Şimdi Ara

Kızlarda ergenliğe girme yaşı, 40 yıl içinde düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Çalışmalardan derlenen bilgiler gösterdi ki, kızlarda ergenliğe girişin ilk klinik göstergesi olan meme gelişimi, 1977 - 2013 arasında ortalama olarak her 10 yılda bir 3 ay daha erken başlamış. İnsan dişileri 1970'lere kıyasla, ergenliğe ortalama 1 yıl daha erken giriyor.
     
    Araştırmanın yazarlarından, Kopenhag’daki Rigshospitalet Hastanesi'nde büyüme ve üreme alanında çalışan Dr. Alexander Busch, bu değişimin sağlık üzerindeki etkilerine yönelik çok fazla araştırma bulunmadığını söyledi. Ayrıca ergenliğin son klinik bulgusu olan menstrual kanamanın erken gerçekleşmesinin, (ilerleyen yıllarda) daha yüksek riskte obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalıkları ve alerjiyle ilişkili olduğunu belirtti.
     
    Danimarkalı araştırmacılar, bu çalışma için tıp literatürünü tarayarak ergenliğe girişin belirtilerini içeren 30 çalışmayı inceledi. Verileri derleyen araştırmacılar, meme gelişiminin yaklaşık son kırk yılda, istikrarlı bir şekilde daha erken başladığını buldu. Erken meme gelişiminin ortalama yaşı; Avrupa'da 10-11, Orta Doğu'da 10, Asya'da 9-11, ABD'de 9-10 ve Afrika'da 10-13 arasındaydı.
     

    Erken ergenliğin olası nedenleri

    Dr. Busch, "Hem üreme hem de metabolizma için gereken hormonları üreten yağ dokuları, hormon sistemimizin önemli bir parçasıdır. Bu yüzden ileri yaşlara uygun olan vücut kitle indeksi, erken ergenliğe girişi tetikliyor.” dedi ve bunu tetikleyen tek şeyin aşırı kilo olamayacağını ekledi. Çevresel kaynaklı, endokrin sistemi etkileyen kimyasallar gibi diğer faktörlerin de ergenliğe giriş yaşını değiştirebileceğini vurguladı. Yapılan çalışmalar DDT ve DDE gibi kimyasalların da erken ergenlikle ilgili olduğunu göstermiştir.
     
    Çalışmanın bulguları, 10 Şubat’ta JAMA Pediatrics dergisinde yayınlandı.
     
    Bu çalışmada bulunmayan New York Mount Sinai’deki Icahn Tıp Fakültesi'nden endokrinolog ve çocuk doktoru Dr. Robert Rapaport ise "Eğer bu araştırmalar, ilk ergenlik menstruasyonu (regl) ve kemik gelişimi gibi diğer değişimler de göz önüne alınarak yapılsaydı daha anlamlı sonuçlara ulaşılabilirdi" dedi. Dr. Rapaport, "alandaki araştırmaların eksikliği düşünüldüğünde, memeleri erken gelişen dişilerde, ilerleyen yaşlarda görülebilecek sağlık riskleri hakkında yorum yapmanın zorluğu konusunda" hemfikir olduğunu açıkladı.
     







  • Dünyada en çok çocuk gelin hem oran hem sayı olarak amerikada. üstelik amerikanın çoğu eyaletinde çocuk gelini kısıtlayacak kanunları bile yok. çocuk anne sayısı en çok avrupada. babasız çocuk oranı en fazla avrupada sonra amerikada. em çok taciz olayı avrupada. en çok çocuk tacizi hindistanda. toplu taciz olayı da en çok hindistanda. en çok kadına şiddet olayı rusyada sonra güney amerika ülkelerinde.

    Suç müslümanlarda, öyle mi? batı iyicene kör etmiş gözlerinizi. gerçekleri göremiyorsunuz.
    Konunun dh ile ne alakası var diye yazmaya gelmiştim ama daha komik bir yere çekilmiş. Zirai ilaçtan islam manası çıkarılmış. Ayrıca cahil cühela Avrupa'da cinsel rıza yaşının 14'ten başladığını öğrenin. Annenize de sorun nenesi kaç yaşında evlenmiş. Eskiden zaten insanlar 60 yaş ortalamasıyla göçüyorlardı. İş gücü aile için her şey.. O sebeple bugün çocuk dediğiniz yaşlarda evlilik normal. 9-10 çocuk normal. Bir konu zamanın şartlarına göre değerlendirilir. Nikah iki tarafın haklarını korumak için var. Kuran'ın emrettiği bu. zina zaten yasak. Kızla ilişkiye girip atamazsın. Ona karşı sorumluluğun var, hak var hukuk var, miras var. Cahil yobaz ateistte hiç çekilmiyor. Okuyun da gelin cahiller

    "Avrupa’da cinsel rüşt yaşı ülkeden ülkeye farlılık arz ediyor. Avusturya, Almanya, ve İtalya'nın da aralarında olduğu ülkeler cinsel rüşt yaşının en düşük olduğu yerler.

    14 yaş
    Avrupa ülkelerinden Avusturya, Bulgaristan, Estonya, Almanya, Macaristan, İtalya, Portekiz ve son olarak Belçika'da da cinsel rüşt yaşı 14 olarak kabul ediliyor.

