< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 24 Şubat 2021; 19:36:39 > |
Merhaba. Bulunduğunuz bölgede Olefini'nin "VRF" servisi yaygın ise bu markayı tavsiye edebilirim. Aradaki fark az değil. Daikin'in yerini tutmayacaktır tabi ancak VRF için düşünürsek 6 iç ünite+VRF dış ünite olarak 35000TL fiyat,bu cihaz için iyidir. Beklenmedik bir arıza vb. durumlar haricinde memnun edecektir. Saygılarımla... |
Merhaba hocam. Direkt Mitsubishi'yi de arayıp sormanızı tavsiye ederim. Şayet böyle bir değişikliğe gidildi ise bunu ilan etmeleri gerekirdi. Katalogta vs. yapılacak düzenlemeler için bildirim yapma zorunluluğu olmadığını belirten bir ifade,kataloglarında yazmaktadır ancak bu uygulamaya dair değişikliği bildirmeleri gerekirdi. Şayet böyle bir şey varsa şahsen benim bile haberim olmadı. Gizli saklı bu değişikliğe gitmeleri doğru değil. Ben de bu durumu öğrenmeye çalışacağım,sizler de malumat alırsanız lütfen bildiriniz. Saygılarımla... |
Merhaba. Vakum mutlaka yapılmalıydı. Bu aşamada tek çare dış ünitenin değiştirilmesi olacaktır. Kod farkı normaldir,Arçelik'lerde iç-dış ünite ayrımı için kodlardan biri farklı rakama sahiptir. Markaya göre bu yöntem değişmektedir. Örneğin Mitsubishi Electric'te iç ünite kodu MSZ ile başlarken,dış ünite kodu MUZ ile başlar. Arçelik'te (Koç Grubu) de rakam farkı var. Bu aşamada öncelikle Arçelik müşteri hizmetleri ile görüşmenizi tavsiye ederim. Vakum yapılmadığını,dış ünite değişimi talebinizi iletiniz. Buradan çözüm alamazsanız "sikayetvar.com" üzerinden şikayet oluşturunuz. Bu sitedeki şikayetlere özellikle itibar ediyorlar. Çünkü popüler bir site olduğu için firma itibarı etkileniyor. Bu da çözüm oluşturmazsa Kaymakamlık bünyesinde bulunan "Tüketici Hakem Heyetleri"ne müracaat ediniz. Bunları uzun zamana yaymadan bir hafta içerisinde sıraya koymanızı tavsiye ederim ki iade süresi de geçmeden hallolmuş olsun. Saygılarımla... |
|
Merhaba. Normalde farklı servis ağına sahipler. VRF işleri yapan bir firma olup iki marka ile sözleşmiş anlaşılan. Bu iyi bir ayrıntı,servis açısından sorun yaşamamış olursunuz. Olefini'nin Multi Split cihazları Gree üretimidir. VRF'leri ise Chigo üretimidir. Üreticiler farklı olduğu için veriler farklıdır. Saygılarımla... |
|
Teşekkürler biraz araştırdım gree lomo ya da sigma plus alacaktım ancak arçelik 12610 klimaya denk geldim forumlara göre lg titan kalitesindeymiş o yüzden ona yöneldim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhaba. İkisi arasında Gree daha üstündür. Olefini (Chigo) kalite bakımından bir tık alt konumda. İkisi de sorun yaşatmaz ancak durum az bir farkla bahsetmiş olduğum gibi Gree üstün gelir. Olefini tercih etmeniz halinde de sorun yaşamazsanız. Düşünürseniz bir de Arçelik VRS için fiyat alın derim,piyasa araştırması yapmış olursunuz. Saygılarımla... |
Rica ederim. Arçelik 12610'u düşünebilirsiniz,gayet iyi bir cihazdır. Sigma Plus ve Gree Lomo'dan bir üst seviyededir. Eğer bütçeniz el veriyorsa 12610 yerine daha güncel olan 12660 serisini de düşünün derim. Saygılarımla... |
|
Merhaba hocam, 5-6 bin TL bandında 18000 btuluk bir klima almak istiyorum. Baymak Elegant Plus, LG Dual Inverter Plus veya Arçelik 18325 uygun modeller diye okudum. Ancak baymakta ses sıkıntısı olabiliyor diye duydum. Hangisini önerirsiniz? Veya sizin önereceğiniz başka bir marka model var mıdır? Ege bölgesinde batı yönüne bakan 20m2 odada, kapı açık olarak, çoğunlukla soğutma amaçlı kullanılacak. Şimdiden çok teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhabalar hocam. Maalesef piyasa bu durumda. Döviz yükseliyor,firmalar fiyat yükseltiyor. Döviz düşüyor ama fiyatlar hala aynı. Sorunca da "biz yüksek fiyattan aldık" diyor. Tabi ki istisnalar haricinde asılsız. Eskiden yazın mı alsak kışın mı alsak diye insan düşünüyordu. Kayda değer kampanya yakalanır mı acaba gibisinden düşüncelerle. Ancak günümüz durumlarına göre imkân varsa kaçırmadan almak en iyisi oluyor. Saygılarımla... |
Merhaba hocam. Baymak'ı Arçelik ve LG'den sonra düşünmenizi tavsiye ederim. LG Dual Plus,özellik bakımından 18325'ten üstündür. 18325,Dual Eco ayarında olan bir cihazdır. LG Dual Plus'ta Dual Eco/325 kodlu serilere ek olarak standart Wi-Fi ve kumandadan ayarlanabilen sağa-sola salınım özellikleri mevcuttur. 20m^2 alanınız için 18000 Btu fazla gelecektir. 12000 Btu yeterlidir. 6k bandında Arçelik 12660'ı da düşünmenizi tavsiye ederim. Bu seri Dual Plus'tan da üstündür. Diğer alanları iklimlendirmek istiyorsanız kapasiteyi büyütmek yerine cihazın çalışma süresini uzun tutmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla... |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhaba. Klimayı kullanacağınız alan kaç m^2 acaba ? Saygılarımla... |
|
Merhaba. Mitsubishi Heavy markası iyi bir marka ancak bu model en alt modeli. Yani marka yanıltmasın,Arçelik'ten çok çok fazla üstün diyemeyiz bu model için. Ayrıca arada performans farkı olsa da kapasite her zaman önemlidir. Yani bu aşamada kararı etkileyen yine mekânın m² cinsinden alanıdır. Arçelik mi yoksa ZSP serisi Mitsubishi mi derseniz,sırf marka için aradaki farkı ödemek yerine daha uygun fiyata Arçelik derdim(aynı kapasite için). Ama örneğin bir ZS modeli ile kıyaslarsak bu durumda kesinlikle ZS diyebiliriz. Saygılarımla... |
Merhabalar, 21m2 bir kış bahçem var. Duvarlar yalıtımlı, 2 si iç cepheye bakıyor ve 4,5 metre genişlik 2,7 metre yükseklikte ısıcamlı cam balkon mevcut. Her gün kullanılan bir yer olmayacak, o yüzden çok yatırım yapmak istemiyorum. Isıtmada da kullanabileceğim bir klima tavsiye edebilir misiniz? Marmara Bölgesi, kuzey cephede camlar. Faydası olur mu bilmem ama dışarısı -8 olsa bile 2000 watt fanlı ısıtıcı ısıtabiliyor içeriyi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |