Şimdi Ara

KIZ EVLENME TEKLİFİ ETTİ[Teklifi yineledim mıçtım sanırım]-[BABAM RESTİ ÇEKTİ]] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
14
Favori
17.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Helal olsun. Güzel Csb yazmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noluyo lan burda :) benim ne işim var burda. evi boyamak için boya tavsiyesine bakarken yuvaya düştüm.
  • Nişan tak okul bitince evlen.
  • Düğün ne zaman?
  • CSB ise pis kayarım kız için bunce şey yapmışın seviyorsan git evlen bence
  • Olayı tam anlatmadıgın , çogu kişi ona göre yorum yazdı.

    Kız için çok fazla fedakarlik yapmişsin. geçmişinizde oldukça uzun sayılır.

    Bu saatten sonra evlensenizde farketmez ama Mutlaka Ailene haber ver, alttan alttan bunun zeminini hazırla annen ya da baban hangisiyle daha iyiyse yavaştan çıtlat bunu
    onlarda bilsin yavaştan alışırlar.
    Tabii sen böyle direk Annee / Babaa Ben evleniyorum dersen onlarında yüregine indirirsin + kızdırırsın bilgin olsun.

    dedigim gibi yavaştan hazırla sen altyapıyı + daha öncede yazdım üniversiteyi bitirin.
    Söz yapın kendi aranızda + üni biter aile arasında gerçek bi söz yaparsınız . askere git gel evlenirsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vi 

    quote:

    Orijinalden alıntı: tumusha

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vi 

    @Mr Xzibit
    Konuşacağım gelişmeleri yazıcam buradan.

    @Immortal King
    Sağolasın.

    @darkwink
    Başta yapabilirim sandım ama azıcık düşününce aptalca bi hareket olacağını anladım merak etme kesinlikle konuşacağım 1-2 güne ailemle.

    @galapagos3
    Gören de Kutadgu Bilig yazdık sanıcak kardeş altı üstü 4-5 cafcaflı cümle kurmuştum ne deseydim odun gibi evlen benimle mi?

    @tumusha
    Çok sağol değerli yorumun için,kız da sizin gibi düşünüyor para konusunda.Bu arada hayalimizi gerçekleştirmek için evlenmemiz gerekiyor .Kız çocuğu istiyoruz 2'miz de.O çocukluğunu yaşayamamış, güzel bir kız yetiştirmek istiyor.Umarım dediğiniz gibi güzel ve hatasız olacak her şey.

    siz genede acele etmeyin derim yavaş ve emin adımlarla ilerleyin. Hayat bu insanın önüne neler çıkarır bilinmez. Ve şu hayatta öğrendiğim seylerden biride hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. Hocam sana bir sorum olucak bugün ailene anlatacağını söylemişsin peki hocam olduki ailen asla olmaz dedi ve karşı cıktı ( olmaz deme olurmu olur insanların ne düşündüklerini bilemezsin ) ne yapıcaksın? Aileni karsınamı alıcaksın sevdiğinimi?

    Büyük ihtimal dediğin gibi karşı çıkacaklar,eminim bundan yani hele babam neler söyler,yapar tahmin bile edemiyorum.Ailemin onaylamaması can sıkmaktan baska işe yaramayacak ki kafama koyduğumu yapacağım.Tabi ki ailemi karşıma alırım asla bırakmam kızı bırakamam, onun değer verdiği tek insanım ben şu hayatta.Ailemin yeri de bambaşka, ama şu var benim de hayatım var benim de yüreğim var ben de sevebilirim ben de biri ile hayatımı birleştirmek isterim, ve benim ne istedigimi nasıl mutlu olacağımı benden iyi kimse bilemez.
    Sence kız ile birlikte mi gideyim ailemin yanına tek başıma mı?

    Önce annenle konuş evlenicem deme tabikii kesinlikle kızla gitmemelisin. Olumsuz ufacık bişey oldugunda kız orda yıkılır ve kendimden biliyorum ailenle arana girmemek ve seni zor durumda bırakmamak isteyecek ve hayatından bir anda kaybolacaktır. Seni ne kadar çok severse sevsin. Bu yaptıgının senın ıyılıgın ıcın olacagını dusunecegı ıcın. telefon gorusmesı yap. ve deli gibi aşık oldugunu söyle. Peki daha önce hiç haberleri varmıydı kızdan. varsa olumluluk payın yuksek şayet yoksa. dediğim gibi aşık oldugunu soyle hemen zaten kızı soracaklardır. anlatırsın onları etkilemek için guzel bir konuşma yap gerekirse ağla. zaten kendiliğinden ister istemez aglarsın :) onlarda etkilenir ve kızında ailenle tanışmak istediğini söyle. Eminim kabul edeceklerdir.sende o zaman gidersin tanıştırırsın. pat diye evlenicez demiceksin buyuk hata olur panik yaptırtma cunku kadınlar hemen suphelenır ve dırek soracakları soru hamılemı olacaktır. değil desen bile akıllarına hemen öyle şeyler gelecektir. yavas yavs sanki arkadasını tanıstırıyor gıbı yanasmalısın..




