Asosyal ve yalnız bir hayatım olduğu için çoğu zaman insanlarla (özellikle de kızlarla) aynı ortamda bulunmamı gerekecek durumlarda konuşacak ortak nokta bulamamaktan korkuyorum. Bilhassa kızların gözünde sıkıcı ve hayatsız bir insan olarak gözükmeyi asla istemiyorum. Bu konuda iki sorum olacak: 1) Sizce kızlar ortak noktalarda buluşamadıkları erkeklerden daha en başta soğurlar mı, yoksa onları gerçekten seviyorlarsa, onlarla beraber hobi(ler) edinip birlikte eğlenmeyi mi amaçlarlar? 2) Bana özellikle Instagram köşelerinde abuk subuk reels videoları çeken ergen zihniyetinde kızlar hariç, nispeten daha entel ve dolu kafalı olan kızlarla konuşmak için edinilebilecek hobileri/aktiviteleri söyler misiniz? Mesela kitap okurum, felsefeyle ve tarihle ilgilenirim; ama bilirsiniz ki çoğu kızın konusu değil bu konular. Sizce başka hangi hobileri edinmeliyim? "Dışarı çık, gez-dolaş, arkadaş edin" tarzında klişe tavsiyelerden ziyade, ekseriyetle evde yapılabilecek olanları sıralarsanız sevinirim. |
Kızlarla Konuşacak Ortak Nokta Bulamamaktan Korkuyorum

-
-
Sosyal beceri sosyal ortamlara girerek gelişir. Evde hiçbir şey yapamazsın. Klişe dediğin tavsiyeler aslında güzel tavsiyeler sadece senin işine gelmemiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 23 Haziran 2024; 11:45:30 > -
- konu disinda boyle bir konu açan biri asla sosyal hayatta basariyi yakalayamaz bu benim bir öngörümdür yine de tavsiye vereyim :
- film dizi kitap oyun kültür bu tarz muhabbetlerin gerçek hayatta karşılığı yoktur aklına gelen ilk random şeyi soyle , ne kadar "acaba neyden konuyu açsam neyden girsem" diye düşünürsen o kadar kotu olursun ama dediğim gibi boyle saçma salak kültür konularından uzak dur kimse o muhabbeti yapmiyor gerçek hayatta
- ortak nokta bulamadıkları erkeklerden soğurlar evet , ama ortak nokta derken kastım şu "muhabbetinin sarması". yoksa aynı takımı tutmak aynı tatlıyı sevmek gibi boş ortak noktalardan bahsetmiyorum muhabbetin saracak
- son olarak tüm bunları denemeden once konfor alanından çıkmanız lazım siz bol insanın oldugu ortamlara girerseniz şansınız artacaktır ama adam aylardır evden dışarı çıkmıyor mesela o adama yüzlerce tip versen bi işe yaramaz evden çıkacaksanız
-
"konu disinda boyle bir konu açan biri asla sosyal hayatta basariyi yakalayamaz" burada ne demek istediniz hocam? Niçin böyle düşünüyorsunuz?
-
hocam öncelikle yaşın kaç bilmiyorum o yüzden ortaya karışık bir şey yazacağım
arkadaşa katılıyorum, bu tür konular açmak zaten sosyal konularda problem yaşadığını gösteriyor. ben de yıllar önce internette "ulan acaba şunla buluşunca ne konuşlabilirim" diye araştırmalar yapıp liste falan yapıyordum deli gibi.
-öncelikle ilk soruna gelirsek; eğer kızla konu açamıyorsan, seni sevme ya da hoşlanma ihtimali zaten düşük. yani bazı kızlar tipten ya da çeşitli diğer şeylerden (örneğin bir alanda yeteneklisindir vs) etkilenebiliyor ama son kertede öyle ya da böyle diyalogun akmasına bakıyorlar (über yakışıklı değilsen)
-mesela ben üniversiteyi 5/10 tipe sahip, 172 boylu bir eleman olarak geçirdim. çok bir hobim de yoktu anca pcde oyun oyna dizi izle. ama derslere kafam basardı, çift anadal falan yaptım. tüm ilişkim olan kızlarla istisnasız okulla derslerle vs. konuşurken muhabbeti ilerlettim. aynı bölümden olmaya gerek yok. bir şekilde diyalog döndürebilmek yetiyor.
sonra bitcoin mitcoin takıldık, bitcoin'in B sini bilmeyen 90 60 90 kıza bitcoin mitcoin diyorum o da beni dinliyor falan.
yani demem o ki bu konular için kasmanın anlamı yok, kasarsan daha garip olur. sen sadece hakkında konuşurken garip hissetmeyeceğin ve karakterinin parçası olan konularda uzun uzudıya konuşabil yeter. tabii ki "tamamen kendin ol" demiyorum, o hikaye. konuşmanı müzipleştirmek, kasıntı konuşmamak, espri yapmak vs. ayrı. böyle böyle 10 kişiyle konuşsan 1 2 tanesiyle ilerlesen yeter zaten, denemeden olmuyor
-
alakası yok, sosyal ortamlara sık giren biri olmadım ama ağa babalarınız karşıma gelsin gram teklemem, bu beceri böyle bir şey değil, instagram kullan foto çektir istedikleri gibi ol, hep belli başlı yerlerde ve aynı kişilerle takıl ister istemez, bu mudur? okhe
-
Kızların çoğu zaten konuşma özürlüsü. Yanlarına git agu agu de vaaay sohbetin çok iyi derler..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim tecrübe ettiğime göre kadınlar kendi ilgilendiği konuları olan, hobileri olan erkekleri çok daha çekici buluyorlar. O nedenle kızların ilgi konusu değil dediğin konular aslında senin işine yarayacak konular.
Fakat popüler kültürden tamamen uzak olman da negatif algılanıyor. O nedenle yeni çıkan dizileri, filmleri takip etmiş, şarkıları dinlemiş olman avantajına olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X