Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
544
Cevap
43
Favori
94.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesajı yazdıgım sirada klima çalişmiyordu sıcaklar bunaltmış olacak ki kışın yazmişim

    aslinda bizim dış ünite güzel bi yerde çünki yagmur alması zor ihtimal. ama tozlanma ve kirlenme durumu olabilir. gerçi bizim komşumuzun dış ünitesi direk güneşe ve yagmura maruz kalıyor hergün harıl harıl çalışıyor banamısın da demiyor makine.
    gerçi onun temizlettiginide hiç görmedim.

    bugun bizim dış üniteye biraz baktım bir kaç vidaya bakiyor kapakları zaten elektronik devlerin oldugu bölüme hiç ilişmem. maksat kir tozu temizlemek olsun onuda bir gün kurcalarım artık. teşekkürler.




  • cif'in yağ çözücü ürünlerinde, alüminyumlarda kullanmayın yazıyor.
    klimanın iç ünitesindeki petekler alüminyum değilmi. Zararlı olmaz mı.

    Zararı olmaması için hangi ürünü kullanmalıyız.
  • halimselim kullanıcısına yanıt
    Daha önceki yazılarımda da, her temizlik kimyasalının içeriğinin ve içerik oranlarının temizlik hedefindeki unsura göre ayarlandığını belirtmiştim. Bu anlamda uyarınızı yerinde buluyorum.

    Market ürünleri kullanabilirsiniz. Hem içeriği hem de oranları zaten klimanıza göre ayarlanmıştır.
  • Arkadaşlar resimdeki kadar yaptım, altta dönen silindiri nasıl sökerim?
     KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Daha önceki yazılarımda da, her temizlik kimyasalının içeriğinin ve içerik oranlarının temizlik hedefindeki unsura göre ayarlandığını belirtmiştim. Bu anlamda uyarınızı yerinde buluyorum.

    Market ürünleri kullanabilirsiniz. Hem içeriği hem de oranları zaten klimanıza göre ayarlanmıştır.

    Sirke kullananın bir sakıncası var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi dxk12z4-s 12k btu klima var, henüz temizlik yapılmadı ve sanıyorum 2 yıl oldu :(

    Sağdan soldan tutup kapağı kaldırsam sanıyorum filtreye ulaşacağım, onu suyla mı temizliyoruz, suyla sadece onu temizlesem yeterli olur mu acaba, yoksa 2 yıl olmuş daha detaylı içini de temizletin diyip klima temizleyen arkadaşlardan yardım mı istesem acaba?
  • Filtreleri sabunlu sünger ve su yardımıyla temizledim,
    Filtrenin altında yer alan alüminyum ince ince şeritleri de bir fırça yardımıyla fırçalarken, fırçanın yanında elektrikli süpürge tuttum toz vs dışarılara dağılmasın diye.
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Bu yaptığınız işlemi lütfen daha sık aralıklarla tekrarlayınız, 2 yıl erken gibi görünse de sizinanlattığınız kullanma koşulu nedeniyle yine de 15-20 TL ye kıyıp bir solüsyon alınız ve o yüzeye sıkınız diye tavsiye ederim. O dışarıdan fırça ile temizlediğiniz kısmın içerisi de var
  • merhabalar. yaklaşık 3 ay önce beko 31-831 klima aldım. flitre temizliği konusunda herkesin tarif ettiği o kapağı kolayca açma işi benim klimada ya olmuyor ya ben beceremiyorum. sadece en üstteki ince koruyucunun olduğu kısmı temizleyebiliyorum. kapağı nasıl açacağım konusunda yardımcı olabilecek biri varmıdır? modeli inceleyerek belki yol gösterilebilir. vakti olan arkadaşım kamerayla bağlanıp tarifde ederse çok sevinirim. resim göndermeyiniz görme engelliyim. teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bir sonraki temizlik maceramda solüsyon alıp alüminyum yüzeye onu da sıkarım, solüsyon önerisi alabilir miyim acaba? Teşekkürler.
  • Havaların ısınmaya başlaması nedeniyle yakın zamanda ihtiyaç duyulacaktır bu konuya.


    Arkadaşlar malum sezon başlangıcındayız.

    Lütfen klima bakımlarınızı ihmal etmeyiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: janjarre

    bizim işletmede kullanılan kimyasal...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

    Hocam sen nerelerdesin, çok uzun zaman oldu görüşmeyeli




  • Merhaba arkadaşlar, iş yerimde 1 yıldır kullandığım daikin ururu sarara modelini iş yerimi taşıdığım için eve taktırdım bu esnada evdeki diğer iki klima ile bu klimayı temizlettim. Temizleme işleminden sonra ururu sarara dan ağır bir koku geliyor kesilir diye 1 gün camlar açık çalıştırdım olmadı sonraki gün cihazı açtığımda içinden aynı ağır kokuyu aldım. Cihaz temizlemeden önce neredeyse sıfırdı pek kullanmamıştım filtreleri söktüm tekrar su ile duruladım dış filtrelerin altında bulunan karbon filtreleride kimyasal ile temizlemişler kokunun bu filtrelerde yoğun olduğunu hissettim tekrar su ile durulayıp esintili bir ortamda kurumaya bıraktım 2 gün geçti karbon filtredeki koku baya bir azalmış. Cihazın içinide kendim baştan temizledim serpantinlere fısfıs ile su püskürttüm bir ara bardakla su döktüm :), ince tornavida ve parmak ile girebildiğim her deliği temizledim alt tabladan bildiğiniz yağ gibi pislikler çıktı. Cihazın hava üfleme kapağının kapandığı noktada keçe benzeri kumaşımsı malzemeler var baktım oda kokuyor lavantalı kolonya ile sildim filan anlayacağınız 1-2 saat uğraştım. Hava üfleme kanalını kokladığımda içeriden hafifte olsa kokuyu alıyorum. Karbon filtreyi tekrar cihaza takmadım sanırım yenisini almam gerekecek.

