Şimdi Ara

Değerlendirme:Kitap İncelemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
4
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İNGİLİZCE ANLATIMLI DİL BİLGİSİ KİTAP İNCELEMELERİ

     Değerlendirme:Kitap İncelemeleri

    1.Avrupa Dilleri Üzerine Kitap İncelemeleri
    1.Eğer İngilizce anlatımlı İngilizce dil bilgisi kitabı arıyorsanız şuan en iyisi Understanding and Using English Grammar adlı kitaptır. Fiyatı pahalı ama en çok kullanılan kitap bu ve dil bilgisi konularını anlatma mantığı diğer kitaplardan çok farklı.Çalışma kitabı da var.

    2.Ama hem dil bilgisi hem noktalama işaretlerini anlatan bir kitap arıyorsanız The Blue Book of Grammar and Punctuation adlı kitaptan daha iyisini bulamazsınız.Noktalama konusunu çok iyi anlatmış.Kitap sonunda bir sürü alıştırma var.Dil bilgisini anlatım tarzı çok güzel ve etkileyici.Bu kitapta zamanlar konusu yoktur.Zaten önerdiğim bu iki kitap en çok kullanılan ve en çok satılan kitaplardır.

    3. İngilizce gramer öğrenmeye yönelik 4 kitaplık bir set olan Grammarway kitapları da çok kalitelidir.Hatta Grammar in Use serisiyle yarışacak kadar iyi diyebilirim.Daha fazla görsellik var.Geçmiş yıllarda ülkemizde ders kitabı olarak da kullanılmış.Fakat fiyatları çok pahalı.

    4.Eğer ekonomik durumunuz iyiyse ve İngilizce öğrenmek istiyorsanız en alt düzeyden başlayarak Advanced seviyesine kadar İngilizce öğrenebileceğiniz şuan en kaliteli ders kitabı setleri National Geographic Learning yayınlarına ait.Hatta ben Oxford ve Cambridge yayınlarından daha iyi olduğunu düşünüyorum.Bu iki kurum İngilizce öğretiminde uzun yıllardır olsa da National Geographic Learning yayınları gerçekten çok kaliteli eserler çıkarmış.Ülke ülke dolaşarak resim ve video çekmişler ve bunu sadece o ders kitapları için yapmışlar.Büyük bir emek var.İngilizce öğrenmek için Life,Outcomes,Aspire,Reading Explorer,World English gibi ayrı ayrı setleri var.Sesli destek ve video desteği de var.Bu serideki kitapların en iyi Life serisi.6 kitap ve her kitabın çalışma kitabı var.Life serisi güzel bir seçim olabilir.Ayrıca National Geographic Learning yayınlarının çocuklar için İngilizce öğreten kitap setleri de var.Çok kaliteli kitaplar.

    5.İngilizce birçok dilde hazırlanmış DK Visual Dictionary kitapları sayesinde birçok konuya ait kelimeleri görsel olarak öğrenebilirsiniz.Kelime öğrenmede çok büyük kolaylığı oluyor.Bu görsel sözlükler öğreneceğiniz dilde büyük kolaylık sağlıyor.Kesinlikle alınması gereken bir araç bunlar.Çünkü resimler gerçek resimler ve kelime öğrenmeyi çok keyifli hale getiriyor.Ara sıra açıp okuyarak bir sürü kelime öğrenebilirsiniz.Almanca,Arapça,İspanyolca,İtalyanca,Portekizce,Çince,Rusça,Hintçe,Lehçe,Japonca dillerinde sözlükleri var.Sonuna kadar parasını hak ediyor.

