Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2301. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tahsin75 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.223
Cevap
701
Favori
4.430.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22992300230123022303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emraxi

    @klima5505
    @dasarum

    Hocam çok sağolun disrtibitör firma Modern Klima ile görüştüm onlar beni bayiye yönlendirdi. Bayi de "abi yeni klima alsan daha mantıklı" deyip çok uğraşmak istemedi anladığım kadarıyla. acaba ikinci el için başvurabileceğim başka bir yer var mıdır?

    saygılar
    Sizler de sağolun.

    2.El için sahibinden vb. sitelerden araştırmanızı öneririm. 2. El klima alım satım yapan dükkanlarda temiz olanı bulabilirsiniz.

    Yakınınızda bulunan yerleri tercih edip birebir görerek almanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ism72

    Teşekkürler.
    Rica ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtaskinlar

    Merhabalar,
    Gree marka inverter klima nasıldır acaba ?
    Elektrik tüketiminin normal 10 senelik bir klimaya göre 120-150 lira kadar daha az olduğu söyleniyor, Antalya içi almayı düşünüyoruz,bilgisi olan yardımcı olabilirse çok memnun olurum
    Merhabalar.

    Fiyatına göre iyi cihazlar üreten bir markadır.

    On-Off olup 10 senelik bir cihaza göre tüketim farkı bu seviyelerde olacaktır.

    Bütçeniz yeterli ise Lomo serisini tavsiye edebilirim. Gayet performanslıdır.

    Diğer türlü Viola serisi tercih edilebilir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerros

    Tüm dostlara merhaba, klima alma ve montaj sürecimden bahsedeceğim. Ara ara paylaşım yapmıştım gelişmeleri. Neticeyi özetlemek isterim.

    Forum konusu sahibi klima5505 rumuzlu arkadaşımızın geçen hafta geriye dönük yorumlarına göz gezdirerek, Sigma 12.000 Btu İnverter Klima, SGM12INVDMS, A++ Enerji, R32 Gaz modelini n11 üzerinden satın aldım.

    Mağaza iletişime geçerek, bir gün ertesi için montaj tarihi belirledi. Akabinde servisteki arkadaşlar, ürünle birlikte geldiler.

    Genel olarak iyiniyetli yaklaşımdalar. Öncelikle klimanın olası montaj yerlerini tartışarak, uygun yeri belirlemeye çalıştık. Bazı teknik imkansızlıklar ve montaj zorlukları nedeniyle, aslında pek de aklımdan geçmeyen bir yere montaj yaptılar.

    Montaj esnasında gerekli temizlik önlemlerini asgari olarak alıyorlar ancak desteklemek gerekiyor. El elin eşeğini türkü çağırarak arar malum.

    İç üniteyi 0,5cm'lik bir hata payıyla monte ettik. Çok kafa takılacak bir eğrilik yok ancak delinen duvarı bir kez daha delmeyi pek istemediğim için düzelttirmedim.

    Dış ünite için montaja geçtiklerinde, özellikle vakum konusunu sordum. Vakum cihazlarının diğer araçlarda servise çıktığını belirttiler. Vakumsuz montaj yaptırmayacağımı, süpürme denilen işlemi ise kabul edemeyeceğimi belirttim. Buna dayanak olarak ise daha önce başka bir firmanın montaj sırasında vakum yapmaması nedeniyle yaşadığım olumsuz deneyim ve sonuçları hakkında (tekrardan vakum, gaz dolumu vb.) bilgi verdim.

    Eğer bu şekilde yapılırsa tutanağı imzalamayacağımı belirttim. Israr etmediler, cihazı temin edip geleceklerini söylediler. Özetle süpürme işlemi hala dayatılan bir yöntem gibi görünüyor.