    15 yaş
    Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Yunanistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya ve İsveç‘te ise cinsel rüşt yaşı mevcut yasalara göre 15.

    16 yaş
    Litvanya, Letonya, Hollanda, İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Lüksemburg 16 yaş kategorisinde olan ülkeler.

    17 yaş
    Avrupa’da cinsel rüşt yaşının 17 olduğu ülke sayısı üç; Kıbrıs, İrlanda ve Malta."
    https://tr.euronews.com/2020/01/01/avrupa-ulkelerinde-cinsel-rust-yasi-kac
  • Batıda cinsel rüşt yaşı ile reşit olma yaşı ayrı değerlendiriliyor. Bir çok medeni ülkede 13 yaş artık seks yapılabilir yaş demektir. Bizim gibi orta doğu ülkelerinde ise 17 yıl 364 gün yaşında bir kızla birlikte olursanız pedofili, sapık, tecavüzcü sayılırsınız.

  • araştıracak başka birşey kalmamış mı zaten dünya sapık dolu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizde haklısınız ama o toplumlar çocukların çocuk,ergenlerin ergen, gençlerin genç olmasına izin veren gelişmiş toplumlar. Bizde daha geçenlerde liseye giden kızının sevgilisi olduğunu öğrenen baba kızını arabasına atıp, bir yere götürüp öldürdü. El ele tutuşan,birbirine sarılan (öpüşme falan da değil) iki 15 yaşında genci sokakta uyaracak,dövmekle tehdit edecek insanlar varken cinsel rüşt müşt bu topraklarda olmaz.

  • Arapların adi çıkmış. Çocuk istismarının Kat be kat fazlası uzak doğuda yaşanıyor. Ülkemizin de bu konu da sicili iyi değil ama, uzak doğuda bu alandaki fuhuş, bir sektör haline gelmiş malesef.

  • hemen olayı başka taraflara çeken olmuş. kızlarda ergenlik yaşının düşmesi sosyal ve kişisel gelişimi açısından tehlikeli.ergenliğe erken kıran kızlar toplumdan uzaklaşır sosyal olmak istemez. utangaçlık duyguları fazlalaşır. ilerleyen yaşlarda sosyal yaşamını etkileyecek olaylar olabilir. çok dikkat etmek gerek gelişim açısından önemli
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    sığ ve taraflı bir bakış açısı. araplardan ziyade bunu araplara isnad edenlerde daha yaygın bu görüş. gözünüzü uzak doğuya çevirin mesela birazda. veya güney amerikaya

  • Dünyada en çok çocuk gelin hem oran hem sayı olarak amerikada. üstelik amerikanın çoğu eyaletinde çocuk gelini kısıtlayacak kanunları bile yok. çocuk anne sayısı en çok avrupada. babasız çocuk oranı en fazla avrupada sonra amerikada. em çok taciz olayı avrupada. en çok çocuk tacizi hindistanda. toplu taciz olayı da en çok hindistanda. en çok kadına şiddet olayı rusyada sonra güney amerika ülkelerinde.

    Suç müslümanlarda, öyle mi? batı iyicene kör etmiş gözlerinizi. gerçekleri göremiyorsunuz.

  • erken yaşta evlenen evlensin tabi zorlama olmadığı sürece. ben çevremde görüyorum çocuk yaşta imam nikahı kıyanları 1 yıl sonra elinde çocukla aile evine geri dönüyorlardı. o yüzden ben kişisel olarak erken yaşta evlenmeyi onaylamıyorum.. şunuda belirteyim ikş tarafında rızası olduğu bir olayda bence kimseye laf düşmez. artık kızlarda,erkeklerde çok erken gelişiyor bu yüzden danimarka ilişki yaşını 13 yaşına düşürmüştü, kişiler arasında yaş sınırı ise 5 ile sınırlanmıştı.. tekrar edeyim ben onaylamıyorum zira hep boşanma ile sonuçlanıyor..

  • dede17 D kullanıcısına yanıt
    Hocam kafa gelince saygı beklerler ama her türlü terbiyesizlik bunlarda. Ayrıca sorduğunuz sorunun cevabını onlar dahi bilmiyordur, o yüzden siz de kafanızı yormayın.

  • Bazı muhteremler enterasan yorumlar yazmışlar. Sanırım bize ekmek çıktı mantığı ile gidiyorlar.

    Burada bahsedilen durum erken ergenlik durumu. Hazır gıdalar, tarım ilaçları vs. bunları tetikliyor. Hormon dengeleri bozulduğu için bu oluyor.

    Erken ergenlik durumu toplum için tehlikeli. Özellikle çocukların erken yaşta sosyal ilişkilerinde problemli olması demek. Ayrıntılı olarak yazmacağım. Ama problemli bir durum.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Celonfix hocam, arkadaslar hakli, sadece araplar degil, tum dunyada sunyanci var ama malum dinin sunneti ya, araplarda ortalama cok yuksek. 8-12 yaslarinda bir kizla yatmayacak geri kafali arap bulamazsin, turkiyenin de yuzde 70i yatar. Ama bunun geri kafalilikla degil, sapiklik ve ornek aldiklari sahisla alakasi var. bununla ilgili mezhepsel istatistik korkunc.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.