Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ByKliman , ByKliman Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.214
Cevap
701
Favori
4.429.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23902391239223932394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusugurlu5

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, bütçem yaklaşık 6 bin TL, ben odanın diğer kapılarını da açacağımı söyleyince danışman arkadaş bana klimadan çok verim alamazsınız dedi. Siz bu bilgiye katılıyor musunuz? Daikin dan başka bir marka önerebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum

    Rica ederim. Kapıları açmanız halinde klimanın bulunduğu alandaki ısıl yoğunluk azalacaktır. Yani diğer alanlara da serinlik/sıcaklık gidecektir. Böylesi bir durumda verim alabilmeniz,cihazın mekânları iklimlendirerek tolere edebilmesi için cihazın çalışma süresini uzatmanız gerekir. Sürekli böyle kullanımınız olacaksa mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak diğer alanlarla birlikte klimanın olduğu alanda ve diğer alanlarda etkisini hissedebilirsiniz. Bu nedenle kısmen katıldığımı söyleyebilirim. Verim azalır,ancak bunu cihazı uzun süreli çalıştırarak tolere edebilirsiniz. Ancak sarfiyat da ister istemez artar,çünkü kapıların açılmasıyla klimaya daha çok iş düşüyor.


    Daikin'e alternatif olarak yine Japon cihazlara ağırlık verirsek,aşağı yukarı Sensira ayarında Mitsubishi Electric HaRe serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim. Bu markada bayilerden fiyat bilgisi alınabiliyor.


    Bir üst modeli olan Mitsubishi Electric Enviro serisi de Shira Eco'ya alternatiftir,hatta verim açısından fazlası vardır.


    Ancak Daikin'in vermiş olduğu fiyatların cazip olduğunu yinelemek isterim. Çünkü gerçekten dikkat çekici uygunlukta fiyat vermişler.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şahsen

    Mehabalar hocam. Teşekkür ederim bilgi için. Dış ünitede karlanma göremeyince durumu takip etmedim maalesef. Ama iç ünite gaz akış sesleri(faşırtı şeklinde) aynı önceki defrostlardaki gibiydi.. Dışarda dış ünitede nemlenme vs buz olmazsa defrosta girmezmi hocam klima.

    Eğer yarın yine birden durursa takip edeceğim inşallah.

    Merhabalar hocam. Rica ederim.


    Normal çalışan bir cihaz için,dış ünitenin hava akışı bloke olduğunda defrost ihtiyacı doğar. Çünkü bu durumda iç üniteye gönderilen soğutucu akışkan sıcaklığı düşer. Daha net bir yorum yapabilmemiz adına mümkünse aynı durumu sergileme ihtimaline karşın cihazı takip ediniz,defrosta girdiği kesin ise ona göre daha detaylı bir yorum yapmış oluruz.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebbsfleet

    Lg Dual eco ve Lg Dual plus arasındaki wifi ve dört yöne salınım farkı dışında bir fark var mı bu özellikler için 300-400 tl farka değer mi?

    Ayrıca Lg nin bu modelleri dışında Arçelik 12325 modelini mi tercih etmeliyim sizce.

    Merhaba.


    Aradaki farklar bahsetmiş olduğunuz gibi 4 yöne salınım ve Wi-Fi'dir.


    Dual Eco'ya da Wi-Fi kontrol kazandırılabilir ancak bu modelde Wi-Fi modülü opsiyoneldir. Ek ücret karşılığı (250-300TL civarı) Wi-Fi özelliği kazandırabilirsiniz.


    Bu açıdan bakarsak;Eğer ileride Wi-Fi ile uzaktan kontrol etmek isterim derseniz,modül parasına bir üst modeli almış olmanız daha iyi olur.


    Ancak hiç ihtiyacım olmaz derseniz gereksiz masraf olur.


    4 yöne salınıma da değinecek olursak,Eco serisinde sağa ve sola salınım manüeldir. Klimanın üfleme ağzının içinde iki parça dikey flap vardır. Bunları sağa-sola veya ikisini de sağa veya sola yönlendirebilirsiniz. Ancak bıraktığınız yönde kalırlar.