    Montaj yapan arkadaşlar giderken klima montaj ayaklarını alarak çıkıyorlardı, uyararak ayakların daha sonra temininin zor olduğunu, kalması gerektiğini söyledim. Zira dış üniteyi balkona taşıyıcı düz ayak üstü olacak şekilde montaj yaptılar. Fazla gelen bakırı ise verdim kendilerine.

    Akabinde bir elektrikçi bularak, tesisatı yapmaya başladık. 16A Siemens sigorta kullandık. Elektrik tesisatını vakit olsaydı gömme şeklinde yapacaktım.

    Elektrik işlemlerinin bitmesine yakın arkadaşlar vakum cihazıyla geldiler. Vakum işlemini yaptılar. Alçı işlemi de tamamlanınca, emeklerinin bir nebze karşılığını vererek, uğurladım.

    Elektrik işleri 100-TL tuttu. (bir kaç ufak işim daha vardı, onları da yaptırdım hazır elektriçi arkadaşı bulmuşken)


    Sonuç olarak klimanın ilk çalıştırması sırasında gayet performanslı olduğunu gördüm.

    Konu sahibi arkadaşımıza katkı, bilgi ve yönlendirmeleri için teşekkür ederim.
    Merhaba.

    R32 gaz çıkınca malesef süpürme işlemi tekrar yapılabilir oldu. Ancak tabi ki vakumun yerini tutan bir işlem değildir.

    Memnun kalmanıza çok sevindim.

    İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Genel anlamda iyi bir servise denk gelmeniz güzel olmuş.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emrekcyyy

    Merhaba. Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum. Keza gree viola ürünü sipariş verdim. Lakin tedarikçi servisin elinde olmamasından dolayı farbikaninda gümrükten malların cikmamasindan dolayı en geç pazartesi ellerinde olacağı bilgisini aldım. Bu arada letgo üzerinden 2015 montajlı fazla kullanılmamış mitsubishi SRK35ZMP-S modelini buldum sözde fazla kullanılmamış şimdi sormak istiyorum tekrardan sizce 5 yıl garantili gree viola mi yoksa ikinci el de olsa mitsubishi SRK35ZMP-S modeli mi? Cevap için teşekkürler.
    Merhaba.

    Gree Viola daha iyi bir tercihtir.

    ZMP-S serisi kronik sorunlu bir seri idi. ZSP-S ile yenilediler ancak yine de alt sınıfta kalan serilerden ikisi,bu cihazlar.

    Bu nedenle Viola serisi hem de sıfır olduğu için daha uygun bir tercihtir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: parezer

    Merhabalar, hocam daikin n serisi hakkında ne düşünüyorsunuz. Hem eve hem işyerine olmak üzere 5 cihaz alacağım için üst seriler bütçemi zorluyor. Alternatif bir marka model önerimiz var mı?
    Merhaba hocam.

    Daikin N serisi,Daikin'in en alt serisi. Acson markasının üretimi bir cihaz. Bu cihaza,markasından ötürü ederinden yüksek bir fiyat vermiş olursunuz.

    Mitsubishi Electric HaRe serisi için bir fiyat almanızı tavsiye ederim. Bütçenize uygun olmaz ise lütfen belirtiniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    Arkadaşlar, 140 m2 civarında, kolonu kirişi olmayan, kafe konseptinde bir dükkan için en mantıklı çözüm hangisi olur? Daha fazla detay gerekiyorsa verebilirim.
    Merhaba.

    Tavanınız müsait ise Kaset Tipi bir cihaz tercih edilebilir.

    Kaset tipi müsait değil ise Yer-Tavan tipi tercih edilebilir.

    Son seçenek olarak Salon Tipi düşünülebilir.

    Bu cihazların görünümlerini ve müsaitlik durumunu kıyaslamanızı tavsiye ederim. Ona göre uygun olan seçeneğe göre alternatifler sunabiliriz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Çok teşekkürler çok sağolun tavsiyeleriniz için.
    Rica ederim,sizler de sağolun.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitozcan

    Dün Gittigidiyor %4 indirim kampanyası ile 3100TL'ye ECA Spylos 12000btu klima satın aldım. Servis telefonda ilgili davrandı ayrıca 2020 üretimi olan modellerin R32 gazlı olması satın alma kararımı etkiledi.

