Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2387. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
57.227
Cevap
701
Favori
4.431.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 23852386238723882389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: girithglam

    Teşekkürler yorumlarınız için

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrullah29

    12.000 lik klima alacağım. Teklifler şöyle

    Mitsubishi heavy premium 7.250 TL

    Mitsubishi electiric enviro 7.600 TL

    Mitsubishi electiric krigamine zen 9.000 TL

    Mitsubishi heavy diamond gri renkli olanı 9.000 TL

    Daikin emura 9.500 TL


    Almışken iyisi olsun istiyorum. tasarım olarak Mitsubishi heavy ler çok hoşuma gitti. diamond normalde 11.000 TL iken bayide bir adet eski fiyattan aldığım var o yüzden 9.000 TL ye bırakırım dedi. Benim gönlüm Mitsubishi heavy gri renkli diamond.Sizce hangisini tercih etmeliyim.

    Merhaba.


    Mitsubishi Heavy "Diamond" serisinin gri olanı ülkemizde pek yaygın değil. Modelde bir yanlışlık yok değil mi ?


    ZSX-WT veya ZSX-ST kodlu olan cihaz gri Diamond'dur.


    Bir de Premium'un gri olanı var çünkü, ZS-WT veya ZS-ST modeli ise Premium serisidir.


    Emura serisi,tasarım olarak üstün ancak verim açısından geride kalıyor.


    Emura 12000 Btu için 7,19 SEER (soğutma verimi) 6,20 SCOP (ısıtma verimi) mevcut.


    Heavy Premium 7,8 SEER 4,6 SCOP


    Heavy Diamond 9,2 SEER 5,1 SCOP


    Electric Enviro 8,5 SEER 4,7 SCOP


    Electric Zen 8,8 SEER 4,6 SCOP


    verim değerleri mevcut.


    Verim açısından en üstün cihaz Diamond ZSX oluyor. Zaten üst segment olan bir cihaz.


    Sonrasında Zen geliyor,bu cihaz da orta-üst sınıfta


    Sonrasında Enviro ve Premium geliyor bu cihazlar da orta sınıfta.


    Emura ise tasarım vb. açılardan ve Daikin'in kendi üretimlerinden biri olması sebebiyle Üst sınıfta yer alıyor ancak verim açısından orta sınıf durumunda. Tabi bu olumsuz bir durum değil,gayet rahat bir şekilde tercih edilebilecek cihazlardan biridir.


    Tasarımdan feragat edip verimi yükseltmek gerekirse Shira Plus daha iyi bir tercih olur Emura adına konuşursak...


    Bu sonuca göre bütçeniz yeterli ise,yatkın olduğunuz Heavy Diamond listede başa çıkıyor.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakcankose

    Merhaba,

    Sizlerden destek alarak bir klima arayışına girmiştim ancak kapatacağımız dükkanımıza 2017 yılında aldığımız Vestfrost VF 12K INV A+ 12000 BTU klima var bunu alıp evime takmak istiyorum cihazdan bir sorun yaşamadık ama malzemesi vs nasıldır bilmiyorum yorumlarınızı alabilir miyim ?

    Merhabalar.


    Vestfrost,Vestel'in yan markalarından biridir. Eğer kullandığınız süre boyunca memnun kaldıysanız,dükkanınızı kapattınız da mekân size ait ise ve hala klima ihtiyacınız yoksa Vestfrost'u evinize taşıtmanızı tavsiye ederim.


    Ancak diğer türlü yeni cihaz almaya niyetliyseniz,daha iyi alternatifler sunabiliriz.


    Vestel de diğer bazı markalar gibi eskiye göre daha daha iyi. Ancak yine de kalite olarak giriş sınıfında kalan bir seçenektir.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: pzero_nero

    Merhaba, herkese iyi yıllar.


    Salona klima taktırmak istiyorum. Kafamda kabaca bir fikir oluştu ancak yine de işi bilen birilerinden yorum almak iyidir diye düşündüm. Salonumun alanı 22,75 metrekare. Batıya bakıyor, konum İzmir, arakat, doğrama çift camlı pvc kayar kapı ve pencere alanı 4,5 metrekare (yani batıya bakan duvarın tamamı cam) ancak elektrikli panjur var. İnternetteki hesaplama araçlarını kullanarak bir hesap yaptığımda yaklışık 12bin küsür değer çıkıyor. Klimayı sadece soğutma için yaz aylarında kullanacağım zira daire doğal gazlı.


    Ancak 12 binlik ile 18 binlik cihazlar arasında epey fiyat farkı var. Arçelik'in 14500 btu'luk bir modeli mantıklı geldi. Mutlaka önceki sayfalarda bu tip sorular sorulmuştur fakat takdir edersiniz ki 2500 küsür sayfayı okumak günler alacaktır.


