Şimdi Ara

Kızılayın bağışlanan kanları yurtdışına satması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen kanser ilaçlarının Türkiye’deki üretimi ile ilgili konuştu.

    “Yalnızca kanser ilaçlarına ödediğimiz para yıllık tam 3 milyar dolar” diyen Pekşen, tek bir seferde 70 milyon dolar yatırım yapıp bir fabrikayla yoksul halkın cebinden çıkan 3 milyar doların kurtarabilecekken bunun yapılmadığını söyledi. “Uluslararası ilaç tekellerinin bu milletin kanını emmesine göz yumuluyor” diyen Pekşen, “Uluslararası sömürge düzeni adeta kandan kanımızı emiyor ve AKP iktidarı buna tüm gücüyle destek veriyor” sözleriyle tepki gösterdi.

    'Kızılay’ın topladığı kanlar yurt dışındaki tekellere satılıyor'

    “Kızılay topladığı kanı, Plazma, Eritrosit, Trombosit olarak ayrıştırarak kullanıma sunmakta ve maalesef Türkiye’de kanser ve diyaliz ilaçları üretimi olmadığı için kullanım fazlası kan ürünleri haraç mezat yurt dışındaki tekellere satılmakta ve oradan ilaç olarak milyarlarca dolar ödenerek ithal edilmektedir” diyen Pekşen şunları söyledi:

    'Sağlık Bakanlığı müdahale etti'

    “İsminden ‘Türk’ kelimesi kaldırılan Kızılay, 2006 yılında kan ürünlerinden üretilen ilaçların Kızılay tarafından kurulacak bir fabrikada doğrudan Türkiye’de üretilmesi için çalışma başlattı. Ancak çok dikkat çekicidir ki Kızılay’ın bu çalışması Sağlık Bakanlığı’nın müdahalesi ile son buldu.”

    2 milyon 400 bin ünite kan toplanmış

    İleri Haber'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre, “Sağlık Bakanlığı bu çalışmaları sonlandırarak tüm yetkiyi üzerine aldı. O gün bu gündür Türkiye toplam 70 milyon dolar harcayıp bir ilaç fabrikası kurmuyor, kuramıyor” diye konuşan Pekşen, kanser ve diyaliz hastalarının tedavilerinde en çok kullanılan ilaçların ise insan kanından üretildiğinin altını çizdi.

    “Ülkemiz bu konuda çok büyük imkanlara sahiptir. Kızılay’ın 2017 yılında bağışçılardan topladığı kan 2 milyon 400 bin ünitedir. Ancak böylesine büyük bir kan potansiyeli ne yazık ki uluslararası ilaç tekelleri tarafından tam bir sömürge işbirliğine dönüşmüş ve bu tekeller Türkiye’nin kanını adeta emer hale gelmiştir” ifadelerini kullanan Pekşen, Papa’dan randevu almak için Vatikan’a milyonlarca dolarlık bağış yapan AKP’nin kanser ilaçları üretimine neden 70 milyon dolarlık kaynak ayırmadığını sordu.

    'Halkı kanser ettiniz'

    “Saltanat sarayına var, uçağına var, saltanat sultasına var. Ama yoksul halka yok” sözleriyle tepki gösteren CHP’li Pekşen, şunları söyledi: “Halk GDO’lu ürünlerle canından olmakta, kanser hastalıklarıyla inim inim inlerken, 2 milyon 400 bin ünite kan toplanılmasına, her türlü mali ve teknik olanaklar olmasına rağmen neden bu konuda gerekli yatırım yapılmamakta, yatırım yapacak olanlar neden engellenmektedir? Kanımız üzerinden kurulan bu acımasız ve vicdansız sömürü düzeni ile kanser ettiğimiz halkımıza reva gördüğünüz düzeniniz batsın."
    http://siyasihaber3.org/kizilayin-topladigi-kanlar-yurt-disindaki-tekellere-satiliyor







  • madem ihtiyaç fazlası oluşuyor, neden sürekli acil kan aranıyor ilanları yayınlanıyor sormak gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 17 Şubat 2018; 19:6:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    madem ihtiyaç fazlası oluşuyor, neden sürekli acil kan aranıyor ilanları yayınlanıyor sormak gerek

    Şu ülkede bir tane bile mi düzgün kurum kalmadı ya ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA684F01A -- 17 Şubat 2018; 19:9:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babasayfa

    http://m.t24.com.tr/haber/kizilayin-istanbul-subesinde-calisan-herkes-basbakanin-yakini,463697

    bundan sonra kanı elektrikli testereyle alsınlar
  • biliyorduk zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    madem ihtiyaç fazlası oluşuyor, neden sürekli acil kan aranıyor ilanları yayınlanıyor sormak gerek

    anonsları nerenizle dinlediniz

    taze

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanda büyük para var
  • Papaya var
    Suriyelilere var
    Ama kanser ilacı için yatırıma ayrılacak 70 milyon dolar yok öyle mi

    70 milyon dolar lan
    Mehmet Cengiz'in silinen borçları bile daha fazla be kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa


    quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    madem ihtiyaç fazlası oluşuyor, neden sürekli acil kan aranıyor ilanları yayınlanıyor sormak gerek

    anonsları nerenizle dinlediniz

    taze

    ankara kızılayda sabahtan akşama kadar kızılay arabada bekliyor sen anons diyorsun
  • Düzenli bağışçıydım.Bu haber yeni değil.Bu olayı öğrendikten sonra kan bağışlamayı bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çayı püskürttüm vatandaşı her türlü sömürdükleri yetmiyor birde bunun için iliğimizi kemiğimizi sömürdüler diye hayıflanırken onuda satıyorlarmış yemin ediyorum sinirle karışık gülme krizi geldi sinir krizine giriyorum galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hani sırf para değil, onbinlerce kişiden toplanan kanı analiz ederek, türk toplumun neye alarjisi olduğunu da test edebilecekler böylelikle.
  • Bende bu kızılayın kan satması yüzünden dolayı kan vermiyorum bu kuruma iddialar gerçek galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen onursuzluk. Bahsettiginiz kurum kızılay.

