Şimdi Ara

Kış Lastiği Hakkını Verdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burda ne kadar konuşsak da başımıza gelmeden anlamıyoruz. Ben emniyet kemerini takıyorum ama aileme alıştıramamıştım. Özellikle de babama. Sürekli toka alıyordu ben atıyodum. Uzun yolda takıyor sadece. Bayram dönüşü bi kaza yaptım. Tüm aile arabada. Böyle herşey havada uçuştu ama herkeste kemer vardı kimse yerinden kıpırdamadı. Kemer olmasa kesin babam başını ön cama çarpardı. Ondan sonra öğrendiler ama sürekli takıyor ailedeki herkes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende petlas taktim 4 tane canavar gibi vallahi bide kotu diyorlar arac hic kaymiyor guven veriyor aracin agirligida 1.7 ton

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim yaz lastikleri iki kat hakkını verdi o Zaman. Hiçssıkınti yok kqrdada yaz lastiği yyeterli geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar buzda kış lastiği işe yaramaz diyorlar da bazı yerler buz bazı yerler kar oluyor. Bu sayede kış lastiği ilerleyebiliyor. O yolda zaten yaz lastiği olsa hiç gidemezsiniz. E peki neden hala kış lastiği buzda işe yaramıyor deyip almamaya çalışıyorsunuz?
  • Kış lastiği karda, buzda, çamurda etkin performans sağlar arkadaşlar. Buzda da gayet gidebilirsiniz. Kullanmayı bilen birisi kaliteli kış lastikleri ile düşük hızlarda kullanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uludağ he iyimişBursada olsamda bende yılbaşı akşamı gidebilseydim ne güzel olur oralarNeyse kış lastiği iyidir hoştır evet
  • kış lastiği gerekli mi değilmi tartışması artık gereksiz, aracın yola temasını sağlayan yegane malzeme sonuçta. Kışlık lastik almayan adam gitsin kendisi de terlikle dolaşsın.
  • Kimse heyecan aramasin. Son 3 yılda 50000 km yol yaptım buzlu ve karli zeminde. Lastiklerim ug8. 1 takım değiştim. Aslında lastiklerim hâlâ çok yumuşak idi ama dişleri baya aşınmıştı. Şuan yine ug8 ler takılı. Sivas suşehri arasında geminbelinde geçidinden geçtim 2010 rakım. Eksi 18 derece sıcaklık karlı ve buzlu yolda insanlar sağa çekmiş zincir takarken ben yanlarından 2. Vites 50 ile sifir kayma sıfır patinaj ile çıktım. Tabi işin içinde soforluk önemli. Daha doğrusu kış tecrübesi diyelim. Ama yinede Goodyear ug 8 ler benim için zirve diyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de karın ilk yagdıgı ve ertesi günü, kar etrafda bir metreyken İstanbul'dan aracımla Kartepe ye çıkdım .. yazlık lastiğe zincir takmaya çalışıp acemılıkle yolu kapatanlar ve lastik kelepce takıp koparıp kayıp yolu tıkayanlar dısında sorun yasamadık.

    İnisde geceydi hava -12 gösteriyordu yol karla karısık altı buzdu 2. vitesle inişde lastıkler üzmedi.. Lastikler 205/50/17 ebadında gecen sene aldıgım Falken HS 449 800 liraya almısdım :)

    Şiddetle tavsıyedır f/p nın dibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 4 Ocak 2016; 20:38:26 >
  • karlı yollardan ziyade buzlanma daha tehlikeli. yani 0 derecenin hemen altındaki sıcaklıklar erimiş karların yol üstünde bıraktığı ince buz tabakası kaymaya neden oluyor. kış lastiği kullanmamıza rağmen bazı noktalarda yine de kayıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 3 Ocak 2016; 13:04:04 >
  • Hiç bir çivisiz kar lastiği buzda tutunamaz arkadaşlar. Buzda şöyle böyle yaptım diyen sağlam şekilde atıyordur net.