    Dual Plus'ta ise sağa-sola salınımı da kumandadan ayarlayabilirsiniz. Ayrıca otomatik olarak sağa-sola sürekli salınım yaptırabilirsiniz.


    Esasen aşağı-yukarı hava yönlendirme daha önemlidir. Nitekim tüm klimalarda otomatiktir.


    Yazın soğutma için yukarı,ısıtma için aşağı yönlendirmek gerekir. İsteğe bağlı otomatik salınım (swing) da yaptırılabilir.


    Manüel olan flapların birini sağa,diğerini sola yönlendirerek sabit bir şekilde sağa-sola üflemesini sağlayabilirsiniz.


    Bu aşamada en iyi kararı,kullanım alışkanlığınıza göre sizin vermeniz mümkün olacaktır.


    Wi-Fi Modülü Eco'da opsiyoneldir. Bu modülü alırsanız,Wi-Fi kontrole sahip ancak 2 yöne otomatik salınımlı bir cihazınız olur. 300TL civarı bir masrafa girersiniz.


    400TL fark varsa 100TL daha ekleyip Plus'ı almak daha mantıklı olacaktır.


    Ama benim için Wi-Fi de sağa-sola salınım da önemsiz ve hiç keyfe keder bile kullanmam derseniz Dual Plus serisinin hiçbir avantajı olmayacaktır.


    325 kodlu modelleri,Dual Eco ile eşdeğer durumdadır. Arçelik duruma göre bir miktar pahalı ancak,adım başı servisi var. Bu yönden bir avantajı mevcut. Cihaz açısından 325 kodlu Ekolojik serileri ile Dual Eco serileri eşdeğerdir.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castro_1926

    Öncelikle konu için @klima5505 e teşekkürler. Konuyu atlayarak da olsa elimden geldiğince okumaya çalıştım hiç birşey bilmiyorken az da olsa marka ve işlem bilgimiz oldu sayende.

    Şimdi bizim durumumuz şu şekilde izmirdeyiz evin kuzey ve güney cepheleri binalarla dolu batı ve doğu cepheleri açık 2. Kattayız ve üstümüzde çatı yok kiracıyız ev sahibi üste kat çıkacağını söylüyor ancak ne zaman belli değil 2 senelik bina yalıtım var dedi ama pek öyle gelmiyor bize. Şimdi bütçemiz 7.5 k ya kadar olabilir ancak bunuda zaten kartla borçlanarak alacağım klimayı yaz kış kullanıcaz devamlı kapı açık şekilde sürekli çalışacak cihaz iklimsa ve mitsubishi electricden fiyat aldım iklimsa da ki arkadaş sigma plus 12 binlik yeter dedi ve 12 lik cihaza nakit 5250 6 taksit 5600 dedi. Me bayi ise hare yada enviro serisini önerdi ancak üstte çatı olmadığı için 15 lik cihaz önerdi fiyatı hare için 7100 lira kart peşin aynı dedi enviro içinse 8500 dedi.
    Şimdi sorular ise şu şekilde;
    1. Sizce kaç binlik cihaz almalıyım?
    2. Üst segment cihazlara vereceğim para kendini çıkarır mı yani beni elektrik faturasında airfel, dd a5, arçelik 15 lik üzer mi arada ki farkı vermeye değer mi sonuçta Kiracıyım ve fazla para vermeyi istemiyorum.
    3. Siz olsanız hangi markayı tercih ederdiniz alacağım 7 k lık klimaya iki ay çalışacağım? Ancak elektronik konusunda şanssızım uğraşmak ve sonrasında masraf çıksın istemiyorum.
    4. Mitsubishi gibi tek klima alacağıma baymak Arçelik gibi 2 tane 9000 lik cihaz almak mantıklı mı?

    Merhaba. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...


    1-Sigma Plus INVDMG serisinde 15000 Btu ara kapasite bulunmamaktadır. Bu nedenle bu marka için 12000 Btu tercih etmeniz uygun olur. 18000 eğer kapılar açık tutulacaksa fazla gelmez. Ancak sadece salonun (salona konumlandıracağınızı anladım,yanlış ise lütfen düzeltiniz) iklimlendirilmesi amaçlanıyorsa 12000 Btu yeterlidir.


