Şimdi Ara

KKTC'de liselerde başörtüsünü serbest bırakan tüzüğü Anayasa Mahkemesi iptal etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • KKTC'de liselerde başörtüsünü serbest bırakan tüzüğü Anayasa Mahkemesi iptal etti

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikasının (KTOEÖS) başvurusu üzerine, KKTC Anayasa Mahkemesinde bugün yapılan oturumda, Bakanlar Kurulunun nisan ayında aldığı kararla değiştirilen, liselerde öğrencilerin başörtülü eğitim görebilmesinin önünü açan Milli Eğitim Bakanlığı "Disiplin Tüzüğü"nün 2'ye karşı 3 oyla Anayasa'ya aykırı olduğuna hükmedilerek iptali kararlaştırıldı.

Anayasa Mahkemesinin kararını, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ okudu.

Mahkemenin kararında Bakanlar Kurulunun "kanun gücünde" çıkardığı kararnameye işaret ederek, ilgili tüzüğün Cumhuriyet Meclisinden geçirilmesinin gerektiği belirtildi.

Mahkemenin kararı açıklanırken binanın önünde gösteri yaparak destekleyen ve karşı çıkan vatandaşlar, karşılıklı sloganlar attı.

KKTC'de nisan ayında Bakanlar Kurulunun "kanun gücünde" çıkardığı kararname ile Milli Eğitim Bakanlığının "Disiplin Tüzüğü" değiştirilmiş ve liselerde başörtülü eğitim serbest bırakılmıştı.

KTOEÖS, karardan sonra süreci Anayasa Mahkemesine taşımış ve başörtülü öğrencilerin derse girdiği liselerde greve gitmişti.

AA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 25 Eylül 2025; 16:48:10 >

• Millet uzaydan nasıl madencilik yaparız güneş sisteminden nasıl çıkarız yapay zeka ile kendimizden zeki bir varlık yaratabilir miyiz falan onlarla uğraşır

Türkiye'de de insanlar kafasına ne takacak fes mi sarık mı şapka mı tülbent mi başörtü mü 2. Mahmut devrinden beri bu tartışılıyor

Bu ülkede doğduğum günü...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2. Kıbrıs hareketi sart

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
    v

• p3ssimism kullanıcısına yanıt
    Kişisel hak ve özgürlük değil bakanlar kurulunun kararı iptal ediliyor kanun hükmünde karar verilemez kanun meclisin işidir demiş

Burada kararın ne olduğu onemli değil sadece bu kararı verecek merci yanlış olduğu belirtilerek iptal edilmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ama bugünleri görünce gerçekten çocukça düşündüğümü anladım. insanın baş örtüsüne ve inancına hukuk kuralları çerçevesinde karışılmaz mesela adam tren yolunda namaz kılamaz.

ama hepsi aslen siyasi bir amaç içinmiş. bugün anlaşılıyor.

zamanında ordu evlerine başörtülü almıyorlar diye sallıyorlardı. ben ışıklardayken bile o gün yazılı sınava gelenlerin çoğunun nenesinin başı kapalıydı ve sorun çıkmamıştı.

islamcıların yalancı olduğunu anlamak için iktidar olmaları şartmış.

KKTC'de liselerde başörtüsünü serbest bırakan tüzüğü Anayasa Mahkemesi iptal etti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.