Şimdi Ara

Klima Bakım Zamanı Gelmiş midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün gün 40 derece sıcakta güneş altında yatan arabayı ilk çalıştırdığımda camları açıp havalandırıyorum.

5 dakika sonra klimayı en soğuğa getirip çalıştırıyorum.

Ama buna rağmen anında buz gibi olmuyor, rahatlatıcı bir serinlik için 5 dakika daha geçmesi gerekiyor.

Arabanın hava ve polen filtresi daha yeni değişti.

Normal midir yoksa klima sistemi bakımdan geçmeli mi?

• Her marka aracın kliması aynı performansta olmaz. Soğutmada zayıflık var mı diye test etmek isterseniz, gölgede bırakılmış araçta bu işlemi yapmanız daha sağlıklı olur. Klima en soğuğa alınır, üfleme kanallarından gelen havanın soğukluğu elle veya derece yardımıyla kontrol edilir. Bakıma gelince, klimanın yaz-kış belli aralarla kullanıldığı sağlıklı bir sistem bakım istemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Yanlış yapıyorsun. Camları aç, aynı anda klimayı da aç. Camlar açık git bir süre. İçerideki o ağır hava gidince camları kapa. En iyi soğutmayı böyle elde edersin. Ben hep böyle yaparım. Sağlık açısından da en iyisi bu. Havadaki plastik partiküllerinden de kurtulmuş olursun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 40 Derece sıcaklık altın da beklemiş hiç bir aracın kliması açar açmaz belirgin şekilde soğuk hava vermez bu normal bir durum. İşyeri aracım Mitsubishi L200, büyük bir motor ve mükemmel ötesi kliması olmasına rağmen bu şekilde, aynı şekilde 2024 Honda sahibiyim, klima bu şekilde.

• Klimayı açıp dıştan gelen havayı kapattığınızda araç torpidonun altından aracın içindeki sıcak havayı emmeye başlar. Emdiği hava 50-60 derecelerde olduğundan o hava soğuyana kadar belirli bir süre geçer. Gölgede kalan aracın içi de çok sıcak olmayacağından direkt soğuk üflemeye başlar. Güneş altında beklemiş araçlarda bir süre geçmesi normal.

• Muhtemelen Adana yada Urfa gibi bir yerde yaşıyorsun. Bu şehirlerde güneş altında beklemiş hiçbir araba öyle 5 dk da soğumaz.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    ınstagram
    Direksiyon Hoca Şerife güvendi on Instagram: "Araca binince hemen klima açmayalım. . . . . . . . . #direksiyonsinavi #direksiyoneğitmeni #ankara #direksiyondersi #direksiyoneğitmeni #park #paralelpark #lpark #ozeldireksiyondersi #bayandireksiyonhocasi #bayandandireksiyondersi #ozeldireksiyon #ankaraozeldireksiyondersi #ankaraözelders #ankara #baskent"
    https://www.instagram.com/reel/C8gwwiBNZsN/?igsh=ZTljbXk5ODFxbzIw

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bozarlar arabanı kardeş bence elletme.

• 2017 ocak ayında 0 aldığım a4ün klimasının geçenlerde 45 c sıcaklıkta uzun yolda tırtladığını anladım, yeterli soğutmaz oldu. Deri koltuklarda bitirdi bizi. Memlekette tatilde olduğumdan zar zor bir klimacı buldum, gazın yenilenmesi lazım dedi.. içindeki gaz çevreye duyarılı en yeni tip gazmış isterseniz daha ucuz eski tip koyalım herkes ondan yaptırıyor dedi.eleman. ben gerek yok orjinalini basın dedim. Kaçak testi de yaptılar yeni tip gaz basıldı şimdi eski halini aldı. Demem o ki bir klimacıya gidin baktırın gazın durumuna..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.