Şimdi Ara

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.769
Cevap
46
Favori
276.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok sevgili forum arkadaşlarımız. Forum olarak bir adım daha attık ve eğitimin en önemli unsurlarından biri olan KİTAP.lara da artık forumumuzda yer verdik. İlgili arkadaşlar sağolsunlar hemen ilk postaları gönderdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum özellikle ilk postu gönderen arkadaşa.

    Bundan sonra bu konuyu yetim bırakmayacağımıza eminim ben. Aslında sinema ve müzik çok popüler ancak kitapların daha popüler olması milletimizin kültür seviyesinin göstergesi olarak bence daha önemli.

    Bu vesileyle ben ilk kitap tavsiyemi yapmak istiyorum. Sizlerden gelecek tavsiyeler üzerine de inşallah kendi kütüphanemi geliştirmek isityorum.

    Adı : GELİBOLU (yenilmezlerin yenildiği yer ...)
    Yazar : İsmail BİLGİN
    Tür : Roman
    Yayınevi : Babıali Kültür Yayıncılığı
    Tarihi romanları seven arkadaşların çok hoşuna gidecek, Gelibolu yaramadasında verilen olağanüstü akıl almaz milli mücadeleyi anlatıyor. Okuyan arkadaşların zaman zaman tüyleri diken diken olacaktır buna eminim, hatta gözyaşlarınıza zor hakim olacağınız bölümlerde mevcut.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ben daha onu okumaya fırsat bulamadım
    bu aralar daha once okudugum BAY PİPO kitabını tekrar okuyorum

    BANA GORE OKUNMASI GEREKEN KİTAPLARDAN BİRİ
  • MADALYALI MAHKUM-SAYG0 ÖZTÜRK ÜMIT YAYINCILIK COK HOSUMA GITTI.
    SON ZAMANLARDA MODA OLAN DERIN DEVLET KONUSUNU ISLIYOR AMA GUZEL.
    TAVSIYE EDILIR
  • Adını artık çok duymamıza rağmen ben yine de Dan Brow nun kitaplarının tamamını orjinal veya cevirili halini okumanızı tavsiye ederim. (yenilerden)

    Uğur Mumcu kitaplarını daha okumadıysanız güzel ve de gerçekleri yansıtan bir seriden uzak kalmışsınız demektir. (eskilerden)

    Şimdilik bu kadar ama buraya sürekli olarak uğrayacağım. Okuduğum ve de tavsiye edeceğim o kadar çok kitap var ki. Hem son zamanların hemde geçmiş yılların güzel kitaplarını tavsiyeye devam.

    Bu arada tebrikler, kitapseverleri bir arada buluşturduğunuz için.




    saygılar
  • Kitap tavsiyeleri için teşekkürler. Hepsini listeme ekledim okuyacağım. "Bay Pipo" elime cuma günü ulaşacak ve hemen ona başlayacağım inşallah.

    Şu an okuduğum Oktay Sinanoğlu.nun "Bye Bye Türkçe" isimli kitabı. Türkçenin nasıl yozlaştırıldığına çok gerçekçi ve anlamlı yaklaşıyor. Malesef kimliğimizi kaybetmenin bir unsuruda güzel Türçemizin yozlaşması. Bu da tavsiye edilir.

    Diğer arkadaşlarında katılmasıyla güzel bir ortamımız olacaktır. İlgili arkadaşlara çok çok teşekkürler şimdiden.
  • Belki bazı arkadaşlar biraz alınıcak ama, kitap dediğin şey insana birşeyler kazandırmazsa ne anlamı kalıyor ki? Okuduğun zaman ufkunu açan, bakış açını genişleten bir kitap olmadıktan sonra, televizyondaki pembe dizileri izlemekten bir farkı olmaz. Yukarıda bahsedilen kitapları okumadım gerçi ama, isimlerine baktığımda, bana birşey vermeyeceğini düşünüyorum. Yanılıyorsam, şu kitapta şu var deyip, düzeltin lütfen, okumadığım için bilmiyorum.

    Şimdi diyeceksiniz ki, okumadan nasıl yorumda bulunuyorsun? Ben zaten tavsiye edilen kitaplara birebir itiraz etmek için yazmadım bu satırları. İtirazım işin mantalitesine. Artık bir kitapçıya girince, binlerce kitapla karşılaşabiyorsunuz. Gidip pembe dizi tadında bir kitap alıp da okumanın kişiye ne kadar faydası olur? Hem eğlendirirken, hem sürükleyip, hem de insanın ufkunu açan kitaplar okumalıyız ki, harcadığımız zamana değsin.

