Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2395. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: taha yasin arıcı Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 26 Misafir (2 Mobil) - 25 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.227
Cevap
701
Favori
4.430.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 23932394239523962397
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dsoto kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı klima 12000 btu su olan var geçen ay 420 tl fatura geldi.oturma odamda kurulu..gündüz ortalama 25 derece gece 21 dereceye set ediyorum.Kocaelindeyim.soğuk havalarda 25 de iken on off bende de olmuyor.klima ağzına derece koydum gözlemlediğim üfleme ısısını düşürüyor..45 C lerden 38 39 lara iniyor..
    15 günde bir mutlaka filitreleri temizliyorum hem üfleme ısısında hem de faturaya etki ettiğini düşünüyorum.15 günde temizlememe rağmen iyi toz topluyor filitreler.Ben 26 C hiç kullanmadım bu zamana kadar odam 20m2.
    Bu klima da kumanda da 3 ayar vardı klima sıcaklığına bağlı kuöandaya bağlı dıs ortama bağlı acaba bu ayarlarıoynamıs olabilir misiniz ?
    Bende ilk geldiğinde durup çalışcak diye biliyodum ilk kullanmamda sonradan öğrendiğim inventer ısıyı ayarlayıp kendini ayarlıyormus.
    Bende biraderimde ve komsumda 3 ümüzde de demirdöküm 12000 btu klima var ısınmak için kullanıyoruz,tek şikayetim özellikle geceleyin uçak motoru gibi arada gürültülü ses çıkarması.




  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt

    ben tam yazmadım.günde en fazla 6 saat klimayı açarım.hatay iskenderun da oturuyorum ılıman bir bölge gündüz pek çalıştırmam klimanın üzerine termometre koyuyorum 26 ya setlemişim iç ortam kumandaya basınca 23-24 klimanın emiş ısısı 26 ha babam çalışıyor ne durma ne yavaşlama komple anakartı değişen bir klima demekki demirdöküm inverter olmayan klimayı inverter diye piyasaya sürüyor.

  • dsoto kullanıcısına yanıt

    Merhabalar

    Sizin cihaz da gree üretimi olarak biliyorum. Sizin sorununuz forumdaki konu açan arkadaşın sorununa benziyor. Benim sigma12mg de inverter olayı 600 watlara kadar inebiliyor. Ben on of gibide çalışsa ama herzaman performanslı nominal kapasite de çalışsa sıkıntı etmem. Ama dış sıcaklık 13 / 15 derecelerin üstüne çıkınca klima kendini 600 watlara çekiyor dahada yükselmiyor. Sistemsel bir soruna benziyor bu durum. Ama bende sorunu yani klima kendini kıstığı zaman kondansere soğuk su döküyorum oşekilde çözüyorum. Keşke daha önce aklıma gelseymiş bu çözüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Merhaba Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.


    Sizin önerdiğiniz cihazlara ek olarak aşağıdaki cihazlar hakkında yorumunuz ne olur ? Vestel de 250 TL 'ye garantiyi 7 yıl uzatma var. Vestel hakkında çok iyi yorumlar okumadım. Sizin öneriniz bu 4 cihazdan hangisi olur?


    Airfel LTXN35U A++ Enerji Sınıfı 12000 BTU

    Vestel R32 Flora Doğa A++ 12000 BTU

  • Şahsen Ş kullanıcısına yanıt

    işte benim sıkıntım klima kendini kısmıyor.anakart değişmeden önce on off olarak çalışıyordu.şimdi içerisi hamam gibi olsada ne duruyor ne yavaşlıyor.sigma arçelik yada mitsubıshı almayı düşünüyorum.sigmayı tavsiye edermisiniz.

  • dsoto kullanıcısına yanıt

    Ben zaten sigma kullanıyorum. Sorun yaşıyorum yani. Sizinkide zaten sigmanın üreticisi (gree) tarafından üretiliyor. Tavsiye dersek bende burdaki üstatdan tavsiye alarak ilk klimam olan sigmayı almıştım. Ama detaylı araştırınca forumda şikayet konusunu gördüm. Daha önce görseydim almazdım sigmayı. Benim amacım zaten ısıtma. Sıkıntı yaşayanlarda ısıtmada yaşamış. Yani ısıtmada sorun çıkarmayan klima bakardım. Şu anda olsaydı heralde fiyat performans olarak midea üretimi airfel yada güncel versiyonu olan samsung ar35 serisi alırdım. Onlarda ısıtmayla ilgili forumda olumsuz bir yoruma rastlamadım Isıtmayı 30 dercelerde de yaptığı görülüyor teknik verilerde. Tabii nekadar doğrudur bilemem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen Ş kullanıcısına yanıt

    ben günlerden beri baya bir araştırıyorum.bütün oklar arçelik 18325 i gösteriyor 5400 lira fiyatı var fakat acelem yok yaza kadar maddi sıkıntım var.hazirandan sonra 10.000 liraya kadar toshiba me daikin gibi bir şeyde alabilirim.almışken bir kere kaliteli bir şey olsun.fakat kagıt üzerinde arçelik mükemmel görünüyor.kimi yorumlarda alüminyum boru kullanıldığı söyleniyor.fakat dilim yandı ince eleyip sık dokumadan almayacagım.zaten kış bitiyor.belki de alarko alırım eskiyi satarsam pek yükü olmaz iyi günler dilerim