    Bütçe olarak maksimum 6000 tl ayırdım. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Merhabalar.


    İyi,sağlıklı bir yıl diliyorum.


    Daha önce sorulan sorular,görüşler siz forumdaşlarımız için faydalı olacaktır. Ancak tabi ki bu mesajlar var diye tekrar sormaktan geri durmayınız.


    22,75m^2 alanınız için 12000 Btu cihaz yeterli olur. Ancak cam alanınız fazla olduğu için bir ara kapasite de fazla gelmez.


    15000 Btu ara kapasite diye tabir ettiğimiz bir değerdir. Çünkü bilindik 9-12-18-24 btu kapasitelerinin arasında kalıp,her markanın üretmediği bir kapasitedir.


    7000-15000-30000 btu kapasiteler de ara kapasitedir.


    15325 kodlu bahsetmiş olduğunuz model de bu mekânınız için tercih edilebilir. Fazla gelmez,gayet iyi olur.


    Ancak bütçeniz 6000TL civarında iken 15325 kadar performanslı olabilecek 12660 kodlu 12000 Btu cihaza da bütçenize uygun iken bir bakmanızı tavsiye ederim.


    Bu cihazın flabı (üfleme kanadı) ters yönde açılacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle flap kısmını en yukarı konumlandırsanız bile bir miktar aşağı hava üflemektedir. Bu nedenle klimanın altında oturan kişileri rahatsız edebilir. Bu riski gözeterek tercih etmenizi tavsiye ederim. Gülün dikeni misali bu cihazın tek kusuru budur.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astennu

    Bence srk35zsx heavy diamond içlerinde en alınası model. Tabi @klima5505 üstadımız en iyi cevabı verecektir. Bir de bütçenize uyuyorsa Legendera modelini de düşünün derim. Yazdan beri kullanıyorum ve her yönden çok memnunum.

    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Cihazınızı da arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Sağ olun var olun.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dessiris

    Selamlar.

    9000 btu a++ klima arıyorum. Bütçem 3bin. Bu fiyat aralığında önceliğim de sessiz çalışması.

    Samsung AR35 modelini düşünmüştüm ancak ses seviyesi yüksek araştırdığım kadarıyla, sikayetvara yazılmış. Duvarlarım çok ince olduğundan hem bana hem komşuya sıkıntı olacaktır çünkü.

    Bir de Feders var. Özellikler ve yorumlar iyi duruyor ama ilk kez duydum bu markayı. Kullanan varsa ya da bilen, ses konusunda özellikle bilgilendirip yardımcı olursa çok sevinirim.

    Selamlar.


    Duvarınız ince ise ses sıkıntısı ister istemez olacaktır. Bina açısından imkan var ise dış üniteyi örme duvar kısmı yerine kat arasındaki betona gelen hizaya monte ettirirseniz içeriye taşınan ses miktarı asgari seviyeye inecektir.


    Feders Electric,Chigo üretimi bir cihazdır. 3000TL altı 9000 Btu için fena değil diyebileceğimiz seviyede bir cihazdır. Yani çok çok iyi bir kalitesi olmasa da fiyatına göre iyi bir performans sunar. Ancak Feders Electric markası yaygın değil. Yani kimdir,kim servisliğini yapar ? Hangi bölgede ne kadar servisi var ?


    Bu durumlar risklidir. Özellikle normal zamanlarda bile sorun olabilirken pandemi sürecini de dahil edersek yaz aylarında bir arıza olsa,hizmet almanız çok sıkıntılı bir sürece dönüşebilir.


    Şahsen risk almamanızı tavsiye ederim.


    3000TL bütçenize yakın bir şekilde Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim. Ses konusunda da memnun edecektir,performans açısından da gayet iyidir.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusugurlu5

    İzmir de yaşıyorum, evimde doğalgaz yok, ısınmak için klima almayı düşünüyorum. Ortalama fiyat olarak hangi marka ve modeli önerirsiniz? Demir döküm A5 alacaktım ama fiyatı çok uçmuş, o civarda hangi ürünü önerirsiniz?

    Merhaba.


    Kaç bin Btu cihaz ihtiyacınız var acaba ?


    Veya kaç m^2 alan için arıyorsunuz ?


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: unspo

    Merhaba Arkadaşlar.


    Oğlumun odasına klima alacağım. Klima aldıktan sonra elektrik maliyeti ve bakım maliyeti de önemli maliyetler.

