Şimdi Ara

Kitap Kargosu Niye Pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaylar bir çizgi roman albümümü bir arkadaşıma yollamaya karar verdim MNG kargo ile. İnternetten fiyatı 19 lira ve kargosu da 5 liraya gelen bir kitap bu. Manara albümleri kadar. MNG kargoya verdim zarf içinde gideceği yer de İstanbuldan İzmire. Benden kargo bedeli 14,61 lira aldılar bu normal midir? Kitap bedeli kadar kargo bedeli olur mu yoksa kazık mı yedim oradaki eleman kitap zarfını tartmadı bile öylece fiyatı söyledi kafasına göre?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 11 Aralık 2016; 10:30:13 >



  • Keşke başka kargo dağıtıcılarınada gitseydiniz ptt de bi zamanlar kitap gönderimlerinde indirim vardı belki hala vardır daha uygun bi fiyata yollayabilirdiniz
  • Özgür1616 kullanıcısına yanıt
    Bu gün aynı kitabı bu sefer ptt kargo ile postaladım bu sefer benden 9 lira aldılar. Aras kargonun fişine baktım aslında kitap için 10 lira almışlar ama sonra kapıya bırakma, şu bu vergi mergi derken olmuş sana 14+16 lira. Ne acayip.
  • evet pttde hala kitap indirimi var oradan yolluyabilirsiniz.
  • ankarahaliyikamasi A kullanıcısına yanıt
    Ama ptt bana içinde kitap var mı diye sormadı sadece tartıya koydu ve fiyat çıkardı.
  • Ne bilelim
  • gulcanca G kullanıcısına yanıt
    Bence forumdaki 25000 sorudan sadece 5 ini biliyorsundur, gerisinin hepsine girip ne bileyim diye cevap mı yazıyorsun azizim? Bir su iç, bir psikolojik yardım filan al, bence benden daha çok sana yardıma ihtiyaç var.
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Evet aynen söylediğiniz şey oldu.

    Öncelikle Hollanday'a gitmesini istediğim yine bir grafik albümünü MNG kargoya götürdüm. bana bunu 150 (Yüz elli) liraya yollayabileceklerini söylediler ki kitabın fiyatı 15 lira.

    Neyse ben de bunu alıp sizin de söylediğiniz gibi PTT'ye götürdüm ama kargo olarak değil kitap bölümü varmış, basılı yayın yollama bölümü. Buna dikkat etmek gerekiyor kesinlikle kargo olarak verilmemeli. Neyse kadın aldı içine baktı kitap, tarttı ve bana bunu Hollandaya 5 (beş) liraya yollayacaklarını söylediler. Hatta üç kere sordum acaba 50 mi demek istediniz diye. Hayır beyfendi 5 lira dedi. Takip etme fişi istiyorsanız 15 lira dedi. Peki normal kargolar gibi telefon numarası verip kargoyu alıcıya bildiriyor musunuz dedim yok dedi. Neyse bu fiyata yollamaları bile mucize. Evet ağır aksak yavaş ve sorunlu gidebilir ama 150 liraya ben de uçakla bilet alıp kitabı götürürüm yani. Olamaz öyle bir fiyat.




  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    PTT'nin kargoyu çok sağlıklı veya hızlı götüremeyeceği konusunda hen fikirim alıcının telefon numarasını şusunu busunu bile doğru almıyorlar. Amma 150 lira yerine 5 lira ile göndermek her zaman insana çok cazip geliyor. Biri aşırı pahalı biri aşırı ucuz. Yok mudur ortası?

    Bir de kitap yani basılı yayın yollamak ile onu kargo olarak yollamak arasında nasıl bir gidip farkı var merak ediyorum. Basılı yayına çok da özen göstermiyorlar kargo postalarken daha fazla detay var adresin yazılması iki defa işlemden geçmesi filan.

    Bu konudaki deneyiminiz basılı yayın yollamak mı yoksa kargo olarak yollamak mı oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Aralık 2016; 11:20:47 >
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    O zaman siz kargo bölümünden yollamışsınız. Normal posta bölümünden basılı yayın diye yollamanız gerek daha ucuza gitmesi için. Çünkü bana öyle bir mavi kağıt -kargo bölümünde yapılan- kağıttan doldurtmadılar normal posta gibi yollandı. Zarfın içine bakıyor nedir bu diye. basılı yayın veya kitap ise indirimli gidiyor.

    Aynı kitap kargo bölümünde 10+15 liraya giderken mektup bölümünde basılı yayın olarak 3+5 liraya gidiyor bilginiz olsun.

    Ayrıca PTT dışından normal bir kargo şirketinde aynı kitap 15+25 lira ile 150 lira arası fiyatta gidiyor.
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Büyük postanelerde kargo ile basılı yayın iki farklı yerden postalanıyor küçük postanelerde zaten bir iki tane gişe olduğundan aynı yerden alınıyor. Yani basılı yayın ve kitap olduğunu bildirmezseniz sizden kargo parası alınıyor.

    Sizin dediğiniz de doğru benimki de doğru :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.