    Bebek bekliyoruz ururu sarara temiz hava vermesi nem vs. nedeni ile yatak odasına taktırdım bu kullanılan kimyasalların zararı olur mu ? Temizlik işleminden sonra koku olması normal mi diğer 2 klimamda sorunsuzdu şimdi onlarda da hafif bir koku var.




  • herkese selamlar.

    2012 yılının yazında klima taktırdık eve. vestel coolplus 18. tabi hiç araştırma yapmadık daha doğrusu bana soran olmadı. o dönemler sanıyorum mbirol hocamla konuşmuştuk vakumlama işlemi hakkında montaj sırasında yapılmamıştı çünkü. klimalar hakkında en son bir şeyler okuduğum dönem o dönemdi zaten servislerin leşliğini gördükçe sinirlenip daha da dönüp bakmadım. kendisi de forumu terk etmiş sanırım.

    bugüne kadar klima açıldığında hep korkmuşumdur hastalık yapacak diye. çünkü hiç bakım yapılmadı şu hava filtrelerini temizledik sadece. fabrikadan çıktığında üstünde ne varsa o yani. klimayı da sadece yazları kullandık. kışın neredeyse hiç kullanılmadı bir-iki sefer hariç. bu arada dış ünite de pislik içinde kuşlar falan geliyor hep. güneş de görüyor yağmur da.

    artık şuna bir bakım yaptıralım 5 yıl olacak servislere bakayım dedim yine üstünkörü iş yapmalarından bahsedilmiş. insanın uğraşası gelmiyor böyle saçma sapan şeyler okuduktan sonra ama artık bıktım bir gün hasta edecek bu alet beni. kendim de uğraşamıyorum. ankara'da düzgün bir servis var mıdır tavsiye ettiğiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 30 Mayıs 2017; 15:50:40 >




  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Ankaradaysanız ACEYLAN servis ile görüşebilirsiniz. Bölgenizi bilmiyorum ama Ahmet Abi (işyeri sahibi) çok detaycı birisidir. Tabi kendisi gelmez ekibi gelir ancak canınızı sıkacak bir durum olursa muhatap bulursunuz karşınızda.

    5 Yıl klima bakımı için çok çok uzun bir süre. 2 yıldan sonrası kullanım koşullarına göre değişmekle birlikte bakım şart.
    Leyonella bakterisinin ölümcül sonuçları ve bu bakteri yüzünden kaybettiğimiz profesörümüzü unutmamak lazım. (kaldığı oteldeki bakımsız klimadan kapmıştı bakteriyi)

    http://aceylan-elektronik.ticiz.com/


    ''Uğraşırım elimden gelir'' derseniz tarif ederiz kendiniz de yapabilirsiniz.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam önceliğim işi hakkıyla yapan birini bulmak. eğer bulamassam kendim yapmayı düşünürüm. düşünürüm diyorum çünkü böyle şeylere elimin yatkın olduğu söylenemez.

    tavsiye ettiğiniz servis bölge olarak bize uygun o konuda sıkıntı çıkacağını sanmam ama sitesine girince yetkili servis diyor. biz bu klimayı aldığımızda kurmaya gelen yetkili servis olabilir mi acaba diye düşünüyorum. çünkü gelenler vakumlama yapmamıştı "abi bunlar fabrikadan vakumlu" diyerek.

    bir de kullanım kılavuzunda "3 ayda 1 karbon filtre ve elektrostatik filtre, 2 yılda 1 ise anti alerjik filtre değiştirilmelidir" yazıyor. bunları değiştirmek kolay mı eğer servis bulamassam bunları yapayım bari.




  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    O filtreleri değiştirmek çocuk oyuncağı hocam.
    Angarada yetkili servis çok olsa gerek, size hangisi geldi bilemiyorum, yoğun sezonda taktırdıysanız yetkili servis değil taşeron ekip bile kurmuş olabilir bu nedenle ben klima alacak olanlara yoğun sezona kalmamalarını tavsiye ederim her daim.

    Kendiniz yapmaya karar verirseniz söküm sıralamasına ve neyi nereden sökeceğinize, hangi allen, hangi yıldız hangi alet edevata sahip olmanız gerektiğine kadar yazarım. Sizin bir tek ağır kimyasal almanız gerekir. bir bidonu 30-50TL arasıdır ki biz o bir bidonla herhalde 100 klima temizleriz (1/25 seyreltilerek kullanılır)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Angara?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam ilginiz için. önerdiğiniz servisle görüşeyim umarım hakkıyla yapıyorlardır da anlatmanıza gerek kalmaz.

    bu arada servisle görüşürken ne diyeyim uzun uzun anlatmamak için, ağır bakım desem olur mu?
  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Valla tabiri caiz ise zaten agır bakim hocam.



    Sonucu sosyal mecrada paylasacaginizi pesin pesin soyleyin hocam dikkat etsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.