Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SmilingArtichoke , SmilingArtichoke Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.223
Cevap
701
Favori
4.430.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theonur07

    Arkadaşlar merhaba,

    3000tl altında ucuz bir klima arıyorum. 9 luk ya da 12 lik ucuz bir klima önerir misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: theonur07

    Arkadaşlar merhaba,

    3000tl altında ucuz bir klima arıyorum. 9 luk ya da 12 lik ucuz bir klima önerir misiniz?

    Merhaba.


    Kaç m^2 alanda kullanacaksınız acaba ?


    3000TL altında


    E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Uygun fiyatına karşın gayet iyidir. (R32 olanı öncelikli tavsiye edebilirim)


    Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise,riskli bir durum yoksa Chigo üretimi olan Copa Touch Line serisine de bakmanızı tavsiye ederim.


    3000TL civarına Bosch 5000 RAC serisine bakmanızı tavsiye edebilirim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: theonur07

    Teşekkür ederim bugün sipariş verdik. İsabet olmuş bizde ECA Syplos 9 almıştık.

    https://www.gittigidiyor.com/isitma-sogutma-sistemi/klima-ve-aksesuarlari/klima/eca-spylos-09_spp_18752?id=352026609&utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.66#urun-ozellikleri

    Merhaba. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Vakti zamanı gelince cihaza ve montaja dair izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Vestel Vega plus g 18 btu serisini önerir misiniz? Daha önce de sormuştum gri ya da siyah renkli olmadı lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbkaynar

    Vestel Vega plus g 18 btu serisini önerir misiniz? Daha önce de sormuştum gri ya da siyah renkli olmadı lazım?

    Merhaba. Bütçeniz için uygunsa Gri için Arçelik 565 , Siyah için 560 kodlu cihazları "alternatif olarak" tavsiye edebilirim.


    Materyal kalitesi daha yüksektir.


    Diğer türlü Gri için Vestel Vega Plus,Siyah için Vestel Nova tercih edilebilir. Ancak bütçeniz için uygunsa Arçelik daha kaliteli olacaktır.


    Saygılarımla...

  • Hocam bilgi ve tecrübelerinizden bende yararlanmak isterim :) Yeni taşındığım evde doğalgazla ısınmada bir takım sıkıntılar yaşadık ve çözümü baya masraflı olacağından dolayı şuan için o işi rafa kaldırdık.Evde ısınmak için bulabildiğim en uygun çözüm klima oldu.Hem düzgün ısınma hem cihaz problemlerini çok fazla yaşatmayan bir marka hemde bizim için önemli olan faturalarda çok can yakmayacak bir klima arayışına girdim. Bu sırada çok fazla olumlu yorum gördüğüm Baymak Elegant Plus 12 A++ modeli klimaya takıldım.Sizden ricam bu cihaz için ne düşünüyorsunuz, 3-4k fiyat aralığındaki arayışım için bana yardımcı olur musunuz? @klima5505

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapupa

    Hocam bilgi ve tecrübelerinizden bende yararlanmak isterim :) Yeni taşındığım evde doğalgazla ısınmada bir takım sıkıntılar yaşadık ve çözümü baya masraflı olacağından dolayı şuan için o işi rafa kaldırdık.Evde ısınmak için bulabildiğim en uygun çözüm klima oldu.Hem düzgün ısınma hem cihaz problemlerini çok fazla yaşatmayan bir marka hemde bizim için önemli olan faturalarda çok can yakmayacak bir klima arayışına girdim. Bu sırada çok fazla olumlu yorum gördüğüm Baymak Elegant Plus 12 A++ modeli klimaya takıldım.Sizden ricam bu cihaz için ne düşünüyorsunuz, 3-4k fiyat aralığındaki arayışım için bana yardımcı olur musunuz? @klima5505

    Merhaba hocam :)


    İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.


    Baymak, AUX üretimi bir cihazdır. Isıtma ağırlıklı kullanmlarınızda bu cihazı düşünürseniz en azından öne birkaç alternatif almanızı tavsiye ederim.


    Bütçenize uygun olacak şekilde çokça tavsiye ettiğim ;


    E.C.A Syplos (bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise tavsiye edebilirim)


    Samsung AR35


    Olefini Hitech


    Arçelik 12325 (veya LG Dual Eco)


    Baymak Elegant Plus


    şeklinde bir sıralama yapabiliriz. Bu sıralamaya göre eleyerek tercihte bulunmanızı tavsiye ederim.


    Örneğin E.C.A Syplos'a bakınız. Servisi yaygın değilse onu eleyiniz,sonrasında Samsung AR35'e bakınız. Hoşunuza gitmezse eleyerek hareket etmenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbkaynar

    Teşekkür ederim

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • Merhaba ustam :)


    Ustam  Arçelik Prosmart 12660 klimayı araştırdım. Seer değeri 9.1, Scop değeri 5.1 verilmiş. Bu değerler sizce doğru mudur ustam? Tecrübenize danışmak istedik. Birde bu klima ters flap mı düze falp mı ustam onu bir türlü bulamadım. Bu klimaya bakır demiştiniz zaten, kondanser çift sıramı ustam? Yardımcı olursanız seviniriz. :)


    Akseki/Antalya'dan Selamlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevkiyuksell -- 19 Aralık 2020; 12:22:28 >
  • Beyler 12000’lik airfel klimamı yeni geçtiğim eve taşıtmak için tavsiye üzerine birine yaptıralım dedik. Söküm için Geldiler baktılar ısıtmada sıkıntısı olduğunu söylediler. Sızıntı yaptığı için kontrol etmeliyiz dendi azot kelimesi vs bişiler geçti konuşmada. Bikaç gün kalmalı dedi. Bunu takacağınız yerde yapamıyormusunız dedim. Olmadığını, süre gerektiğini, 5-6 gün kalması icap eden cihaz bile olduğunu söylediler. Denize düştük cihazı söktürdük bi kere, işide anlamıyoruz ok dedim haliyle. Cihazı perşembe verdim. Haftasonu malumunuz karantina. Pazartesi bir arayacağımda. Sizce karşımdaki kişi ekstra masraf için anlamadığım yerden mi vuruypr, dediği gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Anlayan arkadaşların yorumları?
  • ısıtma ağırlıklı sizce hangisi....


    Sigma SGM24INVDMG Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 24.000 BTU/h Inverter Klima

    Kapasite/ Isıtma 25.249 (6.142 - 36.270) BTU/h aralığı




    Demirdöküm A5 Performans A+++ 24.000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima

    Kapasite/ Isıtma 24.567 (....... - .......) BTU/h aralığı bilgi yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 19 Aralık 2020; 13:34:44 >
  • agah07 A kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm a5 performans serilerinde soğutma değeri yaz boyunca yanlış sergilendi ve düzeltilmedi . 24000 btu cihazlarındaki soğutma verileri max 10 kw yani 34120 btu gibi imkansız bir soğutma değeri yazıyordu kataloglarında ve çoğu kişi bu değere kanıp çok yüksek performanslı bir cihaz sanıp aldı çünkü bayiler ve satıcılarda o değeri gerçek sanıp o şekilde tanıyorlardı cihazı :) onca mail ve telefonlarıma rağmen o değeri düzeltmediler sanırım satış politikası gereği yanlış değerlerle insanları kandırdılar . Şimdide akılları başlarına geldiki silmişler değerleri .
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Cihaz evinizde takılıyken bir sorun varmıydı ? Eğer yoksa malesef extra masraf çıkartmaya çalışıyorlardır .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Cihazı ısıtma için kullanmazdım. O yüzden eminde olamadım. Zaten ısıtma için kullanmıyorum sorun değil benim için dedim. Isıtmada sorun yapan durum soğutmayıda etkiler dedi bende birsey diyemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevkiyuksell

    Merhaba ustam :)


    Ustam  Arçelik Prosmart 12660 klimayı araştırdım. Seer değeri 9.1, Scop değeri 5.1 verilmiş. Bu değerler sizce doğru mudur ustam? Tecrübenize danışmak istedik. Birde bu klima ters flap mı düze falp mı ustam onu bir türlü bulamadım. Bu klimaya bakır demiştiniz zaten, kondanser çift sıramı ustam? Yardımcı olursanız seviniriz. :)


    Akseki/Antalya'dan Selamlar

    Merhaba hocam :)


    Söz konusu değerler doğrudur. Bu model Arçelik'in en üst modeli. "En Üst" sıfatını da bu yönleriyle elde ediyor aslında. Sadece fiyatından sebep değil,gerçekten üstün bir cihaz.


    Kompresörü diğer 12000'lik serilerinden daha güçlü ve dış ünitesi de çok büyük. 24000 Btu'luk cihazlardaki dış ünitenin boyutuyla aynı.


    İç ünite de bayağı kalın,eni çok geniş. Fiziksel olarak farkları bu şekilde. İç ünitenin büyüklüğü de evaporatörünün (iç ünitedeki serpantin) büyük olmasından kaynaklanıyor.


    Yüzey alanı arttıkça cihazın performansı da artıyor. Çünkü birim zamanda transfer edilen ısı miktarı artıyor.


    Sonuç itibariyle bu verileri doğrudur,çift sıra kondanserlidir ve 24000 Btu (24325,24560,24565 gibi) modellerin dış ünitesi ile aynı "boyutta" dış üniteyi kullanır.


    Arçelik'lerin R32 cihazlarının kondanserlerinin hepsi bakırdır. Arçelik bir dönem alüminyum kullanmıştı. O zaman şahsen adını bile anmadım,çok sorunlu bir seri piyasaya sürülmüştü.


    Arçelik 12660'ın da maalesef flabı terstir. Bahsetmiş olduğum dezavantaj bu cihazda da yaşanacaktır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

    Beyler 12000’lik airfel klimamı yeni geçtiğim eve taşıtmak için tavsiye üzerine birine yaptıralım dedik. Söküm için Geldiler baktılar ısıtmada sıkıntısı olduğunu söylediler. Sızıntı yaptığı için kontrol etmeliyiz dendi azot kelimesi vs bişiler geçti konuşmada. Bikaç gün kalmalı dedi. Bunu takacağınız yerde yapamıyormusunız dedim. Olmadığını, süre gerektiğini, 5-6 gün kalması icap eden cihaz bile olduğunu söylediler. Denize düştük cihazı söktürdük bi kere, işide anlamıyoruz ok dedim haliyle. Cihazı perşembe verdim. Haftasonu malumunuz karantina. Pazartesi bir arayacağımda. Sizce karşımdaki kişi ekstra masraf için anlamadığım yerden mi vuruypr, dediği gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Anlayan arkadaşların yorumları?

    Merhaba.


    Öncelikle geçmiş olsun. Cihazınızda tam olarak ne gibi bir arıza vardı ? Servis ihtiyacı hangi sebepten meydana geldi ?


    Cihazda sorun varsa,soğutucu akışkan sistemde var ise kalan kısmı sistemden alınır,vakum yapılır ve azot basılır. Azot basıldıktan sonra ne kadar zaman gerekiyorsa beklenir. Bu işlem cihaz sökülmeden de yapılabilir ancak,ellerinde küçük boy azot tüpü yoksa azot tüpünü taşımak çok zor olacaktır.


    Cihazın tam olarak sorunu neydi,onu belirtirseniz daha net bir yorum yapmış oluruz.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: agah07

    ısıtma ağırlıklı sizce hangisi....


    Sigma SGM24INVDMG Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 24.000 BTU/h Inverter Klima

    Kapasite/ Isıtma 25.249 (6.142 - 36.270) BTU/h aralığı




    Demirdöküm A5 Performans A+++ 24.000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima

    Kapasite/ Isıtma 24.567 (....... - .......) BTU/h aralığı bilgi yok

    Merhaba.


    İki cihaz da eşdeğerdir. İkisi arasında fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz. Aynı üreticinin ürünüdür.


    A++ değerlerinin farklı olmasının sebebi,Sigma ortalama iklim koşulundaki verim değerini belirtmiştir. Demirdöküm ise Ilıman iklim koşullarındaki verimi belirtmiştir.


    Verim açısından da aralarında fark yoktur.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Taşındığım için klimayı sök tak yaptırıyordum. Başka şikayetim yoktu. Motor ve iç ünite söküldü.
  • 
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.