömrü mutlaka ve mutlaka daha kısadır.


    10 Yıl kompresör garantisi kısmına da hiç itibar etmeyiniz. Sonradan müdahale edilip de zarar verilmedikçe bir klima kompresörü 2-3 yılda arıza vermiyorsa daha sonra arıza verme ihtimali neredeyse sıfırdır. Çünkü klima sistemindeki en önemli ve en sağlam parçadır. Cihaza 10 yıl garanti verecek cesareti hiçbir firma gösterememiştir. Hep ek garanti ile ücretli olarak uzatma imkânı sunmuştur.


    Düşünmekte olduğunuz klima modellerini sıralayacak olursak ,


    Mitsubishi Heavy ZS-W Premium (M.Electric'te alternatif olarak Enviro serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim).


    LG Dual Plus > LG Dual Eco (verim,ses vb. değerleri eşit olup ; LG Dual Plus'ın Wi-Fi özelliği ve sağa-yola hava yönlendirme kanatlarının kumandadan ayarlanabilir olması avantajı vardır. LG Dual Eco'da sağ-sol hava yönlendirme kanatları klima üzerinden el ile ayarlanabilir,manueldir. Wi-Fi opsiyoneldir,ek ücret karşılığında modül temin edilmelidir).


    Baymak Elegant Prime


    Samsung Wind Free


    şeklinde bir tercih sıralaması izlemenizi tavsiye ederim. Kışın soğuğun çok fazla olmadığı bölgelerde LG Dual serileri de talebinize karşılık verecektir. Ancak ısıtma maksadı var ve uygun fiyatlı bir alternatif sunmam gerekirse,


    Samsung AR35 serisini önerebilirim. Samsung için bu kadar yazıp çizdik ancak,AR35 ve AR5000H serileri bakır kondanserlidir. Midea markasına ürettirilmektedir. Opsiyonel Wi-Fi ile alternatif olarak Midea Prime serisini önerebilirim. Bu da üreticinin bizzat kendi modelidir. Bulunduğunuz bölgede (ilçeden de öte semtinize yakın bir ) bayi ve servis ağı mevcut ise düşünmenizi tavsiye ederim.


    (Düzenleme : Normalde cevap yazacağım mesajı alıntılayarak cevaplıyorum ancak bu mesajımda nedense alıntı çıkmamış,etiketliyorum).


    @tylerdurdenxxx


    Saygılarımla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 31 Mayıs 2021; 18:1:56 >