    6.Eğer İngilizce biliyorsanız başka yabancı dilleri öğrenirken kaynak bulma ve kaliteli kaynak bulma konusunda bir adım öndesiniz demektir.Çünkü İngilizce yazılan dil bilgisi kitapları daha fazla ve Türkçe anlatımlı dil bilgisi kitaplarını her dilde bulmak çok zor.Mesela Hintçe dil bilgisi kitabını Türkçe anlatımlı olarak bulamazsınız.Çünkü yoktur.Fakat İngilizce olarak bulabilirsiniz.İngilizce olarak hazırlanmış birçok dil bilgisi kitabı var ama benim incelediğim kadarıyla bu işte en yetkin Routledge kitaplarıdır.Neredeyse her dilde dil bilgisi kitapları var.Ve konu anlatımları çok güzel.İnsanı sıkmadan tüm konuları belli bir sistem içinde vermiş.Kurallar gayet açık şekilde anlatılmış.
    Basit,günlük konuşmalar Colloquial serisi olarak basılmış.
    Normal anlatımlı,tüm konuları içerek kitaplar Essential olarak basılmış.
    Modern Grammar serisi olarak basılan kitaplar ise biraz daha deyalı sayılabilir.
    Detaylı olarak o dili anlatan kitaplar Comprehensive serisi olarak basılmış.Gramer olarak tüm detaylar var.Sınavlar vs için daha uygun olabilir.
    https://www.routledge.com/languages

    7.Yine özenle hazırlanmış ve daha uygun fiyatlara bulabileceğiniz Shaums Outlines Grammar serisini de tavsiye ediyorum.Hem fiyatı çok ucuz diğer kitaplara göre.Hem kitap içeriği konuları çok detaya boğmadan anlatıyor hem de kitapların insanı sıkmayan bir tasarımı var.Belki sınavlar için yeterli olmayabilir.Advanced seviyesi için ayrıca bir kitap almak gerekebilir.Ama ömür boyu kullanılacak kadar pratik kitaplar bunlar.Keşke tüm diller için bu kitaplardan çıksa...Hazine gibi kitaplar.Şuan Rusça,İspanyolca,İtalyanca,Almanca,Fransızca kitap olarak var.Bu dillerde ayrıca Vocabulary adlı ek bir kitabı daha var.Kelime öğrenmek için güzel bir kitap.
    https://www.mhprofessional.com/category/?cat=4233

    8.Dil öğrenirken en çok vakit alan uygulamalardan biri de fiil çekimleri öğrenmektir.Çünlü sürekli unutulur ve uygulanamaz.Bunu otomatik hale getirmek için belli bir süre fiilerde çekimlere çalışmak gerekiyor.İşte bu nedenle bu kitaplar çok önemli.
    Fakat Barrons Foreign Language'ye ait 501 Verbs serisi çok başarılı.Birçok dilde bu serinin kitaplarını bulabilirsiniz.

    9.Eğer anlatım dili basit bir kitap istiyorsanız For Dummies serisini öneririm.İsmine takılmayın.Amerika'da bu kitaplar çok yaygın.Birçok dilde gramer,phrases ve vocabulary kitaplarını bulabilirsiniz.Bazı dillerin intermediate olarak ikinci kitap serileri de var.Kitaplardaki cümlelerin telaffuzları cd olarak kitabın yanında veriliyor.İtalyanca'sını kullandım.Gayet başarılı bir sistem.

    10.Son olarak incelediğim seri Collins Easy Learning serisi.Daha önce Collins'in sözlüklerini kullanmıştım.Çok kaliteli bir seri ve piyasadaki sözlükleri incelediğinizde bilgi yanlışlığı olmayan en iyi sözlük diyebilirim.Bir çok dilde sözlükleri var.Fakat kitaplarını yeni inceledim.Gerçekten ucuz fiyat politikasına göre çok kaliteli bir seri çıkardığını gördüm.İncelediğim bu seride Fransızca,Almanca,İtalyanca,Portekizce ve Japonca serisi var.Bunlar yeni çıkan seri.Diğer dillere ait seriler de var.Ben İtalyanca olanı inceledim.2 kitap ve 6 cd.Özellikle gramer anlatım tarzı çok hoşuma gitti.Gramer kurallarını anlatırken For Dummies serisindeki kitaplardan bile daha basit şekilde anlatmaya çalışmışlar.Birçok gramer kitabı inceledim.Fakat içlerinde anlatım tarzı en basit olan bu seri diyebilirim.
    2.Asya Dilleri Üzerine Kitap İncelemesi
    Eğer Korece,Japonca,Çince gibi dillerden birini öğrenmek istiyor ve İngilizce anlatımlı kaliteli bir kitap arıyorsanız üstte belirttiğim yayınların kalitesiyle yarışır düzeyde kitaplar bulabilirsiniz.Bu konuda TUTTLE yayın evinin kitaplarını tavsiye ederim.Hatta Çince,Korece,Japonca gibi dillerle ilgili birçok gramer,fiil çekim kitapları gibi birçok düzeyde ve alanda kaliteli kitaplar bulabilirsiniz.Hatta bu dillerin yazımıyla ilgili kitaplar bile bulabilirsiniz.Bu dillere ait kültürel kitaplar da bulabilirsiniz.Bu arada ek olarak özellikle Çince için Pekin Üniversitesi Yayınları bu alanda bir numaradır.BLCUP