    Yabancı forumlarda Haier Tundra (Sanırım ECA Spylos bu model ile benzeşiyor) için iç ünitede su akıtma gibi problemlerden bahsedilmiş ancak ECA firmasına güvenerek biraz da risk alarak bu tercihi yaptım. Daha önce Sigma Comfort ve Arçelik kullanmıştım. Sigma'dan memnun kalmıştım fakat fiyatları çok yükselmiş, Arçelik ise Müşteri Memnuniyeti ön planda olmakla birlikte fiyatına göre aman aman bir özellik ve kalite sunmuyor idi.

    Klimayı 20m2 yatak odamda kullanacağım, tercihen uzak noktaya montajını planlasam da bakır borunun geçeceği duvarda bulunan gardrop sebebiyle montaj biraz sorunlu olacak gibi gözüküyor. Eğer servis bu konuda sorun çıkarırsa 2.seçenekte yatak başı üzerinde müsait bir alan var. Yatak başı üzerinde kullanım sağlayıp rahatsız olan var mı , ne dersiniz ?

    Merhaba.

    Yatağın üzerinde olduğunda üfleme sesi belki rahatsız edebilir,cihaz en yakın noktada bulunduğu için. Üfleme açısından rahatsızlık oluşturmayacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyimserol

    Teşekkür ediyorum ustam senin bilgin ve tecrüben sayesinde insanlar zor kazandıkları paraları ile doğru cihaz almaya çalışıyorlar. Allah razı olsun senden. Bilgi paylaştıkça çoğalıyor sayende. Bütçeyi zorlayıp sigma plus’a devam düşünüyorum Perşembe ya da cuma kurulum olacak. Bir sorum daha olacak ustam. Sıva altı bütün klima tesisatı hazır, dış ünite yeri hazır (büyük ihtimal r22 gaz kullanılmış cihaz vardı önceki kiracıda) Keşife gelen teknisyen yeni cihazın verimli çalışması için borulardaki gazı basınçlı azot gazı ile temizleyeceğiz dedi. Bunun için 100-150 tl istiyorlar. Ne kadar doğrudur bu işlem.
    Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim hocam. Allah sizlerden de razı olsun.

    Bu,standart montaj prosedürüne dahil olmadığı için ücret talep edebilirler.

    Klima sistemi işledikçe,borularda kompresör yağı kalabilir.

    R22 Gazlı klimanın kompresör yağını borulardan uzaklaştırmak gerekir. Yeni R32 Gazlı cihazın yağı farklıdır. Bu da eski yağın sisteme karışması sonucu,yeni kompresörün yağını bozabilir. Verimden ziyade sistem ömrünü etkiler.

    Bu nedenle Saf Aseton,R11,Azot vb. maddeler ile temizlik yapılması gereklidir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasarum

    Üstadım, cihazı bir alsam neler neler aktaracağım da, sorun bitmiyor ki. Forumda elektrik tesisatı ile ilgili sorulara ya buat veya sigortadan hat çekilmesini öneriyorsunuz ki bence de doğrusu bu ancak bugün bir arkadaşımın evine gittim, salonda 24000 BTU Bosch B1ZMI24407 model klimanın dış ünitesi balkona konmuş, balkondaki bir prizden kablo ile sigortaya çıkış alınıp, sigortadan sonra da yaklaşık 5 mt uzaktaki dış üniteye bağlanmış.

    Bizim evde de ana hem ana sigorta paneli hem de buat uzakta. Bu yüzden mecburen ben de balkon kenarındaki prizden benzer bir enerji hattı çektirmek durumunda kalacağım. Bir sakıncası olur mu? Kullanılacak kablo kesiti için ne önerirsiniz?