  • Alıntı

    metni:
    Merhaba arkadaslar,
    yurt disindan katildigim icin kusura bakmayin, klavyede türkce harfler yok maalesef. Öncelikle herkese cok tesekkür etmek istiyorum. Özellikle Klima5505 adli kullanicinin yorumlari cok yardimci oldu.
    Alanyada dördüncü katta günesli tarafa bakan sifir bir daire alindi. Izolasyonu güzel. Camlar ve balkon kapilari cift camli. Iki aydir klima bakmaktayim ama bu hafta icinde kararimi vermek zorunda oldugum icin arayislar hizlandi. Iki cihaz lazim. Bir salon/oturma odasi (sürekli orda oturulacak) ve bir de yatak odasi icin. Bütcem 10.000 ile 15.000 TL arasinda iki klima icin. Yatak odasi 12 m2. Oturma odasi ise 33m2. Su ana kadar iki klimaya baktim (Youtube üzerinden bulupta). LG Artcool ve Mitsubishi Zen (fiyat bulamadim Zen icin o yüzden hic bilmiyorum bütcenin disinda mi diye). Mitsubishi´de termo kamera olmasi baya ilgimi cekti. Ama gercekten ise yariyormu yoksa sirf satisi arttirmak icin bir ekstra mi, onu bilmiyorum. Oturma odasindaki klima giris kapisinin üzerinde ve koltuga 7 metre mesafe var. Yatak odasinda da yeri kapinin üstünde ve bu halde direk olarak yataga üflemez sanirim.
    Benim icin su an en önemli noktalar sunlar:
    Cok sessiz calismasi ve püfür püfür üflememesi (yatak odasinda özellikle)Tabiki enerji tassarufuKisin isitmasiWifi olmasisiyah yada koyu gri olmasi
    Siyah olmasi arayisi zorlandiriyor. Büyük oturma odasi icin olan en kötü ihtimal beyaz da olabilir. Ama yatak odasi icin siyah olmasi sart.
    Mitsubishi Zen arastirdigima göre 6-7 yil önce cikmis. Cok eski teknoloji degil mi? WiFi de yok sanirim icinde. Ekstradan bir alet alinmasi lazim. LG Artcool da sanki yüksek sesli Mitsubishiye göre?
    LG Artcool veya Mitsubishi Zen disinda ney tavsiye edersiniz acaba?
    Bu gaz olayini arastirdim. Okudugum kadariyla gaz degisimi normalinde sürekli yapilmasi gerekmiyen birsey sanirim? Tam cözemedim bu gaz olayini.
    EDIT: Baya bir sayfa geriye gidip hepsini okudum. LG Artcool ve Dual Plus ayni dendi ve aradaki fark ionizer ve görünüs. Arcelik 12660 cok tavsiye edildi. Fakat benim oturma odasina sanirim en az 18.000 BTU lazim. Ve bu konuda Arcelik 18560HP yi buldum fakat 12660 kadar tasaruflu degil sanirim? A+++ degil A++ ve SCOP ve SEER degerleri de daha düsük.
    TOSHİBA SHORAİ EDGE RAS-18J2KVSG-TR tavsiye edildi fakat 13.000 TL gibi bir fiyat cok geldi. Ben aslinda klimayi cok seven biri degilim fakat Alanya Haziran ile Eylül aylari arasinda dehset sicak oluyor ve arada bir kullaniyorum. Isitma kisin arada bir lazim oluyor fakat buralar 10 derece altina düsmez pek. WiFi eve gelmeden yarim saat önce klimayi telefondan acarim diye istiyorum. 7/24 calistirmam ben.
    Benim icin en önemli özellik sessiz calismasi. Dis ünitesi binanin arka tarafinda yani ordan hic ses gelmez. Ama ic ünitesi sessiz olmali. Su an bir yildir kaldigim (eskiden hotelmis) dairede eski bir Mitsubishi Heavy klima var ve en düsük seviyede bile baya ses cikartiyor. SRK40HG diye bir model. Üstelik rengi sap sari olmus cok berbat görünüyor. Biraz da ondan beyaz klima istemiyorum. Ben sigara icmiyorum. Belki benden önce kalanlar icmis olabilir. Ama bu binada bir cok odada kaldim ve hepsinde ayni klima var ve hepsince klima olmus sap sari.
    Bu gaz doldurma olayina taklidi kafam burda okudugum (https://forum.donanimhaber.com/klima-tavsiyeleri-ana-konu--3306812-2452#149269304). Yeni bina oldugundan borular duvarin icinden cikiyor ve dis ünitesine olan mesafeyi bilmiyorum. Tahmin etsem 10-15 metre vardir.


    Merhabalar.


    Şahsım adına rica ederim,önemli değil :)


    Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.


    Termo Kamera (Eye Sensor) Mitsubishi Electric'in "Kirigamine ve Legendera" serilerinde bulunmaktadır.


    Kirigamine adıyla başlayan iki seri bulunmaktadır. Bunu da niye böyle yaptılar,anlayamadım. Çok karışıklık oluyor bu isim yüzünden.


    Bir model Kirigamine'dir (Model kodu FH'dir).


    Diğer model ise Kirigamine Zen'dir (Model kodu EF'tir).


    Eye sensör özelliği Kirigamine'de vardır. Zen'de Eye sensör bulunmamaktadır.


    Eye sensör gerçekten işlevi olan,faydalı olan bir parçadır. Tüketimi azaltan ve hava yönlendirme işlevini güzelleştiren bir elemandır.


    Özellikle Mitsubishi'nin flap yapısı çok iyi tasarlanmış durumda. Hava yönlendirme işini hakkıyla yapıyor. Özellikle Mitsubishi'de ayarladığınız konuma üflemesi söz konusu olacaktır. Yukarı üflemesini isterseniz yatağa doğru asla üflemez. LG de iyi ancak Mitsubishi'nin flapları daha keskin bir şekilde havayı yönlendirmektedir.


    Renkli klimalar,her marka tarafından üretilmemektedir.


    Mitsubishi'de Kirigamine Zen modelini tercih ederseniz,tasarım bakımından talebinizi karşılar ancak Eye Sensor yoktur. Üfleme yönünü kumandadan manuel olarak ayarlamanız gerekir. Kirigamine'de ise Eye Sensor vardır ancak beyazdır.


    Klima sektöründe yenilikler çok sık olarak yapılmamaktadır. Yani en azından otomotiv sektörü gibi her sene bir model çıkarılmamaktadır. Bu nedenle teknolojik açıdan eski olduğunu söyleyemeyiz.