    Şu iki klima da kararsız kaldım.

    https://www.beko.com.tr/ev-tipi-klima/51260-klimalar


    https://m.trendyol.com/samsung/ar12txcabwk-wind-free-premium-plus-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-p-39214218

    Sizce hangisini almalıyım. @klima5505


    Şimdiden teşekkürler.

    Merhabalar.


    İkisi arasında Beko 51260'ı tavsiye ederim.


    Samsung'da şahsen AR35 ve 5000H serilerini tavsiye ederim. Geriye kalan modelleri kendi üretimidir. Kendi ürettiği cihazlarda da maalesef masraftan kaçıyor. Kendi üretim cihazları alüminyum kondanserli dayanıksız cihazlardır. Bu nedenle risk almanızı tavsiye etmiyorum.


    Arçelik en azından bakır kondanserlidir. Servis ağı da yaygın bir markadır. Verim değerleri de gayet yerinde 7,0 Soğutma 4,0 Isıtma verimine sahip bir cihazdır.


    Saygılarımla...





  • Teşekkür ederim. O zaman bekoyu tercih edeyim. Ama beko kurulumda bakır boru yerine alüminyum boru kullanıyor. Bunda bir sıkıntı çıkarmı ileride?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, İzmir de yaşıyorum ve evimde şuan kömür sobası kullanıyorum. Kömür sobasını kaldırıp klima kullanmayı düşünüyorum, evimde doğalgaz bulunmadığı için evin salonuna klima kurup arada bir diğer odaları da ısıtmayı düşünüyorum. Bu yüzden enerji tüketimi ve fiyatı tasarrufu bir ürün arıyorum. 18.000 BTU yeterli gelir diye düşünüyorum. Salonum 15 metrekare.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unspo

    Teşekkür ederim. O zaman bekoyu tercih edeyim. Ama beko kurulumda bakır boru yerine alüminyum boru kullanıyor. Bunda bir sıkıntı çıkarmı ileride?

    Rica ederim. Eğer ek ücret ile bakır boru kullanımını kabul ediyorlarsa,bu şekilde montajın gerçekleşmesi daha iyi olur. Diğer türlü Beko/Arçelik'in alüminyum borusu hiç yoktan iyidir diyebileceğimiz durumdadır.


    Diğer alüminyum boru setleri gibi uçları bakır,geriye kalanı alüminyum olan ekli boru kullanmamaktadır.


    Arçelik/Beko'larda boydan boya tam alüminyum boru kullanılmaktadır. Bakır kullandırabilirseniz daha iyi olur,ancak diğer türlü ucu bakır olan setlere göre daha iyi bir boru kullanmaktadır.


    Saygılarımla...





  • Teşekkürler yardımcı olduğunuz için iyi forumlar :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.


    Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster
    Öncelikle teşekkürler.
    Bizim almayi planladığımız model, sahip olduğumuz modelden daha kötü bir versiyon mu ?

    Yani sahibi olduğumuz ünite bakir serpantine sahipken, almak üzere olduğumuz ürün alüminyum serpantinlimi ?

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz markanın yetkili servisi bana yakın bölgede yok (Edremit). O sebeple Samsung A35 9000 btu yeniden düşüneceğim. Tavsiye eder misiniz f/p açısından?

  • Merhaba klima5505 hocam,


    Bende iki klima arasından yada sizin öneriniz varsa tavsiye isteyeceğim.


    12,000 btu biri Airfel LTXN35U ///// LG S3-M12JA2FA Dual Plus ( lg wifili ve 4 yöne salınım var ) 300 tl fiyatı fazla airfele göre...


    ikisi arasından hangisi veya sizin öneriniz varmıdır 3500 - 3900 arası bu klima fiyatları. şimdiden teşekkürler


    @klima5505





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.


    İyi,sağlıklı bir yıl diliyorum.


    Daha önce sorulan sorular,görüşler siz forumdaşlarımız için faydalı olacaktır. Ancak tabi ki bu mesajlar var diye tekrar sormaktan geri durmayınız.


    22,75m^2 alanınız için 12000 Btu cihaz yeterli olur. Ancak cam alanınız fazla olduğu için bir ara kapasite de fazla gelmez.


    15000 Btu ara kapasite diye tabir ettiğimiz bir değerdir. Çünkü bilindik 9-12-18-24 btu kapasitelerinin arasında kalıp,her markanın üretmediği bir kapasitedir.


    7000-15000-30000 btu kapasiteler de ara kapasitedir.


    15325 kodlu bahsetmiş olduğunuz model de bu mekânınız için tercih edilebilir. Fazla gelmez,gayet iyi olur.


    Ancak bütçeniz 6000TL civarında iken 15325 kadar performanslı olabilecek 12660 kodlu 12000 Btu cihaza da bütçenize uygun iken bir bakmanızı tavsiye ederim.


