yaz sıcaklarında haziran-temmuz-agustos toplam 3 ay x 30 gunden= 90 gun boyunca gunde 6 saat calıssa 540 saat eder sıfır arac 5 yıl garantılı uste 5 yıl daha ekle toplam 10 sene motor dayanıyor yanı 30 ay 5400 saat calısmaya dayanıklı arıza yapınca klıma tamırcılerı sok ac tamır et tak yapmıyor elınde tamır gormusler oluyor onunla degısım yapıyor vede neredeyse sıfıra yakın fıyat alıyor motor 10 bın tl olsa,ıscılık sok tak dahıl 15 bın tl dıyelım nasıl tamır gormus nasıl motor takmıs ne kadar dayanır sans ısı adam sana 3 ay garantı verıyor sen bunu alıp 3 ay kullanıyorsun,seneye 1 ay kullanmadan bozuluyor yanı 3 ay x 30 gun =90 gun eder gunde 6 saatten 5400 saat eder degısımlı komresor 90 gun 5400 saatte bozuluyor sonuc 30 ay 5400 saat calısmaya dayanıklı 3 ay 5400 saatte bozuluyor sorunun cozumu nedır |
klima motorunun tamirinde dönen oyunlar

-
-
Butun araclarim japondu, su ana dek 500.000 km ye yakin surusum var ve devam ediyor.
Ben kisin da arabanin bir caminda bile buguya katlanamayan biriyim ve bu sebepten kisinda isi derecesi sicakta iken bile ac tusu hep aciktir bugu cozmek icin.
Yazin zaten hep acik.
Toplam 20 yil ve 500bin km boyunca hic klima arizasi yasamadim. 3-5 yilda bir klima gazi takviyesi haric.
Yani problem motordan ziyade aracin menseinde olabilir.
Veya sürekli calistigi icin surekli yaglandigi icin sorun cikarmiyorda olabilir.
Hayirli gunler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Mayıs 2025; 16:11:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam zaten bu tamircilerin eline düşenin vay haline klimayı sıfır alacaksın 2yıl garantili hadi kötü firmadan alsan bile lanet okur thhye atar beklersin yani 2yıl garanti devlet korursa fln cepte 2 yıldan sonra ne kadar çalışırsa kardır.Çok iyi markalar çok iyi servisler var ancak aradaki fiyat farkına değer mi bilemiyorum klimalarda garanti uzatma işi varsa denenebilir onun haricinde japon kompresör olsa bile bozulabilir tamircinin kötüsüne denk gelirsen revize kompresörü takar ge.er iyi revize edilse sorun yok ancak sıfır gibi revize etmek çok zor dönsün yeter mantığıyla revize ediliyor.Sıfır mı revize mi kompresör olduğunuda bilemezsin ki yani tamircinin insafına kalıyorsun tanıdık veya şansına güveneceksin yani.
-
Sıkıntı zaten klimanın sadece yazın 3 ay çalıştırılması...kışın da çalıştırılırsa bu sorunlar çok daha azalır. Kullanım alışkanlıklarınızız değişmesi lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Japon motosikletim var ama hiç otomobilini kullanmadım. Beğenmediğimden değil denk gelmedi diyelim.
Seat, vw, Ford, Renault, hatta Elektrik sorunuyla anılan Citroen de bile klima sorunu yaşamadım.
Hatta 2012 model Forda klima gazı bile basilma ihtiyacı duyulmadan kullanıyoruz hem de Antalya'da.
2015 Corollanin klima kompresöru mu ne kilitlendi yakın arkadaşımın şahsi aracı.
Burda japon Alman v.s. değil konu,
Ya şans işi ya da bi arkadaşın dediği gibi klimayı 3 ay kulanip 9 ay hiç açmamak.
Sanayi işine gelince Allah düşürmesin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Usta yazdıklarından anladığım kadarıyla, sen klima kullanmayı zaten bilmiyorsun! Sonra neden arıza yapıyor? Yok 2+2=4 değil neden sanayide 5 yapıyor. Ne sorunu ne çözümü? Üşenmeden konu açmış birde🤦🏻♂️🤦🏻♂️
Biz bu büyük oyunu nasıl göremedik?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 4 Mayıs 2025; 17:42:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arabada klima hiçbir zaman kapatılmaz
7/24 365 gün çalıştırın asla bozulmaz.
Bu neyin kafası
arkadasın klımasıydı
En Beğenilen Yanıtlar

Japon motosikletim var ama hiç otomobilini kullanmadım. Beğenmediğimden değil denk gelmedi diyelim. Seat, vw, Ford, Renault, hatta Elektrik sorunuyla anılan Citroen de bile klima sorunu yaşamadım. Hatta 2012 model Forda klima gazı bile basilma ihtiyacı duyulmadan kullanıyoruz hem de Antalya'da. 2015 Corollanin klima kompresöru mu ne kilitlendi yakın arkadaşımın şahsi aracı. Burda japon Alman v.s. değil konu, Ya şans işi ya da bi arkadaşın dediği gibi klimayı 3 ay kulanip 9 ay hiç açmamak. Sanayi işine gelince Allah düşürmesin |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X