< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Disi bir geyik bile ureme mevsimine girdiginde,25 otuz erkek geyik orda toplasir. Bazilari kavga eder, bazilari yaralanir olur, yenilir sahayi terkeder, bazi geyikler hic kavgaya girmez. Azi geyikler sanssizdir boynuzlari birbirine dolanir ac susuz olurler. Doga en guclu en cesur en sansli erkegi secer ve geyik onunla ciftlesir. Bunun temelinde, gebelik cok maliyetli aylar suren ve telafisi olmayan bir olgudur. Kadin bunun maliyetini bilir. Ilkel beyninde hesaplar. Evlilik gibi seyler insan omrunde 1 defa yapilacagi varsayilir. Zaten 1 max 2 cocuk doguracagi varsayar, bu yuzden insan kadininin beyni bu karari alma konussunda daha acimasiz ve daha agerisftir. Insaan dogumu 9 ay surer bu da insan icin cok maliyetlidir. Guzelligini edebilecegi en yuksek degere karsi takas etmek ister. Guce ve statuye. Ha bu durum degisir mi? Degisir. Dogurganlik yasi gecmeye baslayinca evlilik aktini cocuk isini dusunur ve evlenmesi gerektigine karar verir. O donemde cok kurcalamaz. Beni sevsin evine bagli olsun cocuguma bakacak bir geliri olsun seviyesine kadar indirir iliskisini. Yani kadin artik guzelliginin zirvesinde olmadigini farkeder ve hipergamyi dusurur. Yoksa dusurmezse zaten genlerini sonraki nesle aktaramama endisesi tum dnasini altust eder. Durum boyle. Erkeklerin zamani vardir. Dogru zamanda istediginin en iyisi olabilir ve istedigini o zaman elde edebilir. |
|
Boşver kanka para yerim umuduyla senle ilgilenmiş
|
|
Dolandırıcı dilencilerin gelirken gülümseyip, giderken somurtması gibi mi yaptı. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
Yillar once de vardi. Gorucu usulunde de vardi. Sadece evlenecek kisilerin durjmuna ailesi bakarak karar veriyordu. Erkegin isi gucu statusune bakilirdi, kiz da kadinlarca hamama goturulur soyulur guzelligine bakilirdk. Yine ortada bir karar mekanizmasi vardi ve sadece bu mekanizmaya evlenecekler karar vermiyordu. Erkegin statusune ve istikbaline bakilirdi kizin da guzelligine. Denklige buyukler karar verirdi. Bence aanlattiklarimi cok detayli okumadiniz. 25 li yaslarinda guzelligin dorugundaki isini gucunu oturtmus bir kadini, hemsire statusuyle etkilemek zordur. Belki kadin daha fazla da maas kazaniyor olabilir. Erkek icin zaman sikinti degildir. Ayni esdegerde bir kadini 35 yasina gelince de evlilige veya iliskiye ikna edebilir. Cunku evini alir arabasini alir, gelirini dogrultur. 25 yasindaki bir erkekle 35 yasindaki erkek bir degildir. Erkek icin olumludur zaman , kadin icin dezavantajdir. Bu yuzden de bu gun icin zor olan takas, illerleyen zamanda makul olabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ne alakası var. Erkek kadının güzel olmasını istiyorsa kadında erkeğin yakışıklı olmasını isteyebilir. |
|
|
Kadinlar esleri ve sevgilileri konusunda diger kadinlarla rekabet halindedir. Bu yuzden cok yakisikli olmasini isteyebilir. Cok yakiskkli bir erkek de karisinin guclu ve zengin olmasini da isteyebilir. Sonucta diyorum ki birliktelik, guzelligin ve gucun bir nevi takasidir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kadınlar statu ve maaşa bakar. Çok takılma. Sadece doktor olduğun için seninle birlikte olmasından mide bulandırıcı çok az şey var. Seni sen olduğu için seven kadınlar baş tacı. |
| _____________________________ |
|
Bir anda 180 derece değişti diyor adam, yüzüme bile bakmadı, çok kaba davrandı diyor hey, bunu konuşacaksınız, kızın seçme ve vazgeçme hakkını değil, neyi konuşacağınızı da şaşırdınız Gitmiş hipergami bahçesine girip orayı çiğnemişsiniz, ulaoğlum isteyen istediğini talep edebilir, normal o. |
|
Türklerle neden takılıyorsunuz? Yabancılar var. Dil öğrenin, yabancılarla evlenin. Yani ben şöyle erkek erkeğe bile kank olarak bile kafam sarmıyor adamları. Siz bir de kız versiyonu falan diyorsunuz. Dil öğrenmek bu kadar güç mü gerçekten? O kadar z0rlanıyor musunuz ingilizce falan öğrenirken? Bence her şeyi bırakıp yabancı dile yatırım yapın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ağustos 2025; 18:41:46 > |
|
|