  • Ne kadar kolay geliyor dimi evlilik vs. birde öğrenci iken Allah akıl fikir ihsan eylesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 27 Mart 2013; 16:33:30 >
  • takipteyim.

    evlilikte en ideal yaş bana göre 24-26 arası.
  • büyük hata yapmışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

    acele etmeee. Biraz zaman geçsin. sen bi para kazan askere falan git. öyle nasıl olacak ciddi bir şekilde hiç düşündün mü? 20 dakika dizisine benzemez.

    Haklı, aynen katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POWER64

    Eğer düğün işlerinde zorlanırsanız. Forum yönetiminin önderliğinde size düğün yardımı yapılması için kampanya yapılmasını bile önerebiliriz. Forum yönetiminin belirleyeceği bir hesapta para toplanması gibi. Senin gibi iyi insanlar bu dayanışmayı hak ediyor kardeş. Lütfen yanlış anlama...

    Not: Bu işler takdir-i İlahidir kardeş. Nasip, kısmet ne ise o olur. Hakkında hayırlısı olsun. Fakat askerlik, okul ve borç işini çözünceye kadar nişan veya söz yaparak aranızda resmileştirin bence.

    öneri güzel
  • Eğer kızdan haberleri yoksa önce haberleri olmasını sağla kardeş.Eğer çok seviyor ve güveniyorsan sıkıntı etme ama dikkat et kullanılma.Annenlere söyle şu kadar yıllık bi sevgilim var falan gibi.Kaçıncı sınıftasınız şu an ? Eğer kıza daha ciddi gelmesini istersen mesela iki nişan yüzüğü al bi büyüğünüz taksın söz kesin mesela senin patronun olabilir.Sonra ailenle zemin oluştur onlarda bi süre sonra tanımak ister tanıştır sonra da ailenle konuş bi de onlarla nişan yap daha ciddi bir nişan.Sonrası gelicektir.
  • Nedense hic samimi gelmedi.bu kizin ailesi vefat etmis,kimse bakmamis,evlendirilmeye calisilmis,dede bulmus,dede olmus,gecimini esnaf saglamis.lisede bu kiza bakmak sana mi dustu bu kadar devlet olanagi var olmadi onca vakif var.neymis okul sonrasi sirf bir arkadasi icin calusmis biriken tum parayi ona vermis ailenin haberi yokmus sonrasinda kiza asik olmus ayni okulun ayni bolumunu kazanmislarmis.Bu csb degil Direkt Turk filmi.Hic mi normal bir olay olmaz sizin hayatinizda.Filmin sonunda bunlar evlenirler bunun ailesi bunu artik yok yerine koyar 2 ay sonra kiz hamile kalir 9 aya dogurur cocugun ismini babanin ismi koyarlar.aile bu duygusalliga dayanamayip cocuklarini bagirlarina basarlar.birbirlerine hic ayrilmayacaklarinin sozunu verip mutlu mesut geleceklerine dogru anlamli bakislarla hastane odasinda mutlu aile pozu verilir ve alttan son grafigi belirip duygusal bir muzik esliginde film biter.yapimci arkadaslara duyurulur bu film tutar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 27 Mart 2013; 18:55:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün çok düşündüm ve aileme tüm olanları en baştan,her ayrıntısına kadar anlatmaya karar verdim.6 yıldır birlikte olduğumuzu,onu çok iyi tanıdığımı ve evleneceğimizi de söyleyecektim.Aileme açtım konuyu,kızdan bahsettim,siz de tanıyın dedim.Başta güzeldi herşey,konuşuyorduk konu evliliğe geldi.