Şimdi Ara

Klima Kompresörü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
36.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • upliftingsky kullanıcısına yanıt
    Ben motordan anlayan yada mühendis biri değilim, ayrıca alaylı da değilim; 2 aydır klima yüzünden çekmediği kalmayan ve konuyu gerçekten çok araştırmış normal bir vatandaş olarak derim ki;
    Söküp-Görmeden hiçkimse o kompresörün az da olsa soğutma yapıp yapamayacağını burdan söyleyemez, ki zaten böyle bir durumu varsa gene bir randımansızlık söz konusu ki, az yada çok tutarlı bir müdahale gerekli gibi duruyor anlattığınız kadarıyla.

    Ben ilaveten yaptıracaksanız, 2-3 ustaya gösterin çoğu ne diyorsa onu yaptırın, parça alınacak ise de mutlaka fiyatını öğrenin sonra da, ya kendiniz alın yada bu fiyattan pazarlık edip işçiliği ekletin.
    Benim başımdan geçenleri üstteki linkteki konuda anlatmaya çalıştım, isterseniz bir okuyun
  • Hani başına gelen varmı diye sormuştum belki ''hah aynısı benim başıma geldi olay şu'' diyecek birini aradım :) da bir sen cevap vermişsin belkide haklısın açmadan anlaşılamaz.
    Bugün yine baktım A/C ye bastımmı sogukta fan 1 de 2 de 3 de.. yok soğutmuyor kaputu açtım kayışa oturuyor çeviriyor kapattımmı devre dışı kalıyor kasnak 8 gibi dönme falan yok gayet güzel dönüyor kompresör. gaz olayı şöyle adam çalıştıracak kadar var demişti acaba eksik olunca soğutma yapmazmı? klimadan pek anlmıyorum işte ondan ..:D .Kompresör biraz sesli çalışıyor ama sanki yağsız gibi bir sıkıntı var sanki.Gaz bunun yağı oluyor herhalde borularada baktım soğukmu değilmi anlamadım. Motordan anlarım ama klimadan değil:D Zaten kaldı artık seneye yaza baktıracağım tamir olayınada sıcak bakmıyorum gider sıfır kompresör alırım dry filtresimi ne onuda değişirim tesisatıda temizlettiririm mis senelerce hizmet eder.Neyse kalın sağlıcakla.
    Not:Konunuzu okudum aynı sorun;)




  • Arkadaşlar clio3 aracım var. Aracı alırken Kliması arıazalı oldğunu 1500tl masrafı oldğunu bilerek aldık. Lakin aracı aldıktan sonra klima açmıyorum, ancak araç rolantide çalışırken sanki motorda bi sürtünme sesi gibi gıcırtı var. arac ışıklarda durdugunda sanki insanın boğzında balgam tıkanır gibi belirli aralıkla motor ince hırıltı ile titriyor bunu vites topuzu ve direksiyondan anlıyorum. klima kompresörünün arızası motorda bu seslerin olmasına sebeb verir mi aynı problemi sizlerde yaşadınızmı
  • Cumleden merhaba.aracim toyota corolla 1.6 2006 terra aracimi servise goturdum.motor kismindan gelen ses icin dinlediler ve klima komprosorunden geldigini soylediler.uc kismindan darbe almis gibi bir acilma vardi hafif ozel servis klimaciya yonlendirdi.ve icindeki milden sesin geldigini soyledi.klimaciya gittim suan yogun ancak haftaya bakabilecegini.komprosorun komple degismeside gerekebilir dedi buyuk ihtimal ve 2 elide 2000.tl dedi.simdi bu bukulen yer bir.birbucuk santim darbe almis duzeltilse sokulup mil islem gorse yapilamazmi acaba rahatsiz edici sesi var arada bir vuruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece mil eğikliği varsa tornacı yardımıyla yapılabilir bence, fakat aldığı darbeyle mil ile beraber zedelenen başka kısımlar da varsa iş biraz zor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klimanızı açtığınızda gelen yağsız bilya sesine benzer vuuuuvv gııııııvvv gibi ses şikayetleriniz için antalya da yaşayanlar arasın 05323015578 jaguar hakkında her konuda elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • Merhaba arkadaslar yorumlara bir göz attim bende sorumu sorayim cunku supheye dustum.. klimam bu seneye kadar sessiz sorunsuz calismakta idi.. focus tit x 2010 benzinli dijital klima. 130bin kmde. bu sene 1 kere calistirdim gecen hafta vinlama surtme artik ne derseniz özellikle klima ufleme seviyesi dusukken daha net anlasilmaktadir.. kaloriferde sorun yok klimada iken bu ses var. Motor ustam klima kompresorundendir dedi klimaciya gazciya gittik o da teyit etti.. ustam sanayinin en iyisi oldugunu cogu kisinin birkac defa yaptirip begenilmediginde ozellikle bu gazciya getirildigini belirtti ustama guvenirim.. gazci ise orjinal 2000 parca dedi.. 1500 e revize edilmiş yagi gazi dahil yaparim dedi..
    Anlamadigim nokta su bendekine tamir olmaz diyor ama elinde revize edilmis var.. bu klima motorlari hepsi ayni mi ? Madem revize edilebiliyor yani tamir edilebiliyor olmasi gerekmez mi (ustama sordum kasnak revize ediliyor motor edilmiyor dedi)
    Bu yazlari birkac defa calisan bir sistem durduk yere nasil bozulabiliyor ?
    Ank da cikmaci 600 tl fiyat verdi.. cikma parca km yil vs bilgisi vermiyor saglam calisir vaziyette diyor sadece..
    Yaptirmazsam ne olur sesli calissin dedim daha buyuk masraf acar 4 5 bin lira gibi dediler.. ve bu gazciyi ovdu ustam icerisini temizleyecek 3 4 saat aracla ilgilenecek dedi.
    Sonuc olarak bu konuda yol yordam gosterecek var midir ?
    Orjinal mi almaliyim revize mi cikmami (cikmaya sicak bakmiyorum adam gibi kullanmadigim.halde benimki bozulduysa o da yarin birgün bozulur ) revizeye tam aklim yatmadi kasnak revize edilmisse o da bozulacak mal demektir.orjinalde cok pahali ve bura birkac yerde okudugum kadariyla cok degisik fiyat verenler var..
    Bilgisi becerisi olan yönlendirir bilgilendirirse sevinirim t?şekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayni sorun benim aracımda da var. Nasıl çözdünuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima kompresörü için detaylı güncel fiyat bilgisine buradan ulaşabilirsiniz. https://www.otodeposu.com/motor/isitma-ve-sogutma-sistemi/klima-kompresoru

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.