Şimdi Ara

Kitap İncelemelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
7
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyaz Geceler


    Dostoyevski'ye ait kurgu kalitesi eserde hissediliyor. Ama aşk temasının bana ya da herkese hitap edeceğini söylemek biraz güç kalıyor açıkçası. Dostoyevski eseri yazarken bazı durumlardan etkilenmiş ama hissedilir kalitesi var. Fakat eserin konsepti herkese hitap etmeyebilir.

    Puanım: 8.2/10

    Eser: -

    Yazar: Dostoyevski

    Edebiyat: Rus Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Can Yayınları

  • Kanlı Oyun


    Jack London'ın klasik tarzının hissedildiği bir hikaye. Çok uzun değil ama sürükleyici ve güzel. Aslında yaşamın ne kadar da gerçek olduğunu da hissettiriyor. Akıcı bir eser.

    Puanım: 8.3/10

    Eser: Hikaye

    Yazar: Jack London

    Edebiyat: Amerikan Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Zeplin Yayınları

  • Büyük Sorgu


    Jack London'ın dört hikayesinden oluşan güzel bir kitap. Kesinlikle akıcı ve birkaç günde okunabilecek bir kitap. Hikaye konusunda Jack London'ın bir dünya klasiği olduğunu kanıtlar nitelikte.

    Puanım: 8.3/10

    Eser: Hikaye

    Yazar: Jack London

    Edebiyat: Amerikan Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Zeplin Yayınları

  • Otomatik Portakal


    Anthony Burgess'in serbest bir distopya olarak tanımlanabilecek eseri. Akıcı bir çeviriye sahip, mizah ve argo yoğun olarak kullanılmış, Burgess'in eserini özel kılan, ölüm,vahşet, suç gibi kavramları bir dram eşliğinde vermesinden ziyade olduğu gibi anlatması. Mesela bir cinnet anını, romanda korkunç bir unsuru sıradan ve yer yer mizah kullanarak anlatmış. Olayın geçtiği mekanların İngiltere'de değil de kurgusal bir yerde geçtiğini düşünüyorum. Sanırım mekan kurgusal, okuyucuyu merakta bırakan, belli bir ritimle devam eden bir eser. Yoğun bir distopya havası yok, bol bol argo ve ergenlikle ilgili unsur var.Ama aslında bu eser ''İyilik ve Etik Felsefesi'' gibi ciddi konuları da tartışmaya açıyor.

    Edit: Otomatik Portakal'ın Kubrick tarafından çekilen filminin Türkçe ilan yazısında okuduğum kadarıyla roman ''geleceğin İngiltere'sinde'' distopya olarak geçiyormuş.

    Puanım: 9.0/10

    Eser: Roman- Distopya

    Yazar: Anthony Burgess

    Edebiyat: İngiliz Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Türkiye İş Bankası Yayınları





  • Zavallı Necdet


    Aşk temalı olarak tanımlanabilir. Sade ve güzel ama çok parlak bir eser demek abartılı olabilir. Yine de okunabilir. İstanbul tasvirleri başarılı bence. Karamsarlık hakim, daha çok İstanbul'u ve İstanbul elit kesimini büyük bir sarılık hastalığına yakalanmışçasına anlatıyor. Dönemi için oldukça normal bu aslında.Dönemi içinde değerlendirilebilecek bir roman.

    Puanım: 7.9/10

    Eser: Roman

    Yazar: Safvet Nezihi

    Edebiyat: Türk Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Bilge Kültür Sanat 

  • Kira Kiralina


    Doğu Akdeniz'de geçen iç parçalayıcı bir roman. Hafif gerilim de var, ama buram buram Oryantalizm kokusu da var. Romanya'dan Lübnan'a kadar sürüp giden bir eser. Yine de fazlasıyla üzücü olayların olduğu, fakat abartılmadığı bir roman.

    Puanım: 7.8/10

    Eser: Roman

    Yazar: Panait Istrati

    Edebiyat: -

    Okuduğum Yayın: Zeplin Yayınları

  • Cesur Yeni Dünya


    İnanılmaz bir kitaptı. Okuduğum bir inceleme yazısında aynı zamanda Kara-ütopya olarak geçiyor. Huxley bazı unsurları da hicvediyor. Hiciv ve tedirginlik karışımı bir hava var romanda. Aynı zamanda geleceğin dünyası korkutucu bir şekilde veriliyor. Bunun nedeni gerçekten korkutucu olduğu için değil sahte bir memnuniyetin sonsuza dek sürmesinden kaynaklanıyor.

    Puanım: 9.6/10

    Eser: Roman- Bilim Kurgu

    Yazar: Aldous Huxley

    Edebiyat: -

    Okuduğum Yayın: İthaki Yayınları

  • Zamanımızın Bir Kahramanı


    Rus edebiyatından güzel bir eser. Lermontov'un tek eseri. Rus çarlık zamanlarının bohem bir subayı olan Peçorin'i anlatıyor. Okumaya değer. İlk başlarda akıcı olmasa da eser akıcı bir hâl almaya başlıyor. Rus Çarlığı zamanındaki Kafkasya'yı oldukça akıcı, iyi ve detaylı bir şekilde gözler önüne seriyor.