    *Ara kapasite bulunduran Mitsubishi Electric için 42'lik 14000 Btu kapasiteyi tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Bu aşamalara gelmişken,imkânınız varsa Enviro serisini tercih edin derim. HaRe serisinin verim değerleri standart boyutta. Kalite olarak ve marka açısından illaki fark var. Ancak Enviro tercih ederseniz verim açısından da artınız olur.


    2-Bütçeniz yeterli iken Japon markaları tercih etmeniz daha isabetli olur. Söz konusu modellerden yola çıkarsak,özellikle Enviro serisi ile diğer alternatifler arasında fark olacaktır. HaRe serisinin verim değerleri sebebiyle çok bir fark olmaz ancak,pratikte sergileyeceği performans itibariyle ister istemez arada bir miktar fark olur. Bu fark,Enviro serisinde daha belirgin durumda olacaktır. Amorti süresi sizin kullanımınızda daha kısa olacaktır. Sadece soğutma için bu seviyede cihazlar tercih etmek,ancak çok serbest bir bütçe için düşünülebilir. Ancak soğutma amacı için bu fiyatlara yükselip de zorlamaya gerek yoktur. Isıtma talebiniz olduğu için daha dikkatli bir tercih yapmanız uygun olur. Özellikle ısıtmada segmenti yüksek cihazların amorti süresi,diğer alternatiflere göre daha kısa olacaktır. Çünkü kışın sergilediği performans,defrost sıklığı ve süresi gibi etkenler de hesaba dahil olur. Kalite cihazlarda bu unsurlar daha az etkili olduğu için (defrost ihtiyacı vs. daha az olacağı için) performans ve buna bağlı verim daha yüksek olacaktır.


    3-Bu cihazla beraber borca girmiş olacaksınız. Borca girmişken 1400TL'lik fark sorun oluşturmayacaksa Mitsubishi Electric Enviro serisini tavsiye ederim,şahsen tercihim bu yönde olurdu. HaRe serisi giriş sınıfı bir cihazdır. HaRe tercih ederseniz/edersem,verimden ziyade kalite açısından fark elde edersiniz/ederim diyebiliriz.


    4-Yaz kış kullanımlarda çok da ucuza kaçmamanızı tavsiye ederim. Fiyatına göre uygun seçenekler istisnadır. Tabi Japon cihazlar gibi olmaz ancak fiyatına göre iyi performans sunacak seçenekler mevcuttur. Airfel,Samsung AR35 veya 5000H birer örnek gösterilebilir. 9000 Btu cihaz çatı katta 18m^2 alanınıza maalesef yeterli kalmayacaktır. Bu tercih ikinci cihaza yer açsa da mekânın ihtiyacını karşılamayacaktır. Uygun fiyatlı yüksek performanslı bir alternatif sunmam gerekirse Arçelik 12660 kodlu seriye de bir bakmanızı tavsiye ederim. Japon cihazlardan sonra araya bu modeli ekleyebiliriz,bir düşünün derim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: command_4

    selam dostlar,

    izmir karşıyaka 18m2 güney cepheli arakat salonumda 24000 btuluk eski nesil arçelik plasma klima var. ev sahibi takmış. yazın odada gürültüden durulmuyor, fatura gelince kalp krizi geçiriyordum.


    yatak odamda 11 yıl önce aldığım gree on/off 9000 btuluk klima var. bakım dışında içi açılmadı çok memnunum. buna istinaden 12000 gree viola almayı düşünüyorum. eski arçelik klimanın demontajı dahil 4000 tl fiyat teklifi aldım. fiyat nasıldır?

    Selamlar. Sizleri tekrar görmek güzel  


    11 Yıl önceki konunuz bayağı rağbet görmüştü. Şahsen benim de ilgimi çekmişti. Hatta hatırlarsanız aradan birkaç yıl geçtikten sonra cihazın son durumunu merak edip sizlere sormuştum. Dile kolay 11 yıl bakım dışında müdahale ihtiyacı duyurmaması gayet güzel bir ayrıntı.


    İnternet fiyatı şu anda 4400 TL civarında. Eski cihazın sökümüyle beraber 4000TL teklif gayet yerinde. Bu bağlamda fiyatın uygun,makul olduğunu söyleyebilirim.