  • Tabiki meşhur markalar var ama maalesef çok fiyatlandılar. Bizimki biraz da ucuz etin yahnisi oluyor galiba

    Hayırlısı olsun. Sizede iyi günler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaz klima5505 hocamdan markalar ve uygun cihazlar hakkında bilgi almıştım. En son daikin mitsubishi electric kalmıştı aklımızda. Mitsubishi electric ile ağustos ortasında anlaşmıştık. Klimaların gelmesi ancak aralık ortasını buldu. 2 haftadır beri geceleri kaloriferleri destekleyecek şekilde kullanıyoruz. Sistem multi yanlış hatırlamıyorsam 21.000 btuluk dış ünite ve 12+9btu iç ünite (legendera) var. En beğendiğim özellikleri:
    1) Dış ünite çok çok sessiz. Yazları vestel flora kullanan birisi olarak vestel floralar çok sesliydi evin duvarlarında dışarıda her yerde dış ünitenin sesini duymak mümkündü.
    2) İç ünite en yüksek modda bile çok sessiz
    3) Fark ettirmese bile çok hızlı bir şekilde odayı ısıtıyor.
    4) Melcloud sistemi bence başarılı.
    5) Oldukça fazla flap ayarı.
    Beğenmediklerim:
    1) Kumandasında ışık yok. Tipik japon işte ışıkla alıp vermedikleri var :). Vestelde bile varken büyük eksi.
    2) Odamdaki konumun uygunsuzluğundan olabilir ama isee sensoru pek iyi çalışmıyor gibi.
    3) İlk çalıştırmada bir miktar serin üflüyor ( bu sorun değil ama yine de iyi değil).
    4) Çok uzun süren teslim zamanları. MEden kaynaklı sorun diyor bayi. Genel sorun olup olmadığı konusunda pek bilgim yok.

    Merak edenlere edit:
    Şubat ayında,
    Legendera 9.000 BTU 9.5 bin tl civarı
    12.000 BTU 11.5 bin tl civarı
    18.000 BTU 18 bin tl civarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 7 Şubat 2021; 9:53:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar 12000 btu klima için.

    4000 tl ye kadar.(baymak fiyatı aldım)

    4500-5500 arası bütçe (mitsubishi heavy r32 gazlı srk35zsp-w 5700 fiyat verdiler)

    ve son olarak 6400 e me electric hare var ve bence çok para.

    Bu bütçelere model marka tavsiyesi yazabilirmisiniz. Isınma amaçlı ve özellikten ziyade sorunsuz model olması yeterli. Özellikleri önemli değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 7 Şubat 2021; 2:45:3 >
  • Merhaba..22 m2 salon için samsung wind free özellikli klima düşünüyorum...sağlık sorunları nedeni ile wind free özelliğini seçtim...önerirmisiniz..bu özellikle ilgili çok bilgimde yok açıkçası,samsung un teknolojisi diye yansıtılıyor...bunun gibi havayı üflemeden soğutan başka bir marka varmıdır....sıcak özellliğini hiç kullanmayacağız...wind free özellikli olanlar samsung un kendi üretimi sanırım,kendi ürettiği modelleri pek tavsiye etmiyorsunuz ama...klimanın hava üfleme özelliği çok önem arzediyor benim için,belirttiğim gibi wind free benzeri başka marka varmıdır,önerirmisiniz...teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhaba. Isıtma amaçlı 12 lik klima almayı düşünüyorum seçenekler bunlar, fiyat performans olarak düşünürsek hangisini önerirsiniz?

    Demirdöküm performans A5 (5.500)
    Arçelik PROSMART 12669 (6000)

    Şimdiden çok teşekkür ederim, sizi çok meşgul ettim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dsoto

    öncelikle herkese cevap verdiğiniz için teşekkürler.bende demirdöküm a5 18000 inverter var salonum 35 metrekare ilk aldığım günden beri klima on/off gibi çalışıyordu.ilallah ettirdi servis geldi komple ana kartı değiştirdi.bu seferde 26 ya set ediyorum içerisi 26 derece oluyor dış ünite ne duruyor ne yavaşlıyor faturalarım epey kalabalık geliyor nasıl bir inverter klima imiş anlamadım.tam anlamı ile demirdökümden tiksindim.yakında ikinci el olarak satacağım.aklımda arçelik 18325 var siz ne önerirsiniz.