    Puanım: 8.9/10

    Eser: Roman

    Yazar: Mihail Lermontov

    Edebiyat: Rus Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Can Yayınları

  • Fahrenheit 451


    Çok güzel kurgusal bir eser. Okunmaya gerçekten değer, yalnızlık duygusunu hissettiriyor. Akıcı ve çok güzel. Aynı zamanda hüzünlü bir eser. Eserin baş kahramanı Montag sanki içimizden birisi gibi. Gerçekten de onun duygularını ve düşüncelerini insan, kendi içinde hissediyor.

    Puanım: 9.6/10

    Eser: Roman

    Yazar: Ray Bradbury

    Edebiyat: Amerikan Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: İthaki Yayınları

  • Paris ve Londra'da Beş Parasız

    George Orwell'in işsizlik yıllarını anlatan bir eser. Jack London'ın ''Uçurum İnsanları'' eserine benziyor. Yani en azından birbirine yakın türler. Eserde Orwell'in Fransa-Paris ve İngiltere- Londra yılları var. Ayrıca iki ülke arasındaki kültür ve çalışma farklarını da derinlemesine işliyor eserinde. Londra'daki evsizler için olan kuruluşlar hakkında bir yapıcı değerlendirme ve eleştiri de mevcut. Okunabilecek bir eser, sadece anlatımı biraz kuru.

    Puanım: 8.7/10

    Eser: Anı (ve felsefi yorumlar)

    Yazar: George Orwell

    Edebiyat: İngiliz Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Alfa Yayınları

  • Hocam, 3 gün önce okuyup, bitirmiştim. Güzel bir kitap ama ben Çalıkuşu'nu daha çok beğendim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan1840

    Hocam, 3 gün önce okuyup, bitirmiştim. Güzel bir kitap ama ben Çalıkuşu'nu daha çok beğendim.

    Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar, Korkuyu Beklerken, Dost-Yaşamasız, Huzur; bu eserleri de mutlaka okuyun hocam.  Bunlar arasında okuduklarınız vardır, okumadıklarınız varsa onları da kapatırsınız. 

  • Teşekkür ederim hocam. Bu önerdiğiniz eserler, ağır eserler ve anlaşılması zor. Şu an anlayacak kapasitem yok. Genelde dili sade, akıcı eserler okuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan1840

    Teşekkür ederim hocam. Bu önerdiğiniz eserler, ağır eserler ve anlaşılması zor. Şu an anlayacak kapasitem yok. Genelde dili sade, akıcı eserler okuyorum.

    Faydalı sizi geliştirecek her şeyi okuyabilirsiniz hocam. 

  • Sodom ve Gomore


    Necdet'in, İstanbul işgal altındayken yaşadığı sıkıntıları, Leyla'nın sinir buhranlarını, ve işgal edilen İstanbul'daki İngilizleri ve Fransızları anlatan sis altındaki bir roman. Daha doğrusu romanda İstanbul, Tevfik Fikret'in Sis şiirindeki İstanbul'a benziyor. Her türlü sefahatin ve düşkünlüğün anlatıldığı bir roman. Fakir halkın ve Anadolu'daki insanların kendi halinde yaşadığı ve sonrasında bütün Kurtuluş Savaşı gelişmelerini Necdet üzerinden hissettiren bir eser. Puanım 8.8.



    Puanım: 8.8/10

    Eser: Roman

    Yazar: Yakup Kadri Karaosmanoğlu

    Edebiyat: Türk Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: İletişim Yayınları

  • Herkese merhabalar dostlar, Kitapyurdu aracılığı ile çıkardığım (Gizem - Gerilim) türündeki, Suskunluk Sarmalı adlı eserimin incelemelerini de burada okumak beni oldukça mutlu eder  özellikle türe ilgisi olanlara tavsiye eder iyi okumalar dilerim.


     





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak Ekici

    Herkese merhabalar dostlar, Kitapyurdu aracılığı ile çıkardığım (Gizem - Gerilim) türündeki, Suskunluk Sarmalı adlı eserimin incelemelerini de burada okumak beni oldukça mutlu eder  özellikle türe ilgisi olanlara tavsiye eder iyi okumalar dilerim.


     

    Bir ara onu da incelerim hocam,elime geçen her şeyi okuyorum, konuda yorumunuz dursun unutmamam için, aldığımda okuduktan sonra atarım.





  • Denizin Çağrısı


    Joe'nun maceralarını anlatan güzel bir kitap. Jack London aynı zamanda başka bir karakter üzerinden kendisini de romanda anlatıyor olabilir. Kitabın son kısmı oldukça güzel. Okumaya değer.



    Puanım: 8.9/10

    Eser: Roman

    Yazar: Jack London

    Edebiyat: Amerikan Edebiyatı

    Okuduğum Yayın: Can Yayınları

  • Bu konu altından kitap incelemelerine devam edeceğim.

  • Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret


    Genel olarak Cesur Yeni Dünya eserinden sonra anlamak için okunması gereken felsefe türünde bir kitap. Güzel bir eser. Felsefe türünde olduğu için herhangi bir puanlama yapamıyorum.


    Puanım: -

    Eser: Felsefe

    Yazar: Aldous Huxley

    Edebiyat: -

    Okuduğum Yayın: İthaki Modern

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.