    Iddaaaaaa etmis.

    Yarın kızilay yalanlayinca, varsa delil goster diyince ne dicekler acaba. Ama utanma olsa siyasetci olmaz.
    Edit, bahsedilen ayrismiz maddelerin ortalama ömrü canlida 7 gün filandir. Yani depolanmaya musait degiller. Lazim oldukca donorden alinirlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 17 Şubat 2018; 23:3:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abd de türk kanlarını almıyorlarmış

    sebebide çernobil patlaması kanlarımız zehirlimiymiş neymişş

  • serafettinn kullanıcısına yanıt
    Polonya‘da ayni sekilde. Turklere ait kanlari bagis olarak almiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kızılay açıklama yapmış bakan yok
    kan vermeyecem yaww diyeceğinize gerçeklere bakın
    Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sayın Haluk Pekşen’in gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden gerekse basına yaptığı yazılı açıklamada Kızılay’ın kan toplama faaliyetleriyle ilgili öne sürdüğü iddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

    Bir dönem Kızılay Hukuk Müşaviri olarak da görev yapmış olan CHP Milletvekili Sayın Haluk Pekşen’in Kızılay’ın yürütmekte olduğu gönüllü kan bağışı çalışmalarıyla ilgili verdiği bilgiler tamamen gerçek dışıdır. Sayın Pekşen tarafından basın yayın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada yer alan “Kızılay 2017 yılında 2 milyon 400 bin ünite kan bağışı toplamıştır” ve “Kızılay topladığı kanı plazma, eritrosit ve trombosit olarak ayrıştırarak kullanıma sunmaktadır” ifadeleri ayrı tutarsak, özellikle Kızılay’ın topladığı kanların bir kısmının yurt dışına satıldığı iddiası yalan ve iftiranın en büyüğüdür. Sayın Pekşen de Kızılay’da görev yaptığı dönemden bilmelidir ki; Kızılay ülke kan ihtiyacının yaklaşık yüzde 85’lik bir bölümünü tamamen gönüllülerden aldığı kan ile karşılamakta ve 1 ünite kan ya da kan bileşeni bile ne yurt içinde bir şirkete ne de yurt dışına satılmamaktadır. Bunun böyle olduğunu bildikleri halde Sayın Haluk Pekşen, ortaya attığı iftira nedeniyle kan bağışı yapmaktan imtina edecek olan bir kişinin vereceği kan ile hayatı kurtulacak olan 3 kişinin başına geleceklerden de sorumlu hale gelmiştir. Tekrarlamak gerekirse Kızılay ne yurt içinde ne de yurt dışında 1 ünite bile kan satmamıştır, satması söz konusu bile olamaz. Eğer bu yönde bir bilgi ve belgesi var ise Sayın Milletvekili kamuoyu ile derhal paylaşmalıdır. Aksi halde Kızılay bu iftiraya karşı tüm yasal haklarını kullanacaktır.

    Türkiye’nin kan ilaçları ithal ettiği bir gerçektir. Ancak bunun önüne geçebilmek için Hükümet bir süreç başlatmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu liderliğinde yürütülen çalışmalar çok kısa zamanda hayata geçirilecek ve Türkiye kan ilaçlarının bir kısmını ithal etmez bir hale gelecektir. Bu sürece ilişkin bilgiyi de Sayın Milletvekili gerek Sağlık Bakanlığından gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alabilir. Kızılay’ın bu yönde çalışma başlattığı ve Sağlık Bakanlığının bunu engellediği iddiası da bu çerçevede tam bir iftiradır. Sayın Milletvekili Kızılay bünyesindeki çalışma sürecinden de bileceği gibi Kızılay hiçbir zaman böyle bir yola tek başına girmemiştir. Kızılay’ın bu çalışmadaki rolü tüm projelerde plazma hammadde tedarikçiliğiyle sınırlıdır.

    Kızılay’ın yürütmüş olduğu güvenli kan temini projesini ve bu projedeki çalışma prensiplerinin Sayın Milletvekili tarafından çarpıtılması, Kızılay’ın siyasi polemiklere alet edilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Oysa Kızılay tüm toplumun üzerine titrediği en değerli kurumlarımızdan biridir ve böyle kalması büyük önem taşımaktadır. Sayın Milletvekili siyaset yaparken en çok Kızılay’dan kan bekleyenlere, yardım bekleyenlere zarar vermektedir.

    Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

    Kızılay Basın Müşavirliği




  • bundan sonra kizilay kan vereni.acil hasta disinda hayatta vermem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil hastalara kan verin kızılay ve 3 kağıtçılara kan vermeyin

    Özellikle hemotoloji bölümüne gidin kanser hastalarına kesinlikle kan ihtiyaçı oluyor çok büyük sevap işlersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 18 Şubat 2018; 11:7:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.