    Demontaj yapıldıktan sonra,eski cihazdan eser kalmamalı. Bazen bu durumlar meydana gelebiliyor,buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. 24'lük Arçelik ile 12'lik Gree'nin ölçüleri farklı ancak bazen eski klimanın dış ünite konsolunu,yeni dış ünitenin ölçülerine göre sabitleyip kullanabiliyorlar. Bu tarz durumlara izin vermeyiniz. Yani eski klimanın dış ünite konsolunu kullanıp,yeni aldığınız klima için kullanılacak konsolu alıp götürebiliyorlar. Yepyeni cihaz,paslı ve/veya eski metali yorulmuş ayaklara (konsola) konduruluyor. Boru çapları uysa idi onun için de uyarıda bulunmam gerekirdi ancak,eski 24'lük cihaz ile yeni cihazınızın boru çapları uymadığı için bu durum söz konusu olmayacaktır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByÇINAR

    Sesi çekebilirsem yükleyip link atmaya çalışcam,saolun.

    Merhaba. Sizler de sağ olun hocam.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Selamlar. Sizleri tekrar görmek güzel  


    11 Yıl önceki konunuz bayağı rağbet görmüştü. Şahsen benim de ilgimi çekmişti. Hatta hatırlarsanız aradan birkaç yıl geçtikten sonra cihazın son durumunu merak edip sizlere sormuştum. Dile kolay 11 yıl bakım dışında müdahale ihtiyacı duyurmaması gayet güzel bir ayrıntı.


    İnternet fiyatı şu anda 4400 TL civarında. Eski cihazın sökümüyle beraber 4000TL teklif gayet yerinde. Bu bağlamda fiyatın uygun,makul olduğunu söyleyebilirim.


    Demontaj yapıldıktan sonra,eski cihazdan eser kalmamalı. Bazen bu durumlar meydana gelebiliyor,buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. 24'lük Arçelik ile 12'lik Gree'nin ölçüleri farklı ancak bazen eski klimanın dış ünite konsolunu,yeni dış ünitenin ölçülerine göre sabitleyip kullanabiliyorlar. Bu tarz durumlara izin vermeyiniz. Yani eski klimanın dış ünite konsolunu kullanıp,yeni aldığınız klima için kullanılacak konsolu alıp götürebiliyorlar. Yepyeni cihaz,paslı ve/veya eski metali yorulmuş ayaklara (konsola) konduruluyor. Boru çapları uysa idi onun için de uyarıda bulunmam gerekirdi ancak,eski 24'lük cihaz ile yeni cihazınızın boru çapları uymadığı için bu durum söz konusu olmayacaktır.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    hatırladım hocam :) teşekkürler...


    geçen yaz yeni bir eve taşındım, eski gree'yi yatak odasına taktırdım. kıydım paraya çağırdım yetkili servisi sök, bakım yap, sonra yeni yere tak dedim. tabi abi dediler. abi biz bu modeli ilk defa görüyoruz dediler. olm dedim bu alet 11 yaşında :)


    yeni evdeki yatak odasına taktılar. çiçek gibi oldu. fakaaat ev sahibim sağ olsun 18m2 tek güney cepheli ara kat salona 24000btuluk klima takmış. evde gürültüden başım ağrıyor. yazın üşüdüm. faturada 600 tl geldi.


    eski gree'den memnunuz, son gelen yetkili servis de işinde iyiydi. 11 yıllık makineyi monte ederken bile vakum yaptılar. patronlarına watsapp'dan mesaj attım. abicim eski klima sökülecek 12k'lık viola kaça takarsın toplam ne olur dedim 4000 dedi. fiyat da iyi geldi aslında. muhtemelen 2019 veya 2020 başı stoklarıdır. zaten homeoffice çalışıyorum ben o 24k'lık arçeliği kırarım... yaz başlamadan düşünüyorum taktırmayı. hem fiyatlara zam gelmez, hem de servisin yoğunluğu pek yoktur rahat rahat montaj yaparlar... montaj yaptırırsam gene bi konu açarım :)





  • Arçelik bence 7 senedir sorunsuz kullanıyorum olası sorunlarda parçalarıda düşük fiyatlı.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Çok sağolun hocam. Hava iki gün 0 derece civarlarında dolaştıktan sonra şimdi 8/10 derece civarlarına çıktı. Bundan dolayı sanırım cihazın çalışmasında bir anormallik oluşmadı. Eğer birdaha o durumu yaşarsak cihazı takip edeceğim inşallah.

