Şimdi Ara

Kış olimpiyat oyunları açılışında siber saldırı girişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Güney Kore’nin PyeongChang şehrinde başlayan 23. Kış Olimpiyat Oyunları açılış töreninde büyük bir siber saldırı teşebbüsü olduğu duyuruldu. Komite şimdilik saldırganların kimliklerini gizli tutuyor.


     


    Bekleniyordu


     


    Geçtiğimiz Cuma günü yapılan açılış etkinlikleri bütün dünya tarafından canlı olarak izlendi. Bu esnada yapılacak bir saldırı sistemlerin çökmesine ve yayınların durmasına neden olabilirdi. Bu de, saldırganların kendini duyurmasına ve gerekli tedbirleri alamama eleştirilerinin yapılmasına yol açabilirdi.


     


    Ayrıca Bkz.Kış olimpiyatları için App Store’da özel sekme

    Neyse ki internet ve televizyon sistemlerine yapılan siber saldırının başarılı olamadan engellendiği belirtiliyor. Yetkililer zaten bu tür saldırılara hazırlıklı oldukları için hemen gerekli reaksiyon gösterilmiş.


     


    Siber saldırganların kimlikleri şu anda Olimpiyat komitesinin elinde ancak açıklanıp açıklanmayacağı bilinmiyor. Kuzey Kore de olimpiyatlara katıldığı için saldırının buradan gelme ihtimali düşük. Diğer taraftan doping nedeniyle olimpiyatlardan yasaklanan ve bunu Batının bir kumpası olarak gören Rusya’nın adı ön plana çıkıyor. Rus hackerlar 2016 Rio olimpiyatlarında da sporcuların gizli verilerini çalmıştı.


     







  • ne alaka ya kış olimpiyatlarına neden siber saldırı olsun ki

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.