    Diğer bir sorun da, Sigma Plus 24000 BTU için iklimsa web sitesinde SGM24INVDMG modeli varken, bayilerde SGM24INVDME modeli var. Teknik değerlere bakınca SGM24INVDME diğerine göre biraz daha kapasiteli gibi (Max BTU, SEER ve hava debisi) Sanırım SGM24INVDMG daha güncel bir model ancak sorduğum İstanbul'daki birçok bayide bu cihaz yok. Oysa yarın veya öbür gün bayileri dolaşıp listemdeki bütün cihazları gündüz gözüyle görüp son kararı vermeyi planlamıştım. Umarım DME ile DMG 'nin kasaları arasında renk vb fark yoktur.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

    Prizlerde,usulüne uygun şekilde yapılmış bir tesisatta 3x2,5mm^2 kablo bulunur. Prizi besleyen buata da aynı kesitte kablo gelir ve bu kablo,16 amperlik sigortadan gelir. Yani buatı besleyen hattın başında 16 Amper bir sigorta bulunur.

    Prizden hat çekilecekse,fiş bağlantısı yerine prizin klemenslerinden hat çekilmesi daha uygundur.

    Veya priz kasası yeterli derinlikte ise "buatsız sistem"lerdeki mantık uygulanabilir.

    Prize gelen kabloya klima hattı ve priz için kablo bağlanır. Prize ayrılan kablolar prize bağlanır. Bu ek kısmı prizin arkasına saklanır.

    Üstünde priz bulunan buat gibi düşünebilirsiniz. Veya bunlarla uğraşmamak adına dediğim gibi prizin klemenslerinden hat alabilirsiniz. Prize fiş ile taktığınızda,prizin pinleri zamanla gevşemektedir. Bu nedenle prizin klemenslerinden sabit hat çekmeniz daha sağlıklıdır.

    Klimaya çekilecek olan hat için 3x2,5mm^2 NYM kablo tercih etmenizi öneririm. Çoğunlukla TTR (çok telli) kablo kullanılmaktadır ancak,priz klemenslerine bağlantı yapacağınız için,buattan prize gelen kablo ile aynı kesit ve çapa sahip olması adına NYM kablo kullanmanız daha sağlıklı olur.

    INVDMG,R32 gazlıdır. INVDME ise R410A gazlıdır. Bunun dışında aralarında çok bir fark yoktur.

    Saygılarımla...

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: slymn34

    @klima5505

    Üstadım tavsiyenize istinaden Sigma comfort serisi klima aldım. Bugün montaja geldiler. Vakumlamayla ilgili direttim. 7-8 dk vakumlama yaptılar. Yalnız bazı şeyler kafama takıldı. 1-)Punchla deldikleri deliği iki taraftan da kapatmadilar. Birini zaten klima kapatıyor. Diğeri de dış ünitenin arkasında kalıyor. Görsel olarak sırıtmıyor ama kışın soğuk olarak sıkıntı çıkarır mı bana ?

    2-) montajı yapan eleman dış üniteyi balkona koyduğumuzdan dolayı bunu direk apartmana aşmış olsaydık daha iyi dedi. Çünkü rüzgar eser ve yağmur yağar, cihaz kendini temizler dedi. O yüzden arada yıkayın dış üniteyi dedi. Doğruluk payı var mıdır ?

    3-)Bir de arkadaşlar diğer montajlarda gördüğüm kadarıyla bakır boruların üstünde bir bant tabakası oluyordu. Bizim klima borularında sadece köpük var. Bu çok önemli bir detay mı ?

    4-)Borunun dış üniteye bağlandığı tarafta biraz açıkta dert olur mu ?


    [
    simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/757617/a521bf87-d6c5-498b-9413-93f6abed85c1.jpeg[/simage]
    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

    Hayırlı olsun.