    Madem o kadar çok biliyorsun, bir kitap öner de görelim diyeceksiniz tabii ki. Önericem merak etmeyin. Tabii ki kitap okurken herkesin almak istediği ve ihtiyacı olan bilgiler farklı olabilir. Bu yüzden önerilen kitabın herkes tarafından beğenilmesi zordur. Ben daha genele hitap eder düşüncesiyle, benim de çok beğenerek okuduğum bir kitap önereceğim.

    Önce kitap hakkında çok az yorum yapayım ki, fikriniz olsun. Bu kitap new age türü bir kitap. Bir masal tadında yazılmış ve bölüm bölüm olduğu için, okuması daha kolay oluyor. Ancak öneriyor olmamdaki en büyük etken, insanın ufkunu genişletecek, bakış açısını geliştiricek türde fikirler aşılaması. Ama bunu yaparken de, insanı sürekli meraklandırıyor ve okuyanı sürüklüyor. Bu nedenle ben çok zevkle okumuştum.

    Kitap ismi: Yuvaya Yolculuk
    Yazar: Lee CARROLL
    Tür: Yeni Çağ
    Yayınevi: Akaşa


    Not: Kitap önerirken, o kitabın türü, tarzı, içeriği ve bize ne kazandıracağı konusunda yorumda bulunursak, alıp okumak isteyebilecek arkadaşları fikir sahibi yapmış oluruz.
  • ALEXANDRA DUMAS...// MONTE KRISTO KONTU..

    Tam bir klasik roman olmasına rağmen,inanılmaz bir roman..Okudukça bırakamayacaksınız..
  • Dan Brown Dijital Kale ve Da vinci şifresini mutlaka okuyun.
    Jean Crishtopher Grange dan Kızıl Nehirler de harika bir polisiye

  • . Yüzbaşım,

    Görüşlerine saygılıyım. Önerdiğin kitabıda mutlaka okuyacağım. Tabiki farklı görüşlerin olması bu konunun daha zevkli olmasını sağlayacaktır. Örneğin sen kitapların kesinlikle seçilerek okunması gerektiğine değiniyor ve hangilerinin olacağına da vurgu yapıyorsun (ufku genişletecek). Eleştirilerin için teşekkürler.

    Ben mesela bu konuda sana kısmen katılıyorum. Şuna dayanarak bunu söylüyorum Türkiyemizde zaten kitap okuma alışkanlığı çok çok alt seviyelerde ve hatta gazete bile çok az okunuyor. Yani çok duyarsız bir memleketiz dostum bence. Bu sebepten aşırı boş yazılmış kitapları (gerçekten insana hiçbir şey katmayacak çok kitap var piyasada) bir kenara bırakırsak benim görüşüme göre ele geçen kitapların çoğu okunmalı. Zaten herkesin belli başlı hoşuna giden kalıplar vardır. Bu çerçeve dışına da kolaylıkla çıkmazlar.

    Kitap okuma alışkanlığı kazandırabilirsek bu millete çok güzel olur. Sonra seçim yapmak senin dediğin gibi işin en önemli kısmı olur.
    Saygılarımla ...
  • Ufu genişletilecek kitaplar elbette okumak daha iyidir fakat kitabı sadece bilgi alım amacı olarak görürsek ve böyle tanıtırsak çoğu insanın kitaptan uzak durmasını sağlamış oluruz maalesef. Bana göre kitap başka dünyalara açılan penceredir. O pencere ile kimi zaman kahramanın, kimi zaman bizzat, yazarın kimi zamanda kendi içimizde ki benliğimizin gözünden bakarız.
  • chuck plahniuk un kitapları... selamlar..
  • Tarihi sviyorsanız Sir Liddel Hart 'ın 2. dünya savaı tarihi kitabını okuyabilirsiniz. 2 cilttir kendisi. fotoğraflar ve ayrıntılar ile dünyanın gordugu buyuk savaşlardan birine tanık olabilirsiniz. vede meşhur bir kitap tavsiyesi daha soner yalçın - efendi okuyun mutlaka
  • kitap okumak öyle görüldüğü kadar basit bir fiil değildir arkadaşlar...

    kitap okumak ama nasıl...kitap okumak ama hangi kitap...

    kitap okurken insan okuduğu yazarın bütün görüş ve düşüncelerine açık hale gelir ve yazarın anlatmak istediği düşünceler beyine sorgusuz sualsiz alınabilir...

    olaya biraz uç örnek vermek gerekirse;

    bir arkadaş evrim ile alakalı bir kitap okursa evrimi destekleyen fikirler, düşünceler, varsa fosiller (bana göre yok), ünlü bilim adamlarının evrimi destekleyen görüş ve düşünceleri vs.
    okursa kitap bittikten sonra evrime inanmasa bile acaba var mı diye bir soru işareti oluşur...

    aynı şekilde mesela bir harun yahya eserlerinden okusa evrim ile alakalı bölümler, kainatta ki incelikleri, mükemmellikleri detayları, evrimin gerçek olmadığına rahatlıkla inanabilecektir.

