Şimdi Ara

Kısa çalışma ödeneği hakkında sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben iskurdan 1400tl ödenek aldim fakat o ay biz full çalıştık çalıştığımız ayın haliyle calismiyor gozuktugumuz için sigortası yatmamış şimdi 5 gün sonra maaş alacağız haliyle tam para alacağız calistigimiz için bu iskura yatan para benim hakkımı yoksa isverenemi vermem gerekiyor ve ilerde issiz kalırsam issizlik maaşına etki ediyormu bu para işsizlik maaşı alabilir miyim yani saygilar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bizde de benzer durum var, full çalıştık ama kısa çalışma ödeneğine dahil olduk ve işverenimiz işkurdan aldığımız parayı maaşımızdan keseceğini söyledi.

    Şimdi gelelim bildiğim kadarıyla bu durumun doğrusuna. Normalde kısa çalışma ödeneğine başvurulduysa haftalık en fazla 30 saat çalışmış olman lazım. Olur da bu durum incelemelerden sonra ortaya çıkarsa işveren için büyük cezalar kapıda bekliyor demektir. Asıl sorumlu işveren ve cezayı da o çeker. Seni ilgilendiren kısma gelirsek o para kesinlikle işvereninin hakkı değil ve senin hakkın. Devletin hakkı da denebilir ama şimdi değineceğim durumdan dolayı çalışanın hakkı oluyor. Bu ödenek sana işsizlik fonunda biriken paradan yatıyor ve bu dönem ne kadar sürerse ilerde işsiz kaldığında işsizlik maaşı almak istediğinde bu süre oradan düşecek ve daha kısa süre işsizlik maaşı alabileceksin. Yani ileriye dönük hakkın gasp edilmiş oluyor diyebiliriz. Ayrıca bu dönem işverenin sigortanı da yatırmıyor. Bu dönemde sigorta kısmı ile ilgili tam bilgim yok ve buradan da darbe yemiş gibiyiz. Akıllı geçinen işverenler bakalım ne zaman yaptıklarını çekecek.




  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Alo 170 e şikayet ettim gerisi beni ilgilendirmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.