Şimdi Ara

Kişisel Tasarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yurt dışında çok yaygın olan PC Case Table sisteminin en basit versiyonunu paylaşıyorum en basit ama marifetleri çok :)

Ben bir tasarımcıyım tabi mesleğim masa tasarlamak değil ama işim tasarlamak, bu masayı resimlerden anlaşılacağı gibi eski prof. çizim masamı bozarak yaptım yapımı soğutma sisteminin kargo süresini beklemem dahil şu aşamaya kadar 3 gün sürdü. Masanın temel kasasını oluşturma kısmına Alpha aşaması diyorum, şuan ki durumu Beta tam olarak bitmediği için böyle isimlendirmek en doğrusu şuan masayı test ediyorum kullandığım malzemeler, tasarım , uyumluluk bakımından çok olumlu sonuçlar verdi.

Küçük atölyemde tamamen test amaçlı ürettim. Mitolojiyi sevdiğim için ve bu ilk çalışmam olduğu için başlangıç olarak Zeus adını verdim. :)

Şuan ; Kasa tamamlandı. Soğutma sistemi yerleşti ve yeterlilik testi yapıldı.
    Eksikleri ; Sipariş ettiğim uzun e-sata kabloları geldiğinde HDD'ler sabitlenecek. Tüm sistem sabitlendiğinde kablolar gizlenecek ve ön panel takılarak CD-RW, Fan Kontrol, Açma kapama, USB çıkışları yerleşecek.

Orjinal masanın dışında kullandığımız malzemeler son derece kalitelidir. Masa +100kg ağırlıkta sağlamlık testinden geçmiştir. Çift taraflı camlar kol yaslanmasına karşı test edilmiştir. Kullanılan malzemeler bakımından çok iyi teknik bilgiye sahip olduğum için tek seferde başarılı bir dönüşüm oldu diyebilirim.

Şuanda 1 adet kendime 1 adet de ilk müşterime :) yapmak üzere 2 masanın tasarımına başladım. Bu masalar sıfırdan yapılacak ve yine ergonomik tasarıma sahip bir o kadarda görsel tasarımlı kullanıcı masaları olacak.

Kişisel Tasarım

Kişisel Tasarım

Kişisel Tasarım

Kişisel Tasarım

Kişisel Tasarım

Bu resimler mevcut halidir. Bu masayı dönüşüm ile yaptım maliyeti yok denecek kadar az ancak sonuç öncesi-sonrası ilişkisi kurarsak son derece harika !

AMD Phenom II x6 1090T 3.6Ghz işlemcim Xigmatek Dark Knight ile %65 hızda yük altında max 50 derece çıkıyordu, şuan 14mm çift fan akımı ile içeride yaptığım hava sirkülasyonu sayesinde %50 hızda çalışırken Dark Knight'ı %40'a çekerek yük altına test ettiğimde MAX 35c görerek masanın başarısını gösterdi. Ayrıca Nvidia GTX 550 ti ASUS stok soğutucu ile yük altında 70c görürken yine soğutma sistemim aktif halde yük altında max 60c ortalama 55c gösterdi.

Tüm bu testler Battlefield 3 1080p FULL HIGH AAx4 ile yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macro32 -- 22 Eylül 2013; 2:15:24 >

• Henüz ergenlik çağında olduğu görülüyor projenin ama takip etmeye değer bir konu olabilir. Mitolojik konsept dedin, buna yönelik herhangi bir süsleme ya da başka bir şey düşünüyor musun? Fark yaratabilirdi. Onun dışında resimde Sherlock Holmes gözlerime takılan 7 kusuru saymayacağım şimdi, erken daha. Ama o ekranın altındaki örtü acele gitmeli hocam
  • Resimde ki arkadaşa trollük için koydum adam fark etmedi sen ettin helal olsun :D dediğim gibi masa beta aşamasında daha türkiye de gerekli malzeme zor bulunuyor düşün ki 1.5km ilerimde duran Aras kargo tam 4.5 saat de ürünümü getiriyor ve 1 günde ekstra bekletiyor. Ameliyatlı olduğum için sürekli çalışamıyorum :/ bu yüzden yavaş oldu ama diğer iki masa ilk baharda yapılacak onlar epic olacak :)

tam bitmiş hali tatmin edici olacaktır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macro32 -- 22 Eylül 2013; 2:40:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: macro32

Resimde ki arkadaşa trollük için koydum adam fark etmedi sen ettin helal olsun :D dediğim gibi masa beta aşamasında daha türkiye de gerekli malzeme zor bulunuyor düşün ki 1.5km ilerimde duran Aras kargo tam 4.5 saat de ürünümü getiriyor ve 1 günde ekstra bekletiyor. Ameliyatlı olduğum için sürekli çalışamıyorum :/ bu yüzden yavaş oldu ama diğer iki masa ilk baharda yapılacak onlar epic olacak :)

tam bitmiş hali tatmin edici olacaktır :)

Bir DH mod bölümü üyesinin gözünden asla kaçmaz böyle detaylar Geçmiş olsun dostum umarım iyisindir. Çalışmalarını bekliyorum.

• sağolsın :D inşallah bitirince güzel olacak zaten dediğim gibi hdd ' ler için 50cm e-sata bekliyorum sonra kablo kanallarını koycam kabloları gömcem soğutma için kullandıgım psu gizlicem ön panel takınca bitecek :D bu memlekette zor tabi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: macro32

sağolsın :D inşallah bitirince güzel olacak zaten dediğim gibi hdd ' ler için 50cm e-sata bekliyorum sonra kablo kanallarını koycam kabloları gömcem soğutma için kullandıgım psu gizlicem ön panel takınca bitecek :D bu memlekette zor tabi :D

Aslında kasmaya mecalin olsaydı zoru başararak sıfırdan kendin de yapabilirdin. Kabloları uzatabilir, saklama işlerini yapabilir hatta inanıyorum ki HDD'yi bile baştan icat edebilirdin ama işin biraz olsun başkalarına kalınca böyle oluyor maalesef. Neyse daha iyi kendini çok yormamış olursun. Biz bekleriz sorun değil senin canın sağolsun yeter.
  • :) eyvallah ilk baharda sıfırdan üreticem inş
  • kolay gelsin
  • Tasarımdan daha çok monitörün altındaki dantel dikkatimi çekti
  • İnşallah Güzel bir mod olur hocam takipteyim. Anadolu havası var ama mod da hayırlısı bakalım.
  • O dantel nedir ya :)
    Takipteyiz.
  • o dantel olacak :D '91 çocuğuyuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW M3 POWER

Tasarımdan daha çok monitörün altındaki dantel dikkatimi çekti

+1

Bir de sistem aşağıya atılmış gibi gözüküyor sanki. Biraz toplayaydın oralarını. Tabi, parçalar gelince ve kablolar gömülünce daha hoş duracaktır. Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.