    İlginiz için çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar teşekkürler ilginize şimdi japonda karar kılıyoruz gibi peki Mitsubishi heavy de üzmeyecek bir cihaz olabilir mi yoksa direk electric mi bakalım?
  • Merhabalar bana klima olarak arçelik 18325 tavsiye etmiştiniz. Ben onu araştırırken gree viola 18000 btu luk bir makine denk geldi. Piyasa fiyatından aşağıya veriyor bayi. 5400 diyor açıkcası. Size danışmak istedim kaçırma demezseniz hemen alıcağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: command_4

    hatırladım hocam :) teşekkürler...


    geçen yaz yeni bir eve taşındım, eski gree'yi yatak odasına taktırdım. kıydım paraya çağırdım yetkili servisi sök, bakım yap, sonra yeni yere tak dedim. tabi abi dediler. abi biz bu modeli ilk defa görüyoruz dediler. olm dedim bu alet 11 yaşında :)


    yeni evdeki yatak odasına taktılar. çiçek gibi oldu. fakaaat ev sahibim sağ olsun 18m2 tek güney cepheli ara kat salona 24000btuluk klima takmış. evde gürültüden başım ağrıyor. yazın üşüdüm. faturada 600 tl geldi.


    eski gree'den memnunuz, son gelen yetkili servis de işinde iyiydi. 11 yıllık makineyi monte ederken bile vakum yaptılar. patronlarına watsapp'dan mesaj attım. abicim eski klima sökülecek 12k'lık viola kaça takarsın toplam ne olur dedim 4000 dedi. fiyat da iyi geldi aslında. muhtemelen 2019 veya 2020 başı stoklarıdır. zaten homeoffice çalışıyorum ben o 24k'lık arçeliği kırarım... yaz başlamadan düşünüyorum taktırmayı. hem fiyatlara zam gelmez, hem de servisin yoğunluğu pek yoktur rahat rahat montaj yaparlar... montaj yaptırırsam gene bi konu açarım :)



    Alıntıları Göster

    Merhaba :)


    Rica ederim hocam.


    11 yıllık aranın ardından yeni bir inceleme konusu çok güzel olur. Bakalım dededen toruna 11 yılda neler değişmiş :)


    18m^2 alana ısı kayıp kazancı ne kadar yüksek olsa da 24000 Btu'luk cihazın tercih edilmesinin teknik bir dayanağı yoktur. Muhtemelen kafasına göre taktırıp geçmiş.


    Eski cihazınızın da yaşına rağmen önemsenmesi ve usulünce monte edilmesi çok iyi olmuş. Servisin iyisi denk gelmiş. Yeni cihaz adayı için de fiyat gayet makul durumda. Dediğiniz gibi yakın zamana ait sayılabilecek stoklardandır.


    Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım :)


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şahsen

    Çok sağolun hocam. Hava iki gün 0 derece civarlarında dolaştıktan sonra şimdi 8/10 derece civarlarına çıktı. Bundan dolayı sanırım cihazın çalışmasında bir anormallik oluşmadı. Eğer birdaha o durumu yaşarsak cihazı takip edeceğim inşallah.

    İlginiz için çok teşekkür ederim

    Merhaba.


    Sizler de sağ olun hocam. Aynı durum söz konusu olursa,bildiriminizi bekliyor olacağım. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castro_1926

    Hocam tekrar teşekkürler ilginize şimdi japonda karar kılıyoruz gibi peki Mitsubishi heavy de üzmeyecek bir cihaz olabilir mi yoksa direk electric mi bakalım?

    Rica ederim hocam.


    Mitsubishi Heavy de düşünebilirsiniz. Heavy için ise asgari tercihinizin ZS kodlu Premium serisi olmasını tavsiye ederim.


