Şimdi Ara

klima programlanan sıcaklığa gelse de durmuyor..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar klima 30 dereceye ayarlıyorum oda sıcaklığı 25 oluyor yine de otomatik durmuyor alet neden acaba??marka lg beko...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 26 Mayıs 2006; 21:58:22 >

• kahverengi ve mavi , faz ile nötr , sarı-yeşil ise topraktır. kontrol kaleminde yanan uç fazdır ve mavi ya da kahveye , yanmayan uç nötr dür. bir de toprak hattı vardır ki o da sarı-yeşil e bağlanmalı.
    Aman çarpılmayın... dikkat.
    kolay gele.
  • biraz daha amatör işi anlatsan faz maz
  • bundan daha amatörcesi çok zor ama tekrar deneyeyim:
    1. ucuna bir fiş takıp , prize bağlanacaksa...
    fişin 2 svri ucuna ( prize giren cereyan uçlarına ! ) birine kahverengi , diğerine ise mavi gelecek şekilde ve ortadaki metal kısım olan toprak ucuna ise sarı-yeşil i bağlayıp prize takın.
    2. buvat a bğlanacaksa:
    buvat = duvardaki kabloların birleştirilip ekleme ve uzatmaların yapıldığı kapaklı çukurluk alan... amatör iseniz bu seçeneği bir elektrikçi ile gerçekleştirmenizi öneririm.
    ...................
    faz : dokunduğunuzda sizi çarpabilen uçtur. ( yani prize kontrol kalemini soktuğumuzda , kontrol kaleminin ışığını yakan uçtur ! )
    nötr : fişin deliğine kontrol kalemini soktuğumuzda ışığı yakmayan ve dolayısı ile de bizi çarpmayan cansız uçtur.
    toprak : elektrikli cihazın metal dış gövdesine sızabilecek kaçak voltajı engellemeye yarayan ve bir ucu binanın diplerinde bir yerde toprağa gömülü olan bir uçtur ve genelde sarı-yeşil kablolar bu elektrikli cihazın dış gövdesine direkt bağlıdır.
    Saygılar.

• yukarı
  • espriniz çok iyi yaaani...
    başka bir soru ile topik açıp , soruyu değiştirme olayına da ilk defa rastladım. bravo doğrusu. hiç aklıma gelmezdi...
    Sorunuza çok ilgisiz cevaplar vermişim gibi hissettim kendimi...
    sanırım bağlamış ve çalıştırmışsınız.
    Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

espriniz çok iyi yaaani...
    başka bir soru ile topik açıp , soruyu değiştirme olayına da ilk defa rastladım. bravo doğrusu. hiç aklıma gelmezdi...
    Sorunuza çok ilgisiz cevaplar vermişim gibi hissettim kendimi...
    sanırım bağlamış ve çalıştırmışsınız.
    Saygılar.

yok dostum topic kirliliği olmasın diye şey etmedim daha yeni açmıştım bunu da..ayrıca yardımların için teşekkürler
    her ne kadar bugün bilen biri gelip bağladıysa da

• iyide hocalar ben şimdi bişeyi anlamadım klima 30 derecede ayarlanmış ise 25 derecede otomatik etmesinini bekleyemeyizki

• diyorum ki klimanın ayarlandığından daha soğuk bi ortam olmasına rağmen pöfür pöfür çalışıyor..oda sıcaklığı 25 derece klima termostat ayarı 30 derecede şu an hala çalışıyor..benim bildiğim durması lazım oda sıcaklığı 30 un üstüne çıkınca tekrar çalışması lazım yanlış mıyım???
  • Belki oda sıcaklığı 30 a çıkamıyor klima bu nedenle otomatik yapamıyor ? odanın izolasyonu sağlammı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Belki oda sıcaklığı 30 a çıkamıyor klima bu nedenle otomatik yapamıyor ? odanın izolasyonu sağlammı ?

arkadaşım klima soğutma modunda ve oda sıcaklığını 25 e kadar indiriyor ben durur belki diye 30 derece ayarlıyorum yine de durmuyor klima...niye 30 a çıkarmaya çalışsın...eğer odanın sıcaklığı 30 üzerindeyse klima çalışıp 30 a getirmeye çalışır ve 30 a gelince durması lazımdır ancak benim oda sıcaklığı 25 dereceye kadar düşüyor yine de klima çalışıyor.
  • Pardon ben tersini söylemişim yanlış anlamışım .
  • Klima cihazı set sıcaklığına geldiğinde durmuyorsa muhtemelen ortam sensörü tabir edilen sensörde bir problem vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.