    Merhaba. Rica ederim.


    Arçelik 18325'i tavsiye edebilirim. LG Dual Eco da düşünebilirsiniz,birebir aynıdır. Bölgenizde LG servisi yaygın ise ve Dual Eco'yu daha uyguna bulabilirseniz daha kârlı olur. Aksi halde 18325 daha iyi olacaktır,servisi de nispeten daha yaygındır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguray8

    Merhaba Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.


    Sizin önerdiğiniz cihazlara ek olarak aşağıdaki cihazlar hakkında yorumunuz ne olur ? Vestel de 250 TL 'ye garantiyi 7 yıl uzatma var. Vestel hakkında çok iyi yorumlar okumadım. Sizin öneriniz bu 4 cihazdan hangisi olur?


    Airfel LTXN35U A++ Enerji Sınıfı 12000 BTU

    Vestel R32 Flora Doğa A++ 12000 BTU

    Merhaba hocam.


    Rica ederim.


    Airfel'de LTXN35U yerine LTXN35UB'ye bakmanızı tavsiye ederim. UB serisi daha güncel,yakın zamanda piyasaya sürüldü.


    Samsung AR35 ile eşdeğerdir. Ancak Airfel'in marka sebebiyle servisi daha avantajlıdır. (Daikin servisi,Samsung servisinden daha iyi durumda)


    Onun dışında Vestel'in R410A gazlı Flora serileri güzeldi , piyasaya ilk sürüldüğünde iyi izlenim bıraktı ancak sonra tekrardan bozdu. Garantinin uzatılabilmesi vs. cazip olsa bile hiç bulaşmayın derim...


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1u2i3o4

    Bu yaz klima5505 hocamdan markalar ve uygun cihazlar hakkında bilgi almıştım. En son daikin mitsubishi electric kalmıştı aklımızda. Mitsubishi electric ile ağustos ortasında anlaşmıştık. Klimaların gelmesi ancak aralık ortasını buldu. 2 haftadır beri geceleri kaloriferleri destekleyecek şekilde kullanıyoruz. Sistem multi yanlış hatırlamıyorsam 21.000 btuluk dış ünite ve 12+9btu iç ünite (legendera) var. En beğendiğim özellikleri:
    1) Dış ünite çok çok sessiz. Yazları vestel flora kullanan birisi olarak vestel floralar çok sesliydi evin duvarlarında dışarıda her yerde dış ünitenin sesini duymak mümkündü.
    2) İç ünite en yüksek modda bile çok sessiz
    3) Fark ettirmese bile çok hızlı bir şekilde odayı ısıtıyor.
    4) Melcloud sistemi bence başarılı.
    5) Oldukça fazla flap ayarı.
    Beğenmediklerim:
    1) Kumandasında ışık yok. Tipik japon işte ışıkla alıp vermedikleri var :). Vestelde bile varken büyük eksi.
    2) Odamdaki konumun uygunsuzluğundan olabilir ama isee sensoru pek iyi çalışmıyor gibi.
    3) İlk çalıştırmada bir miktar serin üflüyor ( bu sorun değil ama yine de iyi değil).
    4) Çok uzun süren teslim zamanları. MEden kaynaklı sorun diyor bayi. Genel sorun olup olmadığı konusunda pek bilgim yok.

    Merak edenlere edit:
    Şubat ayında,
    Legendera 9.000 BTU 9.5 bin tl civarı
    12.000 BTU 11.5 bin tl civarı
    18.000 BTU 18 bin tl civarı

    Merhaba hocam.


    İzlenimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Genel itibar ile memnun kalmanıza çok sevindim. Ürünün geç gelmesi muhtemelen ME'den kaynaklanıyordur. Buna ek olarak Pandemi sürecinde meydana gelen aksaklıklar ve uluslararası sevkiyatlara getirilen kota sebebiyle gecikme yaşanmış olabilir.


    İlk çalıştırma esnasında bir miktar soğuk hava üfleyebilir. Ancak buna karşılık cihazın düşük fan hızında başlaması gerekir. Tabi üflemeye başlama sıcaklığını yüksek tutarak,iç ünite bataryasının (serpantinin) daha çok ısındıktan sonra fanın devreye gitmesi iyi olurdu.


    Kumandadaki ışık ve iç ünite panelindeki ledler Japon'larda asgari özellikte üretiliyor. Ledlerle ilgili bir dertleri var :) Sade tasarım üzerine ısrarcı durumdalar.


    I See sensörde ne gibi sorun tespit ettiniz ? Hangi iç ünitelerde karşılaştınız ve iç ünitelerin konumları nasıl ?


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Merhabalar 12000 btu klima için.