    Şu var,model 6-7 yıl önce çıksa da güncellendi. İlk çıktığı dönem R410A gazlı idi. Şimdi yeni nesil R32 gazlı olarak üretiliyor. Wi-Fi için MelCloud arayüzünü kullanabilmeniz adına Wi-Fi modülü satın almanız gerekir. Bu modül opsiyoneldir. Mitsubishi Electric'ten ücret karşılığında temin etmeniz gerekir.


    Cihazın fiyatı arttıkça kalitesi ve sessizlik,konfor gibi unsurların da arttığını söylememiz gerekir. Aslında aradaki fiyat farkına sebep olan unsurlar da bunlardır.


    Klima sistemi,hermetik bir sistemdir. Yani atmosfere kapalıdır. Soğutucu akışkanın temas ettiği her nokta atmosfere kapalı şekilde dizayn edilir. Bu nedenle dış ortam şartlarına maruz kalmaz. Klimanın borularında bir kaçak olmadığı sürece soğutucu akışkan (klimanın içindeki gaz) eksilmez ve değiştirilmesi gerekmez. Aradan 20 yıl da geçse kaçak yoksa herhangi bir şekilde gazına müdahale edilmesi gerekmez. Kaçak olursa,kaçak tespit edilip kapatıldıktan sonra vakum yapılır ve sisteme gaz basılır. Kaçak olduğunu da cihazın performansının düşmesi ile hissedersiniz ki bu da doğru şekilde kurulmuş bir klimada olma ihtimali çok çok düşük bir arızadır.


    Mitsubishi Electric Kirigamine Zen için Alanya'daki bir bayiden fiyat almanızı tavsiye ederim. Bütçeniz için uygun ise ilk sırada tercih edilebilir.


    Alternatif olarak Toshiba Shorai serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim. Bayi fiyatları bu markada internetten daha ucuz olabiliyor.


    Sonrasında LG Artcool tercih edilebilir.


    Isıtma amaçlı kullanımınız olacaksa Bosch Vertu serisine de bir bakın derim,ısıtma kısmında LG Artcool'dan daha öndedir.


    (Düzenleme : Normalde cevap yazacağım mesajı alıntılayarak cevaplıyorum ancak bu mesajımda nedense alıntı çıkmamış,etiketliyorum).


    @Sele81


    Saygılarımla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 31 Mayıs 2021; 18:2:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    Daha once samsung ar35 18000 klima alan arkadaslardan yorum beklıyorum:)

    Merhaba.


    @Pritt31 forumdaşımız,18000 Btu olmasa da aynı model ürünü kullanmaktadır. Kendisi de uygun görürse aradan geçen süre zarfında izlenimlerini sizlerle paylaşacaktır.


    Şahsen tecrübe ve izlenimlerim doğrultusunda da fiyatına göre iyi bir izlenim bırakacak potansiyele sahip bir klima olduğunu söyleyebilirim. Servisten yana bir sıkıntı olmadıkça,düzgün bir kurulum ile memnun edecektir.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray_220

    Tavsiyeleriniz üzerine mitsubishi srk35zsx-w (s) modelini servis ağı sorunundan dolayı form gruptan değil İklimsa dan 9000 tl ye aldım. Klimam takıldı suan çok memnunum görünüş olarak performans olarak kalitesini çok belli ediyor. Yardımlarınız ve Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tek sorun suan bu klima da alerjen filtresi varmış içinde 2 adet onlar kutudan çıkmadı bu filtreler olmasa da olur çok etkisi yok dedi takan servis acaba ne kadar doğru? Fabrikadan istetsem mi acaba siz düşünüyorsunuz?

    Merhabalar. Klimanız hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Memnun kalmanıza çok sevindim. Kullandıkça izlenimlerinizi tekrar aktarırsanız çok memnun olurum. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.


    Servisin bu hususta söylediği esasen doğrudur. Özel filtreler klimaya ek özellik katmış olmak adına üretilmektedir. Çünkü klima üzerinde olmasa da yerinden anlayabileceğiniz üzere emiş kısmının küçük bir bölümünü kaplayan filtrelerdir. Emilen havanın %90'ı o filtrelerden geçmeden ortama üfleniyor. Klimada en etkili filtre toz filtresidir.


    Ama bu kadar masraf yapmışsınız. Eksiksiz olsun derseniz bence fabrikadan istetin. Ama olmadı da çok fayda getirmemektedir. Bu hemen hemen her marka için geçerlidir.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam ellerine saglik tessekür ederim.


    Düsündüm ve oturma odasinda beyaz cihaz da olur, sorun degil. Daha verimli cihazlar varsa önce ic güzelligine bakalim :)

    Yarin bir kac bayiye gidip görüsürüm. Su an oturma odasi icin en sicak baktigim cihaz LG Artcool fiyat acisindan. Ic güzellik dedik ama Mitsubishi baya kaba duruyor LG ile kiyaslarsak. Acaba ses konusunda sikinti yasarmiyim oturma odasinda Artcool ile? Koltuk 7 metre uzakta. Yani tepemde calismiyacak klima. Sonradan ekledigim yazimda demistim, Alanyada kisin 10 derece altina düsmez genelde havalar ve bu konuda sanirim asiri derecede isitan bir cihaza gerek yok.


    Yatak odasinda klimanin sessiz olmasi benim icin daha önemli. Uyku modu vs. Oraya 9000 BTU yeter sanirim 12m2 icin. Yarin bayilere gidip burda konusulanlari paylasirim.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır filtreleri isterim o zaman. Birde garanti için bana hiçbir kağıt Vs vermediler klima kartonunun üzerindeki marka model kısmı yırtıp ad Soyad ve cep telefonu numarasini aldılar sonra msj geleceğini söylediler bana, bu sekilde garanti başlayacakmis ama 2 gün oldu hala msj gelmedi garanti işleri nasıl işliyor bir bilginiz var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam Merhaba ,


    Salon için klima önerisi isteyeceğim tam m2 bilmiyorum ancak salonda kapı yok açık şekilde yani mutfak ilede bağlantılı büyük bir salon. Kendi evimizde 18 lik vardı burayı 24 lükten altı kurtarmaz görüşündeyim.



    Minimum elektrik tüketimi ile maksimum fayda alacağımız çok daha bütçe yormayan 1-2 öneri alabilir miyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.


    Arçelik 12660 serisi,Arçelik'in en üst serisidir ve tek kapasite seçeneği ile üretilmiştir. Açıkçası fiyatı zamlana zamlana bayağı yükseldi ancak yüksek verimi ile halen tercih edilebilir bir cihazdır.


    Japon cihazların kalitesine bayağı yakın durumda. Diğer serileri de fiyatına göre iyi ancak 12660 hakiki anlamda Arçelik'in diğer modellerinden farklı.


    Dış ünitesi,diğer Arçelik modellerinin 24000 Btu'luk olanlarının dış ünitesi ile aynı boyutta. Kompresörü gayet güçlü. 15000 Btu kapasitenin gerekli olacağı alanlara kadar rahatlıkla tercih edilebilir bir cihaz. Bu,dış ünitenin ısı transfer borularının daha fazla olduğunu ve cihazın soğutma için yüksek,ısıtma için düşük dış hava sıcaklıklarında performansını çok daha iyi korumasını sağlamaktadır. İç ünitesi de eni bakımından bayağı geniştir. İç ünite ısı transfer elemanı da gayet büyüktür.


    Tabi "her güzelin bir kusuru olur" misali bu cihazın da bir kusuru var,


    İç ünitenin üfleme kanadı (flap) bu cihazda terstir. Yani normal,bildiğimiz iç ünitelerde flap yukarıdan aşağı doğru açılırken,bu cihazda aşağıdan yukarı doğru açılır.


    Bu da flabı en yukarı konumlandırsanız bile ister istemez iç ünitenin daha aşağı hava üflemesine sebep olmaktadır.


    Klimayı altında koltuk olan,altında oturulan bir yere konumlandırırsanız ; klima çalışırken altında oturan kişilere de soğuk hava üfleyeceği için rahatsız edebilir.


    Ancak altında oturulmayan (örneğin TV ünitesinin üstündeki duvara) konumlandırılacaksa bu bir dezavantaj olmaktan çıkar.


    Bulunduğunuz bölgenin servisinden alınan hizmetten çevrenizdekiler memnun ise,bu cihazı tekrar değerlendirmenizi tavsiye ederim.


    ZS-W Premium serisi ise alternatif olabilir. Bu model gayet kaliteli ve kendi çapında performanslıdır. Tabi Japon oluşu da fiyata etki ediyor. Verim açısından kıyaslarsak Arçelik 12660 bariz bir şekilde üstün geliyor.


