Şimdi Ara

KKTC'DE OKUYANLAR VEYA OTURANLAR YARDIM LÜTFEN?(ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
9.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JoKeYANKARA

    yine olmadı.Neyse sağlık olsun

    Sonki bende de açılmadı, ama ilk link çalışıyor.sayfa açılınca ortadaki play tuşuna basıyorsun değil mi?Muhakkak basıyorsunda yinede sorayım dedim.
    Bir daha denesene şu ilk linki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_

    Kıbrıs'ta gıda ve ev kirası çok pahalı diyorlar.Ev kiralarını arkadaşlar yazmış gördük.
    Peki gıda da öylemi?Hemen herşey Türkiyenin 2-3 katı mı?
    Ayrıca DAÜ vede YD üniversitelerinde okuyup gerek yurt olsun gerek en yakın ev kiralayacağımız şehirler arası kaç km.Eğer kısaysa bu yolu motorsiklet yada bisikletle alabileceğimi düşünüyorum.
    teşekkürler.


    Arkadaşım ben ydü'de okuyorum burası için sana durumu söylüyüm evet marketlerde sebze meyve biraz pahalıdır ama öyle 3-5 kat falanda değil yani ayrıca ydü nün hemen yanında eşref bitlis kışlası var buradan alış veriş yapabilirsin fiyatlar tr ile hemen hemen aynı hatta bazı şeyler daha bile ucuz kdv olmadığı için.Ydü şehirden gerçeken uzak astro marketin oralarda falan ev bulursan bisiklet olabilir ama onun dışında çok zor olur okul yolunun az da olsa yokuş yukarı olmasınıda bir etken tabii.motosiklet olursa neden olmasın tabii sonuçta kıbrıs küçük bir yer motosiklet gayet yetecektir.ayrıca 2,5-3 milyara flash,şahin falanda bulup alabilirsin.ydü gerçekten çok garip bir yer yurtlar acaip pahalı maalesef bu arada olurda burayı yazarsan sakın ola ucuz diye 2. yurdu yazıyım deme buraya yeni geleceklere 5. yurdu tavsiye ederim.Burada gerçekten ticari bir kurum havası var örneğin okul taksidini yatırmadan finallere giremezsin ydü şehrin dışında olduğu için yemeği ya kendin yapacaksın yada kampüste yiyeceksin dışardan çoğu yer yemek getirmiyor getirenlerde pek ekonomik değil.İnternetle ilgili ciddi sorunlarımız var arada bir gidip gelebiliyor haberin ola.gelirken maddi olanağın varsa mutlaka bi laptop getir yoksa zaman geçmez burada.

    Arkadaşın biri gerekirse üni okumayın ama kıbrısa gitmeyin demiş çok abartılı bir yorum kesinlikle.eğer tr deki bölümlere puanınız tutmuyorsa veya en azından istediğiniz bölüme puanınız tutmuyorsa avrupa ünilerine veya rusya,ukrayna,azerbaycan gibi ülkelere gitmeye gözünüz tutmuyosa yazın gelin ne olacak sanki bir kaç ayda alışırsınız o kadarda kötü değil kesinlikle.

    bu arada ydüde eczacılık ve diş hekimliği fakülteleri tamamlandı bu sene öğrenci alacak büyük ihtimalle bu bölümlerin puanı tr de oldukça yüksek sonuçta burayı düşünebilirsiniz.tıp fakülteside yapım aşamasında şu an en geç 1-2 seneye oda öğrenci alacaktır.Hukuk okumayı düşünenlere burayı kesinlikle tavsiye ederim özellikle bu bölümün hocaları çok kaliteli ankara üniversitesi,9 eylül üniversitesi gibi yerlerden gelen proflar giriyor derslerine ayrıca daü gibi ingilizce hazırlıkda yok bu bölümde.Ben elektrik-elektronik müh. okuyorum bu alanda adadaki en iyi üni daü sanırsam mühendisliğe bu okulda yeteri kadar yatırım yapılmıyor maalesef.

    yine güverte bölümünü düşünenler varsa o bölümde baya kaliteli bu bölümden mezun olanların iş sıkıntısıda yok görebildiğim kadarıyla maaşlarda çok yüksek tabii herkes kaldıramaz kaptanlık yapmayı oda ayrı bir mesele.




  • .......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_K_B -- 3 Eylül 2010; 9:18:19 >
  • MKBatur arkadaşım neredesin bilmiyorum daü mi okuyorsun yoksa sadece netten gördüklerine göremi konuşuyorsun?
    Ben ydü deyim evet elbetteki tr deki kadar rahat değil burada okumak saçma sapan yorumlarda yapmayın daü de ydü de veya diğer kktc ünilerinde okuyanların kaçı tr de o bölümleri kazanabilekti acaba?Bilip bilmeden saçma sapan cevaplar yazmayın elbetteki burası güllük gülüstanlık değil lakin sakın gelmeyin,aman etmeyin,üniversite okumayın ama buraya gelmeyin gibi saçma sapan yorumlar yazarak milletin kararını etkilemeyin.bizde yazık böyle mesajlar zamanında burayı kazanan ilk birkaç ay depresyon moduna girer sonra her yere sakın gelmeyin yazar bende yazım halada canım çok sıkılınca yazıyorum bazen ama bu kadarda ileri gitmeyelim lütfen.Burayı merak edenler yazmayı düşünenler uçak biletleride o kadar pahalı değil tercihlerden atlayın uçağa 4-5 gün kalın burada ünileri gezin ona göre kendiniz karar verin başkalarının görüşlerine göre saçma sapan hatalar yapmayın

    ben size şunu tavsiye ederim ki tutun gözünüz kesiyorsa gidin avusturyada okuyun az bir farkla oradada okuyabilirsiniz hem 2 yabancı dili olur hemde gerçekten bir avrupa üniversitesinden mezun olmuş olursunuz ama gözünüz kesmiyorsada buyrun gelin.




  • Arkadaşlar GAÜ hakkında bilgi verebilcek olan war mı.?Bu sene orayı tercih etmek istiyorum ve genel söylenen de burs parasını kitaplardan çıkarıyolar söylentisi doğru mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AchernahR

    ben doğu akdeniz üniversitesi öğrencisiyim 4 sene liseyi Magosada okudum ve 2 senedirde üni. deyim DAÜ den başka üni. düşünme kıbrısta GAÜ ve YDÜ de arkadaşlarım var kafalarını taştan taşa vuruyolar

    bu arkadaş doğru diyor kıbrısta herşey bir kenara üniversite kültürü ortamı tek daü de var diğerleri amatör üniversite gibi lise gibitaşlar yerine oturmamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYJ Ağır Fan


    quote:

    Orijinalden alıntı: AchernahR

    ben doğu akdeniz üniversitesi öğrencisiyim 4 sene liseyi Magosada okudum ve 2 senedirde üni. deyim DAÜ den başka üni. düşünme kıbrısta GAÜ ve YDÜ de arkadaşlarım var kafalarını taştan taşa vuruyolar

    bu arkadaş doğru diyor kıbrısta herşey bir kenara üniversite kültürü ortamı tek daü de var diğerleri amatör üniversite gibi lise gibitaşlar yerine oturmamış


    Hocam sendemi DAÜ desin?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.