    Bu cihazın flabı (üfleme kanadı) ters yönde açılacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle flap kısmını en yukarı konumlandırsanız bile bir miktar aşağı hava üflemektedir. Bu nedenle klimanın altında oturan kişileri rahatsız edebilir. Bu riski gözeterek tercih etmenizi tavsiye ederim. Gülün dikeni misali bu cihazın tek kusuru budur.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Cevabınız için teşekkür ederim.


    Ayrıca kanat yönü ile ilgili verdiğiniz detay için de teşekkür ederim. Bu iki model arasındaki fark enerji düzeyleri ile ilgili sanırım çünkü 15325 (++) 12660 (+++) değerlere sahip. Fiyat farkı da yaklaşık 1400 tl civarında. Tabii bunlar internet fiyatları bayiye gidip pazarlık sonrası alınan fiyatlar değil.


    Enerji değeri çok fazla önemli değil daha önce de belirttiğim gibi sadece yazın kullanacağım. Isıtmada ise belki 15 -20 gün merkezi sistem devreye alınmadığı bahar aylarında piyango soğuk olursa kullanacağım.


    15325 mantıklı geldi bana da.


    Saygılarımla.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusugurlu5

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, İzmir de yaşıyorum ve evimde şuan kömür sobası kullanıyorum. Kömür sobasını kaldırıp klima kullanmayı düşünüyorum, evimde doğalgaz bulunmadığı için evin salonuna klima kurup arada bir diğer odaları da ısıtmayı düşünüyorum. Bu yüzden enerji tüketimi ve fiyatı tasarrufu bir ürün arıyorum. 18.000 BTU yeterli gelir diye düşünüyorum. Salonum 15 metrekare.

    Rica ederim.


    Diğer alanları iklimlendirme hedefiniz olduğunda kapasiteyi artırmak yerine çalışma süresini artırmanız çözüm olacaktır.


    Klima 15m^2 olan alanınızda olacağı için 9000 Btu yeterli olurdu. Diğer alanları da iklimlendirme hedefiniz olduğu için 12000 Btu bir cihaz tercih etmeniz uygun olacaktır. Bu şekilde uygulama yaparsanız ve mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırırsanız bu şekilde kullanırsanız diğer alanlarda etkisini görebilirsiniz.


    Diğer türlü kapasiteyi büyütmek sarfiyata neden olacaktır. Çünkü diğer alanlara etki etmesini isteseniz de klimanın bulunacağı alan aynı ve ısı burada yoğunlaşacak.


    Isıtma amacınız da göz önünde bulundurulduğunda bütçeniz için uygunsa Arçelik 12660 serisini tavsiye edebilirim.


    Bütçeniz için uygun değilse max. fiyatı lütfen belirtiniz,bütçenize göre alternatifler sunabilirim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: unspo

    Teşekkürler yardımcı olduğunuz için iyi forumlar :)

    Rica ederim,sağlıklı günler dilerim :)


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melodramm

    Öncelikle teşekkürler.
    Bizim almayi planladığımız model, sahip olduğumuz modelden daha kötü bir versiyon mu ?

    Yani sahibi olduğumuz ünite bakir serpantine sahipken, almak üzere olduğumuz ürün alüminyum serpantinlimi ?

    Iyi forumlar...

    Alıntıları Göster

    Rica ederim.


    Ben cihazı aldığınızı zannettim. O nedenle belirtmedim çünkü kişisel algılamayın ancak aldıktan sonra yapılan yorum olumlu/olumsuz ne olursa olsun kullanıcı tarafından etkili görülmüyor,ürün iade edilmiyor,iş işten geçmiş oluyor.


    AR9500T modeli,mevcut modelinizden daha zayıf durumda.


    Samsung'un şu anki kendi üretimleri alüminyum kondanserlidir. Üçgen şekilli olan cihazlardan itibaren bu güne kadarki cihazlarında bakır tercih etmedi maalesef.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: dessiris

    Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz markanın yetkili servisi bana yakın bölgede yok (Edremit). O sebeple Samsung A35 9000 btu yeniden düşüneceğim. Tavsiye eder misiniz f/p açısından?

    Rica ederim.


    f/p açısından tavsiye edebileceğim bir cihazdır. Fiyatına göre iyi performans sunan bir cihazdır. Ses konusunda da sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.


    @Pritt31 forumdaşımızın görüşlerini de almanızı tavsiye ederim. Bu cihaz çıktıktan kısa zaman sonra cihazı tercih etmiş ve izlenimlerini paylaşmıştır.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: önceki 23852386238723882389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.