    Bu markada şöyle bir durum söz konusu ;


    Form Group'un ithal ettiği R32 gazlı seriler


    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler/split-klimalar/premium-serisi-srk-zs


    İklimsa'nın ithal ettiği R410A gazlı seriler


    https://www.iklimsa.com/duvar-tipi-klimalar/mitsubishi-heavy-inverter-klima-premium-serisi-12000-btuh-a-enerji-sinifi


    İkisi arasında soğutucu akışkan farkı vardır. İklimsa'nın ithal ettiği cihazlar da tercih edilebilir ancak,daha güncel olması sebebiyle Form Group'tan fiyat almanızı tavsiye ederim. R32 gazlı cihazlar daha günceldir.


    Premium serisi ile M.Electric Enviro arasında tercih yapmanızı tavsiye ederim. HaRe serisi bir alt model konumunda kalıyor.


    Örneğin HaRe serisi,Heavy Premium'dan pahalıya geliyorsa Premium daha avantajlı duruma gelir. (Bayi fiyatları değişken olabildiği için varsayımlı olarak yorumda bulundum).


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DespotHkn

    Merhabalar bana klima olarak arçelik 18325 tavsiye etmiştiniz. Ben onu araştırırken gree viola 18000 btu luk bir makine denk geldi. Piyasa fiyatından aşağıya veriyor bayi. 5400 diyor açıkcası. Size danışmak istedim kaçırma demezseniz hemen alıcağım.

    Merhaba.


    5400TL bu cihaz için iyi bir fiyat. Günümüz fiyatlarıyla 6100-6200TL civarı bir fiyata sahip. Bayi ile beraber bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise bu fiyatıyla tavsiye edebilirim.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ilginize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castro_1926

    Öncelikle konu için @klima5505 e teşekkürler. Konuyu atlayarak da olsa elimden geldiğince okumaya çalıştım hiç birşey bilmiyorken az da olsa marka ve işlem bilgimiz oldu sayende.

    Şimdi bizim durumumuz şu şekilde izmirdeyiz evin kuzey ve güney cepheleri binalarla dolu batı ve doğu cepheleri açık 2. Kattayız ve üstümüzde çatı yok kiracıyız ev sahibi üste kat çıkacağını söylüyor ancak ne zaman belli değil 2 senelik bina yalıtım var dedi ama pek öyle gelmiyor bize. Şimdi bütçemiz 7.5 k ya kadar olabilir ancak bunuda zaten kartla borçlanarak alacağım klimayı yaz kış kullanıcaz devamlı kapı açık şekilde sürekli çalışacak cihaz iklimsa ve mitsubishi electricden fiyat aldım iklimsa da ki arkadaş sigma plus 12 binlik yeter dedi ve 12 lik cihaza nakit 5250 6 taksit 5600 dedi. Me bayi ise hare yada enviro serisini önerdi ancak üstte çatı olmadığı için 15 lik cihaz önerdi fiyatı hare için 7100 lira kart peşin aynı dedi enviro içinse 8500 dedi.
    Şimdi sorular ise şu şekilde;
    1. Sizce kaç binlik cihaz almalıyım?
    2. Üst segment cihazlara vereceğim para kendini çıkarır mı yani beni elektrik faturasında airfel, dd a5, arçelik 15 lik üzer mi arada ki farkı vermeye değer mi sonuçta Kiracıyım ve fazla para vermeyi istemiyorum.
    3. Siz olsanız hangi markayı tercih ederdiniz alacağım 7 k lık klimaya iki ay çalışacağım? Ancak elektronik konusunda şanssızım uğraşmak ve sonrasında masraf çıksın istemiyorum.
    4. Mitsubishi gibi tek klima alacağıma baymak Arçelik gibi 2 tane 9000 lik cihaz almak mantıklı mı?

    hocam Me enviro 8500 tl hangi şehir ve bayiden teklif aldınız saygılar.





  • wquzun kullanıcısına yanıt
    İzmirden bornovadan aldım üstad bayinin adına dikkat etmedim
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Servis sorunu yok Adana çukurovadayım. Tavsiyeleriniz benim için çok önemliydi acayip mutlu oldum. Ürünü alıyorum en kısa sürede sizede dönülünü yapacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bahsettiğiniz seriye baktım. Bayii de fiyatlar çok yüksek ama hepsi burada da çok ucuza buldum. Sizce bunun fiyatı neden böyledir?
  • 
Sayfa: önceki 23902391239223932394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.