Şimdi Ara

Klima Dış Ünitesinin Heat Pump Olarak Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Evimde 18.000 btu arçelik inverter klima mevcut. Yaz ve kış aylarında aktif olarak kullanıyorum. Ancak daha konforlu ısıtma yapabilmek adına evime kalorifer sistemi döşetmeyi düşünüyorum. Evim yaklaşık 140 m2 net oturumlu, güney-kuzey-doğu cepheli. Yarı yalıtımlı olduğunu söyleyebilirim. Alt kat ve üst katta oturan mevcut.

    Elektrikli sistemlerde heat pump sistemlerinin tüketim konusunda tasarruflu olduklarını öğrendim - Doğalgazdan çok az da olsa tasarruflu olduğundan bahsettiler- ancak, kurulum masrafı çok yüksek.

    Bende klima ile heat pump sistemin aynı prensiple çalıştığını ve heat pump sistemlerinin de benzer dış üniteler kullandıklarını bildiğimden, klimamın dış ünitesini kış aylarında sadece heat pump sistemde evimi ısıtmak için, yaz aylarında da sadece klimamda soğutma için kullanmam mümkün olur mu?

    Bu şekilde bir hibrit istem yapılmasının tahmini maliyeti ne olur, bilen arkadaşların yardımlarını rica ederim.







  • Isı pompası sistemlerinin çeşitleri var ve havadan suya pompalar bu gruptaki enerji açısından en müsrifi ki doğalgazı mumla ararsınız emin olu n o yüzden imkan varsa kesinlikle doğalgaz sistemi kurup zaten daha masraflı olacak dönüşüm için kullanacağınız klimayı da soğutmada kullanmaya devam edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

    Bu konuda yerli-yabancı birçok kaynak-yazı okudum ama bir türlü net bir hesap bulamadım.

    Yani tabiiki ısıl hesaplamalar mevcut ancak, çoğu termodinamik formüller olduğu için net bir hesap yapamıyorsunuz. Bir de heat pump olarak kullanacağınız cihazın verimlilik değeri ve ısı farkından kaynaklanacak kazanımı da değişken olduğundan formüle ekleyemedim. Dolayısı ile bu sorunun cevabını arıyor idim.

    Doğalgaza ulaşım imkanım mevcut. Herkes doğalgaz kullanıyorsa var demek ki insanların bir bildiği
  • heat pump ın müsfirliği nerden kaynaklı diye düşünüyorsunuz? cop değeri ortadayken .... 75-90 c arası ısı çıkışı alınabiliyorken bazı gazlardan.... siz neden böyle düşünüyorsunuz doğrusu merak ettim.... borudaki ısının suya aktarılmasından mı endişeniz yoksa başka bir şey mi? tamda bu konuyu araştırırken bu başlığa denk geldim.. merakımı yenemedim.. bilginiz varsa paylaşırsanız memnuniyet duyarız..... Teşekkürler.....
  • @hunter87 konu hakkında biraz daha detay paylaşabilirseniz bir konuda daha bilgi eksiğimi gidermiş olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.