    4000 tl ye kadar.(baymak fiyatı aldım)

    4500-5500 arası bütçe (mitsubishi heavy r32 gazlı srk35zsp-w 5700 fiyat verdiler)

    ve son olarak 6400 e me electric hare var ve bence çok para.

    Bu bütçelere model marka tavsiyesi yazabilirmisiniz. Isınma amaçlı ve özellikten ziyade sorunsuz model olması yeterli. Özellikleri önemli değil.

    Merhabalar.


    Baymak,ısıtma için iyi bir tercih olmayacaktır.


    Mitsubishi Heavy'de asgari tercih edilecek model R32 gazlı Premium serisi olmalıdır (ZS-W).


    HaRe serisi kalite bakımından ZSP'den daha iyidir.


    Mitsubishi'nin ve diğer japonların fiyatları maalesef bu seviyelerde.


    4000TL bandı için çokça tavsiye ettiğim markaları sizler için de önerebilirim.


    Airfel LTXN35UB veya Samsung AR35 marka modelleri birer örnektir (Airfel'deki cihazın sonu U ile biteni eski,UB ile biteni yeni seridir). Airfel servis bakımından Samsung'a göre daha avantajlıdır.


    Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim.


    Yüksek fiyat bandında ise HaRe'yi düşünün derim. Marka olarak normal,performans olarak yüksek bir cihaz için Arçelik 12660'a bakmanızı tavsiye ederim.


    Fiyatı M.Electric HaRe'ye yakındır.


    Arçelik 12660'da verim yüksektir.


    HaRe'de ise verim standart,kalite nispeten daha yüksektir.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayhiforme

    Merhaba..22 m2 salon için samsung wind free özellikli klima düşünüyorum...sağlık sorunları nedeni ile wind free özelliğini seçtim...önerirmisiniz..bu özellikle ilgili çok bilgimde yok açıkçası,samsung un teknolojisi diye yansıtılıyor...bunun gibi havayı üflemeden soğutan başka bir marka varmıdır....sıcak özellliğini hiç kullanmayacağız...wind free özellikli olanlar samsung un kendi üretimi sanırım,kendi ürettiği modelleri pek tavsiye etmiyorsunuz ama...klimanın hava üfleme özelliği çok önem arzediyor benim için,belirttiğim gibi wind free benzeri başka marka varmıdır,önerirmisiniz...teşekkürler

    Merhaba.


    Rüzgarsız serinlik özelliği,ev tipi cihazlarda sadece Samsung ve Midea'da bulunmaktadır.


    Samsung'un icadı değildir ancak,duvar tipi klimalarda kullanımı Samsung'un fikridir. Endüstriyel olarak rüzgarsız iklimlendirme hali hazırda vardır,uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.


    Samsung'da Wind-Free , Midea'da Breezeless+ olarak isimlendirilmektedir.


    Midea'da bu özelliğe sahip cihazlar aşırı,gereksiz pahalı.


    Samsung'ta ise bu özellik,kendi üretimi olan cihazlarda mevcuttur ve Samsung'un kendi üretimleri maalesef dayanıksızdır. Üretim maliyetlerini kısa kısa tel maşa bir ürün meydana getirdiler. Olumsuz yorumların sebebi esasen budur.


    Kapasite olarak 12000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır. Midea'yı alternatif önerebilirim ancak bahsetmiş olduğum gibi gereksiz pahalıdır. Söz konusu özellik ise bu iki markada bulunmaktadır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusugurlu5

    Tekrardan merhaba. Isıtma amaçlı 12 lik klima almayı düşünüyorum seçenekler bunlar, fiyat performans olarak düşünürsek hangisini önerirsiniz?

    Demirdöküm performans A5 (5.500)
    Arçelik PROSMART 12669 (6000)

    Şimdiden çok teşekkür ederim, sizi çok meşgul ettim...

    Merhaba.


    Öncelikle tabi ki istediğiniz kadar sorabilirsiniz,bilgi paylaştıkça çoğalır.


    İki cihaz arasında Arçelik 12660 kesinlikle daha iyi bir tercih olacaktır.


    Arçelik'in tek kapasite seçeneğe sahip,en üst cihazıdır ve sadece teoride değil pratikte de gerçek anlamda fiyatına göre iyi bir cihazdır.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Odamda gece haricinde pek oturmuyorum. Gece yatarken acaba sensor beni görüyor mu diye pek emin olamadım. Bir kaç kez yattım o modla sanki hafif bir serinlikle uynır gibi oldum. Isıtmada her yeri ısıtması bana göre daha mantıklı geldiği için kullanmadım daha doğrusu. En güzeli yazın soğuk modda çalışırken deneyimlemek. Onun dışında çalışırken gördüm sensorleri ama ne bileyim çok güven vermediler gibi ilk izlenimim yaşayıp görecez artık :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23932394239523962397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.