    Mitsubishi'yi tercih ederseniz kalite bakımından artınız olur. Onun haricinde verimi sebebiyle Arçelik'in 12660 modeli üstün gelir. Diğer modellerini ele alsaydık verim bakımından da Mitsubishi Premium üstün gelirdi.


    Çoğu zaman Form Group'un cihazları daha ucuza gelmektedir. Eski nesil R410A gazlı cihaza daha fazla para vermeyin derim. Fiyatları aynı olduğunda da R32 gazlı olanı daha güncel olduğu için daha avantajlıdır. Ufak miktarlarda da verim farkı bulunmaktadır.


    R410A gazlı olanı tercih ederseniz de bir kaybınız olmaz. R410A gazlı cihazların üretimi,ithalatı vs. sonlandırılmış değil. Ancak artık firmalar R32 gazlı üretimlere yönelmiş durumda.


    Diamond ve Legendera serileri,üst segmenttir. Bütçeniz yeterli değilse,özellikle bu cihazları almanızı gerektirecek bir sebep yoktur.


    Tasarım ve verim farkları var ancak,bütçenizi aşıyorsa kendinizi zorlamanıza değecek bir fark bulunmamaktadır. Yani hiç kendinizi sıkıntıya sokmayın derim şahsen.


    Mitsubishi Electric'te soğutma verimi olarak aynı,ısıtma verimi olarak yakın olacak şekilde Kirigamine "Zen" (EF) serisi için de fiyat almanızı tavsiye ederim.


    Enviro serisinden üstün,Legendera ve Diamond'un bir altı olan orta-üst sınıf bir cihazdır. Soğutma ağırlıklı kullanacaksanız verimi Arçelik ile aynıdır.


    Verim bakımından bir tercih sıralaması yapacak olursak ;


    Arçelik 12660 (ters flap kısmını dikkate almanızı tavsiye ederim)


    (Mitsubishi Electric Legendera)


    (Mitsubishi Heavy Industries Diamond)


    Mitsubishi Electric Kirigamine Zen


    (Mitsubishi Electric Enviro)


    Mitsubishi Heavy Industries Premium R32 > R410A


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Kirigamine Zen'in tasarımını da çok beğendim, fakat 12.500 TL fiyat verdiler siyah rengi için. O özelliklere değmez gibi geldi. Şaşırdım açıkçası fiyatına, maksimum 10 bin civarı olarak tahmin ediyordum. Tavsiyeniz üstüne bir de form gruba fiyat sordum Diamond serisi için 10 bin civarıymış yaklaşık. Legendera ve Zen kadar güzel görünmese de özellikleri çok iyi gibi görünüyor. Arçelik'i ise hem ters flap, hem de telefonda konuştuğum kadarıyla Mitsubishi Heavy'nin daha ilgili olmasından dolayı eledim sanırım. Şu anlık tercihim Diamond R32 gazlı modeli gibi görünüyor, hem Zen'den daha ucuz hem de daha verimli. Cevabınız ve genel olarak yaptığınız paylaşımlar için de çok teşekkür ederim, sayenizde bayağı bir şey öğrendim klimalar hakkında :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.


    @Pritt31 forumdaşımız,18000 Btu olmasa da aynı model ürünü kullanmaktadır. Kendisi de uygun görürse aradan geçen süre zarfında izlenimlerini sizlerle paylaşacaktır.


    Şahsen tecrübe ve izlenimlerim doğrultusunda da fiyatına göre iyi bir izlenim bırakacak potansiyele sahip bir klima olduğunu söyleyebilirim. Servisten yana bir sıkıntı olmadıkça,düzgün bir kurulum ile memnun edecektir.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Hocam merhabalar ,



    Oturma odasi ve yatak odasi icin tek dis unite olacak sekilde bir klima tavsiyesi alabilir miyim ? Yada boyle bir klima alma secenegimiz var midir? Piyasayi hic bilmiyorum o yuzden absurt olduysa kusura bakmayin lutfen. Yaklasik 9-10 k butcem var. Oturdugum eve 12 lik klimanin yetecegini dusunuyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Rica ederim hocam.


    Klimayı kullanırken,klima balkon içerisinden emiş yapacağı için sürgülü camların açık olması gerekir. Aksi halde klima emiş yapar,balkondaki havayı vakumlar ve balkondaki hava bitince klimanın dış ünite fanının hava üfleme imkânı kalmaz. Bu da cihazın şişmesine sebep olur. Bu taz bir durum söz konusu olacak ise klimanın baktığı kısımdaki camı komple ortadan kaldırıp klimanın üflediği gibi dışarıdan hava alabilmesini sağlamanız gerekir. Bahsettiğiniz gibi temperli cam kesilemez,sıfırdan bir uygulama yapmak gerekir.