    1-Aslında kapatmaları gerekirdi. Bunu elinizden geliyorsa alçı ile kapatabilirsiniz. Veya poliüretan köpük sıkabilirsiniz. Kapatmanız ısı geçişini önlemek adına daha iyi olur. Duruma göre haşerelere karşı da koruma sağlar. Sinek,Arı,Kertenkele vb. canlılar bu yuvalardan içeri girebilmektedir.

    2-Dış üniteye çarpan 2 damla yağmur hiçbir fayda sağlamaz. Üstten yağan yağmur zaten çatıdaki kiri sürükleyip yere indiği için aksine daha çok kirletir. Bu nedenle balkonda olması bir dezavantaj değildir.

    3-Kauçuk veya sünger izoleli borularda dekoratif bant gerekli oluyordu. Ancak şimdi üstü kaplamalı poliüretan izole kullanıldığı için banta gerek kalmıyor. Bu nedenle gerek duyulmamıştır.

    4-Borunun açıkta olmasının sakıncası yoktur. Yazın terleme sonucu su damlamasına sebep olabilir. Buna karşı isterseniz servisten temin edeceğiniz izolasyon süngerini borunun açık kalan kısmına geçirebilirsiniz. Ancak bu hali çalışmasına vs. zarar verecek bir durum sağlamaz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ism72

    20 metre boru sipariş edilecek. Metresi 80lira. Bunu dışardan alabiliyor muyuz? Neden böyle pahalı? Elektrik kablosu 3x2.5 bakır metresi 10lira koçtaş da. Ne kadar artmış bu bakır fiyatı?
    Merhaba. Servisler yüksek fiyatlar verebiliyor. Soğutma malzemeleri satan bayilerden ilgili çap için fiyat almanızı tavsiye ederim. Muhakkak daha uygun fiyata gelecektir.

    Kablo için de yapı marketlerin yanı sıra elektrikçilerden fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Kabloda da hile var malesef. Çoğu marka bakır diye CCA kablo satabiliyor(bakır kaplı alüminyum).

    Bu nedenle Öznur,HES,Prysmian gibi kaliteli marka kabloları tercih etmenizi tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Gelişme: Bu gün nihayet servis geldi. Artık yaşamış olduğum bu sorunlu süreçten o kadar çok sıkıldım ki servis gelip kursun gitsin istedim. Gelen arkadaş abi mantolama işi tam bitmeden takmayalım! ürüne yazık olur dediler. Mesuliyet kabul etmem dedi bende doğal olarak ok dedim. Mantolama ustaları ile de görüştük onlar da zaten hali hazırda çalışıyorlardı. Bizim işimizde pazartesi biter dediler. Klima elamanı da ben pazartesi gelip kurarım o zaman dedi. Yani bir nevi keşif olmuş oldu. Benim anladığım şu!? ben motor büyük rahat takılsın diye hazır iskele varken olsun dedim. Elaman benim iskeleye falan ihtiyacım yok dedi. Ev 5. Kat neyse kendisi bilir artık... Yanlız klima salonunda olacak salon pencere önüne yapamam dedi. Diğer odanın pencere önüne olacak. Ama benim bir alt komşum da takılmış yılardır da var. Onu tekrar geldiğinde soracağım!? Sonra buattan elektrik çekilmesini istedi tarif etti ben de pazartesiye kadar tanıdık usta var ona yaptıracağım. Sonra tahliye borusunu da bina pimajına verecek oradan yakın çünkü. Altımız açık garaj olduğu için kimsenin arabasına su gelmesin hemde duvar ıslanmasın istiyorum. Bakalım artık son durumlar bu. Pazartesi umarım bu iş artık biter.
    Merhaba. Gelişmeleri bildirdiğiniz için teşekkür ederim.

    Devamını merakla bekliyor olacağım. Umarım montaj esnasında başka sorunlar çıkarmazlar...

