Şimdi Ara

Klasikleri Okumayanlara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitap okuyor denilebilir mi sizce?
    Tolstoy dostoyevski orwell kafka zweig marquez hesse london gibi yazarlar okunmadıktan sonra açıkcası pek oturaklı bir şey olmuyor sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Fantastik edebiyat zaten çöp neden edebiyat demişler ki zaten dimi aynı bilim kurgu, polisiye, macera, korku gerilim gibi .! Sizin gibi 'klasikçiler'in Yüzüklerin Efendisi ,Zaman Çarkı ve daha bilumum kurguyu okuyamayacak olması bizim pekte umurumuzda değil o yüzden gidin kendi klasiğinizi okuyun aynı odada dönüp durun kendinizi en iyi kitap okuyucu olarak lanse edin ha bu arada buradan çok çirkin görünüyorsunuz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Locke Lamora

    Fantastik edebiyat zaten çöp neden edebiyat demişler ki zaten dimi aynı bilim kurgu, polisiye, macera, korku gerilim gibi .! Sizin gibi 'klasikçiler'in Yüzüklerin Efendisi ,Zaman Çarkı ve daha bilumum kurguyu okuyamayacak olması bizim pekte umurumuzda değil o yüzden gidin kendi klasiğinizi okuyun aynı odada dönüp durun kendinizi en iyi kitap okuyucu olarak lanse edin ha bu arada buradan çok çirkin görünüyorsunuz :)

    Nerde demişim öyle bir şey?
    Eskilerden link attırtma bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 13 Mayıs 2017; 20:11:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Locke Lamora

    Fantastik edebiyat zaten çöp neden edebiyat demişler ki zaten dimi aynı bilim kurgu, polisiye, macera, korku gerilim gibi .! Sizin gibi 'klasikçiler'in Yüzüklerin Efendisi ,Zaman Çarkı ve daha bilumum kurguyu okuyamayacak olması bizim pekte umurumuzda değil o yüzden gidin kendi klasiğinizi okuyun aynı odada dönüp durun kendinizi en iyi kitap okuyucu olarak lanse edin ha bu arada buradan çok çirkin görünüyorsunuz :)

    Klasikleri Okumayanlara




  • Kola olsa olur mu hocam ?
  • Kitap bölümünde son zamanlarda nedense hararetli bir ortam havası var. Herkes istediği tarzda kitap okur, istediği düşünceyi benimser. Bu kadar basit. Yeter ki konumuz sadece kitap olsun.
  • Klasikler her döneme hitap eden okunması gereken eserler.Fakat herkes klasik okuyacak diye bir durum da yok.Herkes ne seviyorsa onu okusun ve kimse kimseyi iyi okur değilsin şöylesin böylesin de yargılamasın.Kimsenin haddine değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denilebilir. Sizin görüşünüze uygun eylemlerde bulunmayanlari küçümsemek doğru değil. İsteyen Tolstoy okur isteyen Suzanne Colins'in serilerini okur. Kişisel zevk sonuçta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden öyle dediniz hocam?
    Şimdi eğer sırf edebiyat kitapları için konuşmuyorsak, felsefe/tarih/bilim gibi alanlarda kitap okuyanlara -Bu alanlarda okuyanların tolstoya başvurmayacağını düşünürsek- ''kitap okuyor denilebilir'' rahatlıkla.
    Edebiyat için konuşuyorsak da, tabii ki tarz olarak fantastik, vb. kitaplar okunabilir. Bir okur çoğunlukla bu kitapları okuyor olabilir. Ama en azından klasiklere de az çok bakmak lazım diye düşünüyorum. Evet, tercih meselesi ve isteyen klasikleri hiç okumaz doğru. Yine de edebiyat denen şeyin özü klasiklerde, bunun bilincinde olmak lazım.
  • İyi de ben kimseyi asalım bunlar cahil gibi bir şey demedim ki, adamlara bak

