Şimdi Ara

Kitaplar için normal raf mı yoksa kapaklı raf mı yaptırmalıyım? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 400 kitabımın mevcut olduğu odamda kitaplık veya raf olmadığından kitaplarım koliler içinde bulunmakta. Biz de yazın bir duvarı komple kitaplık rafı yaptırmak istiyoruz.

    Sorun şu: Ablamın önerisi kapaklı raflar yaptırmak çünkü kitapların sararması, tozlanması veya küf yapması gibi problemlerle uğraşmayıp, kitapların ömrünün daha uzun olması taraftarı. Malum, güneş ışığı alması, rutubet vs. önlemek.

    Evet katılıyorum fakat benim hayalim hep kitaplarımı normal şekilde dizip raftan alabileceğim, görsellik olarak da direkt kitaplarımın sıralanışını göreceğim bir kitaplıktı.

    Sizin düşünceleriniz ya da yorumlarınız neler bu konuda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kapaksız yaptıracağınıza bence herhangi bir yere de koyabilirsiniz. Korunması açısından hiç bir farkı yok çünkü.

    Mesela benim bütün kitaplıklarım kapaklıdır. Özel yaptırdım zamanında. Siz de yaptığı işe güvendiğiniz bir marangoza yaptırabilirsiniz duvar boyunda kitaplıklar. Hem düzgün yapılırsa evladiyelik olur, hem de kapakları camlı yaptırırsınız daha hoş olur.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Görüşleriniz için sağ olun, kapaklı yaptırmak gerçekten daha mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasadiginiz sehirde nem azsa, odanin ici sicak-soguk degisken olmuyorsa, kitaplik direk gunes almayacaksa, ve kitap boyutuna yakin raflar yapilacaksa o zaman acik dursa da bisey olmaz. En azindan bir insan omru suresince dayanir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun, görüşlerinizi dikkate alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru da bu biraz da kitabın kağıt ve tutkal kalitesine bağlı. Mesela YKY'den alacağınız kitap nereden baksanız yukarıdaki şartlarda on yıllar dayanırken Timaş'tan alacağınız bir kitap 2 senede inanılmaz tahrip olacaktır. Bunu da göz önünde bulundurun.@the little prince
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Benim kitaplarımın %95'i Yky, İş Bankası, Can, İletişim, Everest, İthaki, Alfa vs. yayınlarından olduğu için biraz daha uzun dayanacak sanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam kapaklı olmasını tercih ederim.
  • Kitaplığın üzerine o çekmeli güneşliklerden yaptırabilirsin. Tek bir çekişte bütün kitaplarına ulaşırsın. Ya da bu dediğim şeyi cam kapağın içine de yaptırabilirsin. Evden çıkacağın zaman çekersin ve kitapların güneşte sararmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak aynı sorundan müzdaripmişiz.

    Ben de sonunda cam kapaklıdan yana oldum. Henüz yaptıramadım tabii.

    Şimdilik korumak için, güneşi direkt görmeyen, nem almayan ve sıcaklığın hep belli değerlerde olduğu yerde saklıyorum. En geç 2 ayda bir de mutlaka hepsini tek tek havalandırıp, silip kaldırıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.