Şimdi Ara

Kıyamet koparken otomatikman helalleşmiş mi olacağız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Inancli birisiyim, belkide bu yuzden vesvese geliyor bilemiyorum. Simdi herkesin borcu ve alacagi var, kiyametin kopacagi zamanda belli degil. Diger olumlerde cenaze namazinda veya geride kalanlar haklarini helal edebiliyorlar. Kiyamet koparken de bircok kisi borclu veya alacakli olacak. Akrabasina, bankaya, cocuguna esine faturasi vs. O borclar alacaklar kiyametle birlikte silinecek mi. Kul demezmi Allah'im kiyamet kopmasaydi odeyecektim diye. Yada o borclar alacaklar gunaha vey sevaba cevrilip mi mahsuplasilacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Nerden bilelim allasen.
  • Neden öyle olsun ki?
    Hayatın bir süresi, garantisi mi var.
    Allah la pazarlık yapabileceğimizi mi zannediyoruz.
    Düzgün yaşayacaksın, kul hakkından uzak duracaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 5 Aralık 2019; 10:13:59 >
  • Hesap dediğin zaten bu değilmi kimin kimde alacağı varsa orada hesap görülecek.
    Kıyamet olması birşeyi değiştirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belli bi soru kafasına takıldığı için vesveseye kapılan çok kişi gördüm ama bu kadar teknik bir sorudan dolayı bunu yaşayan birini ilk defa görüyorum. gerçekten çok iyi soru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bakarsan o ödemediğin borçları ödeyip ödemeyeceğini de biliyor. Bu lafı söyleyeceğini de biliyor. Uyduracağın bahaneyi de biliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Öyle bakarsan o ödemediğin borçları ödeyip ödemeyeceğini de biliyor. Bu lafı söyleyeceğini de biliyor. Uyduracağın bahaneyi de biliyor.
    Şüphesiz ki O kalplerimizdekini bilendir, gâybı da yalnızca O bilir ama; yarın kıyametin kopacağını varsayalım. Sen yemedin icmedin haftanın 7 gunu 12 saat calistin yeri geldi yorgunluktan ibadetlerini yapamadin yeri geldi ailenin yemesinden icmesinden kistin para biriktirdin ev aldin ve borcunda yok. Ben ise haftanın 5 günü 9 saat calistim ibadetlerimi de yaptim annemi babamida ihmal etmedim sıla-i rahim de yaptim mutfaktanda kismadim kazandigim parayla sadece hayatimi idame ettim ve gittim muteahhitten 20 yıl odemeli 4000bin TL ye ev aldim ama durust birisiyim ve borcumu da aksatmadan odeyecegim biliniyor. Bu durumda kiyamet kopunca ben mi sen mi avantajli olacaksin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnançlı kardeşim unutma kıyametimiz kendi ölümümüzdür yani hiçbirimiz kıyameti göremeyeceğiz helalleşmeye gelince hiç kimsenin hakkı kimsede kalmayacak yani silinme diye bir olay yok zira kul hakkına Allah bile karışmıyor ve bana kul hakkıyla gelmeyin diyor herkes ahirette kimde maddi ve manevi ne hakkı varsa alacak tabi bu sevapları silme ve günahlara ekleme şeklinde olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap basit.Öbür tarafta para geçmiyor kardeş.Adamla karşılaştırılacan Allah kul hakkına karışmaz.Hak sahibi kimse sana helal etmesi lazım.

    “Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” (Câmiu’s-Sagîr, II/12, Hadis No:1201)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allahu ekber ben badem biyik serafettin diye haykir seni ayiklarlar ordan zaten rahat ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.