    İngilizce Anlatımlı Dil Bilgisi Kitapları Hakkında Son Söz

    Üstte incelediğim bu seriler sonucunda ülkemizdeki yabancı dil dil bilgisi kitap yayıncılığının ne kadar geride olduğunu anladım.İnanılmaz derecede farklılar var kitaplarda.Anlatım tarzı,konuların kapsamı,baskı kalitesi ve birçok etken açısından o kitaplar size o dili öğretmek için çabalıyor gibi.Ama ülkemizde Türkçe olarak çıkan birçok dil bilgisi kitapları daha çok kafa karışıtırıcı bir niteliğe sahip gibi.Sanki konu anlaşılmasın isteniyor.Ve birçok eserin baskı ve dizim hatası çok fazla.Tabii bunların dışında çıkan kaliteli kitaplar da var.Onların hakkını yemeyelim.Dil bilgisi kitabı çıkarmak çok çok zor iş.Bu kitapları çıkararak bizlere ulaştıran yazarlara teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 26 Haziran 2017; 16:7:11 >







  • Hocam NG Life setini nerden temin edebiliriz? Türkiye'de satışı var mı?
  • Merriam Webster dictionary ile oxford English dictionary arasında bi kaç kelam eder misiniz? Cbc dersleri de malum kanada kaynaklı olması hasebiyle sorayım dedim. Ayrıca bi ara oxford collocations vs kitaplarını önermiştiniz onları da bu konuya dahil edip açıklasanız acaba nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam;

    English Vocabulary in Use, English Idioms in Use,English Phrasal Verbs in Use,English Collocations in Use,

    serileri hakkında tavsiyeniz var mı?

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnyetkin -- 24 Ekim 2016; 21:42:44 >
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Vocabulary in Use önermem.Çünkü bu tarz kelime öğrenme yöntemleri UZUN SÜRELİ olarak işe yaramıyor.Belli süre sonra unutuyorsunuz.Bu işin tek çaresi okumaktır.Okurken hem tekrarlamış olursunuz hem de gramer pekişir.Başka yöntem aramayın bu konuda.

    İdioms,Pharasal Verbs,Collocations meselesi ise biraz farklı.Kısa sürede halledilecek mesele değiller.
    Ben bu üçü için oxford sözlüğünü almıştım.Orada neredeyse hepsi var.Daha derli toplu kaynak.Tabiki fazla detaylı ve toplu olarak öğrenmek için değil.Ancak bir şeyler okurken karşınıza bir şey çıktığında bakmak için.
    Yalnız bu üçü içerisinde belki de konuşma becerisi için en hayati olan collocation sorunudur.
    Önerdiğiniz bu 3 set içinde İngilizce bildim demek için yeterli sayıda öğretmiyor.Sadece en temel şeyleri vermiş.
    Fakat sözlükler çok daha detaylı.Bu arada cbc derslerini bitirdiğinizde bu 3 alana yönelik eksiğiniz çok ciddi derecede azalacaktır.
    Bence internet varken bu kadar para verilir mi bilmiyorum.
    Seçim sizin.




  • @rat.planet, Hot English Dergisi için ne düşünüyorsunuz? Hiç inceleme fırsatınız oldu mu?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Hocam :)
  • National Geographic Learning var da yok. Nasıl bir satış sistemleri var merak ettim. Kardeş Kitap satıyor sanırım bizim memlekette o da bazı üniversitelere. Ne saçma işmiş.
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    Amazon ve kendi sitesi satıyor.
  •  Değerlendirme:Kitap İncelemeleri



    Gerçi dolar olarak normal denebilir ama bizde dolar normal olmayınca fazla geliyor




  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    Evet fiyatları çok pahalı.
    Fakat diğer birçok setten etkili bir tarzı var.
    Kitap elinizde olsa Oxford ve Cambridge gibi kitaplarla karşılaştırın derdim.Arada önemli farklar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.