Arkadaşlar geçen ay Koçtaştan gree marka 18000 lik bir klima almıştım.
Servis gelip kurdu, çok memnundum baya iyi soğutuyordu. 1 ay kullanmadım daha zaten sıcaklar bastırmamıştı 2 gün önce bi akşam açtık ama klima olmuş vantilatör ne sıcak ne soğuk üflüyor dışardan ne aldıysa o...
servis çağırdım az önce geldi. Abi gelen arkadaşlar iyi sıkmamışlar heralde gaz kaçırmış dedi. Tamamen boşalttılar gramajla (1150 gr) 410 gaz bastılar gittiler.
evet soğutmaya başladı ama ben eskisi gibi olmadığını düşünüyorum. forumda yanlış hatırlamıyorsam bu işlemin sağlıklı olmadığını okumuştum ancak bilenler yardımcı olabilir mi? yepyeni klimada şu veya bu şekilde gaz kaçağı olmuş ise sonradan manuel gaz yüklenmesi sağlıklı mıdır?
benim arçelik marka klımayı takarken servis gazını boşalti 3 defa gelip gaz basmalarına rağmen birdaha randıman vermedi
quote:
Orijinalden alıntı: anilozler
Arkadaşlar geçen ay Koçtaştan gree marka 18000 lik bir klima almıştım.
Servis gelip kurdu, çok memnundum baya iyi soğutuyordu. 1 ay kullanmadım daha zaten sıcaklar bastırmamıştı 2 gün önce bi akşam açtık ama klima olmuş vantilatör ne sıcak ne soğuk üflüyor dışardan ne aldıysa o...
servis çağırdım az önce geldi. Abi gelen arkadaşlar iyi sıkmamışlar heralde gaz kaçırmış dedi. Tamamen boşalttılar gramajla (1150 gr) 410 gaz bastılar gittiler.
evet soğutmaya başladı ama ben eskisi gibi olmadığını düşünüyorum. forumda yanlış hatırlamıyorsam bu işlemin sağlıklı olmadığını okumuştum ancak bilenler yardımcı olabilir mi? yepyeni klimada şu veya bu şekilde gaz kaçağı olmuş ise sonradan manuel gaz yüklenmesi sağlıklı mıdır?
selamlar
şu noktalarda püf noktaları vardır.
1) gazı tamamen boşaltılarmı? 2) Tekrar vakum yaptılarmı? en az 20 dk. 3) Gaz Tüpünü ters çeviriptemi bastılar? 4) Hassas terazi ile tam gramında bastılarmı? 5) gazın kaçtığı yeri görüp onardılar mı?
bu sorular önemlidir. başka türlü verim alamanız biraz güç.
iyi günler
Gazın manuel veya otomatik,orjinal basma vs. gibi bir şey olmaz.Gaz R410 elektronik hassas terazi ile fabrikasyon verilerdeki gr.göre tüp ters çevrilip(likit)olarak verildiği sürece ama fabrika,ama servis merkezinde ama evde verilsin fark olmaz....
Gazı tamamen boşalttılar tekrar vakum yapmadılar maalesef. Ben hatırlattım ama o ilk seferde montaj sırasında içeride kalan havayı çekmek için gerekli dediler Tüpü ters çevirip özel bir teraziyle gramajla bastılar. Klimanın üzerine 1150 gr yazıyormuş, 1160 gram ayarlayabildiler. kaçağı onardıklarını söylediler, daha doğrusu yeteri kadar sıkılmadığını söyediler sabun köpüğüyle test falan yaptılar.
çok fazla deneme fırsatım olmadı iş için şehir dışındayım ama yinede takıntılı bir adam olan ben sanırım kafaya takacağım :)))