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalim2551

    Hocam teşekkürler bu gün bütçeyi baya arttırarak ileriyi de düşünerek midea ma2-24nxd0-i marka aşağıdaki cihazı aldım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum.
    https://www.letgo.com/tr-tr/i/klima_37b88720-35d6-4b91-b56d-a3c36f2a3f2e


    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

    Hayırlı olsun. Diğer iki seçeneğe göre çok daha iyi bir tercih olmuş.

    Montaj sonrasında izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lsengul

    Merhaba arkadaşlar;

    Airfel LTXN71U 24000
    Samsung AR24MSFHDWK 24000
    Arçelik Ekolojik 24325 Klima 24.000

    Bu ürün arasından hangisini tercih edeyim bir de nedenini yazarsanız sevinirim epeyde karşılaştırmalı linki aşağıya ekledim.

    üç ürününde karşılaştırmalı linki
    Merhaba.

    Airfel LTXN

    Arçelik 24325

    Samsung AR24

    şeklinde bir sıralama yapabiliriz.

    Airfel,Midea üretimidir. Kalite olarak diğer iki seçenekten daha üstündür.

    Arçelik,Samsung'un bu modelinden daha üstündür. Samsung'ta AR35 serisi dışındaki cihazları tercih edilebilir değildir,dayanıksız ve sorunludur.
    AR35 de yine Midea üretimidir,Airfel'den daha yenidir.

    Bu nedenle böyle bir sıralama yapabiliriz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezgin80

    Bence yanlış bir düşünce mitsubishi electric hala ömürlük bir klima dır hepsi aynı ise arabada da Mercedes yerine fiat alalım yada 15.000 TL lik telefon yerine 1.000 tllik telefon alalım eer seer dayanıklık testi dier scop değerlerine bakmadan direk düz mantık hepsi aynı demek çok hoş olmamış sadece küçük bir detay vereyim arcelik serpantini aliminyum mitsubishi 09 kalınlığında bakır compresor son teknoloji mıknatıslı dc diğerinde halen eski sistem gibi
    Merhaba.

    Arçelik,bakır serpantin kullanmaktadır. Alüminyum kullanımından vazgeçmiştir.

    Diğer cihazlar da DC Inverter'dir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Assasin_2015

    Tedarik etse bile ücret talep edecektir. İade etmeye karar verdim.
    Ayrıca ürünlerin dağıtımının yapıldığı depoya gittim.
    Öyle şeyler gördümki bundan sonra beyaz eşya, klima vs. alışverişlerimi kesinlikle online yapmam.
    Gözümün önünde defalarca araçtan indirilirken çamaşır makinaları, bulaşık makinaları vs. yere düşürüldü.
    Hani bazen kargo ofislerine gidersiniz, kargoların biraz kötü muamele gödrüğüne falan tanık olursunuz, öyle bişey değil bambaşka bir boyuttaydı.
    Merhaba. Ücretsiz montaj kapsamında ücret talep etme hakları yoktur.

    Çok geçmiş olsun diyorum.

    Saygılarımla...
  • dasarum D kullanıcısına yanıt
    Bir Japon klima sini açıp dağıt bakma fırsatım doğdu birde piyasada bulunan cihazları dağıtma şansım doğdu ve ben şunu diyeyim inanılmaz fark var sizde benim gördüğüme şahit olsaydınız fikriniz değişirdi samimiyetimle söylüyorum cin mali bir ürüne verilen para haramdır heavy konusuna gelince bir birinden çok farklı yerlerde farklı firmalar tarafından üretiliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Ücretsiz montaj kapsamında ücret talep etme hakları yoktur.

    Çok geçmiş olsun diyorum.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    merhaba klima5505 hocam nasılsınız


    aynı evin salonu içinde klima bakacağım sadece soğutma için kullanılacak 19,46 m2 oda 9,000 btu yeterlimi yoksa 12,000 btu mantıklı olur
  • 
Sayfa: önceki 22992300230123022303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.