model yükselteceğim.şuan lpg atmosferik sw aracım var . sıfır alacağım . istediklerim: en dolu paket alınacak . bagajı geniş olsun, zırt bırt bozulmasın sanayiyle servisle muhattap etmesin . şerit yardımcısı,çarpışma önleyiciler ,kör nokta şu bu olsun, otomatik vites olsun, lpg takılsın . lpg olmuyorsa da şehir içi kısa mesafede 2 tl falan yaksın hadi olmadı 2.25 yaksın . bütçem:1,5 milyon kullanım şeklim şöyle ; ev merkezi konumda. iş 2 km . kışın ,yağmurda, geç kalınca üşenince kullanıyorum. 1.3 km mesafede 3 avm var . yağmurda veya ağır bişey alınacağı zaman araba sürülüyor. bazen şehir içi iş halletmelik 10 km sürülüyor yazın sahile haftada 1 falan gitgel 60 km aile ziyaretleri senede 2 defa git gel 600 km den 1200-1500 arası bi km yapıyorum. ilk başta dizel otomatik düşündüm dpf dolar dendi. toyota cross hibrite baktım 1.8 motor var mtv can sıkar. 1.0 egea crosswagon var ama o da bayilere ayda yılda bir geliyormuş hemde lpg yok bişey yok zaten bol vergi veriyoruz birde benzinden zengin etmeyelim birilerini.
bayağı detay verdim herhalde ,var mı kafamdaki araca yakın bir şey ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 15 Mayıs 2024; 14:3:5 > |
Kısa mesafelerde Sürmek için Araç Tavsiyesi

-
-
Mtv can sıkmasa corolla hybrit çok iyi olurdu. Belki peugeout 5008 bakabilirsiniz veya tesla model y olabilir.Ticari kullanırım derseniz 22 23 model cam tavanlı berlingo veya rifter olabilir
-
5008 dizel ve 2.5 milyon
yeni gariban teslası güzel aslında her benzinlikte 1-2 şarj istasyonu olsa hiç düşünmem alırım . iç hacmi otoplotu aerodinamiği falan çok güzel araç ama şu haliyle uğraşılmaz onunla.
-
bu mesafelerde ,içten yanmalı herhangi bir araçla ideal tüketimi sağlayamazsınız. hele o TL hesapları imkansız.
o mesafede piyasada 8 litre yakıyor dediğin araç 14 litre yakar. litre fiyatını çarp böl.
kısa mesafe bu şartların en ekonomik karşılığı elektrikli araç veya plug-in hybrid araçtır.
-
Bu kullanım için en mantıklısı elektrik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
30 litre lpg ile 300 km şehir içi yapıyorum . az yaksın diye de kasmıyorum km de 2 tl yapıyor işte .hibritlere de baktım. toyota var mesela güzel ama adam 2.2 milyon diyor. dizelle kafadan 700 bin fark var 1.0 benzinli ile 900 bin fark var . kaç yıl kaç km gitcem de o fark kapanacak . biraz hikaye geliyor o işler. hem lpg olsun hem otomtik olsun kombinasyonu i20 ama adamlar bagaj koymayı unutmuş.
-
problem kısa mesafe ve motor ısınmadan çalışılıyor olması hocam.
-
1.8 hybrid alın. Mtv işini de boşverin kısa mesafelerde eğer yokuş vs yoksa zaten araç motoru çalıştırmıyor bile.
-
Benzinli olduğu sürece hatta dizel de olsa, o mesafede Jazz dan başka araç o değerlerde mümkün değil yakmaz. Siz onu bi 2 ile çarpın. Jazzlar 3-4 litre yakıyor hibritten dolayı.
Toggu tarif etmişsiniz,kısa mesafede rahat 450+km menzil alırsınız şarj derdiniz de pek olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şarj olayını çözebilsem tesla alırım ama zor...
-
Maalesef hibrit hariç hiçbir benzinli gerçek şehir içi kullanımda yani max 20 km ortalama hızda 9 litre altına düşmez hocam. Çok kasarak kullanmanız lazım. Dizeller de bu kullanımla 7-8 litre yakar. İkisini de benzer şekilde deneyimlediğim için söylüyorum. Sizin ilacınız hibrit. Şehiriçi 5 litreyi geçmez toyota hibritler
hibrit tarafında da toyota baktım adamlar 2.1 milyon diyor . artı ötvde motordan dolayı yüksek. 1m civarına lpg uyumlu sıfır bir araç alıp model yükseltme işi kafama yattı gibi . çünkü hibritlerde adam başta sokuyor zaten o kar edeceğin kısmı.
-
Direkt TOGG al geç ya da MG ZS veya MG4 bakabilirsin, kısa mesafe için içten yanmalı araç almak gereksiz pahalı. Her AVM'ye gittiğinde şarja tak, keyfine bak.
-
Zoe falan almak en mantıklısı, bahsettiğiniz şartlara fosil yakıtlı araç uymuyor.
-
Eldeki araç satılmadan akacağın tek araç olan Citroen AMi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 21 Mayıs 2024; 22:52:40 >
Elektrikli araçtan başka bir şey gitmez size. Şarj olayına çözüm bulana kadar dışarda (istasyonlarda avmlere vs.)şarj edersiniz. 60 kw ve üstü kapasiteli alıp ayda bir şarj edersiniz fazla fazla yeter size.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tam karar vermedim iki seçeneğim var 1 milyona 1.4 egea lounge + güvenlik almak veya 1.7 m lik yeni tesladan almak . avm den şarj ile lpg fiyatıne geliyor. aracın donanımına güvenliğine falan rakip yok zaten .
-
quote:
Orijinalden alıntı: crow in cornfieldtam karar vermedim iki seçeneğim var 1 milyona 1.4 egea lounge + güvenlik almak veya 1.7 m lik yeni tesladan almak . avm den şarj ile lpg fiyatıne geliyor. aracın donanımına güvenliğine falan rakip yok zaten .
Evet 700bin tl fark var arada o da azımsanacak bir şey değil ama elektrikli araçlarda tam sizin gibi kullanıcılara yönelik bence. 2 km'lik bir mesafede kışın benzin tüketiminiz çok olacaktır. Yani motor sıcaklıklığı daha 50-70 dereceye gelmeden veya geldiğinde gitmek istediğiniz yere varmış olmuyor musunuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 22 Mayıs 2024; 0:8:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu kullanım için en mantıklısı elektrik.
|
Benzer içerikler
- 20 kdv li araç ne demek
- plaka yapıştırma silikonu
- otomatik katlanır ayna açılmıyor
- citroen berlingo en full paketi hangisi
- dizel rölanti dalgalanması çözümü
- volvo xc90
- togg renk seçenekleri
- 2021 dacia duster
- plug in hybrid araçlar
- 2025 kia sportage
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X