İşte orada koptu film.Babam çılgına döndü,sırf kız doğulu diye,kendi yöremizden değil diye olmaz dedi.Etnik ırkından önce terbiyesine ve huy güzelliğine bakılmalı.Bu nasıl bir kafa yapısıdır,biri anlatsın Allah aşkına?Böyle bir düşünce var mıdır ya?Daha kızı görmediler,tanımadılar konuşmadılar bile.Benim göremediğim yanlışları tespit edip,şöyle olmalı diye izah etseler eyvallah da,neymiş doğulu kız ile olmazmış.Tek gerekçeleri kızın doğulu olması sanırım ya da evleneceğimi söylememin yarattığı şokla saçmaladılar.Cinnet geçirtecekler insana en sonunda.Annem daha ılımlı idi.Babam seni reddederim falan dedi.O varsa biz yokuz dedi.Bu ne ya?Söylediği laflara bak,o varsa biz yokuzmuş .Ailem bana resti çekti.Vurdum kapıyı çıktım.Zaten dinimizde de diyor;aile sadece tavsiyede bulunur,ancak kişi ailesinin tavsiyesine uymak zorunda değildir deniyor.Ancak ailem hasta olur diye korkuyorum benim yüzümden.Ama sanırım gönül ferman dinlemeyecek,gözümü karartacağım.Dönüşte yol boyunca ağladım.Sevince,değer verince başka oluyormuş.Boşuna kara sevda dememişler.İnsan ne kadar mantıklı,iradeli olursa olsun işin içine sevgi,sevmek girince renk değişiyor.Kendini tanıyamaz hale geliyorsun,kendi doğrularını bile ezip geçiyorsun.Ailemi karşıma alıcak bir insan değildim ben ama olmuyor.Kız ile ailemi teraziye koyduğumda kız ağır basıyor.Onsuz yapamam ben.Ben de isterim herkesin onay verdiği bir evlilik yapmak ama mutluluğa çiçekli yoldan gidilmiyor her zaman.Maddi olarak kendi ayaklarım üzerinde durabilsem de bu herşeyi hallettiğim manasına gelmez,biliyorum.İçim rahat olmayacak bu olay devam ettiği müddetçe,bir tarafım her zaman yıkık olacak.Çünkü beni bugünlere kadar yetiştiren aileme sırt çevirdim ve ailemin gönlünü almadığım müddetçe de içim hiçbir zaman rahatlamayacaktır.Ama öne sürdükleri gerekçeyi düşündükçe de delirecek gibi oluyorum.Durum böyle arkadaşlar.''Deli misin kız bulunur bugün köpek gibi seversin ama yarın unutur gidersin, geride yine ailen kalır,yine üzülürsün,ailen üzülür.'' diyenler olacaktır mutlaka.Ama yaşanınca öyle olmuyor işte.Bilmiyorum moralim çok bozuk,bunalımdayım ne yapacağımı da bilmiyorum.







    @S. Hawking
    Ok.

    @DHF_Viper
    Belli değil henüz.

    @McCarty
    Yine mıçtım ben abi,pata küte girdim konuya.Daha iyi oldu ama boşver böyle düşündüklerini öğrendiyim iyi oldu.

    @mf301
    Sağolasınız,ama kabul edemem.Lütfen alıntılamayın o mesajı daha fazla.

    @brk-bjk
    Ok.




  • madem annen daha ılımlı yaklaştı annenle kızı tanıştır... eğer annen severse, beğenirse babanı daha kolay ikna edebilir. En azından elin biraz daha kuvvetlenir
  • 2-3 milyar diye bi borç çeşidi mi var? iki buçuktan üç müdür nedir? bunun neti ne? son kaça olur?

    csb.
  • şu dünyada seni bırakmama ihtimali en yüksek olan insanlara kız için rest çekme.Senin olayın benzerini biliyorum annesi kanser oldu,kendini suçluyor, diye adam üzülüyor ama hala kızla görüşüyor.Çok istiyorsan söz yapın anne babana sevdir kızı sonra evlenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadas gelismis csb yaziyor. Sonradan editlemeler falan baya kaptirmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim konuyu az buçuk okudum ama zor be.evlilik çok ayrı bir müessese aşk sevgi karın doyurmuyor.çok sevip evlenenler bile maddi olarak çabuk yıpranıp düşman oluyorlar.herşeyden önce de büyüklerinden habersiz hareket etmemeni tavsiye ediyorum.bu kadar sürmüş elinize ekmeğinizi alıp önünüzdeki engelleri kaldırıncaya kadar daha sabretmenizi tavsiye ederim.ve acele etmeyin o bayan arkadaşımız içinde senin içinde hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.