    Arka kısma yapacağınız MDF'nin balkonun içine bakan kısmı tamamen kapalı olacaksa MDF'yi ölçülendirirken,klimanın arkasına yapışacak şekilde değil,10-15 santimetre mesafe kalacak şekilde ayarlamanız gerekir ki klima emiş yapabilsin. Aynı şekilde yan kısımları da olabildiğince geniş olursa klima için iyi olur.


    Bu tarz bir uygulamada verim düşümünü olabilidince önlemek adına en iyisi alüminyum doğrama bir panjur yaptırmak olacaktır. Klima hem üflemesini yapar,hem de ihtiyacı olan havayı emer. Tabi bu esnada üflediği havayı emerek bypass yapma ihtimali vardır,o nedenle yapılacak olan MDF geniş ve panjur,camın yerine tam olarak gelecek şekilde büyük olmalı ve klima kullanılacağı zaman panjur tamamen açılmalıdır.


    Klimayı bu haliyle kullanmamanızı tavsiye ederim. Test amaçlı çalıştırabilirsiniz ancak çok uzun tutmamanızda fayda var. Klima tam performans veremeyecektir. Buna ek olarak eğer çalıştırırsanız dış ünitenin bağlantı kısımlarında bulunan vanalarının "ince" olanında karlanma olup olmadığını söylerseniz çok iyi olur. 10 dakika kadar yüksek ayarda çalıştırıp bakarsanız sevinirim. Çalışmasına bakayım,göreyim derseniz kısa süreli çalıştırabilirsiniz ancak serinleme amaçlı kullanmamanız daha iyi olur. Çünkü cihaz ısıyı tam olarak dış ortama atamayacağı için rahatsız çalışacaktır ve en sonunda yüksek basınç hatası verebilir(iç ünitede hata kodu çıkabilir).


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    @klima5505 hocam.


    Yukarıdaki açıklamanızda son paragrafta boruda karlanma olup olmadığını dener misin diye sormuştunuz ben 20 - 25 dakika soğuk 18 derecede öaksimum fanda çalıştırdım. cam balkon açık vaziyette - üflemenin karşısında bulunan cam duruyor hala. fotoğrafları ekliyorum . kalın boruda yoğun terleme oldu ince boruda terleme belki olmuştur gözlemleyemedim ama karlanma olmadı fotoğraftan da görebilirsiniz. ( KARLANMA OLSADA OLMASADA ÇAĞIRIP GAZ BASTIRACAĞIM ÇÜNKÜ 14 METRE BORU ÇOK UZUN BİR METRAJ FABRİKANIN TÖLERANSININ 1 KATI UZUNLUK VAR . BU DENEMEYİ SİZ İSTEDİĞİNİZ İÇİN YAPTIM)



    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    AÇIKLAMANIZDA İLK PARAGRAFTA '' Klimayı kullanırken,klima balkon içerisinden emiş yapacağı için sürgülü camların açık olması gerekir. Aksi halde klima emiş yapar,balkondaki havayı vakumlar ve balkondaki hava bitince klimanın dış ünite fanının hava üfleme imkânı kalmaz. '' AÇIKLAMANIZ ÜFLEMENİN ÖNÜNDEKİ CAM KESİLMEDEN KULLANIMI İÇİN Mİ GEÇERLİ ? YANİ TÜM CAM BALKON CAMLARINI AÇARSAM ÖNÜNDEKİ CAM ORADA OLSADA KULLANABİLİR MİYİM ? ( EN AZINDAN BİR SÜRE BÖYLE TÜM CAMLAR AÇIK KULLANSAM SORUN OLUR MU DİYE MERAK ETTİM. )


    BUNA BAGLI OLARAK İKİNCİ SORU İSE CİHAZIN ŞİŞMESİ SÖZ KONUSU OLUR DEMİŞSİNİZ : BU ŞİŞME NEDİR ? CİHAZ ARIZAYA GEÇER BİR SÜRE DİNLENDİKTEN SONRA NORMALE DÖNER Mİ ? YOKSA CİHAZ BOZULUR ARIZALANIR BELİRLİ YERLERİ ZARAR GÖRÜR ŞEKLİNDE Mİ ? CİHAZ ŞİŞERSE KENDİ KENDİNE KAPANACAK MIDIR ?


    TEŞEKKÜRLER.





  • 
Sayfa: önceki 24512452245324542455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.