    burada maksat evrim var mı yok mu tatışması değil de insanların okudukları kitaplardan elde ettikleridir....

    bana göre kitap okumak beslenmek gibi birşeydir.
    insan önce anne sütü ile beslenir zaman içerisinde diğer yiyeceklerden de istifade ederek bir gelişi gösterir ve belirli olgunluğa erişince yiyeceği komplex (et, yağ ..) şeyler midesine dokunmaz hale gelir, hatta zararlı da yese bünye onu dışarı atabilir..

    aynen bunun gibi okumak ama neyi okumak sorusuna doğru cevap bulabilmek gerekir...

    mesela bana göre bir insanın vermesi gereken en önemli cevap öldükten sonra nereye gideceğidir. eğer bir insan öldükten sonra nereye gideceği konusunda kendini ikna etmemişse (burada yalnızca cennet cehennem den değil de kişi yok olacağına da inanabilir farketmez) bence bu hayattan nasibi azdır.

    çünkü bir otobüs yolculuğu düşünün otobüsten sırayla birileri iniyor ve indikleri yerlerden kimsenin haberi yok ve bir gün gelecek sen de o otobüsten ineceksin ama nereye gideceksin.. bu hayat ddiğin max 60 sene o kadar da uzun değil ..

    e sen otobüste nereye ineceğini indiğin yerde senin neyi bekleyeceğini bilemezsen hiç kusura bakmayın ama okuduğunuz o kitaplar size pek fazla birşey kazandıramaz...

    ama şöyle de diyebilirsiniz, ben ne olacağını biliyorum öte taraf diye bir şey yok veya zaten yaşantım öte taraf endeksli böyle kitap okumayalım mı diye ben de o zaman hem sizi takdir eder ve desteklerim...

    ama önce bence insan nereye gittiğinin cevabını bulmalı doğru ya da yanlış ve kendini ikna etmeli ve yaşantısına o istikamette devam etmeli...

    eğer bu istikamete gelirseniz sizlere tavsiye edeceğim onlarca kitap var

    hürmetler...
  • büyük ortadoğu projesi... yazarı yok,kitap röportajdan oluşuyor... mahir kaynak anlatıyor...
  • onuda okumak gerek sharım
  • okuyun pişman olmazsınız...
  • quote:

    eğer bu istikamete gelirseniz sizlere tavsiye edeceğim onlarca kitap var


    Burada istikamet yok dostum, sonsuz saygı ve hoşgörü var.
    Lütfen kitap tavsiyesi yapacaksan belirt, bu şekilde kimseyi belli istikametlere çağırmaya hakkın yok. Zaten bu milletin başına ne geldiyse istikametlerden geldi.
  • Türk polisiye romanlarında Ahmet Ümit'in bütün romanlarını tavsiye ederim özellikle son kitabı Beyoğlu Rapsodisi ve daha önceden çıkan kitabı Kukla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz

    quote:

    eğer bu istikamete gelirseniz sizlere tavsiye edeceğim onlarca kitap var


    Burada istikamet yok dostum, sonsuz saygı ve hoşgörü var.
    Lütfen kitap tavsiyesi yapacaksan belirt, bu şekilde kimseyi belli istikametlere çağırmaya hakkın yok. Zaten bu milletin başına ne geldiyse istikametlerden geldi.


    yazının tamamını okuyupta yorum yapmanı tavsiye ederim...
    bir cümle alıp onun anlamına kendinden anlam yükleyerek yorum yapman çok yanlış...

    neye hakkım olup olmadığını da müsaade et ben karar vereyim...
    yazının tamamını önyargısız baştan oku derim...
    not: aynı yazıyı konudışında topic olarak açtım kimse senin gibi tepki vermedi.

    quote:

    ama önce bence insan nereye gittiğinin cevabını bulmalı doğru ya da yanlış ve kendini ikna etmeli ve yaşantısına o istikamette devam etmeli...


    buradaki istikametin anormal hiçbir tarafı ve senin yüklediğin hiçbir anlam yoktur. diğer cümledeki istikamette bu anlamda kullanılmıştır.

    lütfen okumadan, okuduğunu anlamadan yorum yapma...
  • Ben başka bir anlam çıkaramadım kusura bakma.

    Eğer
    quote:

    eğer bu istikamete gelirseniz sizlere tavsiye edeceğim onlarca kitap var


    cümlesi yerine veya bu cümlenin sonuna birkaç kitap ismi yazsaydın inan bende öyle birşey yazmazdım. Neyse polemiğe gerek yok.

    Bu arada ulas arkadaşımın tavsiye ettiği "Madalyalı Mahkum" isimli kitabı okumaya başladım. Güzel bir kaynak. Öneri için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.