Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2307. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.426.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
78. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 23052306230723082309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pritt31 kullanıcısına yanıt
    Peki 18000 lik ile 24000lik arasında ses ve çarpma anlamına fark olur mu? Klima karşısında oturmayı düşünmüyorum zaten sanırım hava üflemenin yön ayarı var karşıya ayarlarım diye düşündüm yorumların için ayrıca teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lsengul kullanıcısına yanıt
    24000 olanın fan gücü daha yüksektir. Yani daha güçlü üfler. Boyut olarak aynıdır, sanırım dış ünitelerde aynı. Ama dediğim gibi bütün evi iklimlendirmek istiyorsanız 24 btu daha iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31

    Hocam durulmaya durulur, sıkıntı olmaz. Fakat 24000 BTU klimanın hava debisi yani fan gücü yüksek olduğu için yüksek fan hızında kullanırsanız hem klima sizi çarpabilir hemde ses konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Bütün evi soğutmak istiyorsanız mecbur en yüksek fan hızında kullanacaksınız. Ses sorun değil, klimanın karşısında oturmam zaten diyorsanız sorun olmaz.

    Alıntıları Göster
    24000 BTU ile hem salonu serinletip, hem de evin tamamında konforu sağlamak için (bildiğim kadarı ile bölgenizde nem % 50 civarı, bu durumda şikayet sadece sıcaktan olacak varsayımı ile) önerim :
    1) Salon kapısı önüne havayı evin diğer bölümlerine taşıyacak ayaklı bir vantilatör koyun.
    2) Salonun kapısını açıp, orada oturmadan klimayı max fan seviyesi, minimum derecede 1 saat kadar çalıştırın.
    3) 1 saat sonunda evin genelinde sıcaklık kırılacaktır, gerekirse süreyi biraz daha uzatabilirsiniz.
    4) Sonrasında cihazı 23-24 derece ve otomatik konumuna alın, salon ısındıkça cihaz devreye girip ortam konforunu sürdürür, vantilatör de evin kalan kısımlarına sürekli serin havayı taşır.

    Bu yöntemi daha önce kirada oturduğumuz bir evde uygulamıştım. Salonda çalışan klimanın verdiği soğuk havayı, salon çıkışına koyduğum vantilatör ile taşıyıp "]" şeklindeki koridorun sonundaki yatak odasında, Ağustos ayında İstanbul'da nemin % 80 üstü ve 30 dereceleri bulduğu bunaltıcı gecelerde rahat uyuya bilmiştik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 21 Temmuz 2020; 13:31:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lsengul

    Airfel LTXN71U 24000 BTU düşünüyorum salon 25 metrekare soğutmak istediğim ev 65 metrekare
    Tam da benim salonu ve evimin metrekaresini tarif etmissiniz. Ancak bende Mitsubishi Enviro Me 16.000 lik var. Izmir de kışın ay boyunca hiç kapanmadan faturaya yansıması 110 tl civarı oldu. Şu ara havalar evin icinde çok aman aman sıcak degil o yüzden düzenli soğuk kullanmaya başlamadım yakında başlarım. Ama ne ses ne bisey.. Isıtması da soğutması da on numara bir cihaz. Bi kere alınacak bir cihaz. Iyisini alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atasgun -- 21 Temmuz 2020; 15:24:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Geçen hafta "Sigma SGM12INVDMG Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 12.000 BTU/h Inverter Klima" aldım. İklimsa'nın sitesinde plus serisinde 3 çeşit filtre "Toz Filtesi", "Biyolojik Antibakteriyel Filtre" ve "Aktif karbon filtre" olduğu belirtilmiş ancak klima montajı sırasında sadece öndeki yıkanabilir toz filtresi takıldı. Diğer filtreler ünitenin içerisinde midir? Bir de Cool Plazma özelliğinin yine sitede var olduğu belirtilmiştir ancak kumanda üzerinde bunu aktive edecek herhangi bir tuş bulunmuyor. Bu konularda bilgi alabilir miyim? Genel merkezi aradım ancak onlardan da net bir bilgi edinemedim.

    Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkansito

    Merhaba,

    Geçen hafta "Sigma SGM12INVDMG Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 12.000 BTU/h Inverter Klima" aldım. İklimsa'nın sitesinde plus serisinde 3 çeşit filtre "Toz Filtesi", "Biyolojik Antibakteriyel Filtre" ve "Aktif karbon filtre" olduğu belirtilmiş ancak klima montajı sırasında sadece öndeki yıkanabilir toz filtresi takıldı. Diğer filtreler ünitenin içerisinde midir? Bir de Cool Plazma özelliğinin yine sitede var olduğu belirtilmiştir ancak kumanda üzerinde bunu aktive edecek herhangi bir tuş bulunmuyor. Bu konularda bilgi alabilir miyim? Genel merkezi aradım ancak onlardan da net bir bilgi edinemedim.

    Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
    Benim için önemli bu Cool Plazma (iyonizer) özelliğinin (bir bayinin ifadesi ile) "opsiyon olabilir zira broşürde simgesi farklı renkte (siyah) gösterilmiş" sözüne istinaden merkeze ve birkaç servise sormuştum. Ancak hiçbirinden olumlu/olumsuz teyit gelmeyince bu cihazı listemden çıkartıp başka bir marka model aldım.

    Sanırım 3lü filtre dedikleri de yine siyah simge ile gösterilen "sağlıklı filtreler" ve Cool Plazma gibi opsiyonel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 21 Temmuz 2020; 17:50:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fikritakip

    Merhaba,

    Mersin’de 22m2 büyüklüğünde bir odada kullanmak için bir klima tavsiyesine ihtiyacım var. Bu oda esas yaşam odası olmadığı için çok kullanılmayacak, arada sırada ve günde en çok 2 saat gibi düşünülebilir. Bütçem kısıtlı.

    Sorularım:
    1) 9000 yeterli olur mu? Yoksa 12000 altı kurtarmaz mı?

    2) Uygun bütçeli ürünler olarak Vestel Flora ve Airfel gözüme çarptı. Bunları tavsiye eder misiniz?

    https://www.hepsiburada.com/vestel-flora-doga-a-9000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-hbv00000jjuw1
    https://www.hepsiburada.com/vestel-flora-doga-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-hbv00000jjuw3
    https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn25u-a-9000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-evbeltxn25u
    https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-evenpaair35u

    3) Klima böyle internetten almak için doğru bir ürün müdür yoksa bayiden şaşmamak mı gerekir?

    4) Bayiler bu fiyatlara satmıyordur diye tahmin ediyorum. Bilginiz var mı ne kadar oynar bayi ile internet arasında?

    Sorularıma yanıt verenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

    İyi günler.
    Merhaba.

    1-22m^2 için 12000 Btu daha iyi bir tercih olur.

    2-Vestel ile Airfel arasında,Airfel daha kalitelidir ve daha iyi bir tercihtir.

    3-HB gibi köklü sitelerin,olumlu izlenime sahip satıcılarından alışveriş yaptığınızda sorun yaşamazsınız,çoğunlukla fiyatlar bayiden daha uygundur.

    4-Bayiler duruma göre daha pahalı fiyat verebiliyor. Yine de yakın bir bayiden fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtatlisoy

    Değerli forum üyeleri öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Bu yıl Mardin iline tayinim çıktı daha önce soğuk iklim bölgelerinde yaşadığım için klima ihtiyacım olmamıştı.

    beni hem performans hem de mali olarak üzmeyecek bir cihaza ihtiyacım var. Sizlerin değerli önerilerini bekliyorum.

    Oda 21M2 GB cephe.

    Küçük bebeğim olduğu için sessiz çalışan ve eşimin toz ve polen alerjisi olduğu için filtre sistemi iyi bir cihaz arıyorum.

    Şimdiden değerli önerileriniz için teşekkür ederim.
    Merhaba.

    Hakkınızda hayırlısı olsun.

    Bütçeniz nedir acaba ?

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasarum

    Üstadım, alerjen önleme, sağlıklı hava ve güçlü soğutma konusunda bir ara gözümü karartıp SRK71-ZRS için karar verecekken, bir arkadaşımın bayi arkadaşı ile tesadüfen yaptığım konuşmada, 71-ZR-W ile ZR-S arasında ne fark var sorusuyla başlayıp, NX70 için ne düşünüyorsunuz soruma, cihazı sattığı müşterilerinden çok olumu geri dönüş aldığını, arada çok büyük fark olmadığı vb cevabı duyunca ve NX25'in alerji konusunda başarısını bizzat görüp emin olduğum için N11'deki 200 TL lık kuponun son gününde arama tarama ve kurtarma çalışmalarımı sonlandırıp NX70 modelini 6,700 TL KK 9 taksit satın aldım. Cihaz Salı veya Çarşamba günü kurulacak. İzlenimlerimi detaylı paylaşacağım. Sürecin başından sonuna kadar olan değerli katkılarınız, bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. Saygılar, selamlar.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam. Yoğun bir süreç atlattınız,umarım sonu buna değecek şekilde güzel olur. Hayırlı olsun,vakti gelince bu cihaz için de izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

    Faydalı olabildiysem ne mutlu bana,ben teşekkür ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekurak

    Merhaba,
    31 metrekare salonumuz için 18000lik Gree Fairy Gümüş Renk aldık. Klima gayet sessiz ve salonumuzu kapı açık olmasına rağmen çok kısa sürede soğutuyor. Klimayı İzmir Bayraklı Gree Bayisi Ümit Bey'den aldık. Kurulum ve vakumlama konusunda çok özenli ve yardımcıydı. Montaj ve teknik kısımların düzgün ilerleyebilmesi amacıyla tek başına çalışıyor kendisi. Biz hem klimadan hem montajdan memnun kaldık. Klima konusunda geri bildirim için soru da cevaplayabilirim.

    @klima5505 hocam size de teşekkür ederim, tavsiyelerinizle yola çıkıp sonuçlandırdık.

    Herkese iyi günler.
    Merhaba.

    Montaj aşamasının güzel geçmesi,işine saygısı olan kişilere denk gelmeniz güzel olmuş. Memnun kalmanıza çok sevindim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Güle güle kullanınız.

    İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekirdur

    Merhaba hocam. Ankarada, genelde soğutma amaçlı olarak kullanacağımız 4 odaya multi split sistem uygulamak istiyoruz. Kompresör 1-2 saat hariç genelde gölgede duruyor olacak. Uyurken de rahatsız olmadan kullanabileceğimiz optimal bir sistem arıyoruz. Fiyat almamız için 1-2 marka/model önerebilir misiniz? Ek bilgiye ihtiyaç olursa sağlayabilirim. Teşekkürler
    Merhaba hocam.

    Servis yaygınlığı için Arçelik'ten fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Alternatif olarak Toshiba'dan fiyat alabilirsiniz. Kullanım amacınıza uygun düşer ise kampanyalı cihazları tercih edebilirsiniz.

    Herhangi bir sebepten bu markaları tercih edemezseniz,alternatifler sunabilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    Selamlar

    Çalıştığım işyerinde klima takılması gündemde.

    Bundan dolayı;

    30 metrekare büro için (3 kişi çalışacak) yaz ve kış kullanımı için en uygun fiyatlı klima tavsiyelerine ihtiyacım var.

    Bu hafta içinde alınacak tahminen.
    Selamlar.

    Büro'da çalışma süresi boyunca cihaz kullanılacaksa 18000 Btu yeterli olur,diğer türlü özellikle cam alanı fazla ise 24000 Btu tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

    Bölgenizde bayi ve servis ağı mevcut ise Midea Blanc (R32 Gazlı) veya Midea Prime serisine bakmanızı tavsiye ederim.

    3.Alternatif olarak General Electric Prime+ veya bütçeniz için uygunsa Future serilerine bakmanızı tavsiye ederim.

    Bütçenize uygunluğu ve servis yaygınlığı açısından bölgesel durumunuza göre tercih etmeniz ileriye dönük sağlıklı olacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LBJ_23

    merhabalar.
    https://www.vestel.com.tr/vestel-flora-doga-inverter-24-a++-klima

    https://www.vestel.com.tr/vestel-flora-inverter-24-a++-wifi


    bu iki klima arasında wifi haricindeki farklar neler acaba? ikisi de 24000btu iken fiyat farkı neden bu kadar çok anlamadım?
    Merhabalar.

    Vestel Flora "Doğa" serisi daha güncel bir seri. Ancak ilk çıkan Flora serisi daha kaliteli idi.

    Bütçenize uygun olanı tercih etmenizi tavsiye ederim.

    R410A ile R32 gaz arasında uçurum kadar bir avantaj farkı yoktur.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NnapolyonN

    Altus ALK 1230 A++ ve Altus ALK 1220 A++

    Hocam bu iki modelden birini almayı düşünüyorum ama 2si arasındaki farkları ne kadar ararsam arayayım pek bulamadım. Rica etsem siz açıklayabilir misiniz? Hangisini almamı tavsiye edersiniz? Neden?
    Merhaba. Altus 1220'de sıcaklık ayarını gösteren gizli/hayalet ekran mevcut. ALK 1230'da ise bu değeri gösteren ekran yerine soğutmada mavi su kristali,ısıtmada kırmızı güneş sembolü gösteren basit bir ekran mevcut.

    1220 bu açıdan daha avantajlı. Diğer açılardan,performans ve verim açısından farkı yoktur.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraztayfur

    Merhaba Mersin tarafındayım ve 14 metrekare oturumlu, 2,5 metrekare cam alanı bulunan ve cephe olarak batı ve Güney cephesine bakan yatak odama klima almayı düşünüyorum.

    Uyku kalitesi benim için gerçekten çok önemli. Rahatça uyumak ve uyanabilmek için ona göre bir klima almak istiyorum.

    Yaptığım hesaba göre 9000 BTU klima işimi görüyor fakat üstüne biraz daha koyup 12000 BTU klima almayı daha mantıklı buluyorum.

    Tüm bu bilgilerin ışığında buradaki klima bayiilerinden şu modeller için topladığım fiyatlar aşağıdaki gibidir:

    Midea Prime 3750 TL
    Sigma Plus 3800 TL
    Mitsubishi Heavy SRK-ZSP-S 5000 TL
    Mitsubishi Electric Hare 5400 TL
    Daikin Sensira 6000 TL
    Daylux DTXN35U 4000 TL

    Bunlar arasında bir sıralama yapsanız. Nasıl bir sıralama yapardınız? Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba.

    9000 ile 12000 arasında min. kapasite açısından fark yok. Hhava debisi açısından da çok bir fark yok. Bu nedenle bütçenize uygun,makul bir fark var ise 12000 Btu tercih edebilirsiniz.

    Sigma Plus
    Mitsubishi Electric HaRe
    Midea Prime Daylux DTXN (Prime R32 - Daylux R410A)
    Mitsubishi Heavy ZSP-S - Daikin Sensira (Fiyatı gerekenden daha pahalı olduğu için son sırada)


    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31

    Samsung AR 35 12000 BTU

    Günde 10 saat çalıştırmayla 15 günde faturada 50 TL farkettirdi.

    Bundan iyisi can sağlığı.
    Merhaba. Elde ettiğiniz verilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam. Tüketim gayet iyi görünüyor. Güle güle kullanınız.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Maalesef çıktı evet inanılır gibi değil. Resmen montajdan önce çıldırdım süreci biliyorsunuz bu gün artık montaj olacaktı aynı servis geldi tam kuracaklar o da ne motor ile klima arasında ki boru bağlantı yeri uyumsuz çıktı adam çok şaşırdı. Neyse abi dedi ben bunu şu anda yaparım sorun değil ancak dedi sen sıfır ürün almıssin ben olsam kabul etmem çünkü bu hatalı ürün yerine geçer dedi. Neyse video çekti kendi birimine görüşme yaptı ses kaydı vs raporu tuttu yazdı üstüne düşen ne varsa yaptı yani sonra raporu bana da attı yanındayken. Ve ürün geri kutuya girdi. Hemen servis yanımdayken gitti gidiyor aradık dedik böyle böyle tamam dedi siz raporu bize atın iade ederiz dedi. Satıcının cep istedim verdi onunla da konuştuk servis yanımdayken satıcı yok yenisi elimde falan dedi tartıştık baktım anlamıyor yardımcı olmaya da niyeti yok görüşmeyi kestim. Gg ye hemen raporu attım iade süreci başlattı o da satıcı ile görüştü ama pek sonuç alamadı. Sonra yurtiçi kargoya gittim yarın gelip alacaklar. Vestel MH yi aradım dedim böyle böyle ben dedim paramı geri alacağım ancak bu paraya şimdi böyle bir klima almam mümkün değil. Ne olcak dedim? Biz dedi size bir şey yapamayız dedi. Şikayet kaydı verdim. Yani nasıl bir süreç yaşıyorum artık siz karar verin... Gelişmeden haberdar etmeye devam edeceğim.
    Merhaba. Çok geçmiş olsun. MonoSplit klima montajında yaşanabilecek en zorlu süreçlerden birini yaşadınız desek yeridir. Umarım bir çözüm yolu üretirler ve bu günleri geride bırakırsınız. Gelişmeleri merakla bekliyorum,elimden gelen malesef budur...

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turk_cocugu31

    Hocam merhabalar uzun zamandır sizi takip ediyordum klima arayışındayım bu hafta düğünüm olacağından bı an önce klimayı da almak istiyorum. Hatay gibi yazları gayet sıcak bı memlekette sadece 3 ay kullanmak için düşünüyoruz kışın aksi bı durum olmazsa kullanılmayacak. Oturma odası 22 M2 arada 6 7 M2 bı koridor ve yanında 15 M2 bı mutfak var
    Kapılar açıldığında bı nebze rahatlamasını istiyoruz mutfağı. Genel olarak sadece oturma odasında kapı kapalı kullanılacak ama. Bulunduğum yerde ki iklimsa bayilerinde ve diğer mağazalardan Sigma plus 12 BTU için 4500 18 BTU için 5650 fiyat aldım. 4000 Max 5500 Max 5750 arası bı klima düşünüyorum. Önereceğiniz fiyat performans tüketim anlamında beni memnun edecek başka bir cihaz var mıdır

    Alıntıları Göster
    Merhabalar hocam.

    Sigma Plus serisini bu fiyatlara önerebilirim.

    Alternatif olarak Samsung AR35 serisini önerebilirim. R32 Gazlı yeni çıkan bir modeldir,üretici tarafından güvenilirdir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lsengul

    Airfel LTXN71U 24000 BTU düşünüyorum salon 25 metrekare soğutmak istediğim ev 65 metrekare
    Merhaba.

    25m^2 alan için 24000 Btu büyük bir seçim olacaktır.

    Ara katta bulunan ortalama bir 25m^2 alan için 12000 Btu yeterli olur. 24000 Btu,gerekenin 2 katı kapasiteye çıkmak olacaktır.

    Diğer alanlara etki etmesi için cihazı salona göre seçip,mümkün mertebe uzun süreli çalıştırmanız,kapasiteyi büyütmekten daha doğrudur.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Modele baktım indirimle 5500 civarına alabilirim sanki ama samsunga karşı açıkçası beyaz eşyalarından dolayı bi ön yargım var. Peki dediğim fiyat skalasında Sigma Plus en iyi model mı olur. Ayrıca sizin öneriniz belirttiğim M2 ve kullanım şekline göre 12 BTU mu olur yoksa 18 BTU almamda bir sıkıntı var mıdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23052306230723082309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.