Şimdi Ara

Kısa dönemlere poşet muamelesi nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yok yok hele son zamanlar artık saymaktan başka iş kalmıyor. hergün aynı işi yapan arkadaşlarını görüyorsun, nasılsın nasıl gidiyor tipi muhabbet olmaz zaten her gün bi öncekinin aynısı yarında aynı olacak ta ki şafak doğan güneş olana kadar.. o sebepten oflayıp puflayıp gün sayacaksın. Ha bu arada bi gün daha geçmiş şafak 18 :) çarşı pazar geziyorum..

    quote:

    Orijinalden alıntı: paşa 76


    quote:

    Orijinalden alıntı: Met5n1k

    valla sayılı gün geçer diyorlar ya, illa ki ölmezsek geçecek ama düşünsene hergünü sayıyorsun.. işte bu sebepten çok hatta çok uzun oluyor o günler.


    Şimdi sana sayma diğeceğim ama sen saymasan çevrendekiler sayacak onlar saymasa bekleyenlerin sayacak...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Met5n1k

    yok yok hele son zamanlar artık saymaktan başka iş kalmıyor. hergün aynı işi yapan arkadaşlarını görüyorsun, nasılsın nasıl gidiyor tipi muhabbet olmaz zaten her gün bi öncekinin aynısı yarında aynı olacak ta ki şafak doğan güneş olana kadar.. o sebepten oflayıp puflayıp gün sayacaksın. Ha bu arada bi gün daha geçmiş şafak 18 :) çarşı pazar geziyorum..

    quote:

    Orijinalden alıntı: paşa 76


    quote:

    Orijinalden alıntı: Met5n1k

    valla sayılı gün geçer diyorlar ya, illa ki ölmezsek geçecek ama düşünsene hergünü sayıyorsun.. işte bu sebepten çok hatta çok uzun oluyor o günler.


    Şimdi sana sayma diğeceğim ama sen saymasan çevrendekiler sayacak onlar saymasa bekleyenlerin sayacak...




    Gez bakalım gez... internettede rahat giriyorsun, keyfin yerinde, bir uğraş bulmaya çalış vakit geçir, sen şimdi tezkereci olunca iş de yapmıyorsundur... boş durunca hiç geçmez zaman...




  • Kd ile 15 aylıklar arasında hiç fark olmaz mı? Hem de çok büyük. Ama şunu bir arkadas doğru sölemiş, düştüğün yere göre de değişir.Ben kendi takım komutanımızın(üstteğmen) verdği bir görevi yapmadım beni farklı bir yerde elimde çekirdek yanımda fanta otururken yakaladı, sonra ne yapıyosun dedi? Bir bahane uydurup hemen gidiyorum komutanım dedim.Tabi o gün bu olay hemen yayılmıs Uzunlar diyoki biz yapsak kesin en az 1 Hafta emre itahatsizlik Dısco yerdik ama Kısalar yırtyıorlar. İşde güzel bir örnek size :))) Tabi sonra da başımdan çok değişik olaylar geçti ama fazla zorlamadım :))
    Mesela bir 325 arkadas ped şişeye işiyo (tabi ofiste oluyo bu olay) ve o sırada Nöbetçi Yüzbaşına rast geliyo diyoki yüzbaşı o ne bira mı? Hayır komutanım sidik diyo. Yzbaşı anında fotoğraf çektiriyo poşeti sonra takım komutanına veriyo.Sizce uzun dönem yapsa ne oılur ? askerliği teper belki 20 gün disco. Ama kısa yırtttı işde aynı tarihde terhis olduk :)) Biraz da gülelim ama di mi:)))




  • rivayete göre;

    1- elinde poşetiyle gelip askerliğini 5 ay yapıp gidildiği için
    2- biryerde eğitim esnasında çamurlu biryerden geçileceği sırada kısa dönem askerler botum kirlenmesin diye ayağına galoş şeklinde bir poşet geçirdiği için poşet kalmış kısa dönemlerin adı.

    askerlik yapılan yer ve bölgeye göre bu şekilde duydum ben :)
  • Şu an izmit edoktayım poşet ismini almasının sebebini burada öğrendim.Askerler botla çamura girerken bizim kısa dönemler ayaklarına poşet tkıp girmişler banada mantıklı geldi:)
  • Ben öğrendiğim kadarıyla tertipler, bot toz olmasın diye kısa dönemler her gün boyamaktan sıkılmış ve botlarına poşet geçirip öyle yürümüşler oradan poşet muamelesi geliyormuş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1player

    Poset olayı zamanında kısa donnem askerlık yapan bır grup botları camur olmasın dıye botlarına poset takıp egıtıme cıktıkları ıcın adları poset olarak kalmıs. Sonrada tum kısa donemlere poset denılmeye baslanmıs.

    dogrudur bu bızzat yasanmıs bır olaydır yasayan kısıden duydum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı

    Ben öğrendiğim kadarıyla tertipler, bot toz olmasın diye kısa dönemler her gün boyamaktan sıkılmış ve botlarına poşet geçirip öyle yürümüşler oradan poşet muamelesi geliyormuş :)



    matrak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.