    @LePortaBim Objektif bir yaklaşım, tebrikler
  • Geçenlerde okuduğum Zülfü livaneli'nin Edebiyat mutluluktur kitabında kendisi günümüz edebiyatını şöyle ayırıyor "popüler edebiyat ve yüksek edebiyat" bence tespit doğru Zülfü livanelinin yazdıkları da bir bakıma popüler edebiyat bence ya konumuz o olmadığından oraya girmiyorum Popüler Edebiyat dediğimiz edebiyat bence tam anlamıyla edebiyatın yüz karası ve bu edebiyatta yazılmış olan kitapların hepsi çöp elbette kitap okumanın her türlüsü iyidir ama bunlarda mevcut olan şey şu para kazanma kaygısıyla yazılır,kitabın olağanüstü iyi olduğu mutlaka alınması gerekildiği birileri tarafından yazılır bir köşe yazarı çıkıp "bu yıl okuduğum en iyi kitap" der mesela televizyon kanallarında haber programlarında reklamları yapılır göz boyamak için bunlar bence edebiyata zarar veren şeyler. Öte yandan Tolstoy okuduğunuzda mesela kitabın para kazanma kaygısıyla yazılmadığını görürsünüz(Tolstoy zaten yeterince zengindir bildiğiniz gibi)Dostoyevski belki bu kaygıyla yazmıştır ancak onda bence allah vergisi bir yetenek vardı,Balzac,Gorki,Steinbeck,Jack london,Victor Hugo,Dickens vs.birçok başarılı yazar bunlarda da iyi bir gözlem yeteneği vardı ve insanların ilgisini çekiyorlardı ve hala da çekiyorlar.Şimdi iş öyle noktaya geldi ki twitter fenomeni diye ortada dolaşan salaklar bile kitap yazar hale geldi bunun sadece bizim ülkede oluşan bir şey olduğunu sanmıyorum sonuç olarak popüler edebiyata teslim olmayalım,hem bizim edebiyatımızda ki klasikleri hem dünya edebiyatındaki klasikleri hem de bize değer katacak bütün kitapları okuyalım diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 14 Mayıs 2017; 1:45:23 >




  • Kitap okumanın çeşitli amaçları vardır: Hoş vakit geçirmek, kendini geliştirmek vs... Hoş vakit geçirmek isteyen biri, aradığı ve bir kitapta bulmak istediği şey ne ise ona yönelmeli; onu okumalıdır. Bu tarz kitaplar, bahsettiğim "klasikler" klasmanına uygun değilse eğer, bu kişi için: "Kitap okumuyor." denilebilir mi gerçekten?

    Mesela: Babam; siyasi bilimler mezunudur ve okuduğu toplamda dört/beş kitaplık dolusu siyaset, tarih kitabı vardır elinde. Bu adama "Okumuyor." denilebilir mi?

    Hangi kitapları "klasik" olarak nitelendirdiğine ise değinmiyorum bile. Her kitap listesi, kitaplara yapıştırılan her etiket -klasik, kült vb.- öznellik taşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonal Sosyalist -- 14 Mayıs 2017; 2:56:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm bunda bile ayrışmayın lan :D Bırakın millet ne okumak istiyorsa onu okur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında benim de sık yaptığım bir eleştiriydi.Ancak bunun doğru bir eleştiri olmadığını yine zamanla kavradım ve bu eleştiriyi şimdi sadece çok samimi arkadaşlarıma ve kardeşime yapıyorum.İnsanların okuma alışkanlıkları,okuma zevkleri farklı.Hatta okuma nedenleri bile farklı.Kimi kaliteli vakit geçirmek için okuyor kimi bilgilenmek için.Karşıt görüş olarak film izlerim ne okuyacağım diyenlere bile saygı duyuyorum.Bu bir alışkanlık türü ve her bireyde farklılık gösteriyor.Aslında farklılık göstermesi lazım.

    Şahsi fikrim zaman kaybı olan birçok kitap var bu bir gerçek ancak okumak isteyene saygı duyarım.Örnek vermek gerekirse kişisel gelişim kitaplarını asla okumam.Ancak türkiyede bu kitap türünün okuyucusu epeyce fazla...
  • Her konuda olduğu okuma alışkanlığındada olay zevkler ve renkler olayına dönüyor, kimisi grinin elli tonunu okur kimi yüzüklerin efendisini kimiside sefilleri kim neyden zevk alıyorsa onu tercih etsin...
  • Herkes okumak zorunda değil ama özellikle erken donemlerde(lise-uni)klasikleri okuyup bitirmek çok fayda sağlar kişinin gelişim surecinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasikleri okumayana kitap okuyor denilebilir, hatta kitap kurdu bile denilebilir. Ama edebiyat, edebi kitaplar okuyor asla denilemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.