    Buzun ilacı çivili lastik ya da zincir.

    Onun dışında Good Year UltraGrip 9 lastiklerimden şu ana kadar memnunum. İlk defa kar lastiği kullanıyorum ve kafamda bir eşik değeri olmadığı için lastiklerim beni memnun ediyor.

    Ayrıca bazı arkadaşlar cahilce yorumlar yapmışlar sadece çekiş tekerine kar lastiği alırım yeter diye. Siz sanıyorsunuz ki araca yön veren tekerler ön lastikler.

    Peki aracın arkası döndükten sonra sen direksiyonu çevirsen ne olacak? O yüzden takım olarak değiştirilmelidir. Ön-arka ya da sağ-sol farklı olmamalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimiferhat

    kış lastiği gerekli mi değilmi tartışması artık gereksiz, aracın yola temasını sağlayan yegane malzeme sonuçta. Kışlık lastik almayan adam gitsin kendisi de terlikle dolaşsın.

    Aynen doğru söylemişsiniz. O zaman neden kışın gidip bot alıyorsun diye sormak gerekir kış lastiği gereksiz diyen adama. En mantıksız adam bile lastik dişlerinden anlar kış lastiğinin daha iyi tutacağını ama bizim millet anlamamakta ısrar ediyor. Cahil hep çok bilirmiiş zaten.

    Ben kış lastiği olduğu halde gizli buzlanmada 360 derece döndüm. Fakat aynı yolda yazlık lastikle olsaydım uçurumdaydım.
    Onu geçtim en basitinden geçen evin önünde virajı döndüm aynaan bakıyorum arkamdaki yaz lastiğiyle gelen komşumun arabası arkayı kaydırdı toplamak için bayağı uğraştı.




  • kış lastiği buzda işe yarar mı yaramaz mı? İzleyin kendiniz karar verin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    kış lastiği buzda işe yarar mı yaramaz mı? İzleyin kendiniz karar verin.





    işte bunu anlatamıyorum kimseye.. Yıllarca karda buzda araba kullandık ama kullanmayanlar kadar kendimizden emin konuşamıyoruz :)




  • 3 yıl önce aldığım lastikleri hala kullanıyorum, karda kışta güven veriyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    kış lastiği buzda işe yarar mı yaramaz mı? İzleyin kendiniz karar verin.





    Özet olmuş teşekkürler.
  • Osmangazi yıldırımda kar yok nilüferde vardı .


    İşe yaramasa kış lastiği olmazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    kış lastiği buzda işe yarar mı yaramaz mı? İzleyin kendiniz karar verin.





    Islak zeminde suda işe yara mı peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    aracımda ultragrip 9 kullanıyorum yazlık olarak kullandığım Goodyear efficientgrip e göre ıslak zeminde daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Bence en mantıklısı 2 tane boş jant alıp sadece cekerlere kıs lastigi takmak.... Benim minibuste arkalarda var sadece ve canavar gibi işe yarıyor


    4 lü takmak en mantıklısı bu zamana kadar hep 4 lü olarak değiştirmiştim geçen sene maddi durum nedeniyle bir de teki patlayınca önlere 2 ug9 arkalarda da ug7 ler kaldı 5. seneleriydi. Fren yaptığımda ön taraf pençe gibi yere yapışırken arka kendini bırakmaya başlıyordu. Yani kışlık olduğu halde böyle, birde önlerde kışlık arkada yazlık olduğunu düşünün. Benzeri arkadan itişli araçlar için de geçerli. Önlerde yazlık arkada kışlık olsa dönüşlerde araç burundan kayma yaşatabilir.

    Çok yavaş süratlerde belki farketmez ama biraz hızlanınca ya da bir bayır aşağı indiğinizi düşünün. Herkesin önerdiği gibi 4 dünü birden değiştirmek en güvenlisi bence de. Tabi tercih yine de kullanıcının :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Ocak 2016; 3:11:47 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.