Şimdi Ara

Kitap Paylaşımı Konusunda Nasılsınızdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kitap konusunda cimriyim.Geçen kuzenim geldi aldı eline göz bebeğim dediğim Bilge Adamın Korkusu kitabımı koydu dizine ilk 100 sayfa kadarını eliyle tuttu gerisini salıverdi.Kardeşim 1000 sayfayı saldın 1000 yer çekimi diye birşey var ayrılmaz mı o kitap insan biraz düşünür hemen yapıştım kitaba tuttum o kısmı keyfi yetene kadar elim kitabın geri kalan kısmında durduk öyle sayfaları karıştırdı resim mi bulmaya çalışıyordu bilmiyorum.Bugün yine diğer kuzen geldi hayatında 100 sayfa kitap okumamıştır versem verdiğim kitabı da okumayacak kitapları görünce ver birini okuyayım dedi ilgini çekmez bunlar,sen okumazsın diye geçiştireyim dedim ama kitap seçiyor benim içim gidiyor tabi Kayıp Sembol kitabını seçti koydu götürmek için ben de gözden Aklından Bir Sayı Tut kitabını çıkardım giderken kafalar bunu veririm eline onu kurtarırım dedim.Allahtan mutfağa gitti de kahve yaptım muhabbet falan derken kitabı unutup evine gittiGeçen de sevgilim istedi kitap ona da vermedim.Ayrıca kitapları okurken sayfaları tam açmam ve okumadığım zamanlarda üstüne başka kitap koyarım ki elime ilk defa almışım gibi kapak dümdüz olsun diye.Siz nasılsınız bu konuda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 8 Eylül 2012; 1:14:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitabı vereceğim kişiye bakar düzgün karakterli bir insansa benim gibi kitaplarla arası iyiyse ve de iyi bir arkadaşımsa veririm sonuçta kitap değerli bir şey ama arkadaşlar daha değerlidir gözümde.. Tabi arkadaşına bakar bazı insanlara vermeye bende senin gibi çekinirim verdiğimde de geri getirene kadar kafayı yerim kitaba bir şey olmaz umarım diye

birde ben kitabın kapağı en ufak kirlendiğinde hafif ıslatılmış pamukla siler,kuru pamuklada kurularım

büyük tutkudur kitap

birde sen anlatırken sinir oldum,anlamadığı halde bakarlar öyle
  • İlk aldığım gibi kalmasını bende istiyorum. Aynı şekilde okumadığım zaman üstüne başka bir kitap koyuyorum. Sıkıntılı olan noktalar: Bir kaç sayfa diğer tüm sayfalardan ayrık duruyor. Bir de kitabı okurken sürekli geri dönüyorum. Yok mu çaresi... YARDIM EDİN

• Değil kuzen kardeşime bile vermiyorum Harry Potter serisi daha ilk günki gibi sıfırdan farkı yok. Tam açmam, masada okuyorsam altına yumuşak bir bez koyarım çok kitap okuyan biri değilim sadece HP serisi ve Kürk Mantolu Madonna var ama hepside sıfır gibi. Ayrıca hepsi üst üste ve en üstte de okul zamanlarımdan kalma bir kitap daha var :) Kitaplığımda gittikçe genişleyecek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat_60 -- 8 Eylül 2012; 3:07:42 >

• Kitap verdiğin zaman ya alamazsın ya da kitap yıpratılıp sana verilir. Kaç aydır almayı beklediğim 5 kitabım var ki uzun zamandan beri de kimseye kitap vermiyorum. Evime gelen misafir, kitaplığımı görüp gaza geliyor. Hayatında en son birkaç yıl önce kitap okuyan biri bile kitap istiyor ama ben o isteklerin geçiciliğini ve sonra kitabımın başına gelecekleri bildiğim için nazikçe reddediyorum.

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • Bir kaç yıl öncesi olsa onlarda faydalansın der isteyenlere verirdim ama bir çoğu geri dönmeyince artık olmaz diyorum. Kitaplarım ezilmesin, yıpranmasın diye ben çantama dahi koymazken başkalarına veripte kitabın kitaplıktan çıkmasını ya da geri gelmemesini göze alamam.

Bu saatten sonra sende fırtına bile kopsa, bende yaprak oynamaz.
  • benden istediklerinde ben okudugum kitaplari veriyorum okumadiklarim gelmez falan diye sakliyorum onlari. okumadigim kitabi istediklerinde elimdeki kitap bitiyo zaten az kaldi bende ona baslayacaktim bak sana su kitabi vereyim diyorum ama nedense geri geliyor benim kitaplar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayacağını bildiğin veya senden habersiz başkalarına senin kitabını verecek adama kitap vermeyi bırak göstermeyeceksin bile. Ama kitapları onun için önemlidir, düzenli okuyucudur elinde olmayan bir kitabı istiyordur. Seve seve.

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Arkadaşlar kitap konusunda cimriyim.Geçen kuzenim geldi aldı eline göz bebeğim dediğim Bilge Adamın Korkusu kitabımı koydu dizine ilk 100 sayfa kadarını eliyle tuttu gerisini salıverdi.Kardeşim 1000 sayfayı saldın 1000 yer çekimi diye birşey var ayrılmaz mı o kitap insan biraz düşünür hemen yapıştım kitaba tuttum o kısmı keyfi yetene kadar elim kitabın geri kalan kısmında durduk öyle sayfaları karıştırdı resim mi bulmaya çalışıyordu bilmiyorum.Bugün yine diğer kuzen geldi hayatında 100 sayfa kitap okumamıştır versem verdiğim kitabı da okumayacak kitapları görünce ver birini okuyayım dedi ilgini çekmez bunlar,sen okumazsın diye geçiştireyim dedim ama kitap seçiyor benim içim gidiyor tabi Kayıp Sembol kitabını seçti koydu götürmek için ben de gözden Aklından Bir Sayı Tut kitabını çıkardım giderken kafalar bunu veririm eline onu kurtarırım dedim.Allahtan mutfağa gitti de kahve yaptım muhabbet falan derken kitabı unutup evine gittiGeçen de sevgilim istedi kitap ona da vermedim.Ayrıca kitapları okurken sayfaları tam açmam ve okumadığım zamanlarda üstüne başka kitap koyarım ki elime ilk defa almışım gibi kapak dümdüz olsun diye.Siz nasılsınız bu konuda ?
    İşte en nefret ettiğim şey bu okumayacağı içinde sen ne zaman istersen öyle getirecek, o'da istemenden 1-2 ay sonra 10 kere hatırlatmayla

• Bende öyleyimdir.Ancak alıpta beğenmediğim kitapları ödünç veririm.En sinir olduğum şey kitabın kırışmasıdır genelde cep boylarda çok çabuk kırışıyor hemen üstüne ağır bir kitap koyarım düzelsin diye.
  • Gözüm gibi bakarım okuduğum kitaba.Kitabı okuduktan sonra hemen arşivime koyarım.Bitirdiğimde bile sıfır gibi durur kitaplarım.Beş tane kitabımı yakınlarıma kaptırdım zaten daha da gelmediler gelenler de harpten çıkmış gibi geri geldiler.Artık kitap isteyen olursa geçerli mazeretler öne sürüyorum.

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Arkadaşlar kitap konusunda cimriyim.Geçen kuzenim geldi aldı eline göz bebeğim dediğim Bilge Adamın Korkusu kitabımı koydu dizine ilk 100 sayfa kadarını eliyle tuttu gerisini salıverdi.Kardeşim 1000 sayfayı saldın 1000 yer çekimi diye birşey var ayrılmaz mı o kitap insan biraz düşünür hemen yapıştım kitaba tuttum o kısmı keyfi yetene kadar elim kitabın geri kalan kısmında durduk öyle sayfaları karıştırdı resim mi bulmaya çalışıyordu bilmiyorum.Bugün yine diğer kuzen geldi hayatında 100 sayfa kitap okumamıştır versem verdiğim kitabı da okumayacak kitapları görünce ver birini okuyayım dedi ilgini çekmez bunlar,sen okumazsın diye geçiştireyim dedim ama kitap seçiyor benim içim gidiyor tabi Kayıp Sembol kitabını seçti koydu götürmek için ben de gözden Aklından Bir Sayı Tut kitabını çıkardım giderken kafalar bunu veririm eline onu kurtarırım dedim.Allahtan mutfağa gitti de kahve yaptım muhabbet falan derken kitabı unutup evine gittiGeçen de sevgilim istedi kitap ona da vermedim.Ayrıca kitapları okurken sayfaları tam açmam ve okumadığım zamanlarda üstüne başka kitap koyarım ki elime ilk defa almışım gibi kapak dümdüz olsun diye.Siz nasılsınız bu konuda ?

Biri benden bahsediyor.

• malesef o konuda çok cimriyim.
    hatta kimse almasın diye kutularım ama numune halam kutuyu açıp yine alır ve o kitap yırtılmış gelir.
    birgün patlıcam